nuffnang advert

Friday, December 7, 2012

Mz. Nina Bakery Cafe

Assalamualaikum semua....
lepas kami memanah kat Stars Archery, kami Geng Pelangi turun ke LG Floor, cari tempat nak pekena hi tea...

 kami singgah makan di sini...Mz. Nina Bakery Cafe ni...tapi ni bukan Mizz Nina penyanyi tu punya restaurant tau....nama je Mz. Nina, tapi takde kaitan langsung okeh....kami siap tanya lagi...ekekek...

 biasalah bila dah ramai2, nak order pun mcm2 ragam...haha...sampai pening kepala akak amek order tu...sampaikan yg kami cancel order pun, dia tak cancel...sudahnya bila sampai resit tgk bil mahal ko...nasib baik dorang check...kalau tak, main bodo je bayar...huhu...

 anak2 pelangi yg mcm2 perangai...mcm2 ragam..terutama anak2 aku yg notti2 tu....huahuahua...ampunkan anak2 hamba ye jemah2 sekelian....

 ini diva sampai lambat...org diva mmg patut sampai lambat...hahaha...

 keadaan di dlm bakery cafe...kat sini lebih kepada konsep minum ptg, ada kek, pelbagai jenis kuih, nasi lemak...nasi + rendang daging pun ada tau...

kami order cucur udang...
sedap...terbaik...
kalau dtg sini, sila order cucur udang

 popia basah...pun sedap...

 pizza apa ntah nama dia...dua kali repeat order sbb anak2 suka sgt...berebut2...

 ni  pun aku tak ingat nama...ni pun budak2 mkn berebut2...

see, mmg makan berebut itu sedap...

ahli2 yg hepi dpt mkn bersama sambil dgr citer kak Dee pasal kisah misteri dia kat Perlis tu...

makan kat sini mmg sedap2 tau...highly recommended...
so sesiapa yg terjah Times Square tak tau nak mkn mana yg best, boleh la singgah sini:


Mz. Nina Bakery Cafe,
Lot 19B, LG Floor,
Berjaya Times Square,
Kuala Lumpur

dibuka dari pukul 10 pagi-10 mlm

43 comments:

fiza said...

OK. klo gi sini nnt bley terjah ☺☺

:: Mrs.Eady :: said...

ape crite kak dee tu???

Sue-Rya Qistina said...

pergghhh...terbaik wokkk!!!

Anum said...

nyum2

NM02 said...

tapi m.nina mmg ada bukak restoran kat pavilion kan? rasanya bakery cafe la.. ke aku yg kompius? jap aku gugel

Mama Vogue said...

nampak rainbow cake lah..huu
Nyumm..! ni yg nak mkn kek rasa nyer ni :)

wahida said...

mrs. eady: citer misteri la nok...ko masuk blog dia, dia ada citer rasanya...

NM03: yg tu aku tak tau la dia betul ada bukak cafe ke tak, tapi yg pasti bakery cafe yg kami mkn ni bukan dia punya...

nur anis said...

kenapa semua nampak sedap..waaa..lapar dah ni...

abah khalisha said...

ku fikirkan mizz nina punya td.heheh

Aishah Jahirah said...

seronok tgk budak2 mkn....rebut2 lg selera...

ieda said...

haaa popia tuu nampak menawan !! ;)
budak2 tgh lapoor memang suke berebut .. ekeke ;)

SURIA AMANDA said...

makan berebut tu namanya MESRAAAAA...kan...sedap..cepat jer abih x membazir...bila la aku dpt join geng2 pelangi ni...

Tina Othman said...

apasal tak perasan tempat ni ye, padahal selalu dtg times square

apapun semua menu dia nampak menarik sangat

amirah said...

berebut la bestttt

whitecappuccino said...

nak makan popia basah! lama tak pekena

ros_reeza said...

sedap sedap nampak makanannya melalui gambar kat atas ni :)

Qhaifa Nur said...

bila dah ramai ni wahida...semua tak cukup..almaklumlah sedap + lapar juga he..he..

norh said...

popia dgn piza nampak best sangat..

munna said...

popia basah.... sedapnya

Nasuha said...

popia basah...!!! mknn kegemaran saya..

Salina@IbuAqil said...

Sis..
Dap erk..
Kena try ler nnt 1 hari..
Hi3!!!!
TC & Happy Weekend yer.. ;)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

ingat tadi restpren miz nina penyanyi tue...ruapanya buakn...tapi nampak mcm sedap makanannya

AnneRaini said...

nmpk menyelerakan ler cucur udang tu..kuah kacang ke nok???nak buatlah..haha

Dee said...

pose yg last tu what can i say..mak ngan anak sama je..angkat tangan tinggi2..hahaha..

Zura Zue said...

lepas main panah g makan..aktiviti wajib tue kak...

Munnafendy said...

hahahaa kakdee always happy! ingat mizz nina betul tadi.dasat la kan, bapak ada bank, anak lg nk meniaga bakery...huhu :p


akak, thanks for advice! betul la, apa lg bleh buat slain dr bsabar.. :)

ct rahani said...

meriah.. sonok tgk kak.. mula2 baca nama restoren daku pun ingat mizz nina penyanyi tuh owner restoren nih.. hehe..

Myra Jay said...

Arggghhh nanges tengok popia basah tu...

My peberet so much :D

Kakzakie said...

Kakak yg suka geng pelangi ni semua pergi bawa anak itu yg best sebenarnya. Kalau kakak dekat kakak pun nak jadi geng - tapi syarat kalau jumpa mesti bawa anak-anak baru best:)

Wak Gelas™ said...

memey terbaek la ni sonoknyer wak tengok jugakkk..e HHHee

Rasp said...

memang leh bayangkan suasana meriah time tu ....hehehehehe...

norhidana said...

kalu nk cari kedai mkn best2 mmg kene tgk kt blog ko nih kak... tgk menu pun dh terliur... tgk nama mule2 ingt mizz nina nyer gk hehehe...

comel lah spek k elly tuh...

-Sara- said...

ingatkn mz nina bini noh hujan..hihikk

Kasih Salina said...

makanan tu sgt2 menyelerakan..meriah sungguh dgn ank2 berebut makanan..semua ni famili ker..best kumpul ramai2 camni..

khairul hassan said...

sronok nya depa

glamer lagi.http://www.gilamodified.com/2012/12/cepat-p-beli-karhifi-magazine.html

ibuhebat said...

Adoi..meleleh ayaq lioq tgk menu2 tuu.. Hehe...baguslah gathering angkut skali suami n anak2... Diorang pun jadi geng plak nanti ;)

mamawaiz said...

ingatkn cafe penyanyi miz nina tu...

Daddy Ziyyad said...

cetttttt!

saja aja tau owner cafe ni letak nama tu...nak kasik laris kot..hahah

aku nak bukak cafe juga..nama cafe aku " Chef One Cafe"..hahahaha

eh, tu Iyra ke?

jeBateja said...

Omak aiii.....sodap2 makanan nya erk....den tak reti makan kat sini....ahakz...kek warung jer lah...ahakz

Hazmin Hamudin said...

Memang nampak sedap cucur udang tu.. Boleh try kalau ke time square ni..

akubiomed said...

Ingatkan Mizz Nina sudah buka restoran.

Popia basah tak tahan melihatnya. :-)

mama aini said...

ehem mama teringin nak terjah sana juga..thanks 4D info.. ;)

MyraQhairel said...

salam kenal kak...wahh meriah geng pelangi....bestnyer berkumpul cenggitu...hepi belated beday...:)