nuffnang advert

Friday, August 3, 2012

touch up blog...

Assalamualaikum semua...
moh la kita menjawab soalan lagi....peringatan ye uolls, segmen soal jwb mcm ni bukan sbb aku bajet retis ye uolls, mcm aku ckp sebelum ni, sbb aku dah takde idea nak buat n3, so, aku mintak korang tanya dan aku jawab dgn sepenuh hati...at least aku ada n3 setiap hari....jgn salah faham ye uolls...huhu...

soalan dari Fiza...Fiza ni antara sahabat maya yg aku pernah bersembang dlm fon...tapi tak berkesempatan lagi nak jumpa...huhu...
Ya Allah Fiza, mcm mana ntah, aku boleh tercicir soalan ko semlm...sepatutnya soalan ko ni keluar semlm...huhu...sori ye noks...
1) mcm aku citer semlm, raya tahun ni aku balik rumah nenek mertua dulu kat Linggi, N.9, raya ketiga baru balik rumah mak aku kat Sg. Besar, Sel...kami mengamalkan sistem beraya bergilir2...
2) Allahuakbar...aku sgt hargai komen2 yg masuk dlm blog ni...sgt2 hargai, malah aku hormat setiap komen yg masuk kat sini...komen korang penceria hari aku...idea ko boleh pakai ni...nnt aku timbang2kan...tengs bagi idea...sayang ko ketat2...

izwa ku sayang, saja kali ni nak tukar pink...asyik biru je kan...sebelum ni mmg mata asyik nampak biru je best, sekarang aku nak berhijrah kepada kaler yg lebih gegirl sikit   :)

dah alang2 nak tukar header tu, aku tukar sekali kaler background...sweet kan nok blog aku sekarang ni....baik ko ngaku cepat...ekekek...






soalan dari  faizkak yansaracadlynnkak qhaifa nur dan lya... 
    
blog ni berubah wajah pada 25 Julai 2012...wah...kelasss...siap bagitahu exact date....ekekek...ada sebab kenapa aku tukar pada tarikh tu...ngeeee...

honestly, aku ni mmg tak pandai langsung nak touch up blog ni bagi cantik, jadiknya aku upah org je la senang...edit2 ni mmg bukan kerja aku...so, aku serahkan pada yg arif la bab2 ni...

aku tempah ngan eb uolls...dia ni mmg terer la bab2 bagi blog cantik ni...header ngan background aku tu, dia yg buat...aku cuma ckp aku nak header mcm mana dan nak kaler apa...terus zupp dia buat...hari ni order, esok siap...cantik pulak tu...hehe...

pasal harga tu, aku tak berani ckp kat sini, korang kena deal ngan eb sendiri ye uolls...mungkin eb bagi aku harga kawan2 dan dia ada bagi watermark free sekali...cuma aku je tak berkesempatan lagi nak pakai watermark tu...aku kan pemalas letak watermark...huhu...
mana tau, ngan korang dia boleh bagi lagi best harga...cuba ko pujuk2 si eb tu...ekekek...dia ok punyer...

ni email dia: mamaaerish2.gmail.com
dan ni no fon dia: 012-5648704

selamat menacap blog uolsss...ekekek...

54 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ye blog ko cantik nokk..heheehe...i loikkkeeee pink!! :)

Zana Adieyza said...

memang makin sweet blog ni bila tukar wrna pink.. bila blog bertukar wajah, mood blogging pun makin bersemangat la hendaknya..

ros_reeza said...

hihihi.. nak nampak gegirl ye.. Pink memang cun!

Huda said...

memang terasa gegirl la bila masuk sini, hehe

Sue-Rya Qistina said...

saya suka touch up blog. tp tgk mood jugak.klau rajin, mmg nk tukar tiap2 2-3 bln skali. tgk la mane yg sempat. tukar header or tukar gambar n placing mane yg patut.

fiza said...

Mekasih atas jawapan tu yer. Bilalah bley jumpa nih, nak polok ko ketat²...hahahaha...

nuyui a.k.a miss YUI said...

siyes cantik..

nak tnya soalan gak la

agak2 bila nak bergmbr dgn syarifah aleya? kan yui penah kata akk mcm muka dia..hihi.

eima said...

nice ... aku pun suka nampak terang je ...hihi

Tina Othman said...

saya suka header tu

soalan masih dibuka lagi ke, nak tanya brp byk budget untuk belanja raya tahun ni?

m.u.l.a.n said...

mmg sweet baju baru blog ni.. sweet mcm tuan dia jgk..

Neeza.Areef said...

ooo..ko nk gugirl skit lah kan..pkai fink karer
rambut kna bela nok br gugirl tu terbukti dgn tuan dia skali..awwww

-Sara- said...

oo tempah..hehe

wahida said...

fiza: insyaAllah dear...aku pun teringin nak jumpa ko...nak tgk baby sekali....

nuyui: kahkah...tak pernah jumpa dia nok..mcm mana nak bergambar tu? tapi honest, aku rasa lain sgt lah muka aku ngan dia...aku lagi cun kot...hahaha...
larikkkkk...

wahida said...

tina othman: bajet? tak tahu lah nok...tak pernah amek tahu pun berapa byk duit dah dibelanjakan setakat ni...huhu...

Munnafendy said...

ohhh patut la style doodle tu macam kenal.. :)

ni pun tema raya akak tahun ni kan? pink belacan!

mamyharraz said...

mmg cantik blog ko skrg.
harga pun mesti berbaloi kan..

tq share no fon dan email eb :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

terbaik la! :)

ieda said...

ekek soalan2 tuu secara x langsung jadi topik buat ko kan dik
haaa x yah perah otak nak buat entry ape .. best !

aah caler pink nie soft .. akk pun suke .. dan dah agak dahh tgk header cam tahuu je buah tangan saper eekke
tahniah eb ..
cantik
akk je lom nak tanye eb layie ;)

nur anis said...

blog ni memang cantik..pink pink gitu..:)

Rahmah Ram Ram said...

as salam wahida...nice header and color tau. nampak lebih matang dan mantopp...

Lama cuti bertugas untuk berhari raya?

Mamamya said...

owhhh...eB yg buat :) aku baru nak tanya ko deal dgn sapa utk touch-up blog...dah t'jwb persoalan aku...

mmg cantik lah...simple n nice. nak try pujuk2 eB lah...aku pun nak juga harga kawan2 huuhuuuuu.....

lieyalatif said...

ko mcm aku nok...bute IT...so care senang tuk org2 mcm kite ni pi tempah ajek heehehehe...tau2 dah siap install dah cantik pun blog kite ekekeekekeekk

aku suke wajah baru blog ko nieh....

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Masih buka lg tak soal jwb kat sini...hehehe... terlpas ketapi lah... huhuu...

Pink color my fav! Sweet & feminine gitu... Header tu cantek! Terpegun jap :))

wahida said...

rahmah ram ram: saya cuti raya seminggu je kak...huhu...

marya yusof: kalau ko nak tanya apa2, boleh je, tapi aku jwb dlm komen box je ye lah nok...sbb mcm dah tak larat nak jawab soalan byk2 ni...haha...

Daddy Ziyyad said...

Ohhhh..ko raya 1st kat Linggi tahun ni...aku raya ke 3 baru balik N9..hehe

Aju Mohit said...

I like pink tau Ida!! Sweet sangat blog ko

Rasp said...

setakat nie i tgk hasil tangan eb mmg best...
i nak buat gak tapi disebabkan diri sendiri lum tau konsep apa yg nak so tak leh tempah lagi aaa :)

|| NaFiRaa || said...

eB memang kreatif kan~

Kakzakie said...

Cantik tapi kakak suka gambar lama ada bujang dua tu yg membuat kakak selalu bertandang dulu... akak suka tengok budak-budak:)

kakchik@ella said...

cantek header baru.

Fiza said...

akak, meh la wat reunion raye blogger2 sg besar/sabak...mesti best kan...

HeNRieTTa JoSe said...

wah...semua siap erk....best lew....eb yea...nnti bleh kew cuba....

♥ dak pink said...

Warna pink memang sweet tau. Lagi-lagi kau yang guna tok blog, bertambah-tambah manis dipandang gitew blog ni.

miss Fyqa said...

cantik & simple kaler layout baru ni.. :)

wahida said...

fiza: naaaaaakkkk!! kalau nak buat kang inform aku yer...

SangRatoo said...

wow nokss..meriahhhss..i sukerr..noks..kau bukak lagi tak segmen tanye² ni? aku nak tanye soalan..ko sayang aku tak? *sambil pp merah²* hahahaha

Qhaifa Nur said...

soklan akak dah terjawab hik..hik...
tq..tq
teringin nak cantikkan blog nanti nak tanya pakar....

akubiomed said...

Sarung Theme ini banyak boleh Google.Cuma berkenan atau tidak sahaja. Perlu ada asas kod kalau tidak masalah hendak betul kedudukan widget dan macam-macam lagi.

Hati-hati lain theme kerana ada yang megambil kesempatan inject kod untuk curi trafik dari blog kita.

amirah said...

ghase2 mcm nak tacap belog yg lamaaaa gila x berubah2 tu..hehe

wahida said...

sangratoo: aku sayang ko ketat2 nok...serius!!

akubiomed: hah? curik traffic blog kita?? huwaaaaaa!! kurang ajar la tu...tak tau pulak boleh mcm tu...apapun, tengs for the info..

Cho Zila said...

blogpun nak rayakan... cantik dulu akakpun pink.... sekarang biru.. bertukar lak...

Fadzli Amir said...

Errr....mana soklan aku...huhuhu...

ct rahani said...

mmg cantik blog ko ni kak.. aku pun suker tgk.. soft jer kalernya.. :)

wahida said...

fadzli amir: relax bro..byk soalan lagi aku tak jwb...ekekek...nnt kang turn ko...

Kesuma Angsana said...

apapun mmg cantik n tersendiri tau!. KA terus follow jek

MamaEma said...

nampak kegadisan di sini.hehehehe

Azian Elias said...

boleh lah mintak tolong dia nanti.. bagi je upah kat dia ye.. selamat blog dari jadi huru hara..

Karukord Jagau's said...

kita pun balik sg. besar gak.....yay..!

izz iizza said...

hasil tangan eb rupanya..header sy pun dia yg buat..:)

jeBateja said...

Tak lama lagik leh jadi mcm OPRAH aaaa....ahakz

azieazah said...

Kak Azie selalu teringin nak tukar layout blog, tapi setakat hari ni cuma berani tukar header saja. Sebab selalunya kalu boh background yang fancy, time loading sangatlah lambat. Dan bila lambat, orang yang nak baca akan terus pangkah!

SyamimiNazifa said...

wah , cantik :D

JunAina said...

Lawa2...nanti boleh le akak tempah kateb gaksss...jelez u..

wan nurul hezrina said...

header akupun mmg eb yang buat..suka ngan hasilnya.aah harga baik cerita ngan designer dia terusss senangkan??hikhik