nuffnang advert

Wednesday, May 15, 2013

Cuti2 Jogjakarta: Waroeng Spesial Sambal "SS" Pedas Abis...!

Assalamualaikum semua...
sekarang kami dah sampai Jogjakarta...malam baru sampai...huhu...apa2 hal carik mkn mlm dulu...lapar neh...supir bwk kami mkn kat sini...

 haaa...kat restoran ni pelbagai sambal ada tau...pilih je...terkenal dgn sambal2 dia tu...yg best sambal2 dorang mmg pedas2...suka suka suka...

 ok jakun, air teh pun nak amek gambar...hahaha...

 kopok apa ntah nama dia...mcm kopok kat Malaysia jugak la...tapi x tau nama dia...tapi kopok ni mmg berasal dari Indonesia tau...korang jgn ingat kopok ni org Malaysia yg buat...kang marah org Indon kang...hahahaha...
mula2 masa amek kopok ni, supir ckp tak yah bayar kopok ni, sekali masa dia bagi bil, kena bayar lak kopok ni, terus aku ckp 'eh, tadi supirnya beritahu, keropok ini gratis...'
terus waitress tu bagi mkn kopok ni percuma je...heheh...
(gratis tu free)

 masing2 amek set ayam goreng...lepas drp mkn kat sini, tobat kami nak mkn ayam lagi dah..esok2nya kami carik makanan goreng2 pulak..hahaha...jemu pulak mkn ayam kat tempat org...kahkah...

 ni sambal trasi segar...mcm sambal belacan kita lah...sambal ni rasa dia biasa je, sedap lagi sambal belacan aku buat...hahahaha...
matiklah statement...

 tapi yg ni sedap woooo, nama dia sambal bawang....pedas meletup!! terbaiklah!! huhu telan air liur aku tgk sambal ni...
asalnya kami nak order sambal lain yg lebih menarik bunyik dia, tapi kebanyakan sambal dah habis...huhu...maklumlah malam tu mmg ramai org dtg mkn kat kedai ni...

 pas tu kami order ulaman...nak order sayur lain pun dah habis...nyampahhhh, order ni je la...

 tambah telur dadar...eh, mcm sedap pulak tgk telur dadar neh...ekekek...

 nasik putih utk 4 org mkn...best sbb pinggan ala2 raga siap daun pisang lagi...selera kami mkn masa tu...

 kedai ni dari luar...
serius masa kami sampai kedai ni tgh penuh weh...ramai giler org tgh mkn...siap kena Q...tapi kami tunggu jugak la, malas nak carik kedai lain, tapi tunggu x lama pun, dah dpt tempat duduk...tapi yg dlm gambar ni kedai nak tutup dah...dah lewat...org ramai dah beransur balik dah...

 kalau tak puas hati sila bagitau dorang, kata Mr. Huuh-Haah...
hahahaha...

kedai ni bukak dari pukul 11 pagi hingga jam 10 mlm...

cer korang teka, berapa total kami mkn ni? 
kalau aku bagitau korang mesti x caya kan...harga dia cuma rp41,500 bersamaan rm12.80...
perghhhh, murah giler...aku sampai sekarang confuse kenapa mkn kat situ murah sgt, padahal tgk bil, betul dah semua menu kami mkn dia dah masukkan dlm bil dah, tapi tetap murah...patut lah kedai ni ramai org...makan dan minum utk 4 org cuma rm12.80? aku confuse aku confuse....



tapi makan kat Semarang dan Jogja mmg murah la, berbanding di Medan dan Danau Toba, kat sana harga makanan dia boleh tahan cekik darah...huhu...

34 comments:

Lya Colours said...

tengok telur dadar pon nampak menyelerakan hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

ya hampunnnn makanan!!!!sedap aihhhh...

lieyalatif said...

Fuhhhh tgk bijik cili tu seram kan noks! Sia2 kalo kene apendiks hehehehh...tp sambal dieorg mmg terbaik...ingat lg mase aku pi bandung mmg ari2 mkn nasi ayam penyet die noks...berhingus2 mkn sambal dieee...

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi :)

atty's said...

murah giler ida..kalau kty mau 2-3 kali ulang..lagi kalu sambal pedas..mmg feveret sgt2

Khai♥Rin : anies said...

mmg murah tu...tp kalu sy mmg x sggh la sbb pantang pedas nnt ciriti biriti ;-)

akubiomed said...

Menu sedap-sedap belakan. Harap masa balik tak overweight.

wahida said...

akubiomed: mmg saya balik Malaysia saya dah overweight pun....huwaaaaaaaa....mkn kat sana sedap2 dan murah2...

Tina Othman said...

Murahnya, terliur tgk sambal bawang tu

NM03 said...

oiii.... murah sangat tu weh... caiyok laaaa

Forskning Beta said...

saya rindu nak makan bakso malang

Daddy Ziyyad said...

27 jenis sambal?

kah kah kah..."gelas bau sabun"

Daddy Ziyyad said...

wehhhh..RM12.80 jer??????????

Ratu Hatiku said...

sedap jerk tgk smbl2 tu...

ena said...

hadoiii...
meleleh tgk menu..

JunAina said...

Sebab makan murah boleh jimat kos terus rasa nak pergi.

Ati Masrif said...

wah..wahida...cuti lagi dan lagi..

jeless...heheh

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

lizz said...

lapo nengok ayam goreng tu..pedas abes tu yang sedap tu...

Qhaifa Nur said...

banyak pilihan...
murah giller tuh...

siti alfakhishah aman said...

sambal tu jgn selit celah gg udah.. malu.. hehehe..

Nazayiena Ayiena said...

Murahnya mkn 4 org RM12.80 je....nak kata salah kira x jugakkan.

Jom join bloglist kak Nurul.

sudipVSsenduk said...

piring kayu letak sambal belacan tu akak ada beli. Boleh feeling makan ala2 di indon.

Kalau bill mahal kita termenung, bill murah pun termenung jugak ke?

wahida said...

sudipvssenduk: kan kak, itu lah manusia, mahal bising, murah pun bising...hahaha...

Nafira usof said...

murahnye!! kat mesia pon x leh dapat harga cam tuh~
aku pon confuse nih~ ahahaha

Rasp said...

terkecur2 tgk sambal dia tu sis...
nampak sungguh sungguh sungguh menyelerakan.....

tapi memang murah gilos....
uishhh cam tak leh masuk dek akal kan...

Zura Zue said...

biji cili dia terserlah...confirn pedaslah tue..

:: Cik Viva :: said...

nampak pon memang pedas abis la sambal tu..

Kesuma Angsana said...

wah sambal pedas tu nampak sedap sangatlah!

Rai Ourkizuna said...

berlinangan air mata aku tengok gambar makanan nokk.. hahaha..

norhidana miswan said...

aku kalu mkn situ msti skt purut ngn sambal yg pedas tu kak... tp kan ya ampunnnn murah gile harganyer, kalu kt malaysia utk mkn sorang dua tu yg rm12++...

Dee said...

mmg murahkan..aku pun tak sangka semurah itu kita makan..

Jari-Jari Yang Bersuara said...

Salam, kedai ni kat area mana? Rasanya pernah sorang bloger buat review kedia makan ni, katanya best juga, tapi lupa le kat mana..

agungpriyatmoko.blogspot.com said...

Jari2 bersuara@ kedai ini di yogya ada banyak tempat karena dia sistem franchise...memang sedap,tp harus sabar menuggu order sambal :)