nuffnang advert

Thursday, September 26, 2013

tempat menarik dan tempat makan di Kuala Selangor

Assalamualaikum semua...
lambatnya update hari ni, huhu....emosi tak stabil sikit pagi ni, takpe lah, jap lagi ok lah tu...
nak buat rumusan sikit sepanjang jalan2 Kuala Selangor, utk rujukan aku dan kawan2 yang lain...


Tempat Makan di Kuala Selangor:

1) Cendol Bakar Pandu Lalu, Kg. Assam Jawa
2) Faridah Mentarang Bakar
3) Mentarang Bakar
4) Makanan Eksotik, Restoran Lembah Bernam
5) Cendol Durian Borhan



Tempat menarik di Kuala Selangor:

1) Kelip Kelip Kampung Kuantan
2) Bukit Malawati
3) Muzium Sejarah & Taman Alam


sebenarnya ada beberapa tempat lagi yang kami nak pergi tapi kami kesuntukan masa, ada tempat macam Eagle Feeding kat Pasir Penambang kami tak sempat pegi, tak pelah, mungkin next time...eh, korang ingat Eagle Feeding ada kat Langkawi je? kat Pasir Penambang pun ada tau... :)



chow dulu, nak membawa hati yang sedang lara :-(

22 comments:

Khai♥Rin : anies said...

lps blk indon tempohari mmg ada plan nk ke kuala selangor / sekincan... tp diorg kata apa la yg best kt sn..pastu trus x jd...menci!

Nafisa81 said...

eh..dah jadi tempa pelancongan ye?

JunAina said...

Meh nak pujok noks!

Mummydearie said...

Oh, banyak juga tempat menarik kat Kuala Selangor yek. Cuma tau Bukit Malawati aje. Bolehlah plan short trip lepas nih.

Amieynna said...

thanks for d info..
selalu asyik plan nak g icity je kalau smpai selangor..

NenetPenne (NP) said...

ada eagle feeding kat pasir penambang?? eh how come i tak tahu punn..haishhhh

akubiomed said...

Tak tahulah pula ada tempat habitat burung helang. Ini sudah dikira menarik.

Azian Elias said...

Pantimor tu pun sangat sedap..

Dee said...

Jgn sedih2 beb..aku pun tgk stress ni..huhu..

bila ada masa kita gi eagle feeding kat pasir penambang ye..

Hazmin Hamudin said...

Ingatkan ada kelip2 je. Rupanya boleh bg burung helang makan jugak.

NM03 said...

jgn lara lama²... rugi la mlm ni







hakhakhak!!!

Nafira usof said...

InsyaAllah~ kalo aku nak gi jenjalan kat mana2.. blog ko lah salah satu tempat rujukan aku nok~ terima kasih yer~

eima said...

byk tmpt ko pegi ek dlm satu tmpt kan .. hebat

Emy Tak Kecik said...

best x kuala sel?
ekekeke

wahida said...

khairin anies: pada yg minat sejarah, boleh dtg kuala selangor ni, ada byk tempat menarik, tapi kalau tak minat sejarah, dtg la kelip2 tu..best!

nafisa 81: mmg tempat pelancongan pun..especially kelip kelip tu, tempat pelancongan dunia tau...

azian elias: pantimor tu apa?

emy tak kecik: eh mestilah best!!

Tihara said...

kuala selangor and tg.karang memang best..kampung abah akak tu :)

HeNRieTTa JoSe said...

Byk lg nie tempat menarik yg rietta blom pergi...thanks akk for the share...

HeNRieTTa JoSe said...

Byk lg nie tempat menarik yg rietta blom pergi...thanks akk for the share...

Shima Harel said...

kenapa hati mu lara kak... pg mkn magnum byk2, ilang la lara tuh...hehehehehhe

::NureeN:: said...

awat pagi2 dah sedih ni...
alooo looo meh nk pujuk...

byk n3 wahida, nureen terlepas huhuuu....
nti la free ckit nureen baca blk.. k bye

Anonymous said...

Memang best kat kuala selangor

Ummi Sufiyan said...

sekarang ni musim mentarang lagi..
dok mencari2 tempat mkn best kuala selangor.. western ke..huhu..