nuffnang advert

Tuesday, July 16, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Bee Farm

Assalamualaikum semua...
jom pi Bee Farm pulak...ekceli ada 3 Bee Farm kat Cameron ni tak silap aku, tapi kami sempat terjah dua tempat je la...

 eh, tapi sebelum tu kami pi cari makan tengahari sat...jenuh carik weh...sudahnya kami mkn kat sini, Nur Iman Restoran ni...kat Tringkap...

ada lauk pauk kena dgn selera kami...
kedai ni dekat celah2 kedai Cina tau...susah sikit nak carik, tapi ada banyak signboard nak ke kedai ni....
ok, dah habis mkn jom sambung jalan2...

mula2 kami singgah Bee Farm kat Tringkap ni...nak masuk sini percuma je...kebanyakan tempat kat Cameron ni aku suka, entrance adalah free kecuali kat  Cameron Lavender tu la...tu pun bayaran murah je... i likeeee...

masuk2 je, anak2 dah serbu dgn mainan2 ni...
bukan main ko ye bang, ko pun dah mcm budak 4 tahun punya perangai...haha...padahal dah 8 tahun dah...

adik pun nak jugakkkkk...

lagi satu mama!!

sini adalah entrance dia...keji tau...ingatkan dpt tgk bee live gitu, sekali rupanya muzium je....grrr...nasib baik free...hahaha...

dah namanya muzium, semua lebah ke tebuan berada dlm cermin la...
layan gambar je la ye...


tapi best sbb dpt tgk sarang dorang...heheh...

ginilah tempat dia nok...kecik jer...

eiiii, geli la pulok tgk sarang lebah ni...

hebat mamat neh...hahaha...


Giant Bee katanya...

pas tu kami ke Bee Farm yg lain pulak...kami ke Ee Feng Gu Bee Farm pulak...kat sini best sikit, boleh tgk bee live...heheh...

kat sini masuk pun percuma jugak...kena turun byk anak tangga tau nak tgk lebah2 ni...nak balik tu, ko hadap la tangga yg byk ni...huhu...

rumah lebah...

replika lebah...masuk je, jumpa dia dulu...

ada baaaaanyaaakkk rumah lebah tau...

tu tepi kitaorg tu semua rumah lebah la tu...dorang duk pelihara kat sini...

anak aku si abang tu bukan main risau takut kena sengat...haha...tak yah risau la abang, dia takkan simply sengat sebarangan...always under tight control katanya...

ada gambar close up lebah di sini...yeayyy! tapi gambar gelap pulak..huhu...boleh tgk mata ngan hidung dia...mcm comel pulak...ekekek...



kalau nak dtg sini, dorang bukak setiap hari dari pukul 8 pagi hingga 7 mlm

26 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dulu pegi tak singgah pun sini..

Amanda Suria said...

Masa aku pi vietnam ada amik gambar pegang segerombolan lebah....giler menakutkan tp tu la..dia x sengat orang sebarangan....

::NureeN:: said...

hehe... teringat masa kami singgah cini jgk dlu...
risau di sengat ;p

the malay male said...

madu ohhh madu...manis rasanya

Nurzakiah Hanum said...

wow beraninya

AnneRaini said...

hah bee farm ni aku pegi sbb free..haha

wahida said...

the malay male: ko kan? madu lebah ke madu lain yg manis tu? hahaha....

Nafira usof said...

berani nye gi tgk lebah.. lebah tuh x datang dekat ke?

ct rahani said...

setuju ngan ko kak.. mmg comel giler lebah gambo yg close up tuh.. :)

♥ Wina ♥ said...

kalau bee² ni x minat sangatlah beb..

a'ah mmg susah nak cari makan kat atas sana tau especially nasi & lauk pauk!

amirah said...

takut gak kena sengat..!! sama cam abang...ngeee

Kakzakie said...

Topi abang dan adik juga yg menarik.
Kalau dpt madu yg ori bagus ni wahida..

Honeylizious Rohani Syawaliah said...

tengok makanannye jadi lapar laaaa

diana said...

saya kalau pi mesti tak masuk sini sebab saya dengan anak dara saya geli menatang gini..hahah

wahida said...

nafira: tak lah nok, dia kat rumah dia je...jgn risau...ko pun dah mcm anak aku si abang tu...hahaha...

ismaliana sulaiman said...

ehh..kita makan kat tempat yg sama lah...aku singgah sini sbb kawan suami aku yg bawa... sblm tu kita org melawat ladang kobis n lobak putih dia kat belakang tu...b'puluh2 biji kobis pree kita org bawa balik syok giler.... heheee

aku x singgah kat bee farm ni dah kesuntukkan masa...

NM03 said...

satu labah2 cuba panjat perigi
bila hujan turun labah cepat lari
aku dah ngantok tak terkata lagi
tak sabar nak balik, cari ketiak laki

CaDLyNN said...

saya tak singgah pn kat sini..tak sempat...

wahida said...

ismaliana: wah, dpt free gitu...mmg syok ah...

NM03: ko dah kenapa, puasa puasa ni pun sibuk carik ketiak laki? hahaha...

Khai♥Rin : anies said...

ada jual madu asli kt situ?

lizz said...

Kemain comey topi adik tu...nanti pi cameron nak gi sini gak la...

Vee said...

mahal tak harga madu kat situ ? klu fresh dr ladang selalunya mahal sikit ...

akubiomed said...

Beraninya melihat lebah secara dekat.

ArELeEz said...

b'baju lebah apek tuh! eiiiyarrkkhh..!! xsanggup..!

wahida said...

khairin: byk je yg claim tu madu asli, tapi tak tahu lah betul ke tak keaslian dia tu...

vee: ntah la nok, tak tgk pulak rega madu kat sana...

Cik Eka said...

eka pun ritu gi bee farm yang bertangga tu. Tapi dulu takde plak rumah2 lebah tu. Ke eka yg x pasan. hehehehe