nuffnang advert

Tuesday, July 31, 2012

saya dan puasa...

Assalamualaikum semua....
lambat betul update hari ni disebabkan masalah teknikal kat ofis ni...huhu...nyampah....nasib baik boleh update jugak dgn jayanya....kehkeh....
seperti permintaan aku kat n3 semlm, aku mintak korang tanya soalan kat aku kan....meh aku nak jawab...

kahkah...tak menahan soalan ko cheqna...aku mintak korang tanya sbb aku dah takde n3 la nok...kan aku dah ckp, aku takkan tayang gambar makanan kat blog sepanjang Ramadhan ni, so, aku perlukan soalan korang supaya aku boleh update n3 setiap hari...bernas tak idea aku? wakaka...maklumlah, aku ni bukan org yg pandai bercerita, paling habis, aku update citer pasal makanan...huhu...sedih kan? so, bila ada soal jwb cenggini, automatik aku update n3 kan? ekekek....
oh bijaknya Wahida.... ;p





soalan dari kak ina zamri, neezareef, lizz, dan ema.. antara soalan2 korang yg mudah sgt aku jawab...semua berkaitan puasa...senang giler soalan korang sampai tak sabar2 aku nak jawab..muahahaha...

ok lah, meh la aku jawab, mmg dah tinggal puasa, 5 hari je...dan hari ni dah boleh start puasa balik...semlm tak puasa mkn megi secara berjemaah kat ofis ngan geng2 uzur...wah...

cap Maggi takde, layan cap Cintan pun jadik la...festaim mkn megi Cintan, kenyang mkn sbb megi dia besar2 dan kenyal...eh, terceriter pasal megi pulak....haha...

hubby dgr aku mkn megi semlm, terus dia mintak nak sahur ngan megi...tapi aku tak nak sbb aku rasa bila sahur mkn megi lagi bertambah lapar pulak aku rasa....so, pagi tadi gigih buat nasi goreng...

to ema, InsyaAllah, ada masa kita jumpa aku belanja ko mkn okeh...


yeayyyyy!! siap satu n3!! ekekek....

44 comments:

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..mcm2 la akak ni :D

azi said...

Wahida...
Satu sebab akak selalu kesini kerana wahida ni wpun nampak mcm garang aje...he..he..(jgn.marah)..tapi pelawak jugak tau...baca setiap tulisan wahida, kadang-kadang buat akak gelak sendiri..." disetiap gambar ada cerita"......memang terbaik punyalah...

cheqna said...

weh mek kak...x de hadiah ke untuk orang yang dipilih menjadi peserta pertama terpilih dalam ruangan sengal ko ni kak??
kekekekeke..sebab haku yang first kan...lalalalalala
jadi sila bagi hadiah
* ekceli...ko leh wat n3 gak ni.....

Neeza.Areef said...

wargh wargh warghh
macih arr ko jwb soalan aku
jujurr tu yg terbaek..
cte mkn mi cintan lg kan
grrrrrrrrrrrr

wahida said...

cheqna: setakat ni tak terfikir pulak nak bagi hadiah...muahahaha...
btw, aku suka ko namakan ni segmen sengal....ekekek...

:: Mrs.Eady :: said...

alalalaa...mane soalan aku???

wahida said...

mrs. eady: bawak bertenang nok...aku akan jwb soalan ko kemudian..aku kumpul dulu mana soalan yg lebih kurang sama...

:)

Lya Colours said...

ok saya pon nak tanya benda yg sama la. bila nak belanja buka puasa? hehe

wahida said...

lya colours: jawapan aku sama mcm aku jawab kat ema tu...ekekek....

Tina Othman said...

haha sengal lah

apapun tak menahan masuk sini tgk kaler pink

Azian Elias said...

ooo dah ponteng dah yee...akak minggu depan rasanya ni..

lizz said...

haah nak hadiah gak....bukan senang nak terpilih hikhik n tak mudah nak buat soalan cepumas gitu puas gak nak pikir hehe...

KhaiRin : anies said...

wuhuuuu kena get ready utk mengganti nnt..

amirah said...

hehehe...camne terlupa lak nak komen kat entri ko semalam ni..adoi

Fai CeritaCinta said...

ahaha.. kak, lepas ni kalau xde idea nk menulis fai pun nak tiru akak jugaklah... hihi :p

wahida said...

amirah: nak tanya, sila je tanya, soalan masih dibuka, tapi komen kat n3 semlm tau...

:)

Rai said...

aku baca komen kak azi kata ko cam garang.. ye ke? hahaha...

bofoyengfeng said...

alamak terbaca pasal megi pulak tengah hari ni...duss....kecurrr...

wahida said...

kak azi & rai: garang? eh, tak lah...aku sweet sepanjang masa...tak kenal, maka tak cinta...kehkeh...

Qhaifa Nur said...

terjawab udah soklannya.....
suka entri tuh wahida.....

wahida said...

bofoyengfeng: relax, tu belum aku upload gambar megi lagi tu...wakaka...

GreenJade said...

iskhh megi la plak mek ni..ni yg bikin aku nk buka posa awal ni..hhehehe releven dak reason aku nok?

mama aini said...

ehem banyaknya soalan2 yg perlu dijawab..

mamasuri said...

maggi lah pulak..dah ler aku sahur tadi nyawa2 ikan...lambat bangun..

mamyharraz said...

terhibur ko buat entry mcmni.
aku tak de soaln nak tanya kt ko sbb semua soalan secara tak langsung semua ko dah bg jawapan tepat.

sbb tu aku suka bangat baca entry2 ko wahida kusayang :)

Kakzakie said...

Walau tak ada gambar makanan tetap kakak terbayang megi yg wahida makan dgn kengkawan..

cikceriacorner said...

kak makan megi panas2 best...heehe

Daddy Ziyyad said...

Terperanjat aku nok! dah 3-4 hari aku tak online, sekali aku masuk blog kau ni, dah feminin habis..dengan pink nya...ahahahaha...

aku boleh tanya lagi tak? Boleh lah eh, sebab aku tak online semalam...blog sendiri pun tak update...hahaha...Soalan aku: Kau ni garang eh? :P

|| NaFiRaa || said...

Hahahaha.. semalam aku tak sempat nak tanya.. huhuhu.. bz benor jek gayanye..

walaucamner ko cuba elak dari citer pasal makan.. tetap terselit jugak kan~ aku terima ko seadanye nok~ hahahaha

mak encik | SZ said...

takde soalan berbangkit puan pengerusi!

cuma nak bagitau i loveeee your new blog header & background .... sangattt syukeerrrrrrrrrr.... warna tu kot memang kegemaran saya :)

Aishah Jahirah said...

hehee sebut je megi pic xde xpe...;p

SURIA AMANDA said...

aku tgh fikir nak soal ko apa nok....aku kumpul idea dulu eh..

:: Mrs.Eady :: said...

nokk..buatkan aku ikan bilis sambal kerig tu boleh tak??????

MamaEma said...

horreeey, ada orang nak belanja..kejap nak catit kt hp..huhuhu

wahida said...

mrs eady: ko dah kenapa? ko ngandung ye nok? nnt bila2 kang aku buat yer...

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe....dah jawap erk...hehhee....

ieda said...

ekekek macam2 lah ko dik ;)

Rasp said...

kreatip kreatip.....
bagus sungguh idea mu ini :D

white rose said...

megi?
baru je berbuka dgn megi goreng...

hiks

Marya Yusof said...

Brilliant ko nok! :))

Cik Nor said...

keje senang ye? tak aci..

norhidana said...

soalan nk mengena yek... heheheh
alah kak aku duk letak je gambar makan2 mcm biasa kt blog nih, bt idea kwn2 utk msk berbuka or sahur hehehe

wan nurul hezrina said...

wahhh panjang akal ko kan?dah jadik entri apa yang org2 tanya..haha pandai ko nok!

wida said...

akak dah 'berhijrah' ker? sebab gmbr header kt atas tu pkai tudung. kesian kite..2 bulan tertinggal cite.