nuffnang advert

Thursday, November 22, 2012

akhirnya.....

Assalamualaikum semua...

akhirnya...setelah dua tahun setengah berblogging, kuota album utk blog MY ALL ni akhirnya dah penuh...sentap mak jemah pagi2 nak upload gambar tak boleh....terus rasa nak nangis....

dlm kepala otak ingat mek jah je la...dia mmg otai benda2 gini...
nasib baik dia dtg keje ari ni, kalau dia cuti hari ni, mau aku kol dia suh dia masuk ofis jugak setelkan masalah blog aku ni...hahaha...
tengs banyak2 mek jah....sayang ko ketat2!!

sekarang masalah kuota album aku ni dah setel...dah create email baru dah pun...tapi semangat nak upload gambar dah terbantut....

jap2 lagi lah aku hapdet...bagi aku bertenang jap...



tadi stress ya amat...sekarang tgh muhasabah diri....
:-)

UPDATE: ramainya komen mintak tolong...ramai betul kuota dia penuh hari ni ek...ok2...meh aku bagi link...korang tgk sini tau...harap2 dpt membantu....aku tau link ni pun dari blog mamyharraz..

57 comments:

Anum said...

sabar ek
hehe

Rai Ourkizuna said...

2-3 hari ni ramai pulak aku tengok yg kuota gambar da penuh..pakat ke korang ni? hahaha..

jgn la kena kat aku..

nanti ko bgtau eh solutionnya.. mana tau jadi kat aku pulak..

mamyharraz said...

lahhh berjangkit kat ko pulak kan kuata penuh ni..
apapun syukur dah boleh upload pic mcm biasa :)

♥ Wina ♥ said...

beb, aku dah xleh upload gambar kat template tue ha sbb kuota dah penuh so setiap kali nak tukar gambar header ke ape, kenalah log in email lain

tp kalau blog punye, masih boleh lagi

jangan bertenang lama²..update cepat :)

faraherda.razalan said...

Alah, hal blog jgn stress2 k? Ceh, ckp org. Aku pun stress gak smlm!

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii...nnti aku bakal kene gak ke ni???

SURIA AMANDA said...

Wahida, meh la ajar aku jugak..caner nak buat?x kan nak tukar email lain plak?stress mak ni x leh upload gambar..

NM02 said...

hahahaha

kelakar la kau

dah habes muhasabah ke blom?

kalu blom jom lepak black canyon

hahahaha

rileks la noks, mende kecik je

kau ni kalu jadi pilot camner la kekdahnya kan

hari ni aku jadi cikgu blogspot. lepas kau, rahman..lepas tu datang plak minah sorang ni tanyer nak karang n3 aper sbb tgh rajin nak hapdet blog balik. sampai turun carik aku kau... padahal boleh je nak tepon. lawak!!!

teka sape!

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,bru td tgk cara cmne nak sttlekan masalh cmni..

wahida said...

suriaamanda: mek jah ikut blog qasey honey...kat situ dia ada buat tutorial...

NM02: aku rasa aku tau siapa, nonok eh?

Aisy Nasiha said...

lega tul dh selesai masalah...blog dh jd teman, xleh udate boleh separuh mental terganggu...

NurulHudaResad said...

hahaha jodoh ke apa ni, aku pon semalam dah penuh. dah buat account baru pon.

Sue-Rya Qistina said...

hehehehe..semoga semua masalah boleh disettlekan secpt mungkin ye :D

Tina Othman said...

solutionnya camana tu, tulah smlm pun rasa ada nampak few blogger ada masalah ni jugak

norhidana miswan said...

hehehehe lah sama lah kite kak, aku pun kene td pg... nsb lah ada emy tlg aku... heheh pastu terus bukak email gmail...

Lya Colours said...

uik ada kuota jugak rupanya. ingat boleh upload sesuka hati. hehe

♥ dak pink said...

Eh eh, ramai pula yang ado masalah macam ni harini.

Pakat eh?
;p

Nieda said...

akak pun sama . nak buat cam mana pula ni? Tolongggggg.

Rina Ellisa said...

help me... sy pon kena..

uwaaaaaaaaa!!! :(

~MommyAida~ said...

ooo ade kuota ye..haih tak tau pon..minta-minta semua cepat diselesaikan ye kak Ida..

mamawaiz said...

Kena belanja mek jah tu lah ye.

Dee said...

ramai yg kena lately..dee maybe byk lagi sbb baru ni delete byk gambar..hehehe..

Nens Collection said...

sy pon tgh menunggu kuota penuh gak kak..sejak pakai kamera dslr ni..smakin berjaga2 dgn kuota..nnt kene belajar camne nk setelkan masalah ni..hehe

cho zila said...

akakpun dah settlekan tadi.. semalam penuh katanya..
nasib der kawan blog tolong tunjuk ajar... syukurkan...

fiza said...

Nanti jangan lupa buat tutorial. Mungkin aku mangsa yg seterusnya ☺☺

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. itulah untuknya bila berkawan dengan yang pakar kan wahida.. rasanya skrg ni ramai teman blogger yg akak dgr kuota nak upload gambar dah penuh..

JaSSNaNi said...

erkkkk.. saya pun dah lebih 2 tahun ni.. gamaknye nanti turn saya plak.. sabor sabor.. nanti tunjukkan toturial camne nak soft the problem k..

cheqna said...

cheqna dah kena dah hari tu =)

Amanda Suria said...

thanks...dah settle dah...yahuuuuu...leh update ngan senang hati...

Has Honeylanz said...

owh...x tau lak album pun ada kuota.

Daddy Ziyyad said...

serius, macam musim Kuota Penuh pulak minggu ni..termasuk kau, dah 4 org kawan2 blog aku alami masalah ni..

Esok start la tepek gambar byk2 ya nok...keh keh keh

lizz said...

sabar2....lepas ni letak bebanyak gambar k...

munna said...

munna punya pun tgh tunggu turn je lagi tu

Zura Zue said...

sbb gambar terlalu byk ke atau size gambar tue..??

Rasp said...

akak jadi a few months back...
sib baik lah geng2 blogger lain tolong settlekan...
mmg masa terkena tu rasa cam blank kan...

Fadilah Aziz said...

baru tau rupanya ada kouta utk gambar ye..x tau pun selama ni..

Munnafendy said...

pagi ni saja tmasuk akak, 3 0rg buat entry kuota penuh. nmpk gaya sy kena bsedia ni...heh3

my all said...

zura: sbb gambar telalu byk kot...tapi semua gambar aku dah resize...at last kena jugak...dah sampai turn aku gamaknya tu...huhu...

Nafira usof said...

hehehe.. akunye blog belom penuh kota lagi.. kekeke

selalunye org yg pakai camera besar2 mmg cepat penuh kota kan~

SyamimiNazifa said...

Ni yang kena sedia ni , takut nanti nanti kite pulak yang kena .

wan nurul hezrina said...

dulu pernah buat sekali..skang dah ok..mmg panjang tuto nak buka email barunih..

Kesuma Angsana said...

hehe kena bersiap sedia jugalah KA ni

Wak Gelas™ said...

lega kanns.. eHHheee

Nisah Mat Noh said...

lor baru tahu album ade kuota, ingatkan bole aje upload sesuka hati je..

eima said...

aku slalu resize gambar² sbb tak mo berat sgt org nk buka blog aku ni ...

aku dah siap create author lama dulu takut kes cukup kuata ni...

nuyui a.k.a miss YUI said...

aku dh jdi kak oi..huaaaa...

mia izzati said...

loo baru taw.....picasa ada kota diaa...

qemaishak said...

ye la ramai yang kuata pnh hari ni, jgn la kena kat aku kak wei...cpt2 bertenang ye:)

Qhaifa Nur said...

wahidaaaaaaaa.....
akak semalam kena kat blog pasai ni..sedih juga...ada rakan2 yang beri bantuan tapi belum buat lagi...almaklumlah kurang pandai...sbb tu blog akak sunyi hari ni...entah bila nak settle ni...tulunnn

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

eh, aku tak tau lak blog ada kuota upload gmbr.. tak kena lg.. aku nih pun paten suka upload gmbr gak, tak sah post kalau xde gmbr.. thanks info nih kalau2 terkena nnti..

m.u.l.a.n said...

thaaaannnnxxxxx dear..!!! muaahh muaahh... ramai yg dah kena ni..

Aishah Jahirah said...

setakat ni xcecah limit lg....kena standby gak ni...haish lama xbukak blog pun..hehee

EmA said...

a'ah..terkena juga semalam..

Nur-nba said...

Kebetulan sama.. (memang perasan.. ramai juga rakan blogger yang hadapi masalah yg sama semalam).

Syukurlah sekarang dah ok. Kena juga buka akaun gmail baru,tapi saya guna tutorial Qaseh Honey.. memang sangat membantu.

cHeRyNa PiReS said...

Belum pernah kena. Thanks for the tips kak :)

Myra Jay said...

Boleh hilang mood kan bila dah exceed limit...

akubiomed said...

Banyak stok gambar nasib baik sudah jumpa jalan penyelesaian dengan bukan akaun baru. :-)