nuffnang advert

Monday, November 26, 2012

sambal udang petai in da house!!

Assalamualaikum semua...

 kangkung goreng kampung 

dimakan bersama sambal udang petai...oh, syoknya makan petai...
beli petai yg dah siap dikopek...sebungkus kecik tu rm2.50...dpt la lebih kurang 25 bijik...tapi mcm sikit pulak...sbb mkn berebut dgn hubby petai tu....ekekek....




p/s: update laju2...minggu ni minggu bz...ada event besar kat ofis...silap haribulan tak berupdate blog ni dlm seminggu...huhu...

42 comments:

sisdee said...

Sdpnya..blk kg smlm mak kasi petai hihi harus buat gak nnt ;-)

Huda said...

orait, cam aku la last 2wks bz sokmo, fenattt, la ni baru lapang sket..sedap sambal petai ko tu.

Anum said...

lazat

ArELeEz said...

leez plak mengidam sambal tumis ikan bilis. tp, mls masak. achaner tu? hu3..

NM03 said...

kau tak hapdet seminggu???









mau berasap dari atas kepala sampai ujung ibu jari kaki kau

hahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..nyum2..

Rai Ourkizuna said...

untungla laki aku..aku tak makan petai..tak payah dia berebut..hahaha.

Nieda ramly said...

mmg best layan petai. tak sedar boleh tambah nasi 2 pinggan

wahida said...

NM03: kang aku betul2 tak hapdet kang, mesti ko terkejut kan jah...haha...

Mamamya said...

fuhhhh...t'liur pagi2 tgk sambal petai...

Eye_nee said...

sambal petai udang ko tu mangancammmm nokssss....

Amanda Suria said...

my favvy.....sedapm gilos..tp aku x makan petai..amik udang jer...boleh?

Lynn Hamzah said...

huhuhuhu...makanan lagi...makin lapar la perut nie...

AnneRaini said...

yang ni aku tak terliur sbb aku memang tak suka petai..hehe

~MommyAida~ said...

Gambar makanan besar2 nyaa..semua nampak nyummy...hehee

mamawaiz said...

hantu petai rupanya kak ni..hehe

Rapunzeel Cikilolo said...

waa. laparnye tengok petai...

Dee said...

bila kau masak ni? semalam? cis..kalau aku tau singgah umah kau semalam masa balik dari Teluk Intan..leh rebut petai sama2..hehehe..

mamyharraz said...

Perfecto!
marveles!

Rinna said...

Wahh menarik sungguh sambal petai tuh.. :)

wahida said...

dee: ye lah kak, kalau ko ada, sure kita berebut petai tu...bertambah la aku mkn sbb mkn berebut ni mmg best....ekekek...

JaSSNaNi said...

huiishh.. sedapnya.. kalau makan ngan nasi panas2 kan bertambah.. kangkung tu saya tak leh makan plak skrg.. angin.. baru2 ni beli wat tumis biasa je.. makan2 abis lenguh2 urat.. gamaknya tak sesuai waktu ni saya makan kangkung..

faraherda.razalan said...

Mak aih! Menariknya! Selamat ber bz ya nokss! Heeeeeeee~

RYS AREESA NASIR said...

kecur liur tengok! hish.. lapar dah pepagi ni...

:: Mrs.Eady :: said...

awesome beb awesome!!

N i e Z a said...

tergolek2 udang tu disamping petai..hahahah..sedap gilos la..

Nens Collection said...

nyumm..nyumm..cdeappanyerrr!!

Daddy Ziyyad said...

jering ko makan tak nok?

cHeRyNa PiReS said...

bestnye..potai tu memang favourite tu:)

Ok kak..selamat berevent. Jaga diri, skang musim org sakit.

Sha jalan2 nak tgk mana entry tak cover lagi:)

Dkna Abza said...

meleleh lak tengok gambar nie..huhuuu.. tapi dkna tak makan petai :(

wahida said...

daddyziyyad: jering tak mkn...tak reti...huhu...apesal ntah aku tak reti...aku pun konfius..

norhidana miswan said...

perkh lauk terbaik... dulu kan, kangkung lah sayur yg paling aku tak reti msk kak... skrg nih kire dh ok gk lah

4feet8 said...

jgn lama sgt kak..

Angah said...

maap le saya tkmkn petai huhu

man said...

Mcm sedap je..nak skt

Myra Jay said...

Sambal yang memang tangkap leleh :D

akubiomed said...

Memang sedap. Kalau yang gatal hidung pun sanggup tahan. :-)

Kesuma Angsana said...

seap sungguh lar nI!

♥ Wina ♥ said...

petai tak makan, tapi udang mavelles!!

[sutera kasih] said...

yummy2!!! laparla pulakkk :P

Zura Zue said...

uuiii...ade petai...

mama aini said...

hikk2x..suka ngan petai sambal udang..yg tak suka nak cuci toilet lepas makan petai.. ;)