nuffnang advert

Thursday, May 29, 2014

Adik bersukan lagi

Assalamualaikum semua...
hari Sabtu lepas bersamaan 24 Mei 2014, sekolah PASTI adik ada buat sukaneka...
sukaneka PASTI AL-HELMY 2014


 masa ni tak ramai lagi..
dan Tuhan je yang tahu masa ni punyalah panas terik...
berpeluh ketiak mak jemah...ekekek...

ni hadiah utk parents...lepas je anak2 dah habis sukan, ada game utk parents...
alahai, tahun ni kami laki bini tak dpt nak participate games la...huhu...
sebab kami rushing nak gi PD pulak lepas tu, lagi pun dgn perut aku yg memboyot mcm ni, mmg tak dpt la nak participate game mcm tahun lepas...
eh, tahun lepas team I naib juara tau...kehkeh...
n3 tahun lepas punya sukaneka boleh baca sini

 tgh bersiap2 lagi ni ha...
lambatnya nak start acara...aku dah kepanasan dah ni...

 anak aku si adik team Hijau...
team hijau cikgu tengah touch up kan utk masuk perbarisan...

 ha, dorang kuar dah...

alolo...comelnya anak mama pakai mcm ni... :)
ko dah kenapa tarik beg budak depan ko dik oi??

 amboi...garangnya...anak siapa ni...ekekek...

 ok perbarisan dah start...ni perbarisan dari Rumah Hijau...
perbarisan yang dah tak rupa perbarisan...heheh...

 Rumah Merah...

 Rumah Biru...

 Rumah Kuning...

 acara dah start, utk acara 5 tahun, ada 4 acara semuanya
yang ni game Larian Obor...
team adik dapat tempat pertama utk game ni...


 pas tu pulak ada acara Larian Kanggaru...

 tapi hubby tak sempat snap pic adik pakai kain pelekat tu, alih2 dah sampai kat garisan penamat...hahaha...
game ni team adik dapat no 3

 ok, adik standby pulak utk game Pancing Ikan (Magnet)

 kena pancing ikan dan itik2 tu...

 game Pancing Ikan ni team adik dapat no. 3 lagi...nasib baik dapat no 3 dik, kalau dpt no 4, tak merasa lah hadiah...hahaha...

 pastu ada game Kasut Gergasi...

 adik dah ready tu...

 caiyok adik!!
yeayyyy!! game ni team adik dapat tempat pertama...

 pastu kan, last acara utk budak2 ni ada game Explorace, utk budak 6 tahun punya acara...
tapi disebabkan team Hijau tetiba ada budak tarik diri tak nak join, cikgu tarik si adik join game ni...
padahal dia baru 5 tahun...hahaha...

 si adik ni pasrah je la, padahal tak training pun acara explorace ni, kiranya dia bidan terjun la...



 dan akhirnya, acara explorace adik tu, team adik dapat no. 2...yeayyyyy!!
cayalah anak mama!!

alahai, dah selekeh anak mama, berpeluh peluh..
makin hitam la ko dik...huhu...
tapi mama dgn daddy sgt bangga dgn adik...semua acara adik boleh buat dgn baik...
dua acara adik dapat no.1, dua acara lagi adik dapat no.3, dan satu lagi acara dpt no. 2...
tahniah adik, gud job sayang!!

adik ni sebenarnya dua hari sebelum sukan nak bermula, dia demam sampai berdarah hidung...
cikgu sekolah dah risau, siap hantar whatsapp kat aku mendoakan Aqeem cepat sihat, sbb cikgu ckp adik ni harapan team Hijau...ekekek...

bukan main ko ye dik...siap harapan cikgu lagi...bagus bagus...semangat mcm ni lah mama nak...
love u sayang!!



habis sukan, terus shoot ke Port Dickson, ada Family Day ofis hubby pulak...

13 comments:

akubiomed said...

Sukan PASTI ini semua peserta dapat hadiah. Itu yang best. :-)

Umie Artoqiemie said...

alalalala comelnye adik2

Makcik Anak 3 said...

sakan bersukan yer..mama tukang amik gambo je lah yer..xde acara ibu bapa yer..heheeee

wahida said...

akubiomed: eh tak semua dapat hadiah, yang no 4 tak dpt hadiah pun...huhu...dorang bg sampai no 3 je...

makcik anak 3: yang tukang amek gambo, hubby saya...saya duduk je, ekekek...acara ibubapa ada je, tapi kami la yang tak dpt join sbb rushing nak gi PD lak lepas tu...

azieazah said...

Sungguh comel la depa pakai costume macam tuh. Mesti cikgu cikgu kat situ sangat rajin dan kreatif!

wahida said...

azieazah: mmg cikgu2 kat situ sgt kreatif, setiap rumah ada costume masing2...

thumbs up utk semua cikgu2!

Kakzakie said...

Adik ligat/cergas sebab itu banyak menang:)

::NureeN:: said...

meriah sgt.. sama la rumah sukan anak kita...
mau x berpeluh ketiak.. skarg ni klau pns mmg betoi2 panas klau hujan mmg lebat kan... alhamdulillah...
bagus la pendedahan sukan d padang, tadika elly main dm kwsn tadika ja.. hehhee

NM03 said...

ape hadiah adik dapat??

wahida said...

NM03: ada dpt towel, tabung ngan tupperware Cars

Ema Johari said...

memang aktif si adik ni... suka bersukan yer.

AnneRaini said...

aku pulak xsabar nak tgk anak aku bersukan..dah ler pemalu..hadoii

Rizziela said...

syoknya..meriah kan