nuffnang advert

Thursday, April 3, 2014

entry kena curi tapi ada hikmahnya

Assalamualaikum semua...

dua hari lepas kan aku buat entry pasal cheese nan lagi...
sekali Datin Ida masukkan dalam instagram dia pulak...hahaha...
bikin malu aku je..
terharu pulak baca ayat2 dia tu...huhu...
pada anda yang dah follow lama blog MY ALL ni, korang pun tahu entry lama aku dulu pasal cheese nan ni pernah kena cilok...
bukan gambar2 saja yg dorang curi, dengan entry sekali dorang copy paste...
dorang dah copy paste, dorang jadikan email berantai pulak...sabo je la...
dan Allah itu Maha Besar kan, email itu akhirnya sampai jugak ke tangan tuan tanah...hahaha...
dan memang betul, habis satu entry aku tu, dia copy paste...without my permission okeyyy!!
aku tak kisah kalau korang nak share atau nak jadikan entry aku tu berantai ke apa ke, at least bagitahu aku la kan, hormat sikit karya orang lain...
hormat sikit orang lain yang dah penat2 amek gambar...huhu...
dan sebenarnya kejadian ni bukan pertama kali berlaku, dah banyak kali jugak aku hadapi situasi yang mana gambar2 dalam blog aku ni kena cilok...hadoiiii...
tapi bagusnya, selepas entry tu kena cilok dan disebarkan, Datin Ida cakap, meletup2 kedai cheese nan dia...bila dia tanya customer dia, mana tahu pasal kedai cheese nan dia ni, ramai customer dia cakap tahu melalui email berantai tu :)
wow, terharu la aku, aku ikhlas bagi pandangan memang sedap cheese nan kat situ, tak sangka ramai pulak yang terjah kedai Datin Ida tu, Alhamdulillah....dan dari situ jugak Datin Ida start baca dan menjadi follower blog ni... :)
walaupun entry aku kena curi tapi aku pasrah bila tahu entry tu telah memajukan bisnes orang lain.
kalau korang nak baca entry yang pernah kena cilok tu, boleh baca sini, itulah entry first aku pasal cheese nan ni, tahun 2011 dulu...

whatsapp dari Datin Ida...
besar jugak harapan aku agar cawangan terbaru Datin Ida di Danau Kota pun boleh meletup sama macam di Medan Tuanku tu...

pada anda yang belum pernah try, terutama pada penggemar cheese macam aku ni, pegi la try...
layan tau....

boleh baca sini utk details alamat dan no tel semua cawangan cheese nan Datin Ida ni

32 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh bestnya. tuan kedai siap jadi follower. hee terbaik. teringin nak p rasa cheese naan dia. fav sheila tu ~~~

NM03 said...

cakap kat dia aku tak sabar nak terjah cawangan danau. dan aku akan jadi kastemer tetap dia. habaq kat dia tunggu kemunculan mek jah gebus! hahaha

:: idzwa :: said...

glemer la uuuu lepas ni nok!kawan dgn datin-datin je...hehehe..

D.Shahril Hakime said...

ini curi yang baik.... ada hikmahnya...... mesti Datin Ida tu gemooo

Nurzakiah Hanum said...

BESTNYA

Fazleyatul Aini said...

kak ! tolong sampai kan pesan kat Datin Ida
tolong bukak cawangan kat melaka plisssssssssssssssssssssssss

Amanda Suria said...

alhamdulillah....at least sumthing for the owner kan...besar pahala membantu perniagaan orang...

norhidana miswan said...

setiap apa berlaku ada hikmah disebaliknya...

HeNRieTTa JoSe said...

menjadi kebaikan kepada tuan punya kdai xpe larr kan...tapi itu la...selalu gmbar gmbar blogger kena curik...kdg kdg ssah utk kita dptkan gambar tu kan...hmm....moga akak sentiasa tabah...

lieyalatif said...

alhamdulillah...besar pahala ko noks majukan bisnes org...mmg datin ida kene bagi ko special diskaun kalo ko pi mkn kat sane....

nuyui a.k.a miss YUI said...

suh datin buka kat ipohhhh.. huwaaaaa.

Cho Zila said...

baguihler kiranyer blog ko memang ramai peminatnyer... rasanye rbanyak gak entri wahida diambik orangkan... oo der yerk kat danau kota bolehler dicuba...

mama maman aka yana said...

promosi tanpa sedar namanya.. hehehe

diana said...

kalau ida pi mesti makan free nih..heheh.

Myra Jay said...

Ada hikmahnya kan kak..

Bila kita resha, kita ikhlas pasti manis habuannya ;D

JunAina said...

Gembira rasa kan bila apa yang kita tulis dapat memberi manafaat kepada orang lain.

Rai Ourkizuna said...

perghh..kawan ngan datin ko ya nokk..

tahniah..sebenarnya kalau redha benda tu berbalik pada kita.. makin glemers blog ko pas ni..

Eye_nee said...

meletopsss bisnis datin tu lepas ko promotekan sis...secara segaja ker idak ker atau sekadar jd bahan n3 ko ker akhirnya jd limpahan rezeki pd datin tu...tp yg utama akk rasa...mmg roti cheese nan dia tu sedapppp...kdg promote cam mana pun tak sedap org tak ulang dtg...

Ema Johari said...

Alhamdulillah, menolong orang tanpa sebarang balasan besar pahalanya

eima said...

sama2 dpt pahala ... alhamdulillah

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alhamdulillah..
byk rezeki yg dtg slps kejadian tu

::NureeN:: said...

Mmg la sedih + geram kan
bila n3 kena cilok tanpa pengetahuan
kenapa ya, wujud org2 mcm tu
tp tu la.. rezqi buat datin ida kan.. alhamdulillah...
walaupon kena cilok... redha ja la tp kena bg peringatan la kat org berkenaan kan

Tihara said...

insha Allah, kaalu turun KL pasti terjahh.. :)

*∽ IZAN ∽* said...

wow memang ada hikmatt.. tak sangat rupa2 tanpa sedar dah jadi retis belakang tabir gitew hihihihi

Entry blog I pun pernah ke curi jugak uhuk!

datin ida said...

Assalamualaikum Wahida. Tq for the entry. Tak sangka pulak dpt promosi free lg dr Wahida.. hehe. Tq semua yg menyokong @rsmy_. Yg dtg dan yg akn dtg. Sy sgt hargai.

datin ida said...

Hai Mekjah Gebuss. Kita ibgat lg kt awak tau... dulu kita pun follower gak ms aktif berblog.. hehe. Nnt kita jumpa kt @rsmy_ danau kota ye.

datin ida said...

In sya Allah klu ada rezeki ye

datin ida said...

Cho Zila.. ingat lg kt blog awak ni... dulu kita pun selalu jgk komen kan... tq

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

yg kt area jln tar tu ke?

Kesuma Angsana said...

pasti ada hikmah sebalik tiap kejadian kan itu kita kena yakin !

akubiomed said...

Kalau macam ini boleh keluarkan invoice. :-)

Anonymous said...

danau kota area mana ?? bg location sket..