nuffnang advert

Tuesday, March 26, 2013

Cuti2 Penang: Mee Sotong & Coconut Shake, Padang Kota Lama

Assalamualaikum semua...
moh kita ke Padang Kota pulak...

kami dtg sini nak pekena mee sotong yg femes amos kat Penang tu...bak kata org, mai Penang, tak pekena mee sotong tak syiokkk la...

food court dia...ekceli ada dua food court, satu yg baru, satu lg food court lama, yg mee sotong femes ni ada kat food court lama...

ok, dah sampai tempat mee sotong....

mamak mee sotong tgh menyiapkan hidangan...

weeehuuuuu, dah sampai...ni dia mee sotong yg diwar2kan sedap sgt tu...mmg sedap pun...
mee dia merah uolllssss...pedas okey...kalau korang tak tahan pedas tu, boleh la mintak dia buat mee x pedas...tapi aku x habis sepinggan ni, bukan sbb x sedap, sbb byk sgt la portion dia...heheh...pas tu bila mkn byk2 mcm muak pulak...huhu...tapi family aku habis sepinggan tau...mmg sedap letteww...
mee sotong ni, dia goreng asing...pas tu dia letak sambal sotong...
dabel pedas la jawabnya...haha...mee dah pedas, lepas tu letak pulak sambal sotong, bertambah pedas la...
tapi aku sukak pedas2 ni...terbaik...
sepinggan ni rm4...
kalau korang nak order mee rebus pun ada, tapi speciality kedai ni adalah mee sotong la...

mcm ni mee versi tak pedas...utk anak2 aku...

pas tu kita order coconut shake kat kedai sebelah...kedai ni pun femes gak neh....

sumpah sedap!! kalau aku ckp coconut shake ni laaaaaaaaagi sedap dari kat Klebang tu, org Melaka marah aku x? hahaha...nak buat mcm mana, coconut shake sini bukan main lagi sedap dia...nampaknya Melaka punya coconut shake dah kalah dgn Penang punya...huahuahua...

terbaik! 
sampai sekarang aku mengidam balik...antara foods yg aku akan repeat kalau ke Penang lagi sekali...
harga dia rm3 segelas...

pekena mee sotong dan coconut shake di kala petang terik, adalah syoorrgggaaa...anda tahu??

mee sotong dah pernah masuk JJCM...

Penang ni ohsem dgn makanan...Penang Best!! untung arr korang yg duk Penang tu...hahaha...


so, pada korang yg nak dtg sini, ni alamat dia:

6, Kota Selera,
Padang Kota Lama,
Penang.
013-431 9384

dibuka setiap hari kecuali Ahad...
dari pukul 11.30 pagi hingga 8 mlm

24 comments:

Lya Colours said...

takutnya tengok mee dia merah beno.. haippp ni org melaka marah ni grrrrrrrr

:: Mrs.Eady :: said...

pergghh..kalo bab mkn mmg terbaik ar nok!!!

♥ dak pink said...

Oi oi oi, aku orang Melaka. Haha.


Tapi betul lah. CS yg kat Klebang tu tak best mana pun.

faraherda.razalan said...

Hah! Yg ni aku mmg igt rasenye....sedap! Hahahahahah! Walau ms tu aku mudo2 g tp rase sdpnye terase2. Hahahahaha!

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

glamor betul mee sotong kan.. mcm sedap je tu

NM03 said...

meriahnya mee

Nurzakiah Hanum said...

sedap.....

KhaiRin : anies said...

alamat nyer mmg x mkn la..nnt kena ciriti biriti sbb x thn pedas ;-)

my all said...

anies: mintak mee yg tak pedas la nok...heheh...cuma tambah sambal sotong je nnt...

norhidana miswan said...

perkh... baru smlm aku nengok kt tlc rancangan masak2 omputih yg taste off tuh, omputeh tu try mee sutun ni lah... dia pun kata sedap... pastu bile kata sedap gk comfrim sedap tul2 nih...

aduhla,ni yg hati meronta2 nk ajak edy pg penang lak

::NureeN:: said...

perrggghhhh... mmg terbaek kat cini.. nureen pon dah lama x p..
pas ni nak terjah la...

Lynda Che Lah said...

kak Wahida..Coconut Shake tu yang mengancam tu..Klebang kureng lah ye :p

Mak Wardah said...

Wahida, mee sotong tu warna merah tu gerun sikit tapi coconut shake memang "heaven"

eima said...

fuh .... mmg nampak besh la ..sotong die sotong ori ke rendam tu ....

akubiomed said...

Tu diah eh Mee Sotong dengan Coconut Shake. :-)

Cik Nor said...

coconut yang syok kat sini bukan kat klebang dah, tapi kat batu berendam

Amanda Suria said...

aku tgok gambar pun x leh tahan wooooo...

Kesuma Angsana said...

kat sini mmg terbaiklah !

Fiza Rahman said...

Terliur tgk mee sotong dgn coconut shake.

azi said...

Wahida..
memang sedapppp mee tu...akak kalau ke Penang memang tak lepas punya...dulu masa keja Penang...dalam seminggu mesti dua kali makan...office akak kat situ aja dulu..

hanem manaf said...

wahida ; memang terbaik bab carik minunman best, sebagaimana bestnya bandong float kat ' periok' sg buluh...coconut shake mengoda pulak.
- kak haneem -

Hazmin Hamudin said...

Terbaik la mee sotong tu. DUlu pernah makan sekali. Memang pedas betul mee tu.

Myra Jay said...

Coconut Shake terbaik..

Myra pun suka :D

fariz said...

allo assalamualaikum...tak sengaja ter-stalk la plak blog nie...hahahaha...apa pun, saya just nak declare siap2 memang MEE SOTONG & AYAQ NYOK COCONUT SHAKE tu antara menu yang dasyat kat penang nie...kepada sapa2 yang blom penah experience lagi makanan kat penang nie, sila2 la mai...for those yang mungkin tak tau, penang nie dari dulu lagi dikenali sebagai LAND OF FOOD PARADISE...makan 24/7 smua sempoi2...rasanya kat tempat lain pun mungkin tak semewah penang la ngan bab makanan nie...hahahaha...apa pun, saya anak penang & i welcome u all to visit penang...yabedabeduuuuu!!!..

P/S : nasik kandaq ada blambak yang power...lain kali mai penang try nasik kandaq merlin, nasik kandaq chowrasta, nasik briyani hameediyah campbell street, nasik kandaq deen jelutong, nasik kandaq Shariff gelugoq...suuurrrr machaaaaa suuurrrrrr...