nuffnang advert

Friday, October 28, 2011

Love Bali: Rice Terrace, Tegalalang

selamat petang semua...
ok ok, ni n3 last Bali..jgn risau...hehe...

 kali ni kami ke rice terrace di Tegalalang...

 terletak 5 km dari perkampungan Ubud...

 oh, nyamannya di sini...

 sejuk je mata memandang...


 kat sana tu semua jual barangan cenderamata...boleh bargain giler2 punya...kami byk gak borong kat sini...


 yang tak tahan peniaga yg dtg dekat ngan kita...semua main serbu je...sampai naik lemas aku nok...huhu...



 eeeiiiiiiiii.....geramnya tgk gambar ni.....cantik sungguh....alhamdulillah, masa kami dtg ni padi mmg tgh menjadik...ada aku tgk kat blog org lain, kesian dorang dtg time sawah tgh kering...huhu...

 kat sini ada jual byk lukisan....tapi kami tak beli pun...kami borong barang lain...

 pada aku kurang halus lukisannya...cewah...mcm pandai sgt...haha....


 ada ke mek jah suh aku beli dress ni...gilo ke apo?? kalau aku pakai rupa nangka busuk lak jawabnya aku nnt...kehkeh...tapi serius cantik dress ni...unik...



 sudahnya aku beli blouse yg aku pakai ni je la...selit sikit pasal gi spa yer...mlm tu, kami melilau sekitar Ubud nak carik spa yg masih buka...Ubud tak mcm Kuta, Ubud akan mati tepat 9 mlm...

 akhirnya kami dapat spa kat sini..Jaens Spa...dekat ngan hotel kami...

 muka org yang dah ready nak kena massage...

 kita minum dulu air yg dihidang ni...ah sedap... ah sedap

 dlm bilik...layan buat spa kat sini...esok mlmnya kami buat lagi spa kat Kuta pulak...tapi tak amek gambar..kat Kuta byk yg murah2...dan spa kat Kuta byk yg bukak sampai kul 11 mlm...oh, Kuta sgt heaven!!



ni pulak beberapa jam sebelum pegi ke airport..kami sgt rushing masa ni...macet di Kuta tak payah citer la...adoi la...sesak jiwa dibuatnya...kami mmg tak sempat nak cecah kaki ke Pantai Kuta yg femes di dunia tu...jadi dapat bergambar kat sign dia pun dah cukup senang hati...next visit, wajib!!

sesungguhnya, aku jatuh cinta pada keindahan Bali..terlalu byk tempat menarik yg aku suka kunjungi...setakat ni, Bali adalah percutian terbaik aku....InsyaAllah, kami akan kembali ke sini lagi...



HATIKU TERTINGGAL DI BALI....

84 comments:

MasZuber said...

owhhh harap2 satu hari nanti ada rezeki ke bali. memang cantik!

Lya Colours said...

ish puas tengok gambar. memang cantik sgt rice terrace tu
harap2 one day bleh sampai sana

merahitujambu said...

cantiknyaa bali.sy org rawang duk taman tun teja..awk lak??

wahida said...

merahitujambu: dear, saya duk kat Bandar Tasik Puteri...ramai lak blogger duk rawang ek...senang2 kita boleh jumpa..

:: Mrs.Eady :: said...

oh hoo...seronok nyer!!

Nieda said...

SAlam Jumaat. Singgah jap kat sini tegk Wahida rewang2 di Bali.

kpah k-poh said...

cantik sungguh ya pemandangan kat Bali tu...bertuah kalau dapat pergi..kan. slmt berkenalan wahida..akak folow blog ni..

Gieyana said...

perghh Yang..sgt heaven tgk uols g sini..kehijauan kt padi field tue mmg cantik..dtmbah ngan senibina umah2 kt situ..perghh..teruja Ummie tgk nieyh..:D

insyaallah ada rezeki leh p..

Aku Ibu Muda said...

okeh. kumpul duit dari sekarang utk melancong lagi 2-3 tahun

hehe

Daddy Ziyyad said...

Jom gi bali lagi nok....~haha

dwaty said...

serious... cantikla pic2 atas ni... saya dah semakin teringin nak gi bali...

cemomoi said...

mak oi terpesona

iduraz said...

ala dh absi ke citer bali...gambar2 n cara kamu bercerita buat ku sangat teringgin lagik nak kesana..i love bali tooo

NM02 said...

ha?

dah last n3 pasal BALI?

caiyok!

habis jugak citer kau ek

aku minggu depan habis la kot

misya said...

cantik la view

Syakirah said...

cantik tempat ni.. teringin nak gi..huhu..

p/s+terima kasih kerana sudi follow.. salam perkenalan.. :)

Prince Halilintar said...

ice view..bertingkat-tingkat tu..

wahida said...

daddy ziyyad: ko jgn, aku pantang diajak!!

NM02: habis jugak...berpinar bijik mata aku neh...

whitecappuccino said...

Semunya FANTASTIC!!!

|| NaFiRaa || said...

canteknye permandangan dia.. aku pon terasa teringin nak kesana.. jeles sangat tgk gambar2 ko nok!! jeles tahap gaban.. huhuhuhu..

sedih sebab last n3.. aku tak puas tgk gambar2 percutian ko nih..

wan nurul hezrina said...

mesti irup udara segar kat sini=)sangat nyaman rasa..aku nyaman rasa air condjerlah kat sini..huhu..mcm lukisanjerlah kawasannie nampak dalam gambar=)

sedapnya kena urut betul2 urat yang tegang=)

KhaiRin said...

ripe nyer kawasan tu tmpt penanaman padi..igt kn tmpt tnm teh...

::FAIZ FARISH:: said...

nice

mama tisya said...

rmi ckp spa kt bali best...tk dpt spa kt bali spa kt kl pn ok tp kena cr yg murah2..heehhe

qemaishak said...

bali mmg best tambah2 g honeymoon kan kak hehe..nati buat entry barang2 hok beli sana lak hehe

aanie said...

stail gak meniaga camtu kat sini kan...haha...
huwaaa...teringinnya bercuti ke bali...tp apakan dayo...huhu..

MULAN said...

best best...!!!!! tak sabau nk pi Bali.. tp x tau bila..

ni tgh meneman org rumah nak menyelam kt Aceh.. update kendian sbb last minit.. dpt BW je..

munna said...

CANTIKNYA....HARAP MUNNA ADA REZEKI SAMPAI SANA NANTI

wahida said...

qemaishak: aku tak buat n3 pasal shopping...kang terbeliak bijik mata korang nengok..kehkeh...n3 bali dah habis dah dear...

emma dangdut said...

emma tengok pun boleh tpegun ni kan pula kak wahida yang dah ke sana..syok ohohoh

emma dangdut said...

emma tengok pun boleh tpegun ni kan pula kak wahida yang dah ke sana..syok ohohoh

norhidana said...

mmg cantik tul lah kak, sawah tu lg lah cantik gile...
tak tau nk ckp pe lah...
tgk kt blog akak ngn k nieza mmg puas hati,.tak pg bali pun rasa cam dh pg sana

Biuty Burritos said...

cantik kg nyer..apesal dlm gebus punye blog xde ni pun..tp..kecewa..gmbar makan2 xbanyak..

TiTi said...

bestnye! cantik pulak tu, tak pernah sampai lagi bali, dan gambar-gambar ni telah mewujudkan perasaan untuk survey tiket air asia! :D

exora said...

dah hbs ke citer bali..
bes bc..sbb wpun blum sampai sana tp rs mcm dh smpi..heheh

♥ Elin ♥ said...

seronoknya!!! bile lah nak sampai sana nih!!!!!.....

wahida said...

biuti buritos: nampak sgt ko dah tertinggal byk n3 kitaorg..kehkeh...

Nizam said...

Cantik pemandangan ter....

mamaNoriz said...

ni temapt yg wajib pegi kan!

gambar no 4 tu cuci besar kasi frame cantik2 gantung kat rumah mmg best noks!

lawa betul :)

Nazayiena said...

Seronoknya dpt pegi bercuti di Bali.....Kak Nurul follow wahida k...

ieda said...

uishhh sgt2 cantik permandangan tegalalang nie .. huhuh memang x rugi bila sampai sini kan dik

cantik2 lahhh suke tgk
hurmm ok lah cantik gak baju tuu
memang hatimuu tertinggal disitu .. akak same .. walau tgk pic jee ekekek :)

sha a.s said...

sekian...aku bc meleleh ayaq lioq...ehehe

Cik Yatt said...

tak prnh pi bali...syoknyeeeeeeeee

Queenie said...

owh owh owh...wahida yg cantik lagi seksi seksa...cantik2nya gambar... kehijauan itu menggamit-gamit damai di hati kan? rasa mcm nak copy dan simpan jer...tak puas pandang kat sini...hehehee...

Queenie said...

yeay! boleh lepas komen kemari!

Rtp Farra Arisha said...

i gotta go bali too soon :') hehehe. overall, memang syioook habis klo melancong di negara orang :)
great photos you get!

Run Away said...

wah.....best nyer...k'ida pun cantik ar...bukan nak puji tau..tp betul....;d

azi said...

Wahida..
Akak suka sangat tengok gambar2 sawah padi tu..cantik sungguh!..indahnya alam ciptaan Allahkan..dan satu lagi..ikhlas akak cakap..Wahida dengan En. Suami nampak loving sangat....harap kasihsayang wahida berdua akan berkekalan hingga kehujung nyawa ...akak tumpang gembira...:)

idasm said...

salam wahida.. wah.. pic semua cantik2...
ida mmg suka blog yg banyak gambar. dahlah pic semua pakai dslr.. lagilah best tgk..

setakat ni x pernah sampai lg bali.. medan n jakarta aje yg dah.. insyaallah nak pegi jugaklah lepas ni.. hehe..

thanks dtg berkunjung ke seberang sana...

salam kenal..

ejaMaria said...

beras / nasi kat bali sedap tak?

Reena said...

salam kenal jugak...owh baru balik dari bali..syoknye...muke ade iras2 leya hotfm ...huhuuh

Dinas Aldi said...

Memang jatuh cinta la kat rice terrace tuh! Cantik!

Zana Adieyza said...

kalau pergi lagi, ajaklah blogger ramai2 join.. buat rombongan blogger ke bali.. hihihihi.. suruh pak isme cari geng2 dia utk jadi pemandu pelancong.. hihihi..

thanks kak sudi share cerita2 best kat bali, gmbr2 cntik & info2 menarik ttg bali..

MaMa AiNi said...

wahida..mama akanterjah kesana..ni tgh bodek2 en.hb ku..ha2x..ubud mcm kat bandung ke?9pm dah sunyi..he2x..memang cantik pemandangan kat sana tu..hendak2nya guna DSLR tu..

ILA HonEyBuNNy said...

YA ALLAH...cantiknya pemndgn sana kak...tergamam ila tgk..akak dan suami pun romntik..;)

ikatankasihku said...

laaaaaa, da abis??? aku lmbtlah dtg sini..huhuhu

cantik gilelah bali ni..

gedek! said...

gambar tengah massage takde?

wida said...

hati tertinggal ker?
susah lah..kena pergi semula nak amik hati yg tertinggal tu..hiks

AzMask said...

cantiknya alam bali..

Yan said...

memang pun wahida. Ubud mati jam 9 mlm.. Best for honeymooner.

Kalau kat Ubud akak suka ke Valencia. Depan Tegal Sari Accommodation.

Tak pegi Jatiluweh ke?

mamyharraz said...

indahnya pemandangan kt bali..

mmg terpesona ;)

entry bali wahida mmg happening.buatkan hari2 sy ternanti-nanti utk baca ;)

mmg terasa percutian ni lengkap sgt..dgn adanya partner sekepala dan perfect semuanya.

NasZ said...

wah...saya teringin gak nak g bali tapi bajet mmg takde. huhu. mimpi je la nampaknya. hahaha.

GreenJade said...

ceh time aku gi sane kering kontang nan ado padi nye uhuhu...rejeki ko la wahida..sojuk mato mak memandang nye nok..

MulutPayau said...

Wahhh...cntik betuk pmndangan di bali...bila agaknya akak akan ke sana???? teruja sangat tgk gmbar2 wahida...

Rashid said...

wow cantiknya bali .. rasa nak pergi sana juga le.

Mak Su said...

cantiknya muka bumi tmpat dorang!! baju tu nak pakai time bila ek? hehehe

Pia said...

"lambat lak bc entri yg ni..eh,ni entri last yer psl bali...Serius sgt cantik pemandangan kt situ...ntah bilalah nak jejak kaki kt sana.."

NzA said...

mcm kerna serbu peminat ek wahida??? he.he.he...
mmg cantik sgt pemandangan di sana...hati makin meronta2 nk ke sana ttp kena tunggu 2-3 thn lg lepas anak2 abis exam.....hu.hu.hu...

rosmina samin said...

Ohw cantiknya padi tu... insya Allah nak jejak kaki kat Bali juga ;)

~ yus ~ said...

cantiknya pemandangan bukit yang bertingkat2 tu...

bilalah nak sampai Bali ni...huhu

p/s: Wahida, jemput join GA FM dari Australia di blog akak ya..:)

sya hassan said...

jeles nokk!!
termenung sat
*bila la nk pi bali?? sob3

wahida said...

queenie: kenapa sis, sebelum ni susah nak komen ke? huhu...

ejamaria: nasi dorang sama je mcm kita ni nok...

reena: kehkeh...awak org ke 8 ckp mcm tu...hehe...

gedek: gatal!!

yan: kak, jatiluweh tu spa jugak ke?

JunAina said...

kalau ke indonesia memang best kalau dapat pergi spa, harganya pun murah. Aina perhatikan kebanyakan spa di sana pasti menggunakan sundal malam sebagai penghiasnya...

.:fyzz:. said...

wahh bestnya pi spa...massage2..wey baper ongkosnya..wey padi huma ke tuh..ish2 cantiknya ..sngt cantik cam lukisan.wey lukisan tuh mahai tak..?ko jawb wey.;.hehe

mama tims said...

hamboih mcm pasangan br kawen ek..bagusla camtu kan..kekalkn kemesraan..

wahida said...

fyzz: spa tu murah2 je nok..lukisan pun murah2..boleh bargain giler2 lagi tu...

Pepel BoNda AmaNi said...

nok..aku suka ngan pica ko yang dengan beg i love bali tue....dah puji nie xpaham2..FM aku mana?? :P

Teratak Hami said...

Wahida,
Cantik le dress yang Mek Jah suruh beli tu. Kalau takmo pakai, boleh buat tutup meja. Memang serius cantik.

wahida said...

pepel: mmg ada FM utk geng rainbow nok...tah bila nak pas tah...huhu...

amirah said...

bali memang cun la..!!

kayzie said...

tatau nak kata apa lagi..sgt2 la best..n akak pun sweet sgt..:)

syariza09 said...

cantiknya kawasan padi tu & unik sgt2

akubiomed said...

Cantik pemandangan bendang padi yang berteres. Ada tanya tak kualiti beras dihasilkan?

Kalau di Malaysia antara beras terabik dihasilkan di Bario Sarawak

Bitt (double IS) said...

Aku la yg menggoogle pasal2 bali ni ha...akekekeke adoiii panasaran dibuatnya..