nuffnang advert

Friday, November 23, 2012

Uncle K @ Paradigm Mall

Assalamualaikum semua....
pernah pegi Paradigm Mall tak? aku baru festaim ko...aku masuk Paradigm Mall ni terus berdesup kepala aku teringat kat mamyharraz tu...sbb dia kan selalu lepak kat Paradigm ni....tempat keje dia dekat ngan Paradigm ni rasanya....

masuk je Paradigm Mall ni, tak tau nak mkn mana yg best....pusing punya pusing, kami nampak Uncle K ni...tgk mcm ramai org je, jom lah kita serbu....

hubby order kopi aiskrim vietnam ni....

mula2 tuang dulu kopi yg ada dlm teko kecik tu...siap dia bagi penapis...tak nak serbuk kopi masuk sekali dlm eskem tu....
beriya2 si adik tu menjengah...ekekek...

dia akan jadi mcm ni...pas tu kacau...sedap woooooo...harga segelas kopi eskem vietnam ni rm9.80...mula2 air ni laki aku yg order, sekali dah jadi air si abang tu...dia pow daddy punya air...sedap sgt air ni kekdahnya...haha....

air yg sedap nak mampus ni aku yg punya...nama dia Cadbury Caramel Nut Crunch....phewwwwww...sedap gilak weh...rm14.80

yg ni pulak Mocha Potenza...rm13.50....dah jadik air laki aku la sbb kopi vietnam dia dah kena pow dgn si abang tu...haha..

korang kenal ni apa? ni air import dari Australia tau....tak mampu pegi Australia, minum air dari ostolia pun jadik la...hahaha...ala, ni lebih kurang oren bodo kita je....tinggal lagi benda ni dari Australia je....kahkah...
sebotol ni harga dia rm8.50

ni ayam tandori aku....vavava...sedap!!

wajib la ada roti nan...ngeeeee...

dimakan bersama dhal dan kimma...perghhhhhh, terbaik la dhal ngan kimma dia....wa ckp lu beb...

mak jemah mmg kuat mkn, tak yah la terkejut....
ini hidangan aku....set hidangan tandori + roti nan, ala2 Indian gitu, pastu minum lak air cadbury omputeh tu...oh, gabungan yg sgt majmuk kan? kehkeh....
set roti nan + tandori tu harga dia rm13.80

anak2 masih kenyang masa ni...dorang duk mintak ni je...mushroom soup dan garlic bread...sorang satu set...
harga satu set ni rm10.80

yg ni sotong bakar...phewwwww, berasap2 lagi tu...sambal dia pun menggelegak lagi tu....

disebabkan sotong bakar ni pun sedap nak mampus, aku nak tayang sekali lagi sotong ni tgh berposing...suka lah kan..blog aku...nak letak byk gambar pun, lepas tu kuota album ko penuh, meraung la ko...haha....yg ni hubby mkn dgn nasi putih....serius sedap weh....besar lak tu sotong dia...kalau sotong tu empuk lagi sikit, sotong ni menjadi hidangan yg sgt hebat...
perghhhh...komen dah mcm Papa Jo dah kekdahnya....haha
harga dia rm25....

so, sesiapa tersinggah Paradigm Mall ni, boleh la cuba Uncle K ni:
GB10, Ground Floor,
Paradigm Mall,
Kelana Jaya,
Selangor
03-7886 9976



p/s: Paradigm Mall pun ada byk tempat mkn best rupanya, balik dari swimming abang, boleh la terjah lagi...

64 comments:

Lya Colours said...

sotong tu menyelerakan nampaknya!

Anum said...

wow sedapnya
nak try la

Aisy Nasiha said...

Saya berkenan dgn air2 yg sedap tu.. Nk jg cari uncle k ni..

Rai Ourkizuna said...

aku tergoda ngan sotong tu je.. hahah..

perghh oren bodo zaman aku kecik dulu 60sen je.. (nampak beno da tua aku ni..kakaka) nama import je terus naik rm8.50 kann...

Huda said...

kau cakap semua pun sedap mcam kena cuba bila aku ke kl next wk ni, selalu nampak paradigm mall ni bila nak ke rumah adik aku tapi tak pernah singgah pun.

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..lau ada area ipoh ni lama dah pogi ni.

the malay male said...

Menyelerakan tp agak mahal kan

QA's ~ mamapapa said...

Nyum!nyum!sedapnye..kena pegi ni :)

Sue-Rya Qistina said...

ohohohoho..sedap!!
tapi x lalu tgk sotong tu.
sorry la kak. time2 awal preggy ni kan. huhuhu

N i e Z a said...

huh..sedap tol nengok sotong tergolek2 tu..hehehe

akubiomed said...

Kelainan restoran K Paradim ini.

mamyharraz said...

patutlah aku tersedak rupanya namaku disebut :")

ya..wahida..ofis aku sebelah je paradigm nih sbb tu mmg waktu lunch menempel kt sini je hehe..

ohh no! kenapa aku tak tau kewujudan uncle K nih! bersyukur sbb dekat ko review mmg tahap tap tap ailio aku teringin!..mmg akan di terjah waktu terdekat nih.

Nens Collection said...

paling terliur ayam tandori ngn roti nan...cedapppnyerrrr!!

SyamimiNazifa said...

sedapnya , lapar ni lapar

SURIA AMANDA said...

masa aku bawak Dania ari tuh kan nok..tempat ni full..x dapek nak masuk...xper..nest time leh pi lagi...

AnneRaini said...

wallawei mengancam siottt...

Mama Vogue said...

Ape konsep kedai ni sebenar nyer?hehehe saje gatal nak tanye..!
nak cover terliur ngan cadbury caramel bla bla bla tuh..huu
tandoori pun sodap..!

sudipVSsenduk said...

nak tanya... kopi aiskrim vietnam tu minum sejuk ke panas?

NM02 said...

sedapnyer nok!!!!!!!!!!!!







tolong bawak aku ke sini. tak kira... upah tolong kau pasal penuh kota tu tau!


hahaha

norhidana miswan said...

aku lg lah teruk kak, paradigm mall tu pun aku tak penah jejak lg heheh...

ko nyer ayam tandoori ngn sutun tuh mmg sgt2 mengiurkan... terliur2 aku, nsb lah pg2 aku dh bfast spageti bolognise

Kakzakie said...

Adik dok perhati macam mana org buat kopi. Dlm hati nak suruh mummy buat kat rumah:)

Aishah Jahirah said...

xpenah pegi paradigm mall...wuu menggoda sotong dia..

aanie said...

sy kalo g paradigm xtau nak mkn apa sb byk kedai yg x biasa mkn.....

uncle k ni ok ye? nti blh la try..

wahida said...

mamavogue: konsep dia caca merba...sbb kat kedai ni semua jenis makanan pun ada...nasi arab, makanan thai, western semua ada...aku lupa lak nak tulis dlm n3 ni...ko dah tanya ni, aku nak edit la...tengs dear!!

sudip vs senduk: served sejuk kak...sbb ada eskem...kehkeh...

NM02: betul? jom ajak nonok ngan khodi sekali...

ieda said...

ko kan dikk
bikin pagi2 akk berasap tgk menu2 yg meletopss nie
x kireeee kira ko bawak akak lahh kalau akk ke KL sekali lagi nanti ekek ;) .. x menahan sbb ahkak sukee roti nan tuuu huhuhu ;)

JaSSNaNi said...

tengok kopi cik abg dah nampak sedap.. tapi terpandang mozha potenza tu.. lagi meleleh la.. sedapnya... hehehehe.. nampak sedap2 makanan kat sini ye.. tak tau bila nak sampai tmpt ni.. :) anyway.. thanks for the info.. :)

♥ Elin ♥ said...

tergugat selera pg ni,....

JunAina said...

Ko nok makan je kerjenya tapi badan tak naik2. Jelez mak!

Wak Gelas™ said...

amboiii makan sakanns mak tuu.. ehHHEee, wak pon X penah sampai pradigm mall nii

~MommyAida~ said...

Wahh nampak sedap2 semuanya..ice blended tu sangat melting!!hihihi..penah pg Paradigm Mall ni sekali je..tu pn g tgk wayang semata..huhuhu

fiza said...

Lalu jer, tapi tak masuk pon.

Eye_nee said...

gebusss roti nan tu noksss...dgn sotong yg nampak mabeles tuuu...duhaiiii..laparnya peruttt...

Daddy Ziyyad said...

paradigm ni aku tak pernah masuk nok...
tgk menu awal ko, aku saspek uncle K ni ala ala mamak..tapi last2 ada sotong bakar? nasi kandar ada ka?

Rasp said...

makan banyak tapi body maintain gorjes cam u tak pe sis....
akak nie makan skit tapi macam di pam pam camne tu hehehehehe...

mmg terkecur tgk all...
dari airnya sampai ke foodnye...
insya Allah ada rezki nak gi try lah kat situ...

wahida said...

daddy ziyyad: haha..kat sini konsep dia caca merba...semua jenis food pun ada...tapi sedap2...

Cho Zila said...

nampakpun sedap .. tapi rega boleh tahan gak .. tapi kalau dah sedap apa ada pada harga...

EmA said...

meleleh air liur nengoknya...

Nisah Idham said...

tengok aje pun nak meliur ni,
jauh la dgn langkawi, nnti ke sana pasti singgah nak rase jugak ni (^_~)

Izan Ishak said...

waduhhh3!!! napa semuanya nampak sedap sangat ni kak. seb baiklah jauh... kalau tak dah pi terjah arini jugak.

#akak... cat tu jenama KCC. jenisnya pulak 'easy wash SUPRO- vinyl glow (utk interior yang nmpak kilat lepas cat)

Aleyn said...

Mak ai sedapnyer tgk sotong tu....rega pun bleh tahan ek

:: Mrs.Eady :: said...

baikkk...aku nak try!!!!!

Munnafendy said...

tak pernah masuk paradigm. sesekali ajak suami g jln sana cambest jek kan? hehe..

jgn lupa..uncle K :)

CaDLyNN said...

byk kali gak p paradigm mall ni..tp takpenah makan kt sini..mcm sedap..

Dee said...

menarik seh..tertawan mata dan perut..mcm wajib terjah..huhu..

Carl Lesmana said...

Assalamualaikum, first time komen walaupun dah selalu bw kat sini, suka baca story-story akak =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sotong yang menghairahkan.. sexy U.. sehingga cair anak tekak ku.. kekekeke

Nur-nba said...

Semuanya sangat menyelerakan.. terutama sekali sotong tu..

khairul said...

bestnya...jenuh makan

mamawaiz said...

unik lah cara nak buat air vietnam tu..
smpai abg pon leh paw air daddy dia..haha

m.u.l.a.n said...

fuuhhh... kecur air lior ni tau...!!

Emy Tak Kecik said...

ingatkan kat vietnam je air dia kasi tapis...uncle k pon ikut style deme eh...

kopi deme mmg sedap la...

Rapunzeel Cikilolo said...

waaaa sedapnya sotong...

Angah said...

aduiduii sedapnyaaaa wei

HeNRieTTa JoSe said...

Hr tu masa dok kl...lalu jew on da way nk blk shah alam...xde plak menyinggah...hmmm...klu ade rezeki nk pergi la....

cHeRyNa PiReS said...

bestnye kak...saya sangat suka sotong bakar cenggitu:)

Anyways, paling suka apa2 yang berkopi juga. Maybe lepas ni bila gi Paradigm kenalah gi sini:)

Myra Jay said...

Menariknya...
Air buat sendiri pun nampak cam sedap..

Sotong apatah lagi, terbaikkk :D

Adyla said...

sedapnye kak..gile sedap.. wat saya mengidam je..=)

Cik Awin said...

akak ni, haish...klu x post pic makanan yang menggoda, mesti tak sah kan :-p

♥ Wina ♥ said...

vavavaaaa..meleleh air liur aku beb!

aku pun belum sampai paradigm mall nie lagi..eh nama restoran nie ingatkan makanan western, rupa²nya tandoori pun ade..terbaek laa!

lizz said...

ermmm semuanyer best2...

Hazmin Hamudin said...

Tak tertahan tengok sotong bakar tu.. Apa konsep kedai makan ni sebenarnya kak?

Ema Blog said...

pergh...kalau bab makan memang akan menang..hehehe

Syakir Bin Abd Karim said...

Official uncle k punye facebook dah ade! Kalau nak dapat maklumat pasal makanan, booking , catering atau nak tanye tempat outlet uncle k semua boleh. Ini link


http://www.facebook.com/pages/Uncle-K/320945338021786

Anonymous said...

Mahal gila