nuffnang advert

Tuesday, May 8, 2012

Melaka: coconut shake, Klebang

selamat pagi semua....
jom teruskan jenjalan kat Melaka...kami teruskan dgn coconut shake Klebang yg terkenal tu...

sampai je sini, tgk dah ramai org beratur...adoi la...tapi nak bagitau ni, yg beratur ramai2 kat luar ni adalah utk bungkus saja ye kawan2...kalau nak mkn kat kedai, kena masuk dlm...

nampak tu signborad tu...so, moh la kita masuk ke dlm beramai2...

oh, tertunai jugak salah satu wishlist makan2 aku...sampai jugak aku kat sini...coconut shake klebang ni mmg dah lama aku idamkan....

masa kami sampai, Alhamdulillah ada tempat duduk utk kami...tapi lepas je kami duduk, bertambah ramai ko..nasib baik kami cepat...

yahuuuuu...dah sampai coconut shake kami...akhirnya dapat merasa...Alhamdulillah...

yg ni nama dia coconut shake special....letak eskem kekdahnya...sedap...kalau nak coconut shake yg biasa pun ada....masa kami pegi masa tu Melaka punya panas lah, dpt minum coconut shake ni heaven sgt lah kan...

harga segelas rm2...kalau tapau, dia jadik rm2.20...sedap!! silalah cuba...mmg kena sgt minum di waktu panas terik....

pas tu ada nasik lemak bungkus...sedapnya la hai...mcm kena je mkn nasi lemak ngan coconut shake tu...nasik lemak dia kecik2 je nok...tapi sedaaapppp....

ni pulak meehun goreng...aku tak rasa, aku amek meehun bungkus ni utk anak2...tapi dorang tak mkn pun....tak tau kenapa, anak2 aku kalau berjalan, mmg susah sikit nak mkn...adoi la...tapi coconut shake tu dorang bantai habis la...

ha...kat sinilah tempat letak meehun, nasi lemak dan mee goreng bungkus...mcm2 jenis kuih pun ada kat sini, tapi self service tau...

aku amekkan si abang kuih muih...layan kuih je la si abang tu...ini pun tak habis, kongsi reramai...


so, pada korang yg nak rasa coconut shake yg heaven diminum di waktu panas ni, boleh la ke Klebang...kalau dari Banda Hilir, terus ikut signboard ke Klebang, sebelum jumpa Caltex akan jumpa coconut shake ni kat tepi jalan sebelah kanan korang...

dibuka pada pukul 12 tghari  hingga pukul 6.30 ptg...
kalau Jumaat lak operation hour dia dari pukul 2.30 ptg sampai kul 6.30 ptg...


p/s: tercapai sudah hajat di hati, sekarang nak pasang niat makan2 kat tempat lain pulak...

65 comments:

lieyalatif said...

Ni laaa port aku lepak kalo balik ksmpung nok!... Umah mertua aku dah dekat nooo kat situ...

Terbaikkan noks coconut shake die... Stimmm jek menyedut dikala cuace panehhhh....

Biase laa noks budak2 ni tgh sonok berjln mmg mkn pun lupe hihihi

Kakzakie said...

Gambar yg wahida tangkpa tu buat kakak terliur sama. Kakak belum sampai sini lagi walau dah pernah lalu..

Pok Amai-Amai said...

Sy selalu teringin nak ke sini. Bkn jauh pun, dkt je...tp asiklah tangguh2. Takpe...hrp t tercapai hasrat nak merase coconut shake tu.

Teratak Hami said...

Banyak wahida ambik gambar kat sini. Masa akak pergi, malu nak ambik gambar:-)

Meehoon tu pun sedap walaupun kosong jek.

wida said...

sedapnyaa....
byk dah org promote kedai ni..mmg glamer abislah

Lya Colours said...

kene amik 2 bungkus nasi lemak tu. hehe

AnneRaini said...

terliur aku nok tgk gambar coconot shake ko....

Anum said...

nyum2
satu2nya tempat yang x leh x pg kalau pg melaka

:: Mrs.Eady :: said...

meleleh meletopp!!

Myra Jay said...

Pergghhh tangkap leleh dengan coconut shake, my peberet too :)

KhaiRin : anies said...

kena rs coconut shake kt alai pulak..yg ni lg sedaaaapppp

klANA said...

besnyer minum time cuaca panas.. nyum3

norhidana said...

aduhla kak... selalu mmg dh biasa si lieya tu duk tayang psl coconut shake nih, ni ko lak...aduhla... ni yg bertamabh2 napsu nk try nih...

[sutera kasih] said...

perghh coconut shake...yummy !
akak, x tahan tgk gmbr mknn tu !!

aku mak jemah ganas said...

aku gak yg tak dapat nak rasa lagi sbb masa pegi tu ari jumaat... depa bukak lepas solat jumaat... sila take note ye... nnt kalu kau sesat ari jumaat senang le...

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..nyum2.. mnyelerakan aje tgk ni.

Kazman / Sue said...

peerghhh... air kelapa campur aiskrim... mahu terjojol mata anak2x kami tengok ni....

wan nurul hezrina said...

selalu g situ..dekat dah ngan umah aku2 nok!hehehe..

miss Fyqa said...

huwaaaaaa..
nk jugak..xtau la bile dpt pi sana...
nmpk menyelerakan je.. heee~

Dee said...

nasi lemak tu aku kalau makan 3 bungkus..see the body lah kan..tp itu coconut shake aritu..di tengah panas + hati panas..mmg terbaeklah..cooling factor..

aku nmpk gambar aku kat situ..kihkihkih..

chichi said...

sedapnyeee...terliur la plak..wokey3..akan menyusul bila sampai kat melaka..

wahida said...

mek jah: aku mmg dah take note pun nok...tau lama dah, sbb tak nak terkena mcm ko...haha...

Sue-Rya Qistina said...

kihkih..saya x pernah sampai sini lagi..haha..jakun tul la saya ni..nama je org melaka kan..xpe2, nnt blk melaka mmg nk kena terjah tmpt ni.. :)

nur anis said...

bulan depan nak g melaka..nak g carik lah coconut shake ni...

anie said...

wah da besar gerainye..dulu kecik je gerai dia...mmg sedap pun coconut shakes kat situ

TK said...
This comment has been removed by the author.
TK said...
This comment has been removed by the author.
whitecappuccino said...

wah! sedapnya coconut shake tu..patotla orang ramai beratur.

ieda said...

memang kat pantai kelebang nie coconut shake dia terkenal dan sedap .. ramai yg cakap macam tuu
akk je x merasa layie ..;)

Nazayiena said...

Belum lg singgah sini....

ZSqueenbee said...

ymmylicious!! yeahhh sye ade cuti cuti m'sia next week leh terjah tmpt ni..hihihi...akak sombong skrg kan kan kan..mentang² laaaaaaa......hihihi

..::SangRatoo::.. said...

beshnyeee..tak sampai plak aku kat situ nokks..baru je ahad lepas gi Melaka..kat Pantai Klebang ngk org main layang²..sebab laki aku ngan abang die nak maen layang² juga..hobi baru..pastu sempat singgah Muzium Maritim..ngk kapal selam :)

rasp said...

memang yummylicious...
w'ouls haritu bukan takat minum kat situ...
siap tapau lagi tu hehehehe

mamyharraz said...

aduhaiii tgk coconut shake bergelas-gelas tu..terliur.

kalau ada rezeki kesini nnt mau 2 gelas special order utk aku sorang! muahaha giler tamak :")

Munnafendy said...

ini ke penyebabnya akak jalan2 melaka? hihi...mmg bbaloi tgk..msti puas dpt sedut coconut shake tu....errrrrr

SyamimiNazifa said...

saya orang melaka . welcome , haha .
btw sedap kan ? yeah ^^

SyamimiNazifa said...

saya orang melaka . welcome , haha .
btw sedap kan ? yeah ^^

wahida said...

sangratoo: aku pulak tak dan nak tgk kapal selam tu nok...next time maybe...huhu...

munnafendy: ye nok, inilah sbb aku gi melaka...dah dpt minum coconut shake ni mmg puas hati sgt lah...hehe...

azzey said...

mmg terbaekkkkkkkkkkkkkkkkk..lapor le plak..:)

.:fyzz:. said...

aku nk sajes kt tibi tiga amik ko la nok jadi hos JJCM daripada si seha eh sapa tah nama hos baru tuh..
wey terkecuq air liuq tgk kokonut shake tuh wey...seriyes..tak tipu..enak berkrim...
kang mengidam ibu mengandung..heheh

Cik FaRiZaM said...

terliur la tgk kak !!!

|| NaFiRaa || said...

sedpnye.. sejuk rasa tekak ku ini nok!

♥ dak pink said...

Ahhhhhhhhh, memang sedap lah CS tu. Balik minggu ni nak pi minum.

azi said...

wahida..
Sedap nampakkkkk!!!..air kelapa dan nasi lemak tu, buatkan akak tak senang duduk kat sini....he..he...

dwaty said...

coconut shake tu buat saya terliur...

Neeza.Areef said...

coconut shake yg beratur mntk diterkam tu..klu real msti kaw ni tgh panas2 cocer kt luo nih..

Chik Att said...

telan air liur glup glup ni ....

HeNRieTTa JoSe said...

dh lamer xminum coconut shake ngn eskem....skang ngah tegila gila cool blog...hehehe....

Nieda said...

Jauhnya nun kat Melaka. Tapi kalu mengidam apa nak dikata kena cari le jugak

mak encik | SZ said...

kena masuk juga la wishlist ni..

hari tu teringin sgt sbb tgk kat blog lain gak, pastu kebetulan makan kat ani sup utara ada menu tu terus order...tp mungkin tak se best yg di klebang ...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

perghhhh...coconut shake tuuuu....sila lap ayaq lio ahkak...

TF said...

bila sy nak g melaka nie..haha..xsabar nak rasa kelapa shake tu..teringin sngat nengoknya..

CaDLyNN said...

sedapnyeeeeeeeee

miloais milo said...

memang nampak menyelerakan dan menyegarkan coconut shake tu!

akubiomed said...

Ada orang kata hendak beli Coconut shake di pantai Klebang ini kena beratur.

Kampung isteri dengan tempat ini tidaklah jauh sangat kerana kami sendiri pun tidak tahu berbanding orang luar. :-)

Hanis Azla said...

klu akak ke melaka bolehlah akak cari tmpt ni.. nak juga rasa..

shida said...

nak tanya... amik gambar kat kedai mkn guna kamera atau guna henset?

wahida said...

shida: guna kamera..kenapa?

ikatankasihku said...

pehhhhhhhhhhhhh, port biasa aku lepak ni..tapi hujung mggu x sanggup wei..

Bitt (double IS) said...

manggg iiiiii...akan ku terjah jugak melaka nehhh kanggg,..hahaha

Angah said...

woow wwoooo aku dah rasa nook,ya memang rasanya sgt sgt hebakkk time waktu panaih terik cmtu slurppp..

eLLy said...

assalamualaikum... saya datang ditengah malam :) Niat aku yg tak tercapai lagik nie.. insyallah next mth kot ;p

fieda said...

olo..sedapnya..

nurkaloi said...

kaloi duk mlake pun tak lepas pergi sini g
sob sob....

Myra Jay said...

InsyaAllah nanti nak try Coconut Shake ni, sebab hujung bulan ni nak ke Melaka :D