nuffnang advert

Friday, April 4, 2014

majlis persandingan Dik Emy dan Farini @ Sungai Besar

Assalamualaikum semua...
sorry, kalau entry kali ni terlalu banyak gambar...pening aku nak pilih gambar tau, semua pun kalau boleh aku nak masuk blog...hahaha...
oklah, kali ni persandingan sebelah pihak pengantin lelaki pulak, means kenduri adik lelaki aku pulak la kat Sungai Besar, Selangor. Kenduri ni seminggu selepas berlangsungnya kenduri sebelah perempuan, jatuh pada 29/03/2014 bertempat kat rumah nenek aku, Jalan Tengah LPN, Sungai Besar.

mengambil tema kuning pulak kali ni, pelamin serba simple tapi aku sukaaaaa...
i think less is more, betul tak?

 meja makan beradab, meja tengah bulat tu nak letak kek pengantin jap lagi..

bersama mak, makcik2 dan sepupu2...
mak aku yang duduk depan tudung oren tu...

laki aku ni pulak orang kuat masa kenduri adik aku tu...terima kasih sayang sudi menyumbang tenaga...
oh, again, jubah ni berjaya menyorokkan perut mak buyung aku tu..heheh...


ada live band, mak panggil pancaragam polis sbb dpt murah, ye lor, mak kan polis pencen, harus lah panggil polis jugak yang buat performance... :)

lauk pauk yang best, tetamu yang datang semua puji masakan catering makcik aku ni, siap ada yang terus buat tempahan utk kenduri dorang...terima kasih makcik Fatimah ku sayang sbb menyediakan masakan yang sgt superb ni...
lauk kami ada sambal sotong, kari daging, umbut masak lemak putih, ayam goreng, ikan masin, papadom, ulaman, buah2an, sambal belacan dan bubur kacang.

satu2nya gambar aku dengan anak2 aku masa kenduri ni, lepas tu aku tak tau mana anak2 aku hilang, dorang dah jumpa sepupu sepapat dorang mmg lupa mama n daddy dia, tapi ok lah, mama dengan daddy pun bz hari tu, nasib baik anak2 pandai bawak diri...

bersama sepupu2 yang aku sayang...
yang tudung hitam tu cousin aku yang paling close dgn aku, segala mak nenek rahsia aku ada kat tangan dia sejak sekolah menengah lagi...hahaha...love u lah Shima!!

 sila sign guest book di sini, ada sweets station jugak

pandangan dari sisi, meja makan beradab dan pelamin di hujung sana...

kesian anak aku masa ni, terabai sbb mama dengan daddy bz, pandai2 lah adik kalau lapar dan dahaga ye sayang...

 wah, pengantin sudah sampai...berarak dengan kereta kuda ko....ya ampunnnnn....

amboi amboi ko Dik Emy, mcm retis ko ye naik kereta kuda bagai...tak hagak2...hahaha...

 tapi kereta kuda ni jugak la yang menjadi perhatian, berebut2 orang nak bergambar dengan kereta kuda ni...

bersedia nak jalan ke pelamin...

 makan beradab bersama family kedua pengantin perempuan...


Geng Antu Jepun bersama suami dan anak2 masing2...
tetamu jauh ni weiiii, hahaha...siap check in kat De Palma Kuala Selangor utk hadiri wedding adik aku ni...
terharu mak jemah tau...

 kami ibarat satu keluarga...

eh, kenapa aku tgk laki aku tu dah macam YB Sungai Besar pulak ni...hahaha...

 dua budak g.i.l.e.r

giler dorang tu lah yang buat kami serasi, kekal bersama berkawan baik...ni lah kawan2 baik aku kat ofis...kalau pegi makan mana2, table kitaorg mmg kecoh macam nak bergaduh pun ada...hahaha...
itulah Geng Antu Jepun, my lovely sahabat...terima kasih sudi datang...sayangggg uollssss!!

ni pulak ahli keluarga aku yg ramai...bersama makcik2 dan sepupu sepapat...ini baru suku je tau, tak masuk lagi yang ramai2...kalau ramai, mmg tak muat gambar ni...hahaha...

 bergambar bersama pengantin....

yeayyyyy, dapat adik ipar yg comel!! Farini, sila bertahan dengan perangai kakak ipar ko ni, gedik sikit tapi hati baik tauuuuu....kahkah...

 masa ni aku tak dapat kesan mana anak aku si abang tu, sabo je la...

 amboi amboi...

malam lepas kenduri, mak belanja sate 400 cucuk...weiiii, 400 cucuk habis tau!! family kami mmg ramai...nak makan ramai2 mcm ni pun kena bergilir tau...mana yang duduk bawah rumah lagi, yang kat dapur lagi, mmg ramai, meriah sangat...

dan setiap kali ada wedding, lepas makan2 besar, mmg waktu buka hadiah adalah waktu yang paling kami tunggu...kami suka sangat menyakat pengantin masa ni...so, ni semua tgh berkumpul nak tunggu pengantin get ready...mmg pengantin malam tu jadi bahan je la dgn sedara mara...hahaha...


anyway, Alhamdulillah selamat sudah ketiga2 majlis.
majlis berjalan dengan lancar dan sempurna.
terima kasih pada semua saudara mara yang tak putus2 menghulurkan bantuan.
jasa baik kalian akan kami kenang sampai bila2.
semoga ikatan kekeluargaan kita kekal abadi terpateri.
dan semoga pangantin baru juga beroleh rahmat dariNYA...amin..
pada semua tetamu, kami minta maaf jika ada terkurang di sana sini.



untuk Farini, welcome to Jamaliah's family, jangan malu2 dengan kami, especially dengan kakak ipar ko ni, ko suka bergosip tak nok? jom nnt kita gosip sesama...muahahaha....

23 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SUKA TGK MUKA ADIR IPAR KO
COMEL SANGAT2
KIM SALAM EK

NM03 said...

auch... malu kite dapat pujian melangit... aku sayang ko jugak jah

gadoh, terkasa bahasa.. itu trademark kite... jgn simpan dalam hati, nnt menderita... susah aku nnt

jgn lupa pesan mak aku tu... kirim jambu madu tau! hahaha

Amanda Suria said...

suka kenduri kawen...ramai2 macam ni meriah...gelak sampai nagis semua ada...

Sharifah Nadzarah said...

TAHNIAH..TO ADIK WAHIDA... MOGA KEKAL HINGGA JANNAH
TAPI SERIUS PELAMIN TU MMG CANTIK GILER..SIMPLE..X SARAT...
MAK BUYONG PUN GLAMER GITU..

attyfir said...

tahniah ..wahida.
kak ipar pengantin sama berseri2 ngn pengantinnya .

Kniedaz said...

memang simple tu lg cantik...pengantin pun cantik..tapi paling best tgk gambar beramai-ramai...saudara-mara tu..mmg meriah

Puan Awin said...

uit mak buyung...tak jemput kita eh...klu jemput, dekat sgt je kita nk dtg ...boleh la amik berkat ibu mengandung... ;)

AnneRaini said...

meriah majlis kawen adik ko nok...aku suke kalo sedara2 dekat buat kenduri kawen...seronok bergosip.

Fazleyatul Aini said...

wah meriah2. mana gambo perantin bukak hadiahnya kak

:: idzwa :: said...

suka suka :)

wahida said...

puan awin: alahai sayang, serius aku x jemput sesapa pun, lagi satu, aku lupa ko orang sg. besar nok....hahaha...sorry tau!

fazleyatul aini: ada, tapi lupa nak masukkan pic tu...ekekek...

D.Shahril Hakime said...

seronok.. kenduri le masa kita nak jumpe adik beradik..sedara mara.. yang jauh... yang dekat..... tahniah le pada adik mik.....

amirah said...

meriahhh nya nok...suka nengok family ko ni...sepupu ko sorang tu kan sama giler muka ngan ko...serius...

eima said...

cantek mana uning cair gitu .... lawa la ....

wahida said...

amirah: haha, bukan ko sorang je yg ckp mcm tu nok, kawan2 aku yg pernah kenal dgn family aku semua ckp muka aku dgn sepupu sepapat aku lebih kurang sama je...heheh...

Eye_nee said...

cantik sis warna kuning tu,,meyerlah ko...seronok keluarga besar cam ko ni sis...meriahhh akk tgk..hubungan kuarga ko nmpk rapat sgttt...

Tihara said...

cantiknya pelamin dia..selamat pengantin baru :)

Khai♥Rin : anies said...

meriah!
TAHNIAH UTK MEMPELAI

Mummydearie said...

Meriahnya suasana bila ramai ahli keluarga cam ni. Seronok berkumpul ramai-ramai bila ada majlis begini, kan.

azza said...

Sekali lg gmbr aku xde bersama sepupu gediks.. sekian...

mama said...

assalam dear..`selamat pengantin baru buat adik`..semuga berbahagia selama2nya..amin.. comil adik ipar mcm kakak ipar dia juga !!..

salwana nordin @ che'wa said...

cantik jubah!mmg tak npk perut langsung..maintain je ye..kalo aku dah mcm dugong dah hheeee

Anonymous said...

cantik suasana kampung! suka gambar tingkap rumah kampung.