nuffnang advert

Tuesday, July 16, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Ladang Teh Boh Bharat

Assalamualaikum semua....
sambung cepat2 n3 Cameron ni...ada banyak n3 lagi ni...heheh...korang bertabah je la..
lepas ke Cameron Lavender tu, terus terjah sini pulak..dah sekali jalan pun kan...

 ke Ladang Teh Bharat kami...ladang teh kedua terbesar di Cameron Highlands ni...dgn signature brand dorang 'Cameron Valley'

 keluar kereta je, kedinginan menyambut kami dengan ladang teh yang terbentang luas...
dingin yg aku maksudkan kat sini bukan sejuk giler, tapi dia dingin la...sesedap rasa je rasa dia...feel romantik gitu...hahaha...

 see, nice kan...

 hijau mata memandang...
kat sebelah tu ada cafe, kalau korang nak makan scone sambil menghadap ladang teh pun boleh...

 adik tu kena dukung, kalau tak, tak nampak dia...

 3 hero saya...

 adik sekarang ntah apa gaya ntah, asyik nak pegang hidung je bergambar sekarang...heheh...

 hubby dukung adik nak naik atas...aku tak la kot sampai atas tu, separuh jalan je aku daki, sbb mcm licin la tanah dia...scary...huhu...

 oh depa turun dah...

 cantik, berpetak petak...

 amboi abang, kepala gajah tu sudah tutup mata maaa....

 gigih mencari tempat posing...abang ngan adik dah berlari2 sekitar ladang teh ni...

 fuyyyooo...ohsem bangat...dgn cuaca yg dingin, view yg cantik buat aku teringin kembali ke sini lagi...

 dah mcm carpet kat rumah aku dah aku tgk...hahaha...

 close up sikit daun teh...daun teh ni pun sebenarnya ada jenis2 dia tau...

saujana mata memandang...

 kegirangan anak2...

mcm aku ckp tadi la, ada cafe kat sini...so, kita terjah sat, konon nak cari apa boleh dimakan di waktu tengahari ni...

masuk je, takde apa yg tinggal..grrrr, yg ada pun cuma scone dan chicken chop...takpe, kami cari makan tempat lain la kalau gitu...


kat sini jugak ada tea shop, hubby sempat terjah tea shop kat sini, nak banding kan Cameron Valley tea yg kami beli kat MARDI dgn sini, jauh lebih murah MARDI tau...walaupun Cameron Valley dihasilkan di sini...
mmg ramai yg ckp, tempat penghasilan teh tu sendiri lagi mahal jika dibandingkan beli di tempat lain...apesal ntah...tapi serius MARDI lagi jauh lebih murah tau...

31 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sangat cantik view

eima said...

bharat paling byk tea cafe die ...
tp tekak aku tak leh masuk ngan tea kat sana ..pekat ngan fresh sgt kot ...hehehe

Amanda Suria said...

Ok..sini aku dh terjah nok...mmg mknan kat situ cpt sgt habih....mmg pemandangan dia sgt2 indah...noks..apa petua ko kurus giler erk?

♥ Wina ♥ said...

pernah pegi sini byk kali..hari tu pegi anak² pow beli barang kat kedai souvenier dia tuh :)

Fazleyatul Aini said...

lamanya tak pergi cameron. suka sangat pemandangan ladang teh ni. segar je mata

Myra Jay said...

Tempat wajib posing andai ke sana kan ;)
View cantik, tenang dan damai ;D

CaDLyNN said...

kite pon baru p sini..hahaha..nnti tepek posing yg same mcm akak :p

JunAina said...

Sebab depa ambik kesempatan...:)

Cantik. Cantik. Cantik. Jeles ok!

NM03 said...

tgk ladang teh, teringat bali

Nieda ramly said...

best pekena teh mengadap ladng tehnya

AnneRaini said...

rindunye ladang teh...

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyer!!

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

::NureeN:: said...

bharat ni yg sebelah nk turun ke simpang pulai kan
mmg x brapa best, x der makanan sgt.. klau bharat yg nak ke arah tapah nun best.. :)

Qhaifa Nur said...

tempat tumpuan ramai...
tenang hati bila pandang pokok teh..

faraherda.razalan said...

Aku suka Boh Plantations lagi....

Cik Eka said...

masa pegi ritu, pegi ke boh plantations. hehehe

ingat nak pegi lagi, lepas kahwin nanti. kahkahkah.

feeling Nora Elena. hahaha

Nafira usof said...

Rindu sama udara sejuk di CH..:)

ieda immi said...

cantiknyeee view ngan model yg cun tuu ! ;)

Ema Johari said...

main nyorok-nyorok pun best ni

lizz said...

kurusnyer dier...aper rahsianyer hehe..
kat sini kalo bergambor memang cantik..

JaSSNaNi said...

kalau gi CH wajib amik gambar dekat ladang teh.. hari tu waktu nani gi, daun2 teh banyak dah kering.. tak cantek sangat dah... seronok tengok sini.. semua menghijau cantek.. :D

kesoma rai said...

pokok teh boleh tanam kat rumah tak eh? hahaha..

amirah said...

sejukkkkk mataa....hijauuu je..

Kesuma Angsana said...

Kalau ke CH ladang teh tu satu kemestian kan !

diana said...

ada ular tak??biasanya ladang teh ada ular kan??

wahida said...

diana: kami tak jumpa pun...huhu...nauzubillah!!

ct rahani said...

Subhanallah cantiknya kak.. terus rasa cam nk ajak hubby honeymoon kt sini.. ekekeke..

Khai♥Rin : anies said...

dah mcm g sri lanka la pulak ye pd hal CH.. ;-)

ArELeEz said...

gaya adik posing pegang hidung tu sumpah comel! he3..

akubiomed said...

Boleh cuba memetik daun teh.