nuffnang advert

Monday, August 6, 2012

Geng Pelangi....

Assalamualaikum semua...
oh, bestnya ada beberapa negeri cuti Nuzul Quran ye hari ni....awat lah KL tak amek cuti tu? huhu...
tak pelah, moh la aku sambung segmen soalan daripada korang....

soalan dari dakpink, minah ni mmg sweet dan comel....tak mcm dah ada anak pun...jeles....terima kasih kerana bertanyakan soalan yg panjang lebar utk aku...ahaks...

1) Bulan depan genap umur aku 32 tahun...ko dah tanya ni, so silakan hadiah utk aku bulan depan ok? ;p

2) Jawapan aku utk soalan kedua ni ko boleh refer sini...aku dah buat satu n3 khas kat sini...

3) Wow!! terkejut jugak dgn soalan ko ni...bukan terkejut sbb apa, sbb aku rasa jawapan ni akan buat aku mengarang dgn panjangnya....haha...

seperti ramai sedia maklum, aku ada geng2 blogger yg rapat...kami kenal melalui blog...pada awalnya, hanya berkenalan di alam maya ngan kak Dee, hanya drop2 komen mcm biasa...dan ada satu hari tu kak dee mintak email address aku, aku bagi...tak lama lepas tu, dia hantar email tanya aku nak join ke tak group karaoke dorang...eh, aku suka je la kalau dah org invite kan...nak2 pulak masa tu lama giler tak karok....ekekek...so, dari situ, berbalas sms dan masa dtg karok tu, terus berkenalan ngan geng2 blogger yg lain....and so surprise, masa kenal2 tu rupanya ada jiran satu taman aku pun blogger jugak...haha....terkejut mak...

see, blog mmg merapatkan ukhuwah kan....dan sekarang ni, Geng Pelangi dah pun mencecah ahli 9 org....wah...kelasss tak? ahaks.....ada sesapa nak join kami utk menambah ahli Geng Pelangi, kitaorg ok je noks....kami sentiasa support each other....dan kami jugak support new bloggers...

dan xtvt terdekat yg akan geng pelangi buat adalah majlis iftar di Seri Pacific Hotel, KL pada Jumaat ni......but unfortunately, aku tak dpt join nnt...huhu...

4) kuih raya feveret adalah tat nenas...wajib ada setiap kali raya....dan aku ni jenis memilih sikit kalau nak carik tat nenas ni...paling tak suka kalau dpt isi tat nenas dia sikit giler...lepas tu kalau kulit keras atau terlalu rapuh pun aku tak suka....nyampah....so, aku ada tempat khas nak beli tat nenas ni...sbb aku ni agak fussy dlm pemilihan tat nenas...kalau sekali beli, tak menepati citarasa mmg aku tak beli dah tahun depannya....aku hanya ada 2 tempat je yg aku percaya nak beli sama ada aku tempah ngan maklong aku atau aku akan carik tat brand CNI...

5) aku tak buat open house la nok...tapi kalau ko atau geng2 blog nak dtg, aku sgt mengalukan2 kedatangan korang, confirm aku masak special utk korang....tapi kena koling dululah, kang kalau tak, mmg aku hidang kuih raya je la jawabnya....haha...

gambar kenangan antara Geng Pelangi di Kawah Putih, Bandung yg sejuk giler dan berkabus....
yup, selain drp mcm2 xtvt yg dianjurkan oleh Geng Pelangi, kami jugak telah ronda2 Jakarta-Bandung pada Feb yg lalu....seakan tak percaya dari blog telah bertambah ramai kawan kan? rapat pulak tu... :)



p/s: salam Nuzul Quran utk anda semua...

48 comments:

Huda said...

32 tahun, muda lagi..hehe..seronok gak ek main soalan2 dan jawab2 ni..

Rasp said...

32 tu very the muda trang tang tang ok....
syiok nye tgk pics korang gi bandung tu....

:: Mrs.Eady :: said...

kenapa name pelangi??

khairul said...

yeayy Penang cuti

♥ dak pink said...

Kihkihkih. Berjawab juga soalah I. Puehh hati ahdikkkk. ;p

1. Ni dah jadi tebiat I ok tanya umur, even soalan macam tu sensitip tok ditanya. Suka tanya umur kalau jumpa orang even dalam blog. ;p Nasib baik kau sporting jawab + buka ruang utk bertanya.


2. Ok ok, I dah bace dah & take note. Maceh.

3. I suka bace blog ko, lepas tu ko suka cerita tentang geng pelangi (GP) siap pi jalan sama-sama. So, tak suka tertanya-tanya apa GP tu, aku tanya je lah amenda GP tu. ;)

4. Oooo, i pun suka tat nenas juga.

5. Insya-Allah, kalau ada yang nak bawa, I laju je nak pi raya rumah you. =)


Pssst, apasal ko blur kan bahagian kepala dalam gambar?

Jeng jeng jeng.

=)

Mamamya said...

wahhh...b'day kita sama lah nxt month (yg pasti b'beza tarikh dan tahun...aku dah kertu...hahahaaaa)

mmg ramai peminat tart nenas kan..aku pun suka sgt2..so sblm b'salin ni aku dah habiskan sebalang tart nenas...heheheee... x de lah aku t'liur tgk org makan masa raya nnti...

a'arlah aku pun nak tanya apasal rambut ko jd blurr gitu..???

wahida said...

mrs.eady: sbb setiap ahli ada ragam masing2...setiap org mewarnai kumpulan ini....tu sbb digelar pelangi..

dakpink: aku tak kisah pun org tanya aku pasal umur nok, sbb aku selalu perasan muda...ahaks...

KhaiRin : anies said...

personally sy suka tgk ukhuwah yg terjalin melalui alam maya..tp sy jg rs sedih bila ada yg mencemuh seolah2 mcm 'dah x ada org lain ke?' pd hal niat kita mmg ikhlas utk berkwn..bkn nk amik kesempatan atau sekadar suka2

well done geng pelangi!

Zana Adieyza said...

Dakpink tu memang sweet.. mmg macam belum ada anak.. hihihi..

akk suka tat nenas dari CNI eh? samalah dengan zana.. tat nenas CNI memang sedap.. tp selalunya kena beli awal, sebab ramai yg order.. kek2 dari CNI pun sedap!

bestnya bila dari kawan di alam nyata bertemu di alam nyata.. mesti meriah setiap kali jumpa kan..

wahida said...

khairin anies: kan, mmg sedih...tapi aku jenis malas nak dgr ckp2 org...janji apa kita buat betul sudah...

Lya Colours said...

bestnya geng pelangi. ada tagline tak? wah macam AF plak. hikhik

syiela said...

saya muda setahun... bestnya dari alam maya terus akrab

Tina Othman said...

yang, sori tanya, dah berhijrah ye, alhamdulilah

sebab tgk gambar tu kan dah kena highlight

wahida said...

lya colours: tagline? kahkah...tak agak2 betul ko ni...haha...

Asrul "iLham" Sany said...

geng gegurl bff gitu nok...hahhahhaa

Alin Marlini said...

wah..best ada geng pelangi...

-Sara- said...

dasatnya geng pelangi dah pegi bandung..ehehe

Rahmah Ram Ram said...

hihihi...kelass wahida 'geng pelangi' macam geng bas sekolah pulak..hihihi

Qhaifa Nur said...

seronok ada geng yang sejiwa ni kan wahida.....

makchaq said...

Selalu cuti Nuzul Quran KL jem teruk kan.. tak tau la taun ni..

Semoga ukwah berpanjangan.. bersembang di maya pun best jugak.. nak berjumpa kadang2 masa tak mengizinkan..

Anum said...

32 muda lagi
hahha

miss Fyqa said...

muda lg tu.. ehhehe

Angah said...

waheeda,oow waheeda,...err,..err,nak tanya bulih,ko napa edit gambar tu,ko dh imej baru ..ye...alhamdullilah,,..aku suke nook,...alhamdullilah berkat ramadhan..tapi kan lepas ni aku mesti rindu nak tgk gambr ko pakai gon kembang merah yang cumei tu haha!takpe waheeda,pelan2..aku suka,kawan2 lagi suka...kan kan...kan...

eMMe said...

Salam Kak ida, dah pakai tudung ke? tgk blog dah lain, n header tukar wajah, Alhamdulillah, sgt gembira dgn imej baru akak... berkat bulan Ramadhan..syukur...

Kak Ida, kite beza setahun, tapi saya muda la dari akak.. tapi Kak Ida tak nmpk cam umur 32 la...

Nieda said...

wahida kenapa blurkan kepala tu? dah bertudung ke ?
minta maaf bertanya?

|| NaFiRaa || said...

ko dah berhijrah ke nok?? aku tunggu berita baik dari ko~ keh keh keh

Azian Elias said...

Cam ne boleh dapat nama.genh pelangi tu ek?ke akak tertinggal episode ni?

Cik Nor said...

bestnye tengok pic tu ^_^

ct rahani said...

nape blurkan gambo bawah tu kak? ko dh berhijrah yer.. syukur Alhamdulillah.. semoga hidup ko sentiasa diberkati Allah.. amin..

wahida said...

azian elias: soalan akak sama mcm soalan mrs. eady tu...saya dah jwb dah...hehe...

norhidana said...

aku pun ada grup kwn2 dr fp dulu kak...n sampai skrg msh lg bersama... susah senang bersama2, diaorang selalu gi cuti2 tp aku je yg selalu tak dpt join huhuhui... tp seronok kan ada kwn2 yg kite kenal dr alam maya nih

cikceriacorner said...

salam kak..ape2 pon ko muda lg kak..baru 32..hehehe..

Cho Zila said...

wau ada peminat gitu.. muda lagi kalau 32tu... tart nenas memang kena ada kot ...

Kakzakie said...

Pelangi 7 warna je wahida tapi geng dah 9. Tapi pelangi kan ceria itu yg jadi geng pelangi ye:)

eLLy said...

Noks Alhamdullilah ...
i love you noks

wan nurul hezrina said...

kite suka tart nenas jugok..apsal blur kepala2?huhu

ooo tu rupanya kisah geng blog ko2..so sweet..

Rinna said...

Kuih tat pun feveret akak.. :)

Wah dah ramai geng pelangi sure lagik laa meriah bila jumpa yer.. :)

lizz said...

wah seronoknyer gi bandung..nak tat nenas gak...hihik...dah berbalang beretat ni buat nyer tak penah lagik nanti kita- tukar kuih tat nak...

Fadzli Amir said...

Geng Pelangi tu...macam nama geng merpati putih pun ada...hehehe...aku pun kerja la hari ni....

Aleyn said...

memang best la Geng Pelangi ni....aktif berjalan...terbaeekkk

Yaya Azura aka Naz Azra said...

wah..blog dah berubah wajah..cantik!comel!..bulan puasa nie tak sempat nak blogwalking..eh..wahida..dah bertudung ke?

ieda said...

alhamdulillahhh
tu yg syok berblog kan ;))

Zura said...

mcm2 cara nk tambah kenalan kak cume reti xreti je nk bergaul..

MamaEma said...

muda I setahunlah..hehehe..bestkan dr rakan alam maya menjadi alam nyata

AnneRaini said...

Aku nak gak jumpe2 blogger ni tp aki malusla...huhuhu

SURIA AMANDA said...

nok..terasa lak ketuaan aku bila umur aku 34..ko baru nak 32 nok?jeles aku..kwn2 sume muda..

Myra Jay said...

Owh ingatkan kak Dee tu kenalan akak realiti, rupanya kenalan alam maya jugak ye ;)

fiza said...

Itu kisahnya geng pelangi yer.