nuffnang advert

Tuesday, November 20, 2012

Nasi Arab Al-Walid, Senawang

Assalamualaikum semua....
Cuti Awal Muharram lepas, kami pegi Port Dickson bawak anak2 jenjalan tengok ostrich dan melawat Muzium Tentera...n3 tu kemudian lah ye....byk sgt gambar, malas nak pilih...haha....
aku update kami mkn kat Restoran Arab kat Seremban lah ye...

masa mkn Nasi Arab Damsyik, daddyziyyad ada ckp ada satu lagi kedai nasi Arab kat belakang Giant...plan asal nak bwk family mertua rasa Nasi Arab Damsyik tu, tapi tutup pulak, tu yg kami mencari nasi arab lain tu...nasib baik kedai ni bukak...

tapi lengang waktu ni...cuma ada family kami waktu ni...masa ni pukul 12.30 tengahari...

mcm kat kedai nasi arab Damsyik jugak..cuma ada nasi arab ayam atau kambing je...ko nak nasi mandy ke, nasi kabsyah ke, mmg takde ye....
yg ni nasi arab ayam...sedap....aku suka...pada aku sama je rasa dgn nasi arab damsyik tu...
yg ni sepinggan rm11.50

yg ni pulak nasi arab kambing...hubby ckp kambing sini kureng sikit berbanding dgn nasi arab damsyik tu...
aku tgk pun mcm dia rebus biasa je kat kambing tu...takde perapan pun....haha...
yg ni sepinggan rm14.50

penyedap rasa nasi arab....

aku order teh pudina...segelas ni rm1.70....sedap giler teh pudina ni....nyaman seh...

laki aku suka barbican jugak...satu botol ni rm 3.50....kat KL boleh dapat sebotol rm2 je...Seremban lagi mahal nampaknya....huahuahua...




p/s: n3 makan nasi arab kat ZamZam Shah Alam pun aku tak up lagi....adoi la....

60 comments:

~MommyAida~ said...

Kat Senawang ade satu lagi Nasi Arab yang FEMES tak ingat..tapi tak sure namanya ape..kalo pg sana, kalo tak beratur, mmg tak sah..esp time mlm..

wahida said...

mommy aida: cer citer, nama apa kedai tu...kalau damsyik tu tau sgt la...rasa aku situ jer yg beratur...ke ada tmpt lain lagi neh?

Lya Colours said...

nasi arob sedappp hihihi

Huda said...

teh tu nampak sedappp..

Anum said...

nampak sedap nie

JaSSNaNi said...

mcm sedap.. tak penah makan lagi.. hmmmm kot2 ada dlm list to test nanti.. leh la kita test plak.. :D

Kakzakie said...

Best nasi arab nie nasi dia. Kalau kakak suka kambing yg rasa pedas/masam/manis heeee... terliur pulak dah.

norhidana said...

lama tak lyn nasi arab, sedapnyer teringat2... nasi nyer pun dh sedap...

Kesuma Angsana said...

sedapnyer wahida !

:: Mrs.Eady :: said...

aku kureng skit dgn nasi arab nie...:)

RedRose said...

tak pernah makan nasi arab. looks delicious!! boleh try ni. ^__^

SURIA AMANDA said...

kambing tu pucat lesi je...ayam tu lak terlebih seksi..xper la nok..janji ko update..lambat sikit xper kot..

Sue-Rya Qistina said...

pandai akak makan nasi arab kan. mase saya makan kt zam zam sek 9 aritu, x kena ngan tekak saya la. huhuhu

Rai Ourkizuna said...

oiiii...orang ngandung nak lalu.. kering la poket laki aku macam ni.. hahaha..

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk mnyelerakan..nyum2.

Aisy Nasiha said...

Samalah kita, sy mmg pilih ayam setiap kali makan nasi arab.. Kambing klau makan pun sb amik sikit dr pinggan suami..

NM02 said...

nasib baik aku tak hapdet pasal nasi arab jugak...

SyamimiNazifa said...

sedapnya , lapar ni , hehe :D

Citrus Azwa said...

wahh..xpernah try lgnasi arab kt pd..;) www.garapankenangan.blogspot.com

atty's said...

kat bangi pun byk dah kedai nasi arab..tp satu pun kty lom penah terai

ieda said...

aduh sedappnyee dikk
selalu juga dgr pasal nasi arab nie .. bile boleh cuba pun x tahulah huhu

Nens Collection said...

sedappnyer..suka ayam nasi arab lembuutttt...sedap2!!!

::NureeN:: said...

lapaqnyaaaa..... perghhhh nak cikit

the malay male said...

awal Muharam yg lepas saya ke PD jugak, tak jumpa pun.. Huhuhu

Munnafendy said...

untung anak2 makpak suka bjalan!

wahida said...

citrus azwa: dear, ni bukan kat PD, ni nasi arab kat seremban dear...

anyway, tengs drop by here n following mine, nnt kang saya terjah sana pulak ye...

kayzie said...

lama dh tak layan nasi arab nih..terliuq la

amirah said...

aah la, daging dia nampak cam dia rebus je..

Nafira usof said...

aha.. daging dia simple je nampak..:)

lieyalatif said...

eiii mmg tak sah le tak meroyan kalo ko up cite makan2 nok...ngan gambar yg terang2 n cun...haishhh rase nak kokak jek pc ni hahaahaah

wey, ko ni mkn beriya2 tapi badan makin slim ...tu haa akutgk kat blog dee tu...makin jelitawan ko skrang ....suke aku tgk!

mamasuri said...

oh aku tak kesempatan lagi nak makan nasi yang bertema arab ni..maklumlah laki mak ni orang kelate..yg susah betul nak trima makanan bangsa lain..hehhe...skrang laki aku baru biasakan diri ngan makanan dr indon..dok ulang makan bubu desa midvalley jer jah...

lizz said...

saya selalu makan kat saba jer...
boleh try ni kalo pi kat senawang...nampak sedap betul ayamtu...ni nak kener makan nasi arab ni...

Cik Awin said...

tu dia..makan...makan...makan... ;)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

wahida said...

lieyalatif: kahkah...ko jgn tertipu dgn gambar nok...kalau ko tgk live, aku ni besar okeh...huhu...

Daddy Ziyyad said...

kannnn? nasi arab ayam kat sini rasa dia sebijik macam kat arab damsyik..aku speku dia curi resepi arab damsyik la..~bahahaha

Izan Ishak said...

aduh... terliur nengok makan2 nasi arab kat sini kak.. lapaaaarrr!

fiza said...

Nasi arab lagi ☺☺

-Sara- said...

ermm cedapnyaa! tp kambing tu mmg leh nmpk die rebus plain jee..huhu

azi said...

Teringin akak nak makan nasi arab..kat SP ni tak ada restoran besar macam tu...nasi arab yang orang jual kat geraitu, adalah...:)

AnneRaini said...

peh maveles seh...tp aku takleh mkn sbb kena diet..hahaha

akubiomed said...

Fuh meleleh air liur dibuatnya.

Azian Elias said...

kambing dia tu nampak sayu je.. sian kan.. hee

etiey.com said...

Sedapnya!

SangRatoo said...

aku lom penah makan lagi nasik ngaraabb (dengung sikit bila membacanya)..tingin gak :)

PinkUmmi said...

Sedapnye nasi Arab

Qhaifa Nur said...

sedapnya wahida...
terliur pulak......

Nazayiena said...

sedapnya nasi arab....

Zura Zue said...

ari tue sy g makan pastu ade air botol barbican tue...oleh sbb xpnah tgk sy sangsi..."xkan arak plak"..hihi...

Dee said...

kalau dpt nasi arab kambing mcm kt dlm pic ni tak lalu aku mkn wei..mcm2 buta2 je direbus gitu..huhu..

MystoryPic said...

saya makan sekali je nasi Arab ni.. sbb kurang suka... saya lebih suka makan masakan kampung

masa bulan puasa ada org jual nasi arab kat lobi office ... katanya nasi arab damsyik dari seremban

Ainim SuJu said...

cam penah makan je

Angah said...

ko ni rajin g mkan2...tp tula badanmaintain je,cemana tu,cuba bagi petua sikit..

Marya Yusof said...

Macam-macam dah ade kat seremban sekarang ni ye!

Miza Yusof said...

sedapnya. tak pernah cuba lagi.

Ema Blog said...

tak pernah makan nasi arab dan minum air tu...

myfirdz said...

wah sedapnya... satay station tu kat titiwangsa pun de satu.. tapi x pnh pun try..

by the way.. slm kenal.. done follow u.. follow me back..:)
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

wan nurul hezrina said...

dah pernah gak g sini tapi hubbylah layan nasi arab kambing sumer2..nurul tak gemar nasi arab

Anonymous said...

terima kasih kerana sudi masukkan dalam blog saudari-restoran nasi arab al walid

cHeRyNa PiReS said...

Sini tak brape sedap pon. Saya sebagai org seremban masih prefer damsyik. Tapi yelah, ada masa cuba2 la murahkan rezeki org berniaga :)