nuffnang advert

Friday, July 12, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Cameron Lavender, Tringkap

Assalamualaikum semua....
jom jalan2 lagi ke Cameron...

 kali ni kami ke Cameron Lavender pulak...cantik woo tempat ni...

 punya ramai org, sampai tak nampak mana laki ngan anak aku...hahaha...

 masuk je, dah ditayangkan dgn bunga2 ni...huhui...

 punyalah aku tercengang2 tgk bunga2 kat sini..cantik2 weh...

 comel kot kereta polkadot ni..

 dah mcm kat oversea kekdahnya...
si adik baru habis sentap...budak yg kuat sentap sekarang ni...manja terlampau...

 bersama rumah burung yg comel lote...
unik2 design dia...


 hari tu aku cerita kan, yg anak aku beriya nak petik strawberry, kat sini sudahnya budak2 tu dpt petik strawberry...heheh...

 ini lah lavender...


 wow!! knowing me, aku ni bukanlah suka sgt dgn bunga2 ni, tapi tgk bunga2 kat sini, dah mcm kat oversea kekdahnya...cantik lah!!

 ohsem giler kot...rasa nak guling2 jer...

 comel patung tu kan...sebelah tu ada Lavender House..korang boleh shopping kat situ...semua serba pepel kat dlm kedai tu...

 ada jugak cafe, cafe ni sebelah atas...

 pemandangan Lavender Cameron dari atas...boleh tgk punya banyak kereta time tu...

 nice

 kat sini boleh petik bunga sendiri..pilih je mana yg berkenan di hati...sekuntum rm2...

aku tak lah kot nak memetik bunga bagai..bergambar sudah...

 serius cantik2 bunga2 kat sini...


 feeling kat oversea jap...heheh...

 petik dik jgn tak petik...

 inilah kepuasan anak2...selagi tak dpt petik strawberry, mengicau la dorang...hahaha...

 puas lah hati abang sekarang...tapi aku ckp kat abang, jgn petik banyak sgt, kang bukan makan sgt pun...


 masih hijau lagi...


 cantik kan? 


 wah...tetiba aku mcm pencinta bunga pulak...hahaha...byk gambar bunga sebenarnya aku dah snap kat dlm ni...tayang sikit2 sudah...


 dah la...moh la kita balik...lama kami kat dlm Lavender Cameron ni...sejam setengah ada kot...

 unik dan cantik sgt tanaman dlm kasut but ni...

 okey, kami nak turun dah...sepanjang turun tu ada banyak kedai...

 budak2 ni pow mama ngan daddy dia topi beruang dan kepala gajah...

 kepala gajah abang...
comel anak mama pakai topi ni...  :-)

 kesian anak2 aku ni, kena paksa buat gaya mcm tu.....mama suruh tiup la dik, bukan suruh nganga...hahaha...


so, kalau korang nak sini, ni details dia:

Lavender Cameron,
Tringkap, Cameron Highlands
05-4961 208

dibuka setiap hari:
Isnin - Khamis : 9am -6pm
Jumaat - Ahad : 9am -7pm

harga tiket: 

dewasa: rm5
kanak2: rm3

45 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama tak p cameron padahal tak jauh mana nak p..huhuhu

Fazleyatul Aini said...

suka lavender purple !!!

wah banyak kete. dah macam lego susun2 hihi

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

E'in said...

wah bestnye... ein xpenah sampai cameron lg...

♥ Wina ♥ said...

rasanya tempat ni baru kan beb? pegi 2 tahun le[as x ade ponnnn...aku pulak yang sentap nih! :)

Khai♥Rin : anies said...

Kiranya mcm da smpi france la yek? :-)

:: Mrs.Eady :: said...

waaahhh...best nyer!!!!syok giler weh...rase mcm nak pegi je lepas beranak nie...

wahida said...

wina: haah nok, ni tempat baru...tapi ramai dah serbu sini...

Qhaifa Nur said...

seronoknya datang sini..tengoklah bunga-bunganya oshem cantik giller..

Chinta Safia said...

memang cantik tempat ni

ismaliana sulaiman said...

masa aku pi cameron aritu sempat lalu je kat sini..x sempat nak singgah sbb kejar kan masa... nak kene ulang balik ke cameron lah nampak gaya ni...

Amanda Suria said...

Sgt2 cantik....aku dh take note dh..next harus terjah..

Cik Eka said...

syoknyaa.. lama tak pegi cameron. Siap ada lvender house lagi tu.. purple lak tu. i likeee

atty's said...

beshnya ..mmg nampak mcm kt overseas.

Angah said...

woow bestnye ,mcm dlm pilem industan.slmat berposa whaeeda

Kesuma Angsana said...

cantik2 lah pic kat sini wahida !

ArELeEz said...

kreatiflah decor2 kat sini! comel2 sgt kot..

Kakzakie said...

Yg best tu bunga-bungalah wahida sampai dua-tiga kali kakak turun-naik cursor nak puasakan mata.

Sentap-sentap adik pun comel kan dik:)

lizz said...

kemain lawa tempat ni..amboi abang berkepala gajah kemain seronok nengok adik ngan abang tu...

Dee said...

cantik..tp entah bila nak sampai CH lagi sbb anak2 k dee tak tahan jalan yg bengkang-bengkok tu..dorang pening..huhu..

siti alfakhishah aman said...

hah ko.. kembang setaman bunga. :)

norhidana miswan said...

pemandangan mmg cantik, sebijik cam obersea yg ada bunge banyak2 kaler tu kak...

diana said...

adik memang kuat sentap ka??manja sangt kot..hehehe.

diana said...

adik memang kuat sentap ka??manja sangt kot..hehehe.

ct rahani said...

cantiknya kak.. lavender tuh salah satu bunga peberet aku tu kak.. klu aku gi sana sehari suntuk pun aku sanggup dok kt dalam tuh.. hahaha..

* muka adik ygs entap tuh sgt comel okeh.. :)

Nafira usof said...

canteknyeeee... kalo ade rezeki gi CH lagi, aku akan singgah sini jugak.. best~

Zawiah said...

saya nih suka giler ngna bunga . confirm semua bunga saya snap dan ada yg kena tapau ...

BungaTulip said...

lawa dan cantik2 semua. ada rezki nak g sana gak nanti :)

Ratu Hatiku said...

mesti wangi jerk bila dtg sini kan. Saya rasa dulu masa pergi CH xpulah dgr psl lavendar nie..baru ya?

JaSSNaNi said...

bestnye CH.. saya suka sebab sejuk.. cantek bunga.. :)

wahida said...

ratu hatiku: haah kak, ni tempat baru...

eima said...

tak penah sampai pun lagi .....

akubiomed said...

Cantik bangat bunga-bunganya. Belum keharuman asli bau yang dihasilkan oleh bunga mekar.

.:fyzz:. said...

Wahida ko makin berseri nok..waduh asyekkk aju tgk view bungean yg byk tu...mmg ohsome

Vee said...

klu tgk bunga2 tu dah mcm bunga plastik jer . cantiknya ... x thn tgk bunga . nasib baik bkn bunga ros ...

huda said...

apsal tak jumpe pun tmpt ni time g cameron hari tu.. ahaha.. alahai

jom jenguk blog saya :
http://hudakassim.blogspot.com/

CikPuanHaLia said...

Lama x g CH.. mmg cantik sgt la bunga2 cinta tu :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

mmg shantek lavender garden
aitu kite pun singgah gak..
stoberi dh la fresh2..
mmg puas ati la..

che mid said...

Salam kenal dari Che Mid.. agak-agak macamana rasa straberi hijau tu ya?

NM02 said...

adik nganga kiut la mama... hehehe

kesoma rai said...

manja nak dapat adik kot.. wakaka..

::NureeN:: said...

menarik la cini..
x prasan lak ri tu..

ros_reeza said...

memang cantik2 pemandangan dia ye.. geram tengok bunga yang berwarna warni tu.. lagi best boleh petik strawbery tu.. boleh makan fresh :)
Ros tak pernah sampai lagi Cameron.. huhuhu..
Selamat menjalani ibadah puasa kak :)

Ema Johari said...

dulu pergi tak lebat mcm ni bunga dia..

BaTiK_PiNk said...

Salam Kak Wahida, Yani ni even setiap tahun ke Cameron Highland ni pun tak pernah singgah kat Lavender Cameron ni....lepas tgk gambar2 akak ni, rasa tak sabar nak naik CH lagi hujung tahun ni dan singgah Lavender Cameron ni....huhuhu, thanks kak sbb tolong review..rasa berbaloi masuk situ.