nuffnang advert

Wednesday, November 21, 2012

Satay Station @ Ampang Waterfront

Assalamualaikum semua...
festaim nak merasa sate kat Satay Station ni...diwar warkan sedap katanya...so, moh la kita try....

kami terjah cawangan Ampang Waterfront...

 besar betul restoran dia ni....masa kami sampai ni pukul 3 ptg gitu...org tak berapa ramai sgt...
katanya kalau mlm happening sgt kat sini...siap ada persembahan tradisional mlm2 tau...

 yg tulis asam pedas bonda bagai tu, stall tu dah tutup tau...kat Satay Station ni cuma korang boleh order sup daging, mee rebus dan sate shj...lain2 mcm nasi goreng ke apa ke tak de ye jemah2 semua...


 segelas air buah kat sini rm3.80

 disebabkan tak byk pilihan, aku order Mee Rebus Bonda...saja nak rasa...pada aku mee rebus dia ok2 je la...mcm manis sikit kot...tapi hubby aku suka...tekak lain2 kan?
semangkuk mee  rebus ni harga dia rm6.80

 hip hip horay!! sate dah sampai...kami order sate ayam 15 cucuk je...tak banyak...sbb dah diberitahu sate kat sini gemuk2, so kami order sikit je...takut tak habis...
yg bestnya dia hidang sate tu dgn alas daun pisang youuu....suka!! suka!!

 surprisingly, mmg cukup ko...sate kat Satay Station ni mmg gemuk2...aku mkn 3 cucuk dah kenyang...serius weh...selalu kalau sate tepi jalan 8 cucuk pun aku tak cukup tau...haha...yelah sate tepi jalan kecik2 je kan...

 phewwwww.....i like the kuah kacang....MELETOP!! (sila baca dgn nada suara garau neelofa tu)
kalah kuah kacang Haji Samuri yg nan hado tu....

 anak2 aku beriya2 mkn sate kat sini...abang paling suka lah...dia mmg hantu sate...
si adik pulak masa pegang secucuk sate tu, terus dia ckp "beratnya....."
see, melambangkan betapa gemuknya sate tu....

dah habis mkn sate ngan mee rebus, anak2 layan pulak eskem...sorang satu bekas...
sesekali boleh la eskem ni...tak boleh selalu...
sebekas eskem ni harga dia rm6.50

 ni harga sate kat sini...mmg agak mahal, tapi aku rasa sama je kalau beli sate biasa tu pun, sate kecik, murah tapi kena mkn byk cucuk, tapi yg ni sate besar, agak mahal tapi makan beberapa cucuk dah kenyang...tak ke sama je konsepnya tu kan? tapi ini pendapat aku lah ye...yg penting aku nak ckp sate ngan kuah kacang kat sini maveles...
mmg boleh repeat mkn kat sini...

anugerah yg tokei kedai ni dapat...semoga terus maju jaya...


so, kalau korang nak dtg mkn kat sini,
ni alamat ngan no fon kedai tu...kot2 sesat...

No. 1, Ampang Waterfront,
Ampang
03-42915953




p/s: minggu ni minggu makanan dlm blog aku.....korang jgn bosan pulak... :)
ater, dah tuan tanah suka mkn..nak buat mcm mana kan...kehkeh...

77 comments:

Kakzakie said...

Amboi adik... buka mulut besar pun tak muat ye sayang. Dah mummy kata besar-besar. Puas makan macam tu:)

mamawaiz said...

x pe xpe..saya suka.dah mcm blog jalan2 cari makan kekdahnya.sentap abg iqram..hehe

NM02 said...

aku penah lalu lom berkesempatan singgah...

mantop sate dia. nnt try sate wily plak. eh...betul ke aku eja tu

dah... p training

Lynn Hamzah said...

x pernah pergi lagi try makan sate kat situ...selalu makan kat kajang jer...

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,menariknya..gemok2 lak tu.

Anum said...

nyum2

♥MAMASYAZA♥ said...

pepagi dah terliur...hehehehe

♥ Wina ♥ said...

pernah makan yang kat cawangan selayang..sedap!

SURIA AMANDA said...

nok...ko mmg kijam...aku baru nak belajar diet..

AnneRaini said...

memang besar betul tuu...nk trylah nnti..

Zura Zue said...

satay nie mmg sedap kak...penah order masa company ade function...

Lia said...

sedapnya menu2 tu.. :)

Cik Awin said...

besarnay sate dia...nmpk cam lagi sedap dari Satay Hut Tanjong Karang tu ...

Saya Disini said...

sy dh pernah mkn satay kat sini..sedap ..

mamyharraz said...

konfem!waktu terdekat nih aku g terjah sini ;)terliurrrrnya

Rai Ourkizuna said...

beria menganga..

berbaloi kalau bawak aqil gi sini gamaknya..budak tu pun hantu satay..

Granny Hani said...

Selalu pass by tempat ni tapi tak pernah cuba...kena cuba ni.

Ema Blog said...

suka kuah kacang camtu..terliur sungguh tgk sate..

makchaq said...

Comei ja gambaq budak dua orang tu nak makan satay, hari tu gambaq nak kokak kaki kambing...

Aku Ibu Muda said...

tak penah gi lg ms duk sana dulu...dh duk kelate ni mmg jawabnya lg la tak de peluang nk gi dah....huhuhu

Nieda said...

nampak kuah pun nampak best. ..kuah sedap sate pun sedap.

the malay male said...

Besar giler sate tu..mmg berbaloi baloi

Lya Colours said...

pergh mahal jugak tu. kat tempat saya ni, ada 1 restoran, nama satey kajang since apa ntah. tp xde la mcm satay kajang samuri tu. tp satay dia mmg gemuk dan mengenyangkan la. kuah pon best. secucuk 70sen je. tp tutup sbb renovation. huhu

IDAZS said...

satay station mmg best. selalu makan kat mont kiara. dulu rm0.90 je, pastu naik rm1.10 dah sekarang dah 1.20. tapi serius mmg gemuk dan sedap sataynya. mee rebus pun sedap! kuah satay pun sedap! hadoiii, semua sedap. kena singgahlan balik keje nanti. terliur

Zana Adieyza said...

waduh2, tergoda tgk gmbr satay tu.. mahal cikit tp besar dan sedap, mmg puas hati la kan.. yummy2!!!

faraherda.razalan said...

Yup! Aku lg suke satay station dr samuri.

Sue-Rya Qistina said...

mmg gumuk2 la sate nye tu. hehehe

sudipVSsenduk said...

dah naik 20sen?
kalau datang malam mmg best! parking pun melambak2

JaSSNaNi said...

ooo kat ampang ek.. penah nampak gak kot.. satay station kat equine.. tapi lom penah singgah..

Dee said...

gemuk camninyer satay alamatnya 3 cucuk aku dh surrender..hehehe..

Daddy Ziyyad said...

biar betul nok makan 3 cucuk dah kenyang! hahah..

aku pun nak bukak kedai sate, lagi gumuk dari sate ni...tapi aku charge RM1.80 la secocok. Ko makan setengah batang dah kenyang! wakakakakaka

SyamimiNazifa said...

sedapnya dessert dia x)

JunAina said...

Ko nok makan banyak2 pun badan menten tak perlah...

Akak pernah gi yg kat pandan jer kata waterfront tu belum pernah sampai.

norhidana said...

mmg besar tul kn kedai dia kt ampang nih, dana tak penah pg lg cume dulu penah pg kt satay station yg kt kg pandan tuh... dana penah mkn satay staiton masa harga sate dia rm70sen secucuk sampai skrg nih dh rm1.20... mmg terasa lah kemahalan nyer...

fiza said...

Sedap dan beso2 sataynya.

N i e Z a said...

waduuhhh..sate plak...terliur nengok aiskrim tu...

Munnafendy said...

akak, die punya nasi himpit tu pakai ketupat daun kelapa @ yg plastik nona biasa tu?

mamasuri said...

oh restoren ni..ada ku tgk masa nak ke rumah pakcik aku di ikbn ulu langat tu...oh sedap yek..leh singgah lenkali..

abah khalisha said...

Fuh terbaik..sedap betul.tgk mcm-mcm ada tu

Rasp said...

apsal tak roger2...
rumah akak dah dekat sangat...
kat situ kalo nak makan satay ok ler...
tapi tu lah choices food lain tak der...
memang stall lelain tu tak buka dari dulu sampai skarang...
ntah ler naper...

♥ dak pink said...

Sedap nampaknye satay tu nok.

Memang aku hari-hari lepas buka blog ko, balik kerja kang aku pergi mencari lah.

Haha.

Mama Vogue said...

Huii.. memang nampak besar bila abg ngan adik pegang!
Tapi ntah bila kesampaian ke sana..huhu

wahida said...

munnafendy: kahkah...aku rasa pakai nona punya je kot...ntah la...aku pun tak pasti...

rasp: kak, kami nak cepat sebenarnya tu...singgah ampang pun ada hal sebenarnya...next time kita geder2 eh...

Nisah Mat Noh said...

terliur jugaklah nisah tengok satay tu.. alahai kenapa xde satay camtu kat Langkawi ni? boleh terjah !!

Qhaifa Nur said...

sukanya adik abang makan sate...harga mahal jugak ni...tang ais kerim paling best, sedapnya....

:: Mrs.Eady :: said...

dekat sgt dgn rumah nie...kene try gak la!

Kesuma Angsana said...

he he mmg gemuk giler satay die kan !

azi said...

wpun harga dia mahal tapi untung sebab banyak isi..sukanya akak...!!!nampak sedap sangat kuah kacang dia.

Ena said...

Wahida,

dekat ngan umah ena gak ni..
tp malas nak singgah sbb asal pegi je penuh.. penuh je manjang.. tp siang2 memg lengang.. tp time lengang tu tak pulak teringin nak makan ahahahah.. sbb ena ni tak la gemor sangat mkn satay.. tp asben memg antu sate..

akubiomed said...

Belum pernah singgah walaupun pernah lalu ketika ke Bukit Belacan.

~MommyAida~ said...

mmg besar kedai ni tp price agk mahal jugak kn...desert dia mengancamm gituuu..hihihi...

Fauziah Mohamad said...

Ya Allah mi rebus menariknya, satay tu macam besar..kenyang makan, ice cream lagi...huhuhu bertabahlah hatiku apatah lagi air liur yg nak meleleh nih...meh besen nak tadah...erkk

noorbaybie said...

nok aku terliur.. sekian terima kasih!!

lieyalatif said...

terliur aku pompuan oiii...dah le aku ni hantu sate.....

ye laa, gemok2 n padat2...mmg puas hati giler2 laaaa....berbaloi ngan harga nye kan nok...aku ni mau oder 10 cucuk jek dah cukup...

aku nampak besarnye bile anak ko mkn tu...mmg nampak gabaknyer....

SuriHanna said...

nokk.. aku dh pergi.. tapi bak kata ko tekak lain lain kan... semua manis manis belaka... x tahan tekak aku....

Aju Mohit said...

owh aku pernah try satay ni beb, mmg sedap satay dia, tq sebab dah try klik button G+1 tu, aku tak harap menang tp aku berjuang sebelum mengalah muahahahah, tq doakan aku, terharu tauuu

whitecappuccino said...

aah besar nyer satay tu..msti syok lyn ni.

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

aduhai..aku tgh diet nih.. trus reject diet kalau tgk sate gini... ujung minggu kompom..

lizz said...

kemain sedap nampak sateynyer tu...mai sini automatik perut lapo...hehe

ieda said...

wah .. tempat cantik dikkk
bersihhhh
makanan nampak sedap2 ..
hurmmmmm bagus2 .. tempat2 macam nie lah baru selesa nak makan kan ;)

Chik Att said...

Sama pula citer kita hari ni. Tp nampak satay tu besooo besooo

diana said...

puas hati la kalau sate besar tu,..sedapnya aiskrim..:P

Angah said...

gomoknye sate tu,tp kuahnye memnag nmpak sedapla

donnyien said...

menyelerakan.. salam kenal

awe stori said...

awe pun penah makan kat sini. kat ampang tu jugak. masa tu bawak mama & abah. tp masa tu harga sate baru RM1.00 secucuk..

sama jugaklah... masa tu xde menu lain jugak sama je mcm wahida order tu. sate, mee rebus dan sup. sup daging dia... RM10.00 - mahal bagi awe.

intan_blur said...

ermmm..sedapnye...;)

Nens Collection said...

mahal jugak kan..emm..xpelah janji sedapp kan..;)

wan nurul hezrina said...

mee rebus bonda tuh mcm sodap jer..

Wak Gelas™ said...

bakang umah wak je nii. iiHIkks

iduraz said...

pernah try aritu..mmg besar n sedap...lagi sedap dr samuri kan

mia izzati said...

tengok sate tu dah terliur dahh..tapi bila tengok rege dia..bluppp tak mampu nak beli manyak2...

Hana Ayien said...

sedapnyeee... gemok ke gulpppp ni nak try... tq kongsi info ya!!!

Aishah Jahirah said...

berbaloi mcm satey gemuk...puas...heheh

Biuty Gourmet said...

eh xper...aku lebih suker kalau post pasal maaaakannn jer

cHeRyNa PiReS said...

Hmm...alternative nieh. Bagus jugak:)

Hazmin Hamudin said...

Boleh tahan jugak harga sate station ni. Tapi kalau rasa dan kuantiti besar, kira berbaloi la kan. Saya selalu makan dekat sate willy tu.

Anonymous said...

mungkin uoll xpnah rase satay plg sedap selain satay kajang n satay station tu.try p ampang jaya ada dua buah satay hawker yg mmg best yg i suggest is nur satay and sebelah dia zaini satay.the best ever satay mmg kalah la satay kajang n lain2.