nuffnang advert

Wednesday, August 1, 2012

kejap nak kejap tunggu dulu....

Assalamualaikum semua....
hari ni nak jawab soalan lagi....terima kasih pada korang yg sudi bertanya....

soalan dari anies


soalan dari aju

mmg teringin...at least sorang lagi anak...kalau dulu masa bercinta, ckp ngan hubby nak anak 4 org...ekekek.. tapi hubby lagi best, dia ckp nak anak 7 org ko....kehkeh...tak agak2 laki aku tu...nasib baik sekarang dia tak mintak 7 org anak mcm zaman cintan cintun dulu...dah ada 2 org ni, kami teragak2 nak menambah lagi...sekejap rasa nak, sekejap kang kata tunggu dulu...huhu...

mmg ramai ckp, si adik tu pun dah besar, dah 3 tahun setengah pun...dia pun dah bijak sekarang ni...dan dia pun ada ckp nak baby...kalau jumpa baby, mmg dia akan cium2 baby tu...tapi tu lah, byk faktor sebenarnya yg buat kami tunggu dulu, dan sekarang pun aku masih mkn pil lagi...sekurang2nya bagi kami lepas dulu percutian kami ke Medan bulan 9 ni, baru aku akan fikirkan fasa seterusnya....takut kang kalau aku pregnant sekarang, aku mabuk2, muntah2 dlm flight siapa nak jawab? so, kami nak relax dulu kat Tasik Danau Toba tu, lepas tu rasanya aku dah ready utk tak mkn pil lagi....hehe...

dan semoga Allah mempermudahkan segalanya....


 hero2 aku...penawar hati aku....kalau boleh mmg nak baby girl pulak lepas ni, tapi kalau Allah bagi boy pun, kami redha....
(gambar bulan 8 tahun lepas, pakai kamera cap ayam, tapi gambar ni aku suka dan jadi wallpaper henfon aku...kelakar adik buat tabik rupa gitu...hehe...)

60 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

err...thn dpn la kiter ni ye?hehehee... :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyaALLAH..tak lm lg tu kak oi..hihi.

Rinna said...

Moga apa yg dihajati tercapai.. Insyallah.. :)

mamasuri said...

thn dpn yek...hehehe
aku lak lagi 3 thn...
nak bby boy...hehehe

fiza said...

Smoga impian jadi kenyataan.

nur anis said...

semoga bertambah yang ke 3..:)

KhaiRin : anies said...

insya allah..kami mengaminkannn..
aminnnnnnnnnn

ros_reeza said...

Aminn.. moga dipermudahkan segalanya :)

fieda said...

amin..amin..

lizz said...

jom kiter.... sesamer preggy tahun depan...tetibekan...

Anum said...

insyaallah

Rahmah Ram Ram said...

Insyallah...gud luck wahida! semoga apa yang dihajati akan diperkenankan...

lynda said...

insyaallah wahida....

GreenJade said...

InsyaAllah..Aminn...Amin...tak lama lg tu..hehehe

aku pung dh cancelled 4 trip tahun ni.. sbb udah termengandung...tp worth it sbb dh lama tggu baby ni...hehehe

lieyalatif said...

insyaallah ...ade rezeki tu nok....amik laa peluang laaa time kat danau toba tu cuti2 honeymoon sekali heheehehe.....

aku doakan ko dpt gurl...tingin nak tgk versi gugurl ko plak...musti cute mute!!

♥ dak pink said...

Tak sabar nak tunggu soalan aku lak kena jawab

MamaEma said...

jom sama-sama..hubby minta tambah..ema jer hold dulu..huhuhuhu

faridah nazurah said...

Insyaallah.. Klau ada rezeki dpt la lg sorang ke dua.. Hehe

Rasp said...

mak aiiihhh 7 org tu...
sib baik dia cancel plan kan hehehehe...

Lya Colours said...

haha adik tu bukan macam tabik dah, macam mengaduh plak gayanya

Mamamya said...

insya'allah aku doakan tahun depan giliran ko plak dapat bby & klu ada rezeki dapat bby girl...

utk menambah keluarga ni mmg perlu perancangan yg btl...lg lah zaman skrg ni semuanya perlukan duit...

aku dah cukup quota...alhamdulillah 2 org perempuan & 2 org lelaki...lps ni kene lah b'disiplin makan pil,nnti x pasal ter'xcident' plak...hahahaaaa....

kakchik@ella said...

KC dulu kan wahida, selalu sebut nak lagi. teringin-teringin tapi tu la .. semua ni kuasa Allah SWT. Smpai sekarang anak KC hanya seorang. tak pe lah .. rezeki jugak tu, kan.

ArELeEz said...

leez doakn semoga sumenye dip'mudahkn.. amin..

ummiarissa said...

moga lepas ni dapat baby girl lak eh..

mamyharraz said...

harap2 plan ko berjaya ya..aku pun tgh berusaha jugak nak menambah..tp on off hehe kejap mcm nakkkkkk dan jommm hehe kejapp ehh nntlah dulu hewhew konfius konfiuss

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah...moga impian jadi kenyataan..nak pi Medan?aku pi Guangzhou nok...

eima said...

insyaallah ... mudahan rezeki itu murah ye ....

|| NaFiRaa || said...

hah~ elok sgt lah tu.. masa ko nak gi medan tuh ko stop makan ubat.. haaa.. bagus tak idea aku nok~ muehehehe

miss Fyqa said...

iye akak..fyqa doakan supaya akak dapat heroin pulak lps ni
:)

Prettywrite said...

insyaallah..new baby is coming..:)

Kakzakie said...

Kalau kakak nak macam suami wahida tapi tak tercapai. Ramai-ramai baguslah...

Saleha said...

anak saya dua2 pompuan.. leh berbesanlah nanti :)

sayapun teragak2 nak peknen.. duk di kotaraya besar (takdelah besar sgtpun)nak letak anak nursery 2 org dah 500. peruntukan utk anak saje 1k. bukan berkira ngan anak, tau setiap anak ada rezki msg2 cuma takut tak tertanggung.. sebab kita berkerjaya, takut jugak anak2 kurang kasih syg.

amirah said...

go wahida go! sokong sgt nok ko peknen lg...

mmng kelakar tgk dak adik mcm tgh lap peluh je

HeNRieTTa JoSe said...

dpt bby girl mesti cumil nnti....

Neeza.Areef said...

aah la adik tabik telebih dahi..kih kih kih
planning jgn x planning..dpt baby apa pun bergantung pd rezeki kita klu dah ditentukan kita dpt hang tuah semua redha je lah nok

Alin Marlini said...

masalah yg sama. Yg kakak nak adik girl yg adik nak adik boy..pening makcik

wan nurul hezrina said...

hehehe on jangan tak on..meriah kalau ada baby gurl..

Eye_nee said...

Lelaki perempuan dua2 pun ok jer noks..akk non ado lelaki..kakak akk pulak non ado perempuan...tp kalau dpt sepasang...bagus jugak kannnn

Myra Jay said...

InsyaAllah kak mudah-mudahan ada rezeki tu nanti ;)

Munnafendy said...

adik tabik style org demam..hihi

insyaAllah, lps bln 9 ni boleh la start enjin...kikiki

makchaq said...

makchaq nak anak 5..tapi lepas yg ke 4 macam rasa penat jadi ingat cukup..
bila yg no 4 dah besaq teringin nak cukupkan 5.. tu yg bersalin umur 45.. over kan makchaq...

Ena said...

hehe..

soklan yg biasa di tanya la tu kan.. bila belom kawin akan tny bila nak kawin, lepas tu bila nak ada baby.. then, bila nak tambah lagi?? semua bila bila bila? ekekeke..

AnneRaini said...

betullah nok..byk faktor nak kena amik kire bila nak tmbh anak ni..akupun kena hold dulu..

myamyza said...

sama la kite kak, teringin tapi tunggu dulu, aku nak tgu bamlom umo 3 tahun, bia dia besar dan cerdik sikit..

whitecappuccino said...

semoga cepat dapat baby tu :)

sudipVSsenduk said...

usaha tangga kejayaan.. boleh la mula kait selimut baby dari sekarang hihihi...

azi said...

Insyallah..semoga harapan akan menjadi kenyataan...amin.

akubiomed said...

Selamat mencuba untuk mendapat baby girl pula. :-)

Rai said...

kalau ko tambah lagi boleh kita geng.. kalau tak takmo kawan.. hahaha.. :P

orang kata kalau nak baby girl kena banyak makan daging..ntah lah

Asrul "iLham" Sany said...

nt ada le tu rezekidapat anak baru... :D

anie said...

xlama lagi la tue...

nak g medan...bestnye...kat sana ada kek kukus kartika sari x...hihih..tiba2...ada nak kimmmm.....;)

wahida said...

kartika sari kat bandung la nok...tapi tak tak tau la pulak kalau dia bukak cawangan kat Medan....hehe...

Aishah Jahirah said...

tabik hormat sape la tu...moga plan akak berjalan lancar..insyaallah...;)

Salina@IbuAqil said...

Amin kak!!! ;)
Kak, muka deme sepesen btoi ler..
Comel sggh!!!

cikceriacorner said...

hensem anak2 akak..:)

ieda said...

aminn aminn
akk doakannnnnnnnnnnnn ;))

izz iizza said...

camtu kena tambah la ya..kasi meriah sikit..hihi

Nazmiah said...

wei ko nak pegi medan ker? Mang cantik nok...tahun ni aku nak gi phuket. Ko mkn pil ape ek nak jugak.... Nnt raya jumpa kat kg ek, kalu sempat la he333

wahida said...

nazmiah: ko dah pernah gi Medan ke? bestnya....nak gi Phuket? lagilah best...
aku mkn pil marvelon nok...
InsyaAllah, kita jumpa yer...

NAzmiah said...

Wahida, aku gi medan 2010, last year patut boleh gi Bandung tp xikut aku peknan, tahun ni gi phuket....company trip daa. Cantik mang cantik tp yg xtahan tu jalan die seriau la. lima jam nak sampai danau toba tu tau