nuffnang advert

Thursday, December 6, 2012

Stars Archery @ Berjaya Times Square

Assalamualaikum semua...
lagi n3 pending telah ke udara...ekekek....
ni masa Geng Pelangi temankan aku memanah kat Stars Archery pada 17 November yg lepas....punya lama baru nak hapdet...haha...biasalah mak jemah kan bz...

 kena pakai padding lengan dulu...

 staff archery tgh clearkan arrows...

 utk first timer mcm kami ni, staff dorang akan ajar mcm mana nak memanah dgn betul....

 lengan kena angkat sikit...byk lagi kena belajar ni...

 ni hasil pertama aku...haha...sila gelakkan mak jemah...langsung tak masuk dlm bulatan...ciss....
takpe, byk lagi arrow...kita cuba lagi...

 berentap ngan hubby...

 anak2 dpt tgk je la....

 fokus tu yg penting...nak lepaskan arrow tu bukan mudah...ketat betul....sampai sakit lengan dan belakang aku...haha...
dah la tangan kiri aku ni tak kuat...takpe, itu bukan alasan...nak seribu daya...

 ni hasil setelah beberapa arrow dilepaskan...yg no. 3 tu...eh, boleh tahan jugak aku memanah...ekekek...tapi kalau archery ni buat sistem pemarkahan mcm bowling tu kan best...panah je boleh terus tgk keseluruhan markah ko dpt...unfortunately kat sini takde...huhu...

 since budak2 tak dpt join, budak2 buat hal sendiri...ko tgk si Mimi, anak kak Dee tu...siap naik atas glass table tu...menjerit la kak dee...ekekek...

 tempat memanah utk budak2 ada sebenarnya..tapi yg berumur 9 tahun dan ke atas shj...jadinya si abang dan Mimi tu lagi dua tahun la dpt memanah ye...huhu...

 antara geng pelangi yg hadir...kak Dee dan Amy Sweetdarling...Iyra ngan kak Elly sampai lewat sikit...

 berentap bertiga...yg depan sekali tu anak bujang si Amy Sweetdarling...Amy ngan anak sulung dia dah mcm kakak ngn adik je aku tgk...

 perghhhhh...mak jemah ada gayalah....ekekek...

 kesian kat budak2...kalau dorang dpt join, sure dorang lagi enjoy....

 okey, Iyra dah sampai...kak Elly sampai lagi lewat...dia terus join kami mkn je...

 memandangkan Stars Archery ni bersebelahan je dgn bowling, anak aku si abang tu merengek2 mintak main bowling...kesian pulak kat dia...mak bapak enjoy memanah, takkan tak turutkan dia yg nak main bowling kan...dpt satu round pun jadiklah...
ni si adik baling bola yg paling ringan...

ni ha budak yg merengek nak main bowling...ikutkan je la...tapi bola memanjang masuk longkang...hahaha....

ini harga nak memanah kat Stars Archery...
utk 12 arrows cuma rm10...tapi kami laki bini amek yg 24 arrows terus...rm18...jimat rm2... :)
lepas tu tambah lagi satu round sbb tak puas...ekekek...


akhirnya tercapai hajat nak memanah...serius drp aku zaman UiTM lagi dah teringin nak memanah ni...tapi asyiklah terbantut sbb takde geng yg minat...huhu...
honestly speaking, aku lagi suka memanah drp main bowling kot...memanah buat stress aku hilang...seolah2 aku sdg memanah org yg paling aku benci dlm hidup...haha...tapi biarlah rahsia...

nasib baik hubby pun minat xtvt ni, lepas ni mmg boleh pegi lagi...terima kasih byk2 pada geng pelangi kerana merealisasikan impian mak jemah ni....sayang korang ketat2...


so, pada korang yg nak bersantai nak release tension, moh la memanah kat sini:

Lot No. 05-106 B&C, 
Level 5,
Berjaya Times Square,
55100 Kuala Lumpur.
 senang je, sebelah dgn bowling & theme park tu...

52 comments:

Anum said...

syok memanah
aku try kat pd syok

UmmiSyarni said...

bestnya.teringin nak try one day :)

NM03 said...

kau bayangkan muka aku kat bulatan tu kan









ye, aku tau... ngaku je lah!

Huda said...

teringin nak try memanah..aku pun suka memanah tapi kat batu pahat ni takdelah pulak archery..

wahida said...

NM03: ko dah kenapa jah? hahaha...

AnneRaini said...

pernah temankan sepupu aku memanah..bila aku try boleh thn sakit jugak tgn lepas tu..huhuhu

4feet8 said...

bestnya.. tp mahal jugak archery tu kan..

amirah said...

ooo kat times square ingtkan kat melaka..keh keh..sebab mcm sama je. kat sini pun sebelah boling je

*SiRibenMerah said...

wahhhh... nampak mcm kita sgt pro kan bila pegang mende tuh.. hahahaha~

nur anis said...

akak kira ok lah tu setakat tak masuk bulatan..saya pernah arrow tu terpelanting semula ke arah saya..haha..nasib baik tak sampai..second arrow pulak, masuk target org sebelah..hahaha..

Lya Colours said...

wah macam best je memanah tu

Munnafendy said...

kak, org kidal bleh memanah tak kat situ? i mean, busur pgg tangan kanan, pastu tarik anak panah dgn tgn kiri...bleh tak?

Rasp said...

cara uols pegi ada style lah....
biar bergaya...result kita tutup mata hehehehehehehe...

Rasp said...

ooooppss bukan 'pegi' ... pegang sebenarnya ....

Sue-Rya Qistina said...

dah lama x main memanah. teringat kenangan mase menang tempat pertama mase kt uitm dulu, lawan antara kolej2. nak main skang ni x bole dah coz ngah preggy. kekekeke

ieda said...

syoknyee dik xtvt macam nie
memanah nie xtvt adventure tau !

budak2 tuu kalau dpt buat sekali sure happening ..
pandai dikk ko memanah !

qemaishak said...

aku main lastik pernah la kak, ada gaya cam tarik busur gak tuh hahha

tgk gambar first ingat ko pakai baju kurung tadi:)

Puteri BeriBiru said...

salam kenal
pertama kali puteri ke sini.seronoknya memanah.puteri belum pernah cuba memanah.

Angah said...

waooo best jugak ni,aku tak tawupun ko ada semput gak,..aku barudpt penyakit semput ni...

Kesoma.rai said...

masa memula bukak dulu diorang ada bagi try 5 batang percuma..kalau time tu aku nak la cuba..hahaha... dasar kedekot :P

Salina@IbuAqil said...

Hebatlah sis..
Teror gak tu memanah {walaupun terkeluar sikit}..
Kalo ina ntah larat ntah idak nak angkat pemanah tu..
Hi3!!!
Sorry lama Ina x sggh sini..
Line tenet opis baru ok skit.. :D

Amanda Suria said...

ala nok..aku suka main bowling...

Mrs Mikko said...

tringin gak nak try archery ni..
tp x terterai terai gaaak.
huhu

seronok tgk org main

Nafira usof said...

waahhhhhh.. dasyat ar ko nok!
aku tingin jugak weh nak try..
salah satu sukan yang di saran oleh nabi kita neh!!
harap suatu hari nanti aku dapat try memanah jugak~

fiza said...

Lama ko perap erk. Dah baca kat blog kak dee ☺☺

Pernah gi sini, tapi bukan aku yg memanah. Klo aku memanah aku panah 'dia' jer...hehehe...

:: Mrs.Eady :: said...

kental la tgn lepas ni mak jemah oiii!hhaahhaa...

Qhaifa Nur said...

memanah..best juga ni..tapi tang tangan kena hebat he..he..

♥ dak pink said...

Tengok gambar 1st & 3rd, ingatkan ko memanah pakai baju kurung nok.

Haha.

wahida said...

munnafendy: eh, boleh je memanah pakai tgn kiri nok...

zila manaf said...

wuaa tak pernah try geheee

Lynn Hamzah said...

bestnyer...nanti dah bersalin leh la try...

Dee said...

first, aku mmg mcm tarzanlah tgk anak aku yg montel tu duduk atas glass table..buatnya pecah, berdarah montot satu hal..nak kena byr pun satu hal lagi..

fyi munna, kalau kidal bagitau je..dorang akan bagi busur (ye kot nama dia busur yg besar tulah) utk org tangan kiri..

kau tak bagitau dorang yg kau main budak2 pya busur kan wahida..hahaha..

next time fraser hill nak? kat situ pun ada archery..pastu naik kuda..aku dah feeling2 mcm red indian dah ni..naik kuda sambil memanah..eh? ada kaitan ke?

wahida said...

dee: kahkah...tak tahan feeling red indian...

jom kak, aku mmg teringin nak gi fraser hill tu...

wahida said...

wahida: ye lah kak, aku tak teringat langsung pasal aku pakai busur budak2 tu....hahaha...

mamawaiz said...

x pernah try lg memanah ni..main games panah kt hp ada lah..hehe

Zura Zue said...

susah jgak nk memanah nie..berat x kak benda alah tue..

Kakzakie said...

Bayangkan memanah org yg dibenci itu yg aim betul-betul ye dak?

Memanah sebenarnya sukan yg baik.

wahida said...

zura zue: busur tak berat sgt, tapi nak lepaskan arrow tu ketat sikit...huhu...

Rinna said...

Wah bestnya.. Tak pernah lagi cuba permainan memanah nie.. :)

~MommyAida~ said...

Wah ade tokoh tuuu...mesti hebat ni kan..hihihi

akubiomed said...

Pengalaman yan menarik. Ada yang dapat bull eye tak?

-Sara- said...

dasat ahh kak! :D

JunAina said...

Ko noks bayangkan yang ko panah tu org yg tengah ko geram2kan...jgn bayangkan hubby ko udah le...ekekee.ee...

Aishah Jahirah said...

menarik....serius xpenah taw pun kat TS ada panah memanah ni...uish kak wahida muka sape le tu yg dibayangkan,gerenti tepat panahannye tu...

Emy Tak Kecik said...

aku pernh try archery masa tido kat eagle ranch resort pd...

kalo tido situ dpt pakej/aktiviti...
archery
naik kuda
kayak...

try la g pd best gak... :D

mama aini said...

ehem pandai memanah semua geng2 pelangi ni..mama tak pandai..hu2x..

Azian Elias said...

amboi.. panah memanah ye.. enjoy kann..

norhidana miswan said...

bestnyer kak, mcm nk try gk lah... bgs kn memanah nih... kalu aku nk bayangkan dlm bulatan tuh muka boss aku, msti tepat kene hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...

macam teringin je nak memanah...

Myra Jay said...

bestnyer....

Akak pun ada gaya memanah tu :D

sudipVSsenduk said...

lepas no boleh le menunggang kuda sambil memanah... dapat kijang seko dua pun dah kira ok la tu

cheeze maz said...

Salam, seronoknya. Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html