nuffnang advert

Wednesday, November 20, 2013

kari sotong

Assalamualaikum semua...
huhui...sebenarnya nak up n3 lain, tapi ter up n3 masak2 pulak...kehkeh...pasrah je la...

 kari sotong...
hari tu mintak hubby carik sotong yang besar2 tu nak buat kari...tapi takde, yang ada saiz sederhana...hrmmm, ok je la...sotong aku tak potong2 pun, aku biarkan seketul seketul mcm tu, masa siang, tengok semua sotong2 tu ada telur la!! wow!! aku ngan hubby mmg giler dengan telur sotong...payah nak jumpa telur sotong ni...huhu...walaupun dapat sotong kecik tapi semua pun bertelur, mmg heaven la...
aku tak tau org lain suka ke tak dengan telur sotong, tapi kami laki bini mmg suka giler la...nak masak pun kena hati2, takut telur sotong tu terburai dari badan dia...

 up dengan ikan goreng...

 wajib ada sambal belacan...

ha, see....punya gigih aku snap dekat2 nak tunjuk sotong tu ada telur...hrmmmm, dapnyaaaaaa....hari tu mmg rezeki kami la dapat telur sotong...Alhamdulillah...




tetiba teringat telur sotong kat Nasi Kandar Beratur....alahai, sedapnyaaaaaa....

39 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2
x pernah try makan kari sotong
leh cuba nie

Chot said...

Pehh..debaikkk ni siap ade telor...dgn ikn goreng..sambal..mau bertmbah nasik ni

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aku lapar ni, lapar sangat niiii

Eye_nee said...

stavingggg akk sis...adoiiiii haiiii ko ni kannnn...

Cho Zila said...

tak penah kot masak sotong kari.. akakni nampak sotongjer nak jadi sambal.. memang tak tauler ...

Rasp said...

menu mengena ni...
kari, sambal, ikan goreng....
memang sah bertambah2 i makan...
ehhhh i tak makan.... oopss hehehehehehee...
kalo i makan, memang bertambah2...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Yummy Memang Sedap Telur sotong ni wahida... akak laki bini pun suka sgt.. ;)

Fazleyatul Aini said...

saya pon suka telur sotong. tapi kalau masak tak nak lama2 nanti telur dia keras plak. agak2 kenyal je ok sedap hihi

Cik Eka said...

eka pun suka betul ngan telor sotong. Kalau mak masak, misti tanya, mak ade telur tak.

Skang ni kalau eka masak akri sotong, eka taruk buncis skit.

fuhhh nasi panas, ada tauge ke kubis ke. Perghhhhh

Fiza Rahman said...

Terliur wei. Tak pernah masak kari sotong. Telur sotong tu yg kaler putih jernih erk? AKu slalu buang jer.

nuyui a.k.a miss YUI said...

sambal tuu..perghhh

NM03 said...

sedapnyer noksss.... berkali2 telan airlior... glup glup...

ade plak teh o ais limau... mmmmmmmmmm.... sumpah telan airloir tahu

:: Mrs.Eady :: said...

Waduh makkkk...terliur sgttt!

amirah said...

oitttt...memang feveret tu telur sotong...feveret gila..gigih cuci sotong berhemah berhati2 kan kalo ada telur..hehehe...selalu kedai mamak ada nok telur sotong ni. memang mencarik jela sebab nak makan telur byk2.kalo makan memang makan telur tu last sekali sebab sayangggg...hehhe

Ratu Hatiku said...

Sedapnya....lapar...lapar..uhuhuhu

Cik Puan Rara said...

akk.asek makan je.tp kurus.jeles neh!

JunAina said...

Telur sotong tu fav akak jugak! Tak pernah buat kari sotong sebab anak2 balik2 sambal.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Mengiurkan!! sekian terima kasih .. :)

Qhaifa Nur said...

ada telur lagi sedap wahida...

working mom... said...

sedapnyer.. :)

faraherda.razalan said...

Weh!! Ini cari gaduh namanya. Tayang lauk sedap2 ni. Hahahahahaha! Sambal belacan ko noks....menggoda jiwa raga aku gituhhhh!

Daddy Ziyyad said...

bencik la kau nok!!!

aku teros lapar tahu tak???

wakakakaka

Tihara said...

telo sotong memang best..kena pandai pilih masa beli tu..sedapnyer tengok gambo dia

eima said...

tak penah mkn sotong masak kari ... penah mkn yg samabal sotong je...dedulu aku penggemar sotong sambal sejak mcm dah nk tua ni aku tetiba geli plak ngan sotong ...hhaaaiiihh pelik sungguh

Nafira usof said...

nasiiibbbbbbbb baru lepas makan!
hahahahahaha. kalo tidokkkk!
naya!

makchaq said...

Makchaq pun suka sangat teluq sotong. Anak2 pulak tak suka.. memang untung la.. semua kalau jumpa pas kat mak... he he

Ena said...

seyes.. nampak sedap kari sotong tu.. lom lunch pulak tu..

norhidana miswan said...

perkh melelh nih kak oi... ngences aku nengok sutun ngn telur tuh... gile ko tak suke telur sutun... aku kadang gigih kumpul boh dlm 1 mangkuk tau pastu msk kan last sekali kt gulai ke msk kicap sutun

Mummydearie said...

Dia punya zoom tu melampau sungguh. Meleleh-leleh air liur lah :D

.:fyzz:. said...

kecuq ayaq liuq aku tgk..mmg terangkat ataih bawah hujung beranda walawey..dap tuh..aku pun suka teluq sotong

.:fyzz:. said...

nok..nasi kandaq beratuq tuh betui2 ofis aku dulu MARA Penang..la nih mara kt situ dh pindah dh tmpt len..kenangan mengusik jiwa...

Amanda Suria said...

Telur sotong adalah satu kenikmatan....sodap giler...rugi kalau di buang. .lagi rugi if x reti mkn....itu la nikmat yg ada pada sotong....kan nok?

Nazayiena Ayiena said...

Terliur kak Nurul tgk telur sotong tu,kak Nurul pun sama suka mkn telu sotong.

Vee Zawiah said...

suka sgt telur ni . bkn sotong jer , ikan pun sama ...

kakchik@ella said...

Makaihhh .. gmbr2 ni buat my tummy automatic dancing okeh. hehehe.

Shima Harel said...

Yummeh!!!!

mamasuri said...

sedapnyer..terliur2 aku..

attyfir said...

adui ida..kelaparan kty nengok entry ni
kombinasi yg baik
kari + bendi tu , mmg terbaik
ada lak ikan goreng , smbl belacan
mau 2 pot nasi abis nie .

akubiomed said...

Terliur dibuatnya. Bila hendak ajak makan tengahari? :-)