nuffnang advert

Wednesday, May 15, 2013

Cuti2 Jogjakarta: Pose In Hotel

Assalamualaikum semua...
memandangkan kami dah pun sampai di Jogjakarta, moh la aku tayang hotel kedua kami...satu mlm kami bermalam di Semarang kan, kat Jogja ni kami amek dua mlm di sini...

 sebenarnya check in sini mmg tak plan pun...asalnya kawan kami lagi sorang yang tak jadi follow dlm trip ni dah booking hotel lain dari Malaysia lagi, tapi bila sampai hotel tu, agak jauh dari Jalan Malioboro...dan nak mendapatkan jalan besar pun jauh dan agak macet...so, kami decided utk carik hotel lain, yg lebih dekat dgn Malioboro, kami redah je la mana hotel yg available sbb masa tu hujung minggu, kebanyakan hotel banyak yg dah penuh...huhu...sudahnya dapat la hotel kat sini recommended from cik abang supir kita tu...nasib baik ada bilik kosong lagi...Alhamdulillah...
(macet tu jammed)


 Pose In dari depan..

 oh, yg ni bukan depan bilik kami tau...saja je posing kat kerusi tu...heheh..

 reception dia pun sempoi je...tak perlu nak berlobby lobby sangat la heh...

 ha, ni bilik kami, bilik ni utk berdua je...voucher breakfast pun dia bagi utk 2 persons saja lah kan...tapi kami redah je la tidur bertiga kat katil ni...
harga satu mlm rp350,000 bersamaan rm108..kalau dah bahagi 3 org sorang kena bayar rm36 je...best kan...kalau hotel sekitar Jalan Malioboro ni mmg standard harga dia mcm ni...sbb kawasan pelancong kekdahnya...nak extra mattress kena tambah rp100,000 lagi...tak kuasa la kitaorg nak menambah duit lagi...hahaha...so kami berpelukanlah la dua malam berturut2...kehkeh...

 shower

 sinki yg comel

 ok lah bilik ni, bersih dan selesa...

 yang ni pulak coffee house dia...kecik je kan...betul2 berdepan dgn reception tadi...

 menu pun tak la banyak sgt, tapi ok lah kan...ada nasi putih, meehun goreng, daging masak apa ntah dan sayur campur...roti bakar pun ada kalau nak...

 ha, sempoi tak sempoi dia present air dlm jug je...haha...

 ruang mkn yg terhad...tapi ok lah, hotel kecik coffee house pun kecik la...janji selesa...

aku amek meehun goreng pastu amek roti pulak...kena mkn berat sikit sbb nak mendaki Candi Borobudur pas ni...kang lapar...

kami puas hati la dpt check in sini...bersih dan selesa...makan pun boleh tahan sedap...

kalau korang datang Jogja nak stay sini, ni details dia:

Jl. Mayjend Sutoyo
No.62 Yogyakarta Indonesia
+60274 371975
Email: poseinhotel@yahoo.com

23 comments:

akubiomed said...

Not bad at all hotel ini.

Nurzakiah Hanum said...

cantik
kemas n bersih

Qhaifa Nur said...

nampak selesa hotel ni...

atty's said...

yang penting bilik mesti bersih ..

fazilzura said...

cantik jgk otel kt sana ye

sudipVSsenduk said...

tidur malam guling2 atas katil kena dalam keadaan sopan ye? Nasib baik semua badan comel2...

Khai♥Rin : anies said...

kecil bkn masalah kalau bersih dan selesa...lg pn kita bermusafir kn..bkn nyer nk berumah tangga dlm hotel tu.. ;-)

wahida said...

sudipvssenduk: nak guling2 mmg kena dlm keadaan sopan kak...kawasan terhad...hahaha...

Dee said...

auw2...rindu tau nak polok2 ngan kau..pastu kena tepis..kehkehkeh...

wahida said...

dee: kahkah...kesian ko kak...mesti ko tobat nak tidur sekatil ngan aku...hahaha...

JunAina said...

Jarang jumpa kat indonesia depa goreng bihun taw...

diana said...

kecik tapi selesa ok la kan...

Rapunzeel Cikilolo said...

memang bersih.

tengok gambar pun berkenan nak g

:)

Rapunzeel Cikilolo said...

memang bersih.

tengok gambar pun berkenan nak g

:)

NM02 said...

aku tgk gambar ko pakai tudung kaler2 tu aku dok bedetik dlm hati, eh... sama la tudung aku ngan dia. dua kali pk, eh... mmg la sama, aku p bli ngan ko. hahahaha

Cho Zila said...

hoteltu kalau boleh nak dekatkan... janji selesa untuk tidur...

tudungtu lawaler wahida..

wahida said...

junaina: eh, saya biasa jumpa org goreng mihun kat hotel ni kak...mostly di danau toba dan medan...

NM02: adoi la hai...boleh ko lupa kan?

:: Mrs.Eady :: said...

Simple tapi sempoiiii :)

seharum kasturi said...

kelebihan bila pi melancong beramai nih ialah dpt jimat duit sbb share ...

Nieda ramly said...

KOCIK PUN KOCIK ASAL BOLEH LENA

Eye_nee said...

berbaloi beb..36 henggit jer sorang..janji bersih...

Sue-Rya Qistina said...

simple giler hotel dia. kira berpatutan la ngan harganya. lgpun hotel tu tempat utk tido n mandi je pun kan. hehee

gdengs said...

Hai, salam..saya brcadang nak ke Jogyakarta ni la..Hotel ni dekat nak access dgn Jalan Malioboro ke?..Satu hari berapa hari kt Jogyakarta ni