nuffnang advert

Friday, May 23, 2014

Satay Hut, Tanjung Karang

Assalamualaikum semua...

lepas dah beli Karipap Gergasi kat Kuala Selangor, kami teruskan perjalanan nak pekena satay kat Satay Hut, Tanjung Karang

walaupun Satay Hut ni dah lama wujud, dari tahun 1997 lagi, dan dekat sangat la dengan kampung aku, tapi sila percaya, tak pernah umur hidup aku gi makan kat sini, walaupun ramai sangat dah orang review kata satay dan makanan kat sini sedap sedap...
kami laki bini memang dah lama simpan hasrat nak makan kat sini, tapi nak buat mcm mana, bila dah balik kampung, mak dah siap masak sedap2, takkan kita nak makan kat luar pulak kan...
jadinya setiap kali balik kampung, Satay Hut ni sekadar jadi tontonan kami je la...huhu...

 dah nama kedai pun Satay Hut kan, so menu wajib memang satay la...datang sini kalau tak order satay, adalah satu kerugian yang amat besar sekali...

 bakor dia


 mak aiii, sekali ganda perbezaan harga antara satay besar dengan kecil tu, so, kami teruja nak tahu besar mana satay besar tu, harga sampai rm1.60 secucuk
so, kami order satay kecik 10 cucuk, satay besar 5 cucuk..order sikit dulu sebab kami ada order nasi goreng jugak..takut order byk2 kang, tak habis pulak...

 kedai ni memang memanjang je ramai orang, tapi walaupun seat penuh, service tetap laju...best best...
korang tak yah meroyan tunggu air lambat sampai ke, satay lambat siap ke, takde orang amek order ke, memang takde masalah tu semua, service sangat cekap!! 

 satay dah sampai...yeayyyy
yang ni satay kecil, 0.80 secucuk

 yang ni satay besar, rm1.60 secucuk

 perbezaan antara satay besar dengan kecil..
mak aii, ko nak tahu, makan satay besar dua cucuk pun dah kenyang tau!
punyalah sihat walafiat satay dia ni, besar gemuk gedempol...kenyang puas hati lah org cakap...
sedap pulak tu, serius SEDAP, tak menyesal lah order, mahal sikit takpe, janji berbaloi dengan rasa dia, rempah dia sesedap rasa...

 si adik ni bukan peminat satay, yang hantu satay si abang, kebanyakan satay tu pun memang si abang yang perabiskan...kami dah kekenyangan makan satay besar tu...

 kuah kacang yang maveles...sedap giler!! terbaik!!

 kami datang dengan perut yang kosong, so kami order nasi goreng jugak la...
yang ni nasi goreng cina, anak2 punya, rm3.50
sedap!

 nasi goreng daging merah, hubby punya, rm5.50
pun sedap!! tapi hubby tak habis sebab dah kenyang makan satay...
lagi pun portion nasi goreng dorang ni punyalah besar, mcm nak suruh kongsi berdua

 yang ni pulak aku punya, nasi goreng seafood, rm4.50
nampak macam sikit kan, tapi ya ampunnnnn, punyalah sengkak perut aku nak perabis, kalau aku tau portion dia besar mcm ni, mmg aku share je dengan hubby, tak yah sorang satu nasi goreng...
pastu pulak, nasi goreng seafood ni punyalah banyak sotong ngan udang kat dalam nasi tu, aku kuak je nasi jumpa sotong, kuak lagi nasik jumpa lagi udang, punyalah banyak...
memang tak kedekut la kedai ni...bagus!!

okay, aku tinggalkan korang dengan satay sekali lagi
sila terliur, dijamin SEDAP!!


pada korang yang nak terjah, atau nak jalan2 Kuala Selangor, sesatkan lah diri anda hingga ke Tanjung Karang, pekena Satay Hut ni, gerenti tak menyesal punya

ni details kedai Satay Hut:

Lot 74, Jalan Besar,
45500 Tanjung Karang
Selangor
017-3930 169
017-3930 168
dibuka dari pukul 4.30 ptg hingga 2 pagi

22 comments:

idzwa kamaruddin said...

ko kannnn..saja je bagi aku terliur tau!!ini sgt kejammm >_<

NM03 said...

uiii rasa nak repeat lagi la plak!

AnneRaini said...

mengkalanyer aku nak pergi tanjung karang ni weh.... ko saje kan. Mencik tau. Aku suka satay..huhu

Shark Kay said...

x boleh tgk x boleh tgk..
terliur abis dah nie..

Fazleyatul Aini said...

kenapa jauh sangat kedai tuuuuuu
aaaaaaa nak satay !

Sue-Rya Qistina said...

kak...murahnya nasi goreng kt situ..kalau pindah kapar nnt, nk pegi la..terliurnya tgk. huhuhu

amirah said...

perghhh mantop rupa satay dia..terliur beb!

Cheritera Kami said...

wa pun xpernah singgah mkn kat situ walaupun duk lalu lalang lau blk kg..

Cik Yatt said...

kak mengodanyeeeeeeeeeeeee satay tu!!!!!!!!!!!!!!

norhidana miswan said...

kak... melelh ni tau air liur.. nsb td baru mkn sedap kt opis ada potluck... mmg besar sungguh sate besar ngn kecik... hrga ns goreng pun murah sgt2

Eye_nee said...

Akk pun kan..Ala Paya Jaras ke Tg. Karang kurang sejam jer...tgk kedai ni selalu...lalu2 kesini boleh kata berkali-kali lah juga...Singgah tak pernah...dgr jer citer org...tgk n3 ko ni...mengeledak tekak...dgr lak ko kata sedapppppp...adoiii haii...rasa mcm mlm ni nak gi...

sudipVSsenduk said...

kegemaran ku... cis!

Cik Umie Artoqiemie said...

cam kejam je gambo satay huwargh

Tihara said...

akak pernah makan sekali masa balik Tg Karang dulu2
dah makin gempak eh harga nyer..fullawey :)

Carl Lesmana said...

oh emmmmm ggggggggggggg. feberet tu akak oiii

wida said...

samalah kite kak..kalau balik kg, lalu je..x pernah singgah..hehe

m.u.l.a.n said...

adohaaaiiii lama tak pekena satay.... sedap nampak satay besor tu.... mmg sedap kan...

mamawana said...

Gulp. Satay menggiurkan.

eMMe said...

Kak Ida, lately saya suke makan sate, ari tu makan sate JPM, tapi takde la wat entry, sedap kak, saya boleh makan 10 cucuk unbelievable, hehehehe.. pas tu hari yg berikutnya, hubby saya beli sate willy, tak brape sdap la, tak kene dgn tekak, saya nak try lak satay hut ni.. kak ida ckp sdap kan, harus cuba...heeeee

Ann said...

blk umah mertua mmg knpom lalu sini..tapi lalu je la...singgahnye xtau bile..tiap kali singgah je penuh..

Love Umi said...

Ahhhh gigit jari tgk satay ni...tak kira mlm ni nak mkn satay, walau pun bukan satay hut huhuhu

Makcik Anak 3 said...

hadoii lah.........ngences...