nuffnang advert

Monday, October 31, 2011

Family Day ofis hubby...

selamat pagi semua...
pagi ni cuma nak citer family kami pegi Family Day yg dianjurkan oleh ofis hubby aku kat Pantai Pulau Cahaya, PD...meh aku citer serba sikit...

tempat kali ni diadakan kat sini, Pantai Pulau Cahaya, Batu 4 pada hari Sabtu lepas bersamaan 29 Oktober 2011...

sesi mendaftar...kami semua digalakkan pakai warna merah hari tu...tapi si abang tak de baju merah, ada baju putih tapi gambar Domo kaler merah...ok lah tu kan...

lepas daftar, aku dapat stiker ni...anak2 pun dapat stiker yg sama, supaya mudahkan kami masuk toilet free nnt...

utk breakfast, kami semua diberi nasi lemak, kuih2 dan ada air teh jugak...

 ada game utk anak2...yg ni game utk kanak2  3-6 tahun...abang join...game ni suh budak2 kutip sweet sebyk boleh masuk dlm plastik yg diberikan...

 eh, si adik tu pun join...pihak penganjur suh adik join je walaupun adik tak cukup umur 3 tahun lagi...hehe..

 wah...bukan main lagi adik tu sampai ke tengah...kalah abang nampaknya...

 alih2 adik nangis lak...hahaha...kurang pasti kenapa adik nangis..kami rasa sbb budak2 berebut tu yg buat dia jadik takut kot...pas tu dgr lak parent sana sini duk menjerit suh cepat...kehkeh...

 ish...buek malu yo, penyokong nogori nangis...huhu...

 abang teruskan perjuangan..game ni dia menang...

 pas tu ada game carik selipar sendiri, then kena berlari pergi ke puan MC utk tentukan pemenang...

 game ni abang tak menang...

pas tu ada bola beracun...game ni pun abang kalah...ye lah...lawan ngan budak2 besar, haruslah susah nak menang...tapi tak pe lah, yg penting abang berani join semua game2 ni...

 hubby lak join belon siapa paling besar dan tak pecah...hubby tak menang sbb belon dia dah pecah...tapi belon yg hubby tiup tu mmg dah besar...

ha....yg ni hubby menang...bola beracun...

kail botol ni hubby dapat no. 3...ok lah tu kan..pas tu ada jugak game utk laki bini, kami mmg nak join, tapi kang kalau laki bini duk sibuk nak main game, sapa lak nak tolong tgkkan anak2 kami tu...kang ada jugak yg pegi terjun pantai kang....

 oh, memori habis kat sini...kami pernah dating kat tepi laut ni zaman dolu2...masa zaman kami masing2 keje kat PD dulu...

 like this pic so much...

kami perasan, abang suka layan blues kat tepi laut...ada byk gambar kami tembak dia tgh layan perasaan...aku masukkan dua ni je la..

mmg abang mengikut kami nampaknya...kami suka layan laut dulu kini dan selamanya...

 pas tu ada mkn tengahari sebelum bersurai...sedap2 lauk catering ni ko...ada gulai lemak daging, sambal udang, ayam berempah, ikan masin, ulam2, sayur campur dan mcm2 lagi lah...

 dah alang2 sampai PD, haruslah berendam kat pantai ye dak...kawan2 Family Day ramai dah balik....kami terjun laut jap...

tapi si adik ni nangis lak bila abang ckp abang jumpa ikan kat laut...hahaha....tu yg adik cuak giler tu...


 air di laut PD ni dah makin keruh...sedih beb...ni yg rasa nak gi Redang ni...kehkeh...

 masa kami mandi ni tak ramai org lagi time ni...kami balik baru ramai org mandi pantai..

 antara hadiah2 dan lucky draw yg hubby dapat...ada 6 hadiah semuanya termasuk hadiah si abang gula2 yg dia menang tu...tapi gula2 dah separuh budak2 ni mkn...huhu...oh, byknya hadiah...ko mampu?

 jam ni pun hubby menang...disebabkan kaler dia gegirl, so dapat kat aku la...hehe...ala...jam murah je pun...

ni lak, antara door gift kami dapat...tau apa ni? ni pen drive...disebabkan ada ala2 kartun cute pink lak tu, jadinya pen drive ni pun dpt kat aku...hip hip horayyy!!

apa yg penting, negeri sembilan menang mlm sabtu lepas...hip hip horayyy sekali lagi!!

76 comments:

NM02 said...

meriah nampaknye...

tahniah, N9 juara!

puan nina said...

hikhik...hobin jang hobin

alahai ciannye adik nangis2

Pepel BoNda AmaNi said...

hoben jang hoben..eh tetiba.. :P..banyak kenangan aku kat PD dulu2...kekekekke zaman2 bercinta dolo2....

intan morsalin said...

ska tgk gamba abg yg duk minum milo kat tepi pantai tu...xtau nape...tp suke sgttttt

cheqna said...

layan blues tepi pantai memang besh =)

|| NaFiRaa || said...

INI TIDAL ADIL!!!

asik2 ko yang dapat hadiah tuh!!! *ayat orang jeles~

mencikkkkkk!!!!

Asrul "iLham" Sany said...

sy slalu mengelak nak join family day hahahaa

Daddy Ziyyad said...

meriahnya nok family day ko...sipa bolot banyak hadiah lagi..haha...T-shirt bali tuuuuuuuuuu..ekekekeke

Teratak Hami said...

Happening !!! Untung Wahida sebab tak join game pun dapat hadiah/

lieynanilaz said...

sakit mata nok tengok gamabar2 tuh!!...meriah tengok kaler merah..hehe.

amirah said...

semangat anak2 ko nyokong nismilan..hahaa

mama_umar_maryam said...

slm ziarah kembali ;)
sonookkan ade family day keluarga blh join,byk dpt hadiah ;)

~ yus ~ said...

comellah penyokong cilik nogori yang nangis tu...:)

CGG said...

comelnye pendrive tuhh

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah bukan main seronok..banyak hadiah pulak tue..

Amy Syaquena said...

meriahnya , mesti seronokkan...

Eye_nee said...

Hobin Jang Hobin...Tak dapek den nak kobarkan betapo suko hati den ni ha...Monang juo..kalau dah joki....

sha a.s said...

aku tgk anak ko nangis, aku pn nk nangis jugak
ahaha

emma dangdut said...

hobin jang hobin :) kuna forever.. eh :P

KhaiRin said...

nk g ke redang tu bunyi cm ayat2 hint jer....;-)

luahfikiran said...

SALAM,
FAMILY DAY MACAM INI, KALAU BUDAK2 TU SERONOK , MAKA DIKATAKAN BERJAYA PROGRAM ITU.

Anonymous said...

Hobin jang hobinnnnnnnnnn!

=)

-dakpink.blogspot.com-

Lya Colours said...

adoi adik asek nangis je. hihi

Dr. Ben said...

lepas indonesia, family day pulak. Sakan tu!

ORLANDO AHMAD said...

hari isnin, gua masih sakit tekak akibat sorak bola...

hoben jang hoben keh3

ieda said...

best kan family day mcm nie ..
hurmm meriah .. :)
banyak adiah yg wa dan family dpt .. tahniah dik

seronok tgk bab rebut gula2 kanak2 tuu sampai ada yg nangis x dpt gula ekkee :)

sahromnasrudin said...

tak tidur cane ke???? setengah hari je erk huhuuhh

myamyza said...

BESTNYE.. adik tu nampak manja sikit kan?? dah namanye adik!

comel gilak pendrive ko kak...

wahida said...

sahrom: tak nok...balik hari jer...

:: Mrs.Eady :: said...

beb...serius aku pun suka gmabar ko ngn anak-anak tu tapi kalo ade en.wan mesti lagi cantik!!

Hanis Azla said...

meriah dengan makan dan hadiah.. bestnya..

Chik Att said...

CA dapat idea nak kasi hadiah untuk cikgu2 hujung taun ni ...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

meriahnyer family day opis hubby nko..
x prnh aku join FD opis asben.. salu time die kat offshore..

beb, laki nko kawalan kredit mara yer..
hahaha, aku lg ada utang 3 thn ngan mara ni.. hehehehe

iduraz said...

yeyay, n9 menang..hihihi...cam sonok jer tengok berkumpul reramai camtu, tapi balik hari yerk..klo bermalam sure lagi syiokkk..ada dinner barbeque bagai...huhuhu

wida said...

amboi sokong nogori nmpk..hiks.
kenapalah adik tu nangis..stail penakut cam waiz gak yer

ajumohit said...

canteknya gmbr2 ni, camera baru ye? happening sgt nmpk family day ni, best2!!!

akubiomed said...

Kenapa yang menangis tuh?

wahida said...

leily: cepat bayar hutang...kang laki aku terjah ko kang...kehkeh...

ajumohit: kamera baru tak baru la...haha..

akubiomed: ntah la adik tu...dia tu manja sikit...hehe...

ZWAN SABRI said...

wah! bestnyee..
dulu zwan rajin jugak join family day kat tempat keja my mom.. mmg bestlah.. ;)


MySuaraBlog: Yeay! Dah Konvo Diploma..

cemomoi said...

po kono jang nagis makan gulo ko?

mamanya menang posing!

whitecappuccino said...

haha..si adik asyik nangis je tu..tahniah NS menang..Tganu kaloh huhuhu

eelobor said...

emmm....macam mana fan nogori tak berada di stadium shah alam nie? hihihihi

Qhaifa Nur said...

bestnya dapat join family day...PD lagi tu..

eB ezrin said...

tringtin nk gi pd tapi takot. sbb nk stay x der tempat. hu3

Ena said...

hehe.. meriah kemain..


tgk n3 ni. baru tingat yg sendii sampai sudah tak buat n3 pasal g family day opis huby kat PD sebelum poser aritu.. huhu..

FarHANa aZwA said...

wah seronok kemainn...hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

waaa..meriahnya kak..Nasib cuaca elok. tak hujan ye...

::FAIZ FARISH:: said...

kelas

wahida said...

eelobor: hehe..tgk kat umah sudah...

kayzie said...

bestnye..bnyak hdiah..dpt men pntai lg..best2..

ct rahani said...

happeningnya.. plg best dapat diah byk2.. pendrive tu plg comel.. :)

Nieda said...

Respek wahida ni sekali org singgah nah kau. Tak larat nak follow balik nih!

Salina@IbuAqil said...

meriahnya sis.. ;) seronok bnyk game erk.. ;)

zuwaidah said...

org nogori yooo....en suami saya org nogori gak heheheheeh

syok tgk gambar yg best sekali si kecik menangis, cute sangat

Zana Adieyza said...

N9 mmg terbaik!!! hihihi

banyaknya hadiah.. pendrive tu comel ok!! jeles ah..

♥ manje ♥ said...

meriah tengok hadiah2 tu... (^__^) ~

MaMa AiNi said...

meriahnya family day tu !!..lama mama tak join aktiviti begitu..hu2x..

wahida said...

zuwaidah: husband org negeri...hehe...

aanie said...

hahaha...adik ni x brutal la....

munna said...

meriahnya...dan banyak pula menang dpt hadiah....

Anum said...

meriahnya
suka tgk gambar2 yang mengembirakan

MamaEma said...

meriahnya..nape si adik asyik nanges tu..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

anak aku dulu pun nanges time ada games kutip gula2 gitu..sbb dia panik kot, suasana kelam kabut gitu..

Softtouch [Hanim] said...

meriah....sy pun suka layan laut..

byknya hadiah awk menang wahida...sy mmg xmampu...heeee

ikatankasihku said...

sian adik, nangis jer..banyak wo adiah..hasil penat lelah.. :)

intan_blur said...

wahhh meriha..
ksimpulannye,.betul stylo la gmba wahida yg sorang tuh..heheheh ;)

.:fyzz:. said...

chup chup nok..aku nk tanya..huby ko keja mara ke..sbbnya aku pun keja mara..eh mara yiah tui la..dolu2 aku sempt la dok Hq jap..thn 2003 -2005 gitew..ish2 what a small world..

nurkaloi said...

apesal nanges lak tu hahahah


terbaik eaa topi
hobin !!! kekek

.:fyzz:. said...

masa beratur tuh..aku kenai akak yg baju merah tuh..kak niza tak silap..dulu2 msa dok hq aku satu unit ngan dia..aceeh...jijak kasihan lam foto lak..

*SiRibenMerah said...

adik tuh muka cuakkk je.. hehehe..

wahida said...

fyzz: la nok, ko pun MARA gak ke? laki aku MARA HQ tu la..ko MARA mana ni?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hamboiii termenung jauh si teruna sorg tu.. haha

.:fyzz:. said...

aku marapu..hehe..lawak ja nok...aku mara kedah nuh ha..dulu kata aku hbis mengaji aku dpt la keja kt key el nuh..dh kawin beranak pinak aku balik kg la..tanah kelahiranku ..Perancis..eh silap ..kedah..aloq setaq kata..balik tlg mak wat bendang...heheh

Run Away said...

adik nangis jew...hahaha....ada ikan kat laut pun nangis...hekhek....best k'ida kalau selalu mcm ni..;d

wan nurul hezrina said...

kamipun baru pas berholiday sbb family day di pd.mmg besh n happening walaupun budak2 kurang sihat.

cumil anak2 bujang ko tuh suka nengok..tapi mmg ramai org buat hari keluarga kat pd kan?mybe tmpt sesuai

Kyle Chime said...

CA dapat idea nak kasi hadiah untuk cikgu2 hujung taun ni ...