nuffnang advert

Thursday, August 2, 2012

persiapan menyambut hari raya...

Assalamualaikum semua....
hari ni MC, lelah.... :(

bestnya ada segmen soal2 mcm ni...senang giler kot aku punya n3...ekekek....
wow!! kali ni kena jawab pasal persiapan raya pulak....

 soalan dari ct rahani...tema baju raya tahun ni adalah kaler pink belacan...sebenarnya tak teragak pun kaler tu, sekali tgk kat kedai, cantik pulak kaler tu, terus tunjuk kat hubby dan hubby said ok....so, bertemakan pink belacan la kita tahun ni...hehe...tak tau pink belacan? sila google...ekekek...

Alhamdulillah kak eye nee, baju melayu, baju kemeja semua dah beli......malas nak beli last minit...cuma sandal anak2 je tak beli lagi...budak2 ni rimas kalau pakai kasut, so, mmg setiap tahun beli sandal jer...

oh, pada aku, yg relevannya adalah RM2 lah kak elly...tak mampu nak bagi lebih2...zaman aku dulu, org bagi duit raya 50 sen je tau....huhu...zaman sekarang kalau bagi RM2 kena kutuk, huwaaaaa..nyampah...
tapi kalau anak2 kawan baik, anak2 buah, aku akan bagi lebih...InsyaAllah...

tak agak2 ko kan Has...siap tanya saiz berapa...ekekek...comel lah ko ni...tak beli lagi nok...adoi la...kena keluar shopping lagi sekali nak beli kasut dan sandal anak2...huhu...

aku pakai saiz 7 nok...malu nak citer...kehkeh...tapi itulah realitinya, sesetengah kasut aku pakai saiz 8....huwaaaaa!! sbb tu aku susah sikit nak cari kasut...kalau aku minat satu2 kasut tu, mesti takde saiz...nyampah...

 hampir siap kak ieja amieja...tapi saya sgt bersederhana tahun ni...kuih raya beli pun sikit je, itupun sbb tolong member2 ofis berniaga, langsir raya tak tukar dan mcm2 lagilah saya tak tukar...saya lagi pentingkan persiapan anak2 sebenarnya....serius...

 baju raya saya sehelai je kak ita...itu pun sbb terbeli...sbb sedondon ngan baju melayu anak2 dan hubby..itu yg beli jugak tu...sama kaler dan sama jenis kain...dan saya ada 2 lagi baju kurung yg dah lama siap, tapi tak pernah pakai lagi...so, saya anggap itu baju raya saya lah...see, saya seorg yg simple kan?
baju anak2 jgn tanya, sbb baju dorang berpasang2...ekekek...
hubby pun sama mcm saya, simple dan kami berjimat cermat dlm hal ni...
dan tahun ni saya beraya kat rumah nenek mertua dulu...kat Linggi, N.9....raya ke 3 baru balik umah mak saya kat Sg. Besar, Sel.
raya saya tak buat open house kak, nak dtg, kol je, saya masak sedap2...
   
 miss fyqa darling, soalan dah dijawab seperti di atas...hehe...


emy sayang, apa? nak tayang kat blog? tak surprise la gitu...huahuahua...



p/s: fuh, penat pulak aku jawab soalan korang...ekekek...nak sgt buat segmen sengal ni kan...hah, amek ko....

60 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hoiiiiiiiiiiiii...kalerk iter sama la thn nih!!!!

err...mane soalan aku??
err..lagikk..nokk buatkan la aku ikan bilis sambal kering tuh..nak mkn mase sahur la..sahur aku tak bleh nk mkn la tak lalu....sobbsobbooo...

Anum said...

best ak ko buat entry macam nie
enjoy aku baca

Rai said...

hoh ada jugak pink belacan.. belacan tu da bakar ke belum bakar..? wakaka..

Sue-Rya Qistina said...

simple dan seronok pulak baca n3 akak yg cmni. kelakar je. hehehe..

eh lupa plak. akak beraya kt mane tahun ni?

miss Fyqa said...

ahaa. tapi soklan belikan sepasang utk fyqa acane plak? kihkih... *larik..

AnneRaini said...

baju raya aku 7 psg thn ni..aci tak?hahaha

nok aku pun raya warna pink ler thn ni tp bukan pink belacan, pink pucat..hehee

inazamri said...

soalan dan jawapan best sempoi2 je.idea yg bagus.

Rahmah Ram Ram said...

hihihihi...kelassss!!

wahida said...

mrs. eady: soalan ko nanti ye nok...hehe...
aku akan buat sambal ikan bilis tu, tapi lately ni aku tak sihat, kalau aku sihat kang, aku buat bagi kat ko yer...ni pun aku MC ni...huhu...

rai: belacan yg belum dibakar...ahaks...

sue rya qistina: tu lah, soalan ko tu kak fazita dah tanya, tapi aku lupa lak nak jawab, aku dah edit balik dah tu....huhu...tengs..

miss fyqa: soalan ko tu tak dapek den nak nolong...haha...

Neeza.Areef said...

comel2 soalan yg jwb tu pun comel je mnjwb :D

Asrul "iLham" Sany said...

kalah artis u... hahaha

:D

amirah said...

jawab jgn tak jawab...huhu..lawo la bj raya ko nok.pink belacan tu. dengki aku.. : )

fazitaismail said...

waaa..separuh dari soklan sy dah terjawab..kita tunggu jawapan yg selanjutnya..ekekeke...

eima said...

aku tak sobar nk tgk bj raya mu .....

KhaiRin : anies said...

agk nyer kite ni selori dgn kedai kain kot? pink belacan.. n x silap thn ni pon tema pink belacan..

Saya Disini said...

amboi..pink belacan

Eye_nee said...

Akk non ado tema thn ni..pakailah multi kaler nokkss..satu mesia kata kauuuuu...Pink belacan??..sat lagi akk gugel...

nur anis said...

alamak..pink belacan tu macam mana ek..huhu

MamaEma said...

pink belacan ada iras dgn kaler blog ni juga kan..

wahida said...

fazitaismail: alamak kak, ada satu lagi soalan akak saya tak jawab, tapi saya dah edit...hehe...sori!!

mamaema: pandai ema!! gud girl!!

Lya Colours said...

nak tanya, layout blog ni cantik la. buat kat mana eh

izz iizza said...

pink belacan...x pernah dengar colour tu..:)

SURIA AMANDA said...

sib baik aku x buat sesi tanya soalan macamni..kalau x..= fengsan....

ArELeEz said...

nk tnye lagik buleh x? ;P

apekah juadah feveret di hari raya? sila kasik 5, ek! xbuleh kurang. lebih ok. he3..

Munnafendy said...

pink belacan tu spesific name nye tea rose...hihi...cantik tema...nk plak somi akak pkai pink kn?

dwaty said...

pink belacan??? aku ada baju kurung yang aku x sure kalernya... macam purple tapi macam pink sikit2... last2 member aku ckp... ini kaler 'belacan tak jadi'... he3

nak tya kat sini boleh???... tahun ni balik rumah sape dulu... rumah akk ke husband... ker sekampung???

eda_ej said...

wahhh.. ni memang entry menjawab soalan eh..

wahida said...

lya colours: aku buat ngan eb beb..nnt aku buat n3 pasal ni...sbb ramai sgt tanya pasal ni...

areleez: soalan dah ditutup...tapi aku jawab kat sini lah ye, wajib ada lemang ngan rendang daging...perghhhh!! terus melelh air liur taip ni tau...adoi la...

munnafendy: oh ye ke mun? tengs bagitau...i learnt something new today...

dwaty: kan aku dah jawab soalan tu...baca balik...

Rasp said...

eh eh kita tema same kaler lah tis year....pinkish theme :) high five skit :D

Huda said...

Eh, aku tak tau pun kaler pink belacan ni...

kasihibu said...

moga dah beransur sembuh ye dik... ; )

akubiomed said...

Nampak gaya persediaan Raya sudah dibuat dari awal. Tunggu hendak sambut Raya sahaja lagi. :-)

Nieda said...

Macam artis le pulak....semua nak tau

fiza said...

1st time aku dengar kaler pink belacan ☺☺

Cikgu Ma said...

waa...dh ready nak raya =)

Kazman / Sue said...

segmen yang menceriakan suasana berblog....

warna pink belacan tu yg gelak kejap baca sebab baru pertama kali dengar... tapi warna tu mesti menarik kan... haaa3x

Qhaifa Nur said...

jenuhlah wahida nak jawap soklan....

GreenJade said...

freghh tak hagak2 tema kaler ko jahh...tp comei le kaler tu..hehehhe

tu dia senang lump sum sekali jawab..sonang kojo..ekekeke

|| NaFiRaa || said...

pink belacan.. kehkehkeh.. ok lah~ janji ade baju raya ork~

Alin Marlini said...

huhuhu..persiapan takde satu pun

HeNRieTTa JoSe said...

aik..byk gak soklan yea...

kakchik@ella said...

Pink??/ Wahhh .. mesti lawa!!

Daddy Ziyyad said...

aku gi raya rumah kau...nak duit raya RM20 tau...ahahaha

Salina@IbuAqil said...

Sis, raya kat N9 thn ni erk..
Ina pun..
Tp stay kat Seremban Klana Resort.. ;)

kayzie said...

suka gak kaler belacan tuh..belacan pun sedap di makan..eh..eh..hehe..selamat berpuasa kak..lama tak menjenguk kwn2 maya..:)

wan nurul hezrina said...

eh eh soklan aku ko dah jawab blum?matilah mak nak menjawabnya..hahaha

wahida said...

wan nurul: ko ada tanya soalan ke?

Azian Elias said...

jenuh google pink belacan.. tak jumpa sampai la... kamus mana carik tu..

Aiza Haris said...

cayalahhhh!!! seronokk bacaa....

lagu satu soklannn dah ada yg menanyakah? cuti raya brapa hari eh? :P

m.u.l.a.n said...

raya kat mana? dah start buat kuih ke? bila buat open house? pagi raya makan apa? hahahaa... sila jawab..

jeBateja said...

den punya soalan belum di jawap bu...???

Shasha Mohamed said...

Wah! Meriahnya sambutan raya Wahida tahun ni.
Selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya aidil fitri yang bakal menjelma nanti ;)

lizz said...

best gak segmen ni ek...wah siap bertema pink belacan ek...hehe...kira kaler of the year la ni ek...

ieda said...

haa IZWA MINTAK SAMBAL IKAN BILIS KE TUU .. haaaaaaa ada ape2 ke adik izwa kita tuu ekeke

dikk kalau ko buat pos ke akk jugak .. cam terasa kat tekak je nie ekekek ;)) buat kerinmg2 tau ..
makan nasi panassss
pergh !!! ;))

norhidana said...

baju pink belacan, wah2 kalu edy... dr pakai kalaer pink dia sanggup bogel ahak2...

sepasang je baju raya ko kak? thn ni aku pun tak banyak 2pasang je, tp konon2nyer nk vogue2 lah... ahak2

*selamat berehat ye kak... seksa tul kalu kene lelah nih

wahida said...

azian elias: akak tak jumpa pink belacan? kenapa saya google ada je kak...akak try search kat google image...mesti ada punya...

ct rahani said...

pink belacan kak.. jenuh aku google tadi.. cantik rupanya kaler tuh.. baru aku tau ader jugak kaler pink belacan ek.. leh masuk lam list utk raya tahun berikutnya nih.. muahahaha..

Shasha Mohamed said...

Amboi, banyaknya soalan, tak larat rasanya nak sumer tuh...

izz iizza said...

semua tnya pasal raya ya..sy jer yg melencong ker lain haha...

Has said...

mu meme sporting la wahida :)