nuffnang advert

Wednesday, July 24, 2013

Sukaneka PASTI Al-Helmy 2013

Assalamualaikum semua...
 nak update n3 terperam lama...sukaneka si adik...

huhu...sian adik...tgk lah tarikh kat banner tu...dah lama sukan ni sebenarnya...sebelum aku berlepas ke Semarang dan Jogjakarta lagi...tapi biasalah, bila terlalu byk sgt gambar, aku jadi pening nak select gambar..tu yg jadik lambat je tu...tapi bulan puasa ni, aku gigih jugak la update...sian adik...sori ye sayang...

mama ngan daddy dtg awal...tak sabar nak tgk adik bersukan...hehe...

oh ho...comelnya anak mama ni...(suka ati lah nak puji anak sendiri...heheh)
risau jugak takut dia tak nak bersukan hari tu...maklumlah dia baru 4 tahun, takut ada ragam je...tapi Alhamdulillah, adik sangat2 okey masa tu, dia lagi excited adalah!!

adik 'rumah hijau'...masa ni jalan berkumpulan keliling padang sebelum berkumpul nak angkat ikrar...
macam biasalah, ada rumah biru, hijau, kuning dan merah...4 team semuanya...

comel budak2 ni berikrar...

adik dah ready nak main game...yeayyyy!! tak sabar nak tengok...adik depan sekali tu...gud gud...tak takut pun...

ini game budak 4 tahun..nama game ni 'lari bawa pundi kacang'...kena lari bwk pundi kacang tu atas kepala...

pas tu, pusing kon sebelum pass pundi kacang tu kat geng seterusnya...

geng hijau ni gigih aku tgk...

amboi si fifi tu (rumah biru), bukan main lagi berlari...gigih tau!! comel je budak2 ni kan...

team hijau mmg gigih, tapi ada sorang budak ni, dia boleh relax bawak pundi kacang tu berjalan dgn relax je...hahahaha...kami semua bantai gelak...berlari lah sayang, bukan berjalan...muahahaha...sabo je la...

adik lagi dan lagi...sudahnya cikgu banyak suruh dia je la...hahaha...

penamat di situ...

hepi tgk adik masa tu...dia mmg enjoy sesgt...

team adik dapat no.2 dlm game lari bawak pundi kacang ni...tahniah sayang...

yg ni pulak game kedua...
adik dah standby...mana geng hijau dia yg lain ntah?

okey, dah start...kelakar pulak tgk si adik ni berlari...

nama game ni pulak 'baling bola dalam bakul'

yeayyyyy!! masuk!! cayalah dik!!

baling lagi...
bukan main hepi lagi si adik tu...mcm gaya nak terberak pun ada...

masuk lagi..yeayyyyy!!

adik lagi...come on adik...

total team hijau dapat...13 bijik bola semuanya...yeayyyy!! kali ni team hijau dapat no. 1!!

tahniah team hijau!!

dikalungkan pingat...
kemain ko dik, menunduk mcm baru lepas kena lecture dgn cikgu...hahaha...

gud job sayang!!

ni pulak hadiah sbb dapat no.2 tadi...

muka bangga giler....hahaha...

antara games lain...yg ni game budak 6 tahun tak silap...

pastu ada games utk family jugak..apa lagi, harusssss kami join...for fun je pun...
yg ni game 'terkenang masa dulu'...anak yg besar kena bawak air dlm baldi...si ayah pulak kena isi air pakai tangan je noks...hazabbbb..

abang takut benor air tu tumpah...berhati2 sungguh...ekekek...

dah bawak air tu, kena pas kat mak, mak isi air dlm baldi besar tu...pas tu air siapa paling byk, family tu lah menang...keje mak senang sgt dlm game ni...hahaha...

gigih dua beranak ni...

cepat bang!!

isi lagik...

caiyok abang!!
tapi muka stress nampaknya tu...muahahaha....relax la bang, kita hepi2 jer...bukan nak menang pun...

family kami kalah....tercorot lagi ko....wakakaka......

ni pulak game utk kaum bapa, 'boling padang'...

boling pakai buah kelapa dan shoot ke arah mineral tu...first round, strike, second round, hampa...hubby kalah jugak...ingat senang ke? ekekek...

ni pulak game utk kaum ibu...nama game ni,' lontaran kasih sayang'...
org depan amek belon berisi air dlm baldi dan baling ke belakang belon tu...aku lah org depan tu...pandai tak aku pilih kedudukan? takut basah nok kalau belon tu pecah...muahahaha...

aku dah apehal baling ke atas tu? org patut baling ke belakang....

ok, sambut kak!!

gigih akak baju pink sambut belon air yg aku campak...sian ko kak...ntah ke mana la aku campak belon tu...ekekek...

yang penting menang, ko ada?

no.2 pun jadikla...dapat tupperware sorang satu...eh, tapi aku dapat dua lah...tupperware tu ada 6, ahli kumpulan pulak ada 5 je, aku dpt lebih sbb siapa suruh korang suh aku jadik leader kan...hahaha....nak distribute hadiah satu hal, sbb aku tak ingat siapa ahli kumpulan aku tadi...wakakaka...menggagau aku carik dorang...tanya sorang2...ekekek...




apapun, sukaneka si adik ni mmg best...anak2 hepi, kami mak bapak ni pun hepi...sikit2 haru biru tu biasalah, bukan senang nak handle budak2 bila dah ramai mcm ni kan..apapun, tahniah to organiser dan para cikgu PASTI Al-Helmy, Bandar Tasik Puteri, Rawang...gud job!!

27 comments:

lieyalatif said...

sonok tgk...aku pun suke tgk budak2 bersukaneka noks...kompom2 aku jadi pompom girl yg paling memekak..sampai ilang2 suare sedangkan anak main sukan tadika jek pun ekekekeek

ooo pandai ko noks...pilih posisi selamat dari basah2 belon heheheheh

Nurzakiah Hanum said...

happy tgk bebudak

Fazleyatul Aini said...

hahaha lawak la tang baling belon tu dah kenapa ke atas. nasib baik tak jatuh belon tu atas ko kak. sia2 basah nanti

CaDLyNN said...

excited adik bersukan..bagus..

Khai♥Rin : anies said...

amboiiii sapa yg sakan bersukaneka ni? mak nyer ke anak nyer?? ;-) sanggup tu meredah kepanasan...

Kakzakie said...

Kakak suka sangat!! Adik aktif dan ligat. Kalau yg pertama kawan adik tu tak slow agaknya dapat no. 1 juga.

Tahniah buat adik!!

ct rahani said...

nampak muka adik yg sgt hepi.. tahniah syg.. :)

NM03 said...

aku baca pun hepi noksss..... hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...

waa...

hepi tu...

dapat tappauware banyak2...

Rasp said...

hehehehhehe i sendiri tersenyum tgk ni sis...
suka ooo sukaneka anak2 nie...
tengok si adik tu...
happpyyyy jer...
senyum jer.....
best lah...
and yes bukan takat anak2 jer enjoy...
slalunya satu famili akan enjoy sama :D

lizz said...

kemain seronok adik bersukan siap menang no 2 lagi tahniah dik ek...mamanyer pun hebat gak sebab menang no 2 gak......hehe...

.:fyzz:. said...

xcaited...bagus adik..sportrim ja dier.eh sporting..bagus2..muka pun comey je..anak aku pun sukaneka gak..tp dia umur dia 3 thn..(bulan 11 nih)..tp nok..trainng bagai nak rak.tiba nk sukaneka..dia wat shuffle..nangis.takmo..huh...sabo je mak..

amirah said...

kenmain meriah sukan sekolah dak adik ni.kalo gini baru syok, ada games untuk parents sekali..

Ann Ishak said...

happy betul adik masa sukaneka tu ek...banyak dapat hadiah, bagus adik

eiela said...

mesti best nih, seronok tgok gmbr2 nih

eima said...

game utk parent pun ade ..syok tu ...

man said...

Ooo..tahniah ye

AnneRaini said...

seronoknye..tgu anak aku sekolah pulak thn depan
ntah camnelah ragam die.

Nafira usof said...

waahhhh.. meriahnye~
bagus lah adik.. 2 acara menang!
good lah~

nasib mama dia pon menang..kalo x, malu jer ngan anak.. hahahaha

Qhaifa Nur said...

bestnya mama pun dapat hadiah...
tahniah juga buat adik...

Kesuma Angsana said...

bersemangat betul dier !

Ena said...

eh bagus la.. ada acara utk family sekali.. tak pernah lagi ada tau sebelum ni kalo masa anis dan irfan..

tp baru2 ni sukan pasti irfan tak join! yo yo ooooooooo.. jekk.. frust betul! apa nak buat ragam anak.. dier tak confident nak buat.. alahai anak!

Amanda Suria said...

Seronoknya...meriah sgt nampak nya...yg penting hanya untuk suka2 kan...si adik pun dpt hadiah..itu yg penting utk kita bg galakkan...

GREENJADE said...

wahh mak budak pun dpt jugak? best2

boleh lah tapau kuih raya ni nok..hehe

diana said...

wah..entry ni macam album gambo dah..hehehe

ArELeEz said...

adik enjoy sbb mama & daddy dia kasik full support. ;)

Ema Johari said...

kalau bersukan memang mak bapak yg excited tgk anak bermain...