nuffnang advert

Tuesday, October 30, 2012

Nasi Arab Damsyik, Paroi, N.9

Assalamualaikum semua...
jom layan nasi arab pagi2 ni...sedap woooo...kami mkn kat Paroi, N.9

 ni lah kedai tu...Nasi Arab Damsyik namanya...dekat giler ngan rumah mak mertua aku, dekat tapi nilah festaim aku mkn kat sini...pernah plan nak pegi, tapi asyik tertangguh je....mungkin sbb dekat kot, tu yg duk tertangguh nak mkn kat sini kot...ekekek...

 operasi restoran ni...jgn dtg hari Selasa pulak...hari Selasa tutup.

 kedai mkn ni ada 2 bahagian tempat duduk...yg ni belah luar...aku sampai masa ni awal giler...masa ni baru pukul 11.35 pagi...org tak ramai lagi...janji ngan teman blogger kul 12 tengahari...takpe, byk masa lagi....

 ni pulak sebelah dlm...nice deco kan...
lengang kan? ko tgk jap lagi...

 phewwww...masuk je pukul 12.30 tghari, terus ramai serbu kedai ni nok...
kami duduk sebelah dalam ni la, konon nak feel mkn bersila kekdahnya....tapi kat dalam ni agak panas...cuma pasang kipas...takde ekon..mak jemah berpeluh2 ketiak masa ni...haha...dah la tengahari buta, panas terik weh masa ni, kipas pun mcm tak rasa angin dia masa tu...

 ni pulak sebelah luar...ramai kan...lepas ni kalau aku pegi lagi, aku tak nak gi waktu lunch, aku nak gi waktu dinner...sejuk sikit kot...hehe...

 the menu...simple giler...kalau pegi kedai nasi arab lain, sure dah berbuku2 menu dia...ekekek...
masa nak order nasi arab ni, aku ingatkan adalah nasi mandy ke, nasi kabsah ke mcm kat kedai arab lain kan, rupanya cuma ada nasi arab ayam atau kambing mcm tu je...hehe...beriya2 aku suh member blogger tu orderkan kot2 ada menu best kat sini, rupanya simple je menu dia, ayam ngan kambing je la...haha...

 ni nasi arab kambing...rm15 sepinggan...kata hubby kambing dia sedap...lembut kekdahnya...

 ni pulak nasi arab ayam...harga dia rm12 sepinggan...sedap giler weh....habis diet aku...huhu...
terbaik lah nasi arab kat sini...boleh bawak family mertua aku mkn kat sini lepas ni...

 utk menyedapkan lagi nasi arab korang, sila mkn ngan bahan2 ni...phewww....meleleh pulak air liur sambil taip.

kami order air habatus sauda satu jug...satu jug rm9...rasa dia mcm teh bunga tu la...sedap...nyaman...

sebenarnya kami mkn kat sini bersama teman blogger...aku rasa ramai dah tahu aku mkn ngan siapa...tu depan aku tu orgnya....
sok aku tayang muka dia...heheh...tengs nok ajak mkn tempat yg best...rugi tak try dari dulu...huhu...

so, kalau korang nak mkn kat sini, ni alamat dan no fon kedai tu:

Nasi Arab Damsyik,
No.1, Taman Bourgainvilla,
Jalan Senawang Paroi,
70400 Seremban, N.9
014-2657313 / 012-9335495


p/s: nasi arab kat Chow Kit pun sedap....murah je...rm5 sepinggan...tapi ada ayam je, kambing takde...

58 comments:

Anum said...

nyum2

NM02 said...

kau panggil dktr tu noks? hahaha

pelik kejap...

Kathy Tuah said...

dulu masa stay kat seremban x pernah try makan kat sini..tapi sekarang dh menyesal..huhu..

wahida said...

NM02: kenapa ko pelik...aku mmg panggil dia gitu dari dulu la weh...dia pun nok kan aku jugak...haha...

AnneRaini said...

peh sedapnye nok..aku dari last week sebut2 kat laki aku nak nasi mandy saba tapi die wat dek je..nyampah.

Sue-Rya Qistina said...

perghhh..nampak sedap ni. dekat je kot ngan rumah nenek saya. hahaha. tp x pernah sampai pun lg :D

Nieda said...

dAH BACA CERITA di blog dZ

Dee said...

kenapa tak ckp nak gi paroi..next time kalau dee ada kat area sana..kita calling2 eh..adik ipar dee dok paroi..hehehe..

tp nasi arab chicken tu nmpk sedap..peha ayam tu gebus..hihihi..

wahida said...

dee: aku balik rumah mak mertua aku la masa raya haji tu...so, mmg kami ada je kat sana...

faraherda.razalan said...

Ish...nape eh, n9 ade byk kdi jual nasi arab? Selalu je ade rekemen dr kwn2. Mmg kene trylah hok yg paroi ni khennn????

wahida said...

faraherda: ada byk eh? aku ingatkan KL je yg banyak nasi arab ni...haha...

POHPALEH BURGER said...

Dude.. Kt area nak ke TKC pun ada 1 kedai nasi arab. Area perumahan. Umah tu dia ubah jd kedai. Dengar citer maveles. Menu banyak. aku tak penah try lg tp fmly aku dh kerap ke sane makan.. Try usha le...

mamyharraz said...

jarang nak masuk restoran arab sbb ingatkan harga mahal..rupanya ok ok je harga mknan dia kan.ok next time boleh cuba msk makan nasi arab.

SURIA AMANDA said...

x leh tahan tgok nasi arab ngan kambing tu..knowing aku penggemar kambing kan..nampak tempting..leh ajak fmly aku mkn kat sini..Psttt Daddy Ziyyad tuh org Seremban ke?

KAMIHIDUP said...

Dekat je ni. Boleh try ni.

Kesuma Angsana said...

bestnyer .. dah tgk gambar juga di blog dr hehehe

wahida said...

suria amanda: mertua dia duk nilai...kebetulan raya haji dia balik nilai, tu yg kami plan nak jumpa tu...

kasihredha said...

Skrg jrg lalu ikut paroi sebab dah ada LEKAS.
Sumpah terliur...degug3 telan air liur

Daddy Ziyyad said...

aiyooooo..esok muka aku kena tayang..~bahahahahah..

bagos la kau...siap letak address kedai lagi...hihihihih..

Zura said...

rm5 sepinggan je kat chow kit kak..murah tue...pnah makan sekali nasi arab nie tp xbape kenalah ngan tekak melayu saya nie..hehehe..

Lya Colours said...

ui kak bila nak blanje den plak ni hehe

:: Mrs.Eady :: said...

hamboiiiiii dting dgn blogger glamour ko nok!err..lupa ko pun glamour gak!!

munna said...

makan dgn blogger daddyziyyad ye.... nampak sedap je nasi arab tu

khairul said...

perghh terlioq

Rinna said...

Tgk nasi arab ayam tuh nampak sedapnyaa.. Owwh jumpa Daddy Ziyyad yer.. Okey laa tuh.. leh plak jumpa kat sana yer.. :)

wahida said...

pohpaleh burger: apa nama kedai tu? landmark dia dekat ngan apa?

Kakzakie said...

Nasi dia pun nampak panjaaaannngg macam dalam iklan tu wahida.

fiza said...

OK. nanti balik paroi nak terjah kedai nih. Umah abang aku pon kat Paroi. Dekat sgt ngan stadium tu.

Qhaifa Nur said...

adik akak rajin makan sini, sedap katanya...
memangpun sedap....

jeBateja said...

den penah poei nasi arab ni....mmg sodap...apo laei adik den yg kat senanwang yg belanja....ahakz

Rasp said...

tengok pun dah terasa kesedapannya.....
ramai kan peminat nasi arab nie...

Arjuna Silvera said...

pergh..ramai nya org

Mamamya said...

blm penah smpi paroi... klu aku nak pegi nak kene tunggu ko balik umah mak mertua dulu sbb nak minta ko belanja...heheheee aci x??? :)

akubiomed said...

Mengimbau pengalaman ketika makan makanan arab di Dubai berapa tahun yang lalu.

4feet8 said...

kak, nasi arab kat Saba kat Setiawangsa pon sedap. cubalah singgah.. terutama kambing hanithnya. ada juga perisa mandhi. sedap-sedap sebab dah tukar ke selera malaysia..

Aju Mohit said...

wow sedap tu beb, selesa je tempatnya, bolehla try nanti ;)

Qaseeh Tolia said...

Saya pernah singgah jugak dari Shah Alam all the way g ke sana..Tapi pendapat saya lagi best Nasi Arab KL & Shah Alam.. Biasala lain org lain rasanyer..betul tak?? Terpulang kan??

lieyalatif said...

perghhhhhhhhhhhhhh...ko tunjuk kambing lak tu nok oiii!! mmg peberet aku tuh.....terus merembes2 hormon kecur aku nok heheheeh....

suke deco dlm tu...cantik...merah hitam....tapi aku tak suke dok bawah kalo mkn...perut berlipat2 jadinye ..nasi nak masuk pun tak tenang ko wakaakakakaakk

wahida said...

4feet8: nasi arab Saba tu dah pernah try..pernah buat n3 pun...tapi mkn kat Saba Cyberjaya...

qaseeh tolia: yg dekat KL mmg kebanyakannya sedap2 belaka...

Yunus Badawi said...

teman blogger ni jugaklah yg bawa saya makan nasi arab ni beberapa bulan yg lepas. Masa tu dia ajak duduk luar aje. Mentang2 saya ni lelaki ..... huhuhu

Acik Erna said...

assalam wahida..acik dulu selalu kesini..dari sepinggan rm6.00 harganya ..dah bertahun..anak2 dah kurang..lepas tu lansung tak mau dah..acik masih lagi suka nasi nya sedap..

Nafira usof said...

sempat lagi korang dating makan sama2 yer.. ade gak baca n3 dating ni kat blog DZ..:)

cHeRyNa PiReS said...

Sekarang dah ramai org. Dulu org2 Seremban nieh je yg makan kat sini. Tapi yg Sha suka rasanya dah ditukar ke Kemelayuan sikit la nak banding dgn nasik2 Arab kat tpt lain :)

JunAina said...

Kambing tu tak tahan tengok...

Munnafendy said...

muka bapaknya sy xkenal...muka anaknya sy kenal! si hensem ziyyad! hehehehehe :P

menawan hati la nasi arab kambing tu! suami sy suka mknan2 mcm ni

Anonymous said...

Tiap kali balik kg mesti lalu depan kedai ni memang penuh je orang.

Tq buat review, so, nnt boleh la pergi terai & dah tau nak order apa
=)

-Dakpink-

SURIA AMANDA said...

nok...
email aku no tipon ko..suriaamanda@yahoo.com

Angah said...

wawaoooo macam sedap je

mama ju, said...

salam sejahtera,
Salam kenal cik puan Wahida. Mama suka dgn senyum tu...nasi tu mama dah mkn, orang belanja!

.:fyzz:. said...

Hang mmg..buat aku tergoda je nok...mmg walaaaa....

anie said...

tiba2 je tpt tue ramai orang..macam magic pulak..hehehe

Rai Ourkizuna said...

jeles aku nok!

Bitt (double IS) said...

wahhh stylo kedai dia..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waaa.kemain sedap nampaknyer...nak kener cari gak kedai ni...selalu mkn kat saba jer

mama aini said...

ehem rumah adik mama pun kat kawasan situ..tak sabar nak makan nasi arab damsyik ni lagi..bila ek mama nak kesana lagi?..hu2x..

intan_blur said...

aku hanya mampu telan air liur jelahhh..!!

Anonymous said...

Dekat Taman Bandar Senawang pun ada 1 restoran nasi arab....resepi yemen...nama dia restoran nasi arab al-yamani... kalau nak p sana..cari je Hotel Sri Senawang.... kambing dia marbeles kater org noghori....hehehe

Anonymous said...

Hari ni tringin nk buka posa dgn nasi arab so dgn wife drive all the way from PD to restoran damsyik smpai terus order x smpai 30 min dh dpt wow bgs service so sya dan wife pon balik bila smpai rmh alangkah terkejut yg ada cuma nasi je ayam nya xde kecewa sungguh hati cuba call 2 no yg tertera pada resit lg tambah kecewa call x dilayan hingga jam 1030 mlm panggilan saya masihx dilayan