nuffnang advert

Wednesday, May 21, 2014

Karipap Gergasi, Kuala Selangor

Assalamualaikum semua....

Weekend lepas tak balik kampung pun, tapi saja ajak family jalan2 cari makan di Kuala Selangor.
Sebenarnya teringin nak pekena satay kat Satay Hut, Tanjung Karang tu, tapi dah alang2 lalu kat Karipap Gergasi ni, kita beli karipap sekali lah...

masa ni hujan renyai sebenarnya...aku tak keluar dari kereta pun, hubby dengan adik je yang keluar, abang pulak dah tidur...aku amek pic ni pun dari dalam kereta je...
kat sebelah booth karipap gergasi ni, ada booth jual donat dan pulut panggang...
donat yg makcik tu jual pun besar, nnt aku tunjuk gambar eh...

pernah masuk JJCM..
ada karipap ayam dan daging...oh, aku antara ayam dengan daging, aku prefer lagi daging
so, kita beli karipap gergasi daging ni 2 ketul...
seketul rm3.50 kau...dah harga murtabak kekdahnya...
tak sedap, siap ko...ekekek

 memang besar...besar tapak tangan aku ni nok...

 ni lah donat besar yang aku cakap tadi...
memang besar, kami beli 2 ketul jugak, satu ni rm1
tapi serius cakap donat ni tak sedap, kami anak beranak dah la peminat donat..
bila dapat yang hampeh mcm ni, mmg frust la...keras kejung ko donat dia...huwaaaaaaa...

 ni la karipap gergasi tadi... kami beli 2 ketul
seketul dah habis makan dalam kereta, makan seketul boleh share kami anak beranak...
punyalah besar....
tengok je lah, punya besar sampai terkeluar dari piring aku tu...
tapi rupa dia agak hodoh sikit kan...kelim dia tu dah rupa apa je aku tengok...hahaha...

hodoh pun hodoh la...
tapi serius aku cakap, karipap gergasi ni SANGAT SEDAP
suka suka suka
inti penuh, daging sama banyak dengan kentang
rempah kari dia terasa...
laki aku siap cakap, 'wanginyaaaaa bauuuu...'
mak aihhhh, memang sedap lah senang cakap...
kalau beli tu, terus makan je dalam kereta tau
makan panas panas lagi feel...
anak aku si adik yang jenis memilih makanan pun boleh kata karipap ni sedap
dia bukan main suka lagi...
berbaloi dengan harga...
thumbs up to Karipap Gergasi!!



so, kalau korang nak try, cari je Cendol Bakar Kuala Selangor yang femes tu, sebelah kanan jalan ada, sebelah kiri jalan pun ada karipap gergasi ni...memang akan nampak punya lah...

25 comments:

AnneRaini said...

masa masuk jjcm tu pun aku dah terasa nak makan tp tu lah jauh pulak nak ke kuala selangor.

idzwa kamaruddin said...

amboiii tak pasal aku plak terliur sekali!

NM03 said...

teringat nonok ngan along beronok2 amek gambar kat gerai tu noks. aku perati je dari dalam kete. hahahahaha

kayyana said...

tgk gambar pun da tau sedap.. dahlah org ske karipap... nyumyum

Rizziela said...

masa g makan cendol pernah nampak..tp x singgah belil pun..next time blh try

ain.ya.nun. said...

Salah timing baca entri ni. Kan dah Gulp!

Eye_nee said...

Akk pun suka yg daging jugak beb..dah 2 kali beli...Yg Daging memang sedap...

attyfir said...

ni yg tak sabar nak balik kg.
ishallah nanti nak stop beli karipap giant

sudipVSsenduk said...

Pernah makan, memang sedap.

norhidana miswan said...

sambil baca sambil telan liur berkali2... aku penah gak rasa karipap beso nih... mmg serius sedap, dhtu besar gabak isi lak banyak padat.... mmg puas mkn

Fazleyatul Aini said...

okey telan ailio -_-

akubiomed said...

Nanti ke Kuala Selangor boleh singgah. Puas makan saiz Super.

Love Umi said...

Mak aiii...besar nye...makan seketul pun dah kenyang kot....meleleh ailior huhuhu

eMMe said...

Salam Kak Ida pekabar? sihat? kalo yg sdap2 ni la wat saya tringin kak.. bile la dpt gi jenjalan lg ke Kuala Selangor..huhuhuhu...

wahida said...

emme: aku sihat je nok...Alhamdulillah...perut dah makin boyot dah ni...hahaha...

Nafisa81 said...

Terliurnya...rasa cam hari ni juga nak buat karipap

Cik Puan Eka said...

terliur. haritu lalu takde lak rase nak singgah sbb dah minum coconut shake kat sebelah cendol bakar tu.

hehehehe

nampak sedapp

Ayu sukatiakula said...

menggiurkan betul... telan ailiyo je la. sana sini tengok org but entry pasal ni. ntah bila nak jejak tg.karang ni

Tihara said...

bab kelim karipap tu patutnya dia sub kontrak kat akak hehe
tak pernah rasa lagi keripap gergasi nih..dalam gambo pun memang nampak inti dia sedap nye weyy

Rinna said...

Tak cantik tak per kelimnya.. janji sedap..dan puas hati..

Izzati Amira said...

perghh semuanya besaq besaq... saya suka karipap!! feveret tuuu... rasanya donat tu makan waktu panas baru masak mungkin sedap kot.. hehe

CikLily Putih said...

terbaek tuh... dahlah kite ni peminat no. 1 karipap daging kan... aiyo kene buat trip ke kuala selangor ni...

Fai CeritaCinta said...

first time dgr tentang karipap gergasi ni terus je terliur... kalau ke kuala selangor memang kena singgah ni. rugi tak cuba...

Bahrain said...

Ini makan dua keripap mesti dah kenyang.

Shark Kay said...

kripap gergasi suma hodoh,
tapi skali makan rasa mcm nk lagi jer.
kalau ada telur kt dalam lagi kebabom.