nuffnang advert

Wednesday, June 27, 2012

~WW~: oren bodo

sekarang dia dah berharga rm1.80 sebotol, 
tapi tetap sedap mcm dulu...

77 comments:

Syakir Rahman said...

x pernah rasa lagi...kt mana nk dpt ni???

Saya Disini said...

oren bodoo?npe bodo?

Cik Awin said...

saya suka...saya suka...lagi2 perisa ice cream soda ;)

wahida said...

syakir rahman: kat kampung aku...

saya di sini: mmg dari dulu nama dia oren bodo...aku pun tak tau nape org panggil mcm tu...dulu masa kecik2 time raya nenek aku selalu order byk2 utk hidangan tetamu...

~ yus ~ said...

dah mcm2 perisa skrg ekk, akak pun suka ni...:)

eima said...

dulu rajin pak sedara suruh pi air liminet ... hahaha rupenye ais krim soda ...kekek

Daddy Ziyyad said...

susah oooo nak carik oren/sarsi bodoh ni

~ ADANDO ~ said...

Air botol ni memang sedap siot...
Teringat zaman balik sekolah dulu sanggup tak belanja kat kantin sebab duit nak simpan kerana nak beli air ni sewaktu balik sekolah nanti...
Adando suka rasa SARSI...terliur pulak dah...!!!

♥cikmOt♥ said...

apa yang bodonya ni???

:: Mrs.Eady :: said...

ape yg bodo???

Anum said...

harus kena try nie

wahida said...

cikmot & mrs.eady: org kampung je yg tau ni...korang org bandar mungkin tak pernah dgr nama air ni...

mamyharraz said...

kalau balik kampung air ni lah aku minum ;) sedap dan murah :D

Chik Att said...

nostalgia ....

Kakzakie said...

Oh... kakak ingat abang je sebut oren bodo. Dekat Batu Pahat ada kilangnya wahida tapi brand lain.

Huda said...

pelik kan..naper oren bodo, padahal bukan perisa oren je..kalau raya confirm beli banyak..

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh tgk plak.

KhaiRin : anies said...

knape x penah jupe brand ni ya...

nur anis said...

oren bodo ni sedap..tapi saya suka letak ais..sebab manis sangat kan...dulu time kecik-kecik 70sen sebotol..

mama aini said...

ehem..aritu mama gi pantai teluk kemang..banyak org jual `oren bodo` ni..he2x..baru tahu nama dia `bodo`..wakaka...

Sue-Rya Qistina said...

hahaha..oren bodo? bodo tp sedap..mcm2 hal

Lya Colours said...

suka anggur !

wahida said...

khairin: kebanyakannya ada jual kat kampung2 je anis...

♥ dak pink said...

Kami panggil air longchan. My fav is aiskrim soda.

Wah dah mahal ea rege ko sekarang, dulu time sekolah, 50 sen je.

sisdee said...

klu jmpa tutup botol tu mesti kutip nk main ceper hahahaha

pok amai-amai said...

Alahai....nostalgia ni. Sy suke perisa sarsi tu. Mmmm...

Masya said...

SUSAH NAK JUMPE SEKARANG...

Rasp said...

susah ooo nak jumpa botol cengini nowadays....
tingat zaman dolu2 time raya...

wahida said...

sisdee: wah, akak pun pandai sebut main ceper ye...sesetengah org tak tau apa tu ceper...

give me ten lah akak!!

sudipVSsenduk said...

dekat down town cheras banyak

HoNeY_oK said...

Bukan oren banggang ke nama dia...

Ho...ho...ho....

Asrul "iLham" Sany said...

murah ~

SURIA AMANDA said...

mana nak cari ni eh....bg info nok...kt kg2 pun jarang dpt jumpa ni...

GreenJade said...

uikh ni kat kg2 still ada jual..eskem soda dia sedap. i like

lieyalatif said...

eh dah lame aku tak jumpe air ni nok...mati2 aku ingat dah mati ditelan dek zaman...rupenye ade lagi ke....

ummiarissa said...

kat kelantan ada air murah cam ni,cuma botol kurus sikit..harga RM1..

AzuraFazil DIN said...

nama nye tu ko yg kasi ke?
smp ati kato 'oren bodo'..

HeNRieTTa JoSe said...

rietta baru hr isnin ada beli yang species cam gitu...anggur snagat sedap...tp strawberi kureng sket ngan tekak....

Azian Elias said...

akak ingat masa kecik2 dulu bila posa n raya, arwah atok beli bertong - tong..hee bestt..

wahida said...

suria amanda: oren bodo ni aku beli kat Kuala Selangor nok...kat kedai cendol durian Borhan...

azurafazil: eh, ada pulak aku yg suka2 bagi nama? mmg nama dia mcm tu la...adoi la...

Nens Collection said...

SY PANGGIL OREN BOTOL BUDU!..SEBAB BOTOL DIE MCM BOTOL BUDU..KT KELANTAN PON ADE..MS KECIK2 BALIK KMPONG MAK..SLALU TGK..

|| NaFiRaa || said...

aku tak pernah jumpe pon air dalam botol cam nih nok!

Qhaifa Nur said...

hubby selalu cakap macam ni..
murah, rasa tetap sama dari dulu..

Nieda said...

Tak pernah rasa...tapi selalunya ais krim soda hari ni tak sesedap rasa mcm zaman akak kanak2 dulu.
Chezel ring pun sama. Dulu rasa kejunya ..wallah berkeju sungguh.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam wahida..Xpernah minum air botol ni :D

::NureeN:: said...

x pernah pon minum, kat cini x der rasanya.. area sana ja kot..
:P
pppssttt... thx utk recipi puding roti yg lepas :)

ieda said...

oren bodo !!! .. ekekek lucu nyee nama dia ;)

Rai said...

wahh..jumpa kat mana tu? ada lagi eh..dulu 60sen je masa aku kecik.. naik 3 kali ganda woo..antik gila!

Hanis Azla said...

dah 1.80 yer wahida.. dulu2 masa akak kecik 30 sena aje.. masa tu tak dapat minum fanta, minum ini ajelah.. he..he.. itu pun dah sedap sgt dah..

wahida said...

rai: aku jumpa kat Kuala Selangor nok...nampak terus rembat...rindu giler ngan oren bodo neh...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

aku pon suka ni..nak2 yg aiksrim soda...

mama aleen said...

memang sedap... terasa macam zaman pakai suar pendek dulu2

Yaya Azura aka Naz Azra said...

yg dalam botol tinggi sikit pun ada kan..cam botol kicap tue...

Dee said...

aku suka rasa air ni..nak2 time raya kt kg2 kan..nama je oren bodo..tp sedap..gas tak kuat sgt..

K.Nor said...

air bodo..air apa ni wahida..

tak pernah tgok lagi..pelik aje namanya..org islam ke yg buatnya..

fazitaismail said...

waaaa..dah lama tak minum..ada lagi ek..tak tahu lak nama dia oren bodo..jakun jap hikhik

faridah nazurah said...

errr xpernah lak rasa.. tapi kalau kat sini kitaorang ada OREN KAJANG.. hehe sate kajang pun ada. yelah dok kajang kan..

saffiya_aleesya @ echa said...

suka perisa oren ngn aiskrim soda..kalau pas men ngn kawan2 masa kecik2 dulu dapat air ni perghh memang laa sedap..tp kalau kedai runcit kat kampung je ada air botol ni

ellynadyra said...

dulu aku kecik 40 sen je sebotol

Rinna said...

Penah tgk tapi tak pernah lak beli.. sedap ekk.. nanti nak try laa beli kalau terjumpa laa.. :)

♥MAMASYAZA♥ said...

en. abah slalu bercerita pasal oren bodo ni. penah tgk tapi tak penah merasa lagi

miloais milo said...

air botol yg popular tahun 70an....

miss Fyqa said...

tak pernah try plak. hehe.. kat mne nak beli ye kak? :D

-Sara- said...

tak penah jumpa pon..mane nak dapat ni?

Aju Mohit said...

heheh ada lagi ek ida, lama tak nmpk botol mcm ni

Salmiza said...

kalau kt tempat kite oren bodo ni yang botol warna coklat gelap tu..cam botol kicap..

akubiomed said...

Air gas local made ini amat popular ketika musim perayaan dan gas pun kurang.

fieda said...

tak pernah jumpe air botol ni..

wan nurul hezrina said...

dr dulu sampai sekarang mmg tak bleh blah dengan ais krim soda..memang compom terliuq..nok ko g tgk tak anak mek jah??

Neeza.Areef said...

oren bodo..sekem soda bodo..sarsi bodo..3 jenis air bodo yg aku suke..kui3

dulu 50posen pon dpt

Aisyah Rafaei said...

Ohh..akak pun suka...terutama sarsi...sedaappp

amirah said...

tak pernah nengok pon??

Eye_nee said...

time ari raya..arwah ayah siap beli satu peti lagi...masa tu 25 sen tak salah akk sebotol...

iizza said...

memang sedap ker..x pernah rasa lagi ni..:)

lizz said...

saya suker yang anggur tu....besh2

Bitt (double IS) said...

aku tak pernah rasa....sedap tak?

asraff termizi said...

sy pon suka da lama xminum..kt mana lagi ye ada jual air botol nie