nuffnang advert

Tuesday, June 3, 2014

Glory Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum semua...
lepas sukaneka si adik pada 24/5/2014, petang tu kami terus shoot ke Port Dickson pulak..
ada Family Day ofis hubby kat sana...
kami sampai PD agak lewat jugak, nasib baik petang tu xtvt bebas, cuma malam je lah ada dinner...

 semua peserta Family Day diberi penginapan di Glory Beach Resort ni, so, dinner dan sukaneka pun diadakan di sini jugak la...

 ofis hubby tetiap tahun ada buat Family Day, best pulak tu...
kalau tak join, mmg rugi..
pastu hadiah lucky draw pun best best...ekekek...

 apartment kami ni ada dua bilik,
yang ni master bedroom, hubby dan anak2 tido bilik ni..

 bilik air ok, bersih..
sebelah kiri tu ada shower room, tapi kecik la...

bukak sliding door je, berdesup2 angin masuk
angin kuat sangattttt uolllsssss...bestnyaaaaaa
rindu giler PD

 pemandangan dari bilik kami
nice view!!

 ada dapur kecik jugak, meja makan, fridge, kettle, yang basic semua ada lah...
selesa lah...

 ni bilik kedua, tapi katil single je la...
so, aku yang tido sini sbb mak buyung tak selesa tido berhimpit kat master bedroom tu...heheh...

 haaaa, cantik kan pemandangan dari bilik kami...
cantikkkkkkkk sangatttttttt....

 layannnnn...

 ish ish, dulu zaman kami duduk PD, balik keje mesti nak layan sunset sambil layan burger atau nugget, ekekek...
tapi kami tak sempat nak amek gambar sunset bagai...anak2 dah ajak mandi pool...

 disebabkan petang tu xtvt bebas, lepas kami makan, bawak anak2 mandi pool


 ramai giler umat manusia petang tu...

 satu2nya gelongsor kat pool ni, so, berebut la budak2 ni main gelongsor, kena beratur la...
abang turun dulu...

 adik pulak...

 hepinya si abang...

 budak2 ni kalau dah dapat main air, mmg tak nak naik la dah...

 duk repeat gelongsor ni sampai beratus kali...hahaha...

 kami ada plan nak bwk anak2 main theme park cuti sekolah ni...
tapi yang dekat2 KL je la...

 dah puas mandi pool, hubby bawak anak2 mandi pantai pulak..

masa ni dah hampir senja, tapi masih ramai orang mandi laut lagi termasuk lah hubby dan anak2 aku...
amboiii, siapa lah yang berselfie tu...

 aku suka pic ni, amboi ada pakcik makcik sedang memadu asmara di bawah pokok kelapa gitu...
sweet la...aku harap aku sampai ke tua nanti, hubby boleh duk romantik lagi dengan aku...ekekek...

 pemandangan apartment Glory Beach Resort dari belakang, bersaksikan pool...

 mandi laut sampai lebam la korang, pastu merelit hitam...

 enjoyyyy!!



persiapan utk BBQ dinner pun hampir siap..


entry dinner dan sukaneka Family Day aku buat lain la, banyak benar gambonya...
yang penting bilik kami sangat selesa, best, view cantik dan access nak ke tempat makan dan pantai pun dekat...
senang cakap antara apartment yang selesa lah kat PD ni...

15 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahh next time bleh la check-in sini pulak..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Menarik aku pun baru sekali g glory beach ni..lepas ni bolehlah g lagi, cuti sekolah ni confirm ramai kan

cik fadh said...

best jgk rupanye glory ni kan...salu lalu jeeee..hehe

Rizziela said...

syoknya..bila la nak merasa g family day mcm ni kan

NM03 said...

glory ni dah mcm tiara beach kekdahnye. dolu aku pegi takde gelongsor kat pool tu.

wahida said...

NM03: mek jah la weh, tiara lagi best la weh...eh, mcm nak repeat tiara la pulak...

Rai Ourkizuna said...

bestnya opis laki ko weh.. opis aku, opis laki aku sama je.. jangan kata family day.. annual dinner pun harommmm... hahaha.. kedekot gilaaa...

AnneRaini said...

glory beach resort ni mahal x?

opis laki aku tetiap thn buat family tp tetiap thn gak xdpt join.. huhuhu

eima said...

bestnye nye dah free dah enjoy plak .....

Mummydearie said...

Dah banyak kali gi Glory Beach ni tapi napalah pulak kita tak merasa 'kemeriahan' seperti yang awak rasa nih :(

Ena said...

best kan kat glory ni.. terbayang2 lagi.. hehe

ala... mana gambar makyong ni? winduuu.. nak tgk baby bump!

Fazleyatul Aini said...

monopod di mana2 haha

Tihara said...

seronok, cantik tempat dia :)

Liyana said...

x pnh check in sini... tp selalu tumpang pool dia hahaha

NEKCIK said...

glory ni memang peberet getaway nekcik..kadang kadang balik dari johor ..kami singgah dulu semalaman...esok sambung perjalanan...nekcik suka sebab dapat tengok laut bila bukak pintu..lagi pun senang checkin last minute...slalu ada jer bilik..laa mcm duta glory pulak!!!