nuffnang advert

Tuesday, October 16, 2012

Family Day Bahagian Kawalan Kredit @ Putrajaya

Assalamualaikum semua....

Tarikh: 13/10/2012
Hari: Sabtu
Tempat: Taman Putra Perdana, Putrajaya
Penganjur: Bahagian Kawalan Kredit
Jumlah kehadiran: 250 org termasuk staff/suami/isteri/anak2/bibik (ekekek)


 staff dan spouse diberikan t shirt kaler oren, manakala anak2 diberikan t shirt kaler hijau...
sampai2 je kami diberikan breakfast dulu...

 sesi bergambar...nak menyusun semua org yg ada utk bergambar bukan kerja senang...lebih2 lagi anak2 mcm2 ragam kan...so, biar aku posing gaya poyo dulu....kehkeh...

 kawan2 ofis hubby termasuk anak bini mereka...

 yg ni pulak acara utk kanak2 berumur dari 3-9 tahun...acara rebut gula2...tahun lepas acara ni pun ada...

 abang dah ready nak collect gula2 pakai topi dia tu...

 eh, apesal muka aku mcm nak tercirit neh?

 berdesup budak2 ni rebut gula2...

 abang serius je...ekekek...budak2 lain semua gelak2 sambil berebut....

 okeh, abang dapat gula2 banyak ni...banyak wooo...hadiah dia gula2 ni jugaklah...ekekek...

 bersama anak2 kawan hubby...

 yg ni pulak hubby masuk acara monkey walk...kena kepit bola kiri kanan dan bawah sambil berjalan...jgn bagi pecah...

 aku lawak giler kot tgk laki aku masa ni....hahaha...
yg ni group hubby dapat no.3...dapat hadiah jam tangan Paul Smith setiap sorang...disebabkan hadiah jam tangan tu hubby dpt kaler pink, jadiknya binik dia ni lah yg pakai...ngeh ngeh...

 yg ni pulak hubby join acara bola beracun...siapa terkena bola, dia kalah...hubby kalah acara ni...huhu...

 yg ni pulak hubby join acara kupas bawang pakai jarum...yg ni acara lelaki shj...

 laki aku ckp korang ada kupas bawang pakai jarum? ekekek...

 kupas bwg pakai jarum ni group hubby dapat nombor dua...dorang dapat hadiah bekas air sorang satu...

 bersama salah sorang kawan ofis hubby...kak Erin...

 dah ko kenapa dik? haha...
kesian adik...saiz baju hijau utk budak 3 tahun takde, jadiknya aku pakaikan je lah baju hijau mana yg ada kat adik...nasib dia tak melalak nak baju yg sama mcm abang dpt, kalau tak, jenuh aku...

 selain kami dpt hamper dan hadiah2 lain, nombor bertuah hubby naik ko...dia dapat multipurpose cooker ni... perghhhh...mmg yg aku idamkanlah...rasa nak peluk cium laki aku masa tu jugak...ekekek....

balik rumah terus tak sabar nak bukak kotak hadiah....ni lah rupa dia...
aku rasa hepi sgt dpt hadiah ni...serius!! mmg ada hajat nak beli benda alah ni, tapi bila dah dpt cabutan bertuah ni, mmg pucuk dicita ulam mendatang la...Alhamdulillah...syukur sesgt....
lepas ni aku kukus grill panggang la nampaknya....hahaha....




p/s: banyak acara tak dpt diteruskan sbb hujan lebat masa tu...takpelah, yg penting kita jumpa each other dan mengeratkan silaturahim sesama kita, itu yg lebih penting...tahniah pada penganjur kerana berjaya buat Family Day yg best ni...

54 comments:

Anum said...

bestnya tahniah

cHeRyNa PiReS said...

sangat suka acara belon itu. tersengih hamba di sini melihatnya:)

NM02 said...

sabtu ni aku datang umh kau

aku nak kukus....

mamawaiz said...

mmg bertuah ko kak..
lepas ni leh masak2 yer

wahida said...

NM02: dah ko ni takde pengukus ke sampai nak kena dtg rumah aku neh? ekekek...

:: Mrs.Eady :: said...

Kalo dulu aku tak tukar bhgn sure aku jumpe ko nokkk..yg lain tu semua kwn2 aku gakkk :)

AnneRaini said...

bestnye dapat hadiah brg dapur.. kalau akupun suka...

Akukan nok dah 3 kali tak dpt join family day laki aku. Die asik gi kelas je...mampu tgk gambo jelah..huhuhu

Hazmin Hamudin said...

Memang puas hatikan kak kalau cabutan bertuah no kita naik... dapat hadiah best pulak tu.

wahida said...

mrs eady: kan nok...kalau tak, sure kita boleh jumpa...

nuyui a.k.a miss YUI said...

besh plg besh bila dpt hadiah tu..hihi.

Lya Colours said...

aaa saya suka la hadiah tu !! bleh buat stimbot tak? hehe

wahida said...

lya colours: boleh nok...aku dah tak sabar nak buat steambot kat umah nok...

dwaty said...

banyak dapat hadiah...

akk wahidah tak join apa2 acara ker??? :)

wahida said...

dwaty: tak nok...mak jemah sakit lutut...huhu...

mamyharraz said...

meriahnya..suka aku tgk family day mcmni..sbb keje swasta ni jgn harap le nak merasa benda ni semua..kalau ada pun tak semua company yg nak buat~

nasib badan huhu

mamavogue said...

Part cabutan bertuah mmg selalu nyer sgt lah best..!!
Pasni cite la masak ape guna cooker tu ye :)

Fafau de Craft ( Zana ) said...

sgt best klu bole dpt cabutan bertuah...sbb sokmo xbertuah...huhuu

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhhhh meriah koooo.....tgk anak ko kemain kaut gule2 tu hah....

ko pun bertuah ape, lucky nombor naik...aku kalo ade lucky2 nombor ni mmg tak penahnye naik....mencik aku....wey aku jeles tgk adiah ko dpt...best tu dpt piyuk tu.....

Sharifah Nadzarah said...

YESSS..TAHNIAH! SAPE TAK SUKE DPT BENDE FREE TUL TAK...


KUKUS GRILL PANGGANG..KUKUS GRILL PANGGANG..HUHUHU

Nens Collection said...

sy pon bercita2 nk beli periuk tu kak..apa yg sy nmpak kt periuk tu..masak steambot..mmg besh lahh..hehe

♥ dak pink said...

Nasib baik ko tulis sesiap kenapa adik tak pakai baju ijau tu ;p

Izan Ishak said...

bestnya dpt hadiah yg super best tu sis...mmg bertuah sungguhlah mengena no hubby sis tu~

Cikgu Ma said...

saya kan anak tiri akak...kenapa x ajak pun..heheh

best nye family day...makan2 ramai2 cmni...

Sue-Rya Qistina said...

wow!!! meriah sungguh.
hadiah mewah2 pulak tu.
akak dah nampak sedikit susut la. ape rahsianya :D

Rinna said...

Wahh meriahnyaa.. FDay.. betuah tuh dpt multipurpose cooker.. :)

Dee said...

baru nak ckp lepas ni kau kukus grill panggang selalu lah jawabnya..

tahniah..meriah family day tu..kelas kau kupas bwg pakai jarum..x penah lagi aku buat..hehehe..

wahida said...

cikgu ma: tua nya aku dah ada anak tiri sebesar ko...haha...

suerya: susut tang mana tu? kenapa aku tak rasa aku susut pun nok? huwaaaaa...

JunAina said...

Dapat barang free haruslah suka...dan lepas ni haruslah kene rajin memasak ye dik.

Rasp said...

event gini memang meriah....

bila u nak masak guna cooker tu...
jgn lupa tau soh en abe u tolong kupas bawang guna jarum...
dia dah expert dah tu hahahaha....

wahida said...

junaina: tak yah tunggu brg free pun mmg saya rajin masak kak...huhu...

mamasuri said...

sonok dapat berfamily day ngan ofis kan..ofis aku ada bt gak ..tp aku tak sehat..so takde nak join nyer..hehehe..anwy ..aku pun tgh aim periuk tu ko...bt tomyam mmg marvelous..hehehe..

Lynn Hamzah said...

salam perkenalan...seronoknya dapat hadiah cabutan bertuah tu...best...

L said...

sonoknye ada fmly day.. huu aish. kalau l kene kupas bawang cm tu fail2.. haha

jom baca kejap.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/10/apa-tanda-bersyukur.html

izan mama mia said...

wah meriahnyer oren n hijau bergabung...

Aishah Jahirah said...

bertuahnya....menang adiah dapat lagi cabutan bertuah....:)

Nafira usof said...

waahhh.. meriahnye!!!

bertuah lah ko!!! jam pon ko amik~ periuk pon ko sebat~ ini tidak adil! hahahahaahhaha

Qhaifa Nur said...

tahniah wahida....bertuah hari tu
anak2 paling syok jika ada family day.......

ct rahani said...

wah bestnya dpt cabutan bertuah tuh.. tambah rajin la nk masak ye kak.. ekekeke..

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer !

Kakzakie said...

Hadiah lucky-draw tu betul-betul lucky lah wahida, kakak pun suka sangat dapat barang dapur macam nie.. bestnya.

eima said...

tahniah dear ....
syok la bila dpt lucky draw kan ...

.:fyzz:. said...

yer aku tau BKK mara nih..maklumlah staff mara gaks kan..hehe..wey sempoi ja kan..yg penting bertuah tuh..aku pun penah gak dpt peyok gitew..hadiah kawin...btw...ko karang makin berseri tau..:P

Saya Disini said...

ramainye..dpt hadiah best plak tu

Zura said...

stryking nau colour t-shirtnye...

fiza said...

Bestnya hadiah tu.

lizz said...

waa bestnyer....

ieda said...

wahh dikk
ku lihat orennn !!
meriahh nyeee
dan tahniahhh dikk
memang bagus cooker tuu
yg diidamkannn !! ;))

Has said...

murah rezeki menang hadiah...

mama aini said...

ehem meriahnya `family day` !!..

akubiomed said...

Wah tanniahlah menang cabutan bertuah. :-)

fieda said...

amboi...tahniah dpt lucky draw ye..

Dilla Ady said...

beznye time wat family day ni bile dapat lucky draw la..

tak beznye bile lucky draw kite tak dapat pape..hahahah

Myra Jay said...

Wahhh rezeki alhamdulillah, bertuah akak :D

Nazayiena said...

Wah bestnya dpt periuk pelbagai guna tu.