nuffnang advert

Thursday, July 18, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Crown Imperial Court, Brinchang

Assalamualaikum semua...
kalau malam pertama kami duduk di Century Pines Resort, malam kedua pulak kami tidur di Crown Imperial Court, Brinchang...

 atas bukit ko apartment ni...azab sikit nak cari parking dan sengsara nak pegi pasar mlm Brinchang tu...bukan sbb jauh, pasar mlm bwh tu je pun...tp sbb jalan kaki ke pasar mlm tu, bila turun bukit ok lah kan...tapi bila nak daki balik bukit tu yg sengsara tu....hahaha...
plan asal aku anak beranak adalah check in kat Hotel Remix, Brinchang..dah buat booking pun...alih2 hubby aku ckp adik2 dia pun ke cameron jugak...tapi dorang dtg gamble je...tak book mana2 hotel pun...tu yg sudahnya dorang dpt apartment ni, 3 bilik...
terus dorang kol kami nak join apartment dorang tak...kalau join cuma bayar satu family rm100 je sbb satu rumah rm300...

 hall...
gambar ni dorang wasap kat grup...masa ni aku kat luar lagi...belum sampai apartment ni lagi...dorang check in dulu...malam kang baru bertemu...heheh...

 meja makan...
pun gambar dari wasap grup..

 kitchen...peralatan dapur semua lengkap...

 bilik Nurul n family...
abaikan sepah2 tu...hahaha...

 haaaaa....ni bilik kami anak beranak...best best...ada 2 katil queen kat bilik ni...bilik pun luas...ok lah...selesa sgt...jimat rm100 aku sbb kalau tak kena byr kat Hotel Remix rm199...yg ni kami cuma perlu bayar rm100 je...heheh..

 bilik Mimi n suami...dlm bilik ni ada bathroom jugak...

 yg ni pulak bilik air satu lagi...tapi yg ni hot water tak berapa nak function sgt la....huhu...dah la sejuk tahap gigil kat sini...
mcm mana lah org yg duk menetap kat Cameron ni kan...mmg dah biasa kot dgn sejuk gigil mcm ni...huhu...

 kabinet tv yg comel...tv pun comel...ok lah ni, kami bukan tgk sgt pun...nak duduk satu mlm je pun...

 pemandangan dari apartment kami di tingkat 6...sayup je nampak bawah tu...

 Chinta pun ada sekali...seronok layan keletah Chinta ni...anak2 aku pun rindu dgn Chinta...sibuk si Chinta ni ketuk2 pintu bilik kami nak ajak anak2 main sekali..hahaha...

bukti sejuk gigil2 tahap gaban...bangun pagi tingkap berkabus...aku tido siap peluk abang...diulang, peluk anak aku si abang ye, bukan peluk hubby...korang tu fikir lain lah tu....
sejuk sgt weh...



so, kalau korang nak berminat nak tempah apartment 3 bilik dgn harga hanya rm300 cer try kol nombor ni eh:

017-334 9959
017-592 8907

33 comments:

pena rozie said...

Bile dpt g cameron. Huhuhuhu.....

lizz said...

Ingat peluk cik abang tadik..hehe..wei kat cameron tu sejuk tahap kebas2 kaki tangan huhu...terbayang sejuknyertu....

Nurzakiah Hanum said...

wow murah2

Manaf Haneem said...

Thanks 4 sharing info ni wahida...mana tau lepas raya ni bole jenjalan sana.

- kak haneem -

:: Mrs.Eady :: said...

ala syok nyer!!!feeling-feeling sejuk itu besttt :)

faraherda.razalan said...

Brrrr! Terasa2 sejuknya!

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok sgt hrga cmtu..

Daddy Ziyyad said...

Nok, aku dah update blog...hahaha..

Tunggu la lagi 3-4 bulan...aku naik la CH bawak baby baru...:P

Rasp said...

ramai2 gi and share apartment memang berbaloi kan sis...
aduhhhh water heater takde...
jenuh ler nak mandi...

diana said...

KALAU SAYA DOK SANA MESTI SUSAH NAK BANGUN PAGI..HEHE

wahida said...

rasp: water heater bukan takde kak, cuma bilik air yg satu lagi tu water heater dia tak berapa nak panas air dia tu...tp bilik air satu lagi ok jer...

ieda immi said...

apartment yg cantik dan kemas .. ;)

::NureeN:: said...

mmg selesa lah klau mcm ni...
luas amat...
lgpon semlm jer kan.. bkn nak buat ape jer janji dpt tdoq n mandi :)
korang mandi ker hahhaa... kot sbb sejuk, jd mat saleh plak :P

Amanda Suria said...

Murah tu nok...aku dh ambik details...mmg ada plan nk pi lg sekali satu keturunan...ok kot apartment ni...

wahida said...

nureen: kitaorg mandi tau...sejuk sejuk pun gigih jugak mandi...hahaha...

eima said...

penah nk dok sini dulu tp sbb owner terlalu kerek...baik aku dok yg bwh management hotel..itu ini tak boleh ..menyampah

wahida said...

eima: ye nok? yg ni kami tak direct pada owner, ni thru agent..nombor yg tertera tu pun nombor agent...

JaSSNaNi said...

sebut pasal CH.. semalam mimpi CH daa.. wakakakakka.. tapi hairan sangat sbb suhu tak sejuk mcm pi CH bulan 3.. rupanya tengah mimpi.. :D hehehe

JunAina said...

Rugilah tak peluk hubby...ahahahahaa...

Qhaifa Nur said...

seronoknya ada chinta...bulat matanya wahida...
sejuk betul CH...apalagi terasa nak tarik selimut ha....

Nieda ramly said...

BILA PERGI RAMAI2 BOLEH DUDUK SINI

ros_reeza said...

kalau pergi satu family besar, memang berbaloi sangat sewa apartment..

amirah said...

uiii..bestnya..sejuk2 memang best. best tido!

CaDLyNN said...

hot water tak function?
humang ai..sejuk tu...bercintala nak mandi..hihihi..nasib baik masa sy p..duk kt parkland hotel je..hot water ok..tu pon still suh org len p mandi dulu..ekekeke..

:: Cik Viva :: said...

bestnya cameron..leh sejuk2 badan feeling obersi..hehe

ct rahani said...

tido sejuk2 camnih memang sgt besh... rasa cam x nak bangun paginya.. hehehe..

Biuty's Gourmet said...

wawa, follow blog akak yg satu lagik tu. akak dh follow ko punyer dh.

Fazleyatul Aini said...

hoih tinggi gayatttt

Khai♥Rin : anies said...

kalu g reramai mmg best kalu dok apt ni...amboi bulat nyer mata chinta

Ema Johari said...

thanks...plan nk baw segerombolan family...lebih jimat stay apartment

ezlinda hisam said...

teringin nak repeat cameron lagi.. tapi risau nak duk kat apartment sbb takut xde water heater..hehe.. sblm ni pernah duduk homestay, equatorial dan century pines.. best sgt! visit my blog catatan-ezlinda.blogspot.com tq!

ArELeEz said...

geram tgk mata chinta yg bulat!

noorul.faedzah said...

Assalam,kak..sy bru call no yg akak bg tu...tp xsure stil kosong or tak..kena time cuti skolah kan..nnt call dia smula..owner dia chinese ye..btw, rate dia dah naik, rm350 for 1 nite.. :) anyway,salam perkenalan..thanks share info..