nuffnang advert

Thursday, July 5, 2012

Cendol Durian Borhan, Kuala Selangor

selamat pagi semua...
baru2 ni balik kampung aku kat Sg. Besar, Selangor...balik dari kampung, on the way balik Rawang kami singgah dulu satu kedai cendol ni kat Kuala Selangor...sebenarnya dah lama nak pekena cendol durian ni, asyik tertangguh...tapi hari tu perasaan nak terjah bukan main kuat lagi...hahaha...

 kedai cendol durian Borhan ni mmg betul2 tepi jalan...senang nak jumpa...sebelum sampai kedai tu pun, dorang dah letak signboard siap2 supaya korang tak terlajak...selalu kalau lalu, mmg nampak ramai betul org duk lepak kat kedai ni...

 mmg ramai pun...full seat okeh!!

 dtg sini jgn risau, toilet dan surau ada disediakan...

 budak kecik ni meragam sikit ptg tu...maklumlah kena kejut tgh tido dlm keta...

 si abang ni pulak sebelum cendol sampai, dia rembat dulu dadih...dia ni mmg peminat dadih strawberry...

 kat sini laksa dan mee kari pun ada tau...aku try laksa...laksa dia boleh tahan la...

 aku order cendol durian + labu...sedap nak mampus okeh!! serius sedap!! ini bukan omong kosong...mmg sedap...yg kuning seketul tu labu..yg kuning cair tu lah durian...mcm pes la...RM2.50

 yg ni pulak cendol durian biasa...hubby dan anak2 mkn cendol ni...RM2...sedaaaaaaapnyaaaaaa....

 selain laksa, kami order jugak otak2...abang yg suka sgt mkn otak2 ni...sekeping 50 sen...

kat sebelah kedai cendol ni ada jual mcm2 kerepek jugak...kat sini jugak lah aku beli oren bodo...ramai yg tanya kat komen box aku beli kat mana oren bodo mcm dlm n3 ni, kat sini lah aku beli nok...sebelah kedai cendol ni je ha...

Lembaga Zakat Selangor telah anugerahkan En. Borhan ni Usahawan Terbaik...cayalah!! semoga terus maju jaya...

so, pada sesiapa yg nak pergi, senang je, alamat dia kat Batu 2, Pasir Penambang, Kuala Selangor. Kalau dari arah Kuala Lumpur, kedai ni sebelah kanan selepas pekan Kuala Selangor, atau kalau korang sesat, kol je kat nombor ni : 017-657 3096 atau 017-291 4630 atau 010-439 5403
tapi rasanya takkan sesat kot..sebab mmg tepi jln je...

dia punya motto, 'Keenakan Yang Terigau-igau' mmg buat aku mengigau setiap mlm...huwaaaa!! kenapa sedap sgt neh? serius sedap cendol ni kalau dibandingkan dgn coconut shake kat Klebang tu....
serius nak pekena lagi...
lupa nak ckp, kat sini bukan cendol durian + labu je ada tau, durian + jagung + pulut + keladi pun ada...eh, mcm2 lagi lah...


p/s: teringin nak rasa kehebatan cendol haji Shariff kat Seremban tu...diwar2kan sedap kekdahnya...

63 comments:

miss Fyqa said...

waaaaaa..dah lame x pekena cendol.. otak2 pun sama.. aisehhh. kak,ko suke wat aku terliur tau! :D

lieyalatif said...

eh pes time aku tgk cendol boh labu...cayalah....mmg sedap le ni kalo dah full seat bagai nie....ala2 mcm coconut shake klebang le ni femesnye yeak nok....

mmg terbaik laa pekene cendol ngan laksa...org kate regu kuat tuu cendol n laksa....

Neeza.Areef said...

fuyooo...siap ada motto..ko ngigau x lps mkn situ..hehe

Daddy Ziyyad said...

Gila punya besar signbod CENDOL DURIAN BORHAN !! hahah...

Bagus, berkat rezeki dia pasal dia ingat nak berzakat

Daddy Ziyyad said...

Cendol Hj Shariff kat Seremban tu aku pernah makan 3-4 kali..OK lah...tak delah sedapppppp sangat..sedap sikit aja..ikut tekak aku..rojak dia kau patut try

inazamri said...

buat saya betul2 teruja ni nak pekena cendol durian ni.Kalau la dpt cuti balik klang nx week ni mmg harus pi gak la.Tak tahan lak rasa ni.Motto dia pun bukan main lg tu

KhaiRin : anies said...

mak ai jauh nyerrr..but who knows rite..1 hr nnt sggh jg kn..

eima said...

tang cendol tu tak kisah sgt tp tang laksa tu harus la akua jak enpanjang jln2 ke sana pas abis pantang setahun nin... ade lagi 3 bulan ni ....

faraherda. razalan said...

Klu mcm ni, kene try la....Jauh pun jauhlah kan?

anie said...

fuh siap dapat anugerah...xtahan..;)
laksa tue mengiurkan sungguh

AnneRaini said...

amboi ko kalo promot makanan sedap bukan main lagi ye..sampai akupun terigau-igau..hahaha

Anum said...

wajib try

Sekadar Coretan said...

Aduhhhh wahida, tergoda akak tgk ni,,,harus kena carik tempat ni. thanks tentang info ni.kuala selangor memang mcm2 ada.

♥ Wina ♥ said...

lamanyeeeee tak makan cendol!

selalu balik Selayang, singgah tepi jalan layan cendol hehehehe

Nieda said...

ni buat mak tahan ...

Aishah Jahirah said...

kot tersesat kat kola selangor tu blh la nyinggah nanti...dah di war2kan sodap...

ieda said...

mak aiih cendol deyan ! ..
huhuhu sedap tuuu
pernah dgr .. x pernah layie makan
sedihh ahkak .. dah lah poseee
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

fiza said...

Nak makan cendol gak ☺☺

:: Mrs.Eady :: said...

cendol durian..sedappppppp nyerrrr...!!

Kakzakie said...

Ohh... dah dapat anugerah patut pun terkenal..

Lya Colours said...

murah otak2 dia 50 sen je
kat sini 60 sen dah. huhu
kalau reti buat sdri, dah lama buat. huwaaa

norhidana said...

perkh terliur nengok ni kak... nsblah jauh kalu dkt la la ni gk ajak emy gi sana...

kasihredha said...

sungguh menarik...sungguh mengidam...cuma jauh nak terjah

mamyharraz said...

uniknya cendol ada boh labu..yg unik tulah buat aku teringinn nak mkn hadoii bilalah boleh pegi situ agaknya ni..

makchaq said...

Makchaq pun suka cendol... awat la jauh sangat tempatnya...
Kalau Wahida pi makchaq kirim buleh?

::FAIZ:: said...

menarik

SURIA AMANDA said...

aku pernah mkn cendol haji Shariff tu...ok la..xde la sedap giler..tp kalau first try ok kot

Rai said...

baru tengok gambar aku da terigau igau...waaa....laksaaaa...

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh terbaik!!

m.u.l.a.n said...

waduuhhhh cair tekak..

Cik Awin said...

saya baru pegi makan cendol ni minggu lepas ngn incik tunang
http://sepisorangperindu.blogspot.com/2012/07/ww.html

nurbeena said...

haih....akak pun dah minum cendol borhan ni. yg lain2 sila la cuba yer. sila beratur sbb pjg barisan.
oooo dik wahida, sg. besar ko kat ner ek?

eLLy said...

Aku tak pernah makan cendol doyan.. sedap eh.. JoM kita wat rombongan cik kiah ke sana ;p

fieda said...

fuhh...tiba2 tertelan air liur tgk pic laksa dan cendol tu..adoyaii..

miloais milo said...

pekena cendol time tengah panas memang awesome!

nokk... iols ternampak bungkusan bahulu gulung...
ada jual gak ke kat situ????

atty's said...

kty ada lalu masa blik kg bln lepas..punyalah ramai org..popular kedai nie

Cik Ecah said...

ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapppppp
feveret tuh cendol.....nak2 durian dgn labu...alahai....

nak terjah kalau ader rezeki hahha

wahida said...

nurbeena: saya kat taman purnama kak..kat pekan sg. besar...akak kat mana?

elly: jom!!

miloais milo: ada kak, byk jual bahulu gulung kat situ...

wan nurul hezrina said...

minum cendol masa panas2 haro syokkk oo..adeh2 sedapnya nampak laksatu nok!

Hanis Azla said...

balik kg. nnt boleh akak singgah.. tgk gambar pun dah tergoda..

|| NaFiRaa || said...

terus terlan air liur!! ceh!! pagi2 ko buat aku terliur~

Rahmah Ram Ram said...

sedapnya...tapi jauh ke kuala selangor tu huhuhuhu.....tapi kalau dh sedap mesti ramai yagn ke sana kan? Salam Nisfu Syaaban Wahida...maafkan kesalahan akak juga jika ada tersilap kata...

mama su said...

Kalau balik kampung memang melintas kawasan ni al maklumlah kampung tanjung karang..... tak pernah singgah lagi. memang tengok penuh ajer memanjang orang singgah. Nih berazam balik kampung nk singgah jugalah. mmg terliur tengok n3 ni

zulhilmi tempoyak said...

pernah dgq gak.. tp blom ad masa nk rs...huhuhu

kasihibu said...

sedapkan? akk dah makan masa balik dari sg besar ,cuma belum merasa laksa soto dan sebagainya itu, sbb masa dalam perjalanan perut adalah penuh....

intan_blur said...

slm wahidah..sihat ker..?
hehhehe..rindu ngan ko.. ;)
silap time aku buka blog ko la...adoiii..terasa haus tgk cendol nih..

Knor said...

wah tergugat iman sekejap ..tgok cendul ni

Qhaifa Nur said...

semalam pergi pasar tani kat umah pun beli cendol...

cendol durian terasa aroma duriannya...

ct rahani said...

uwaaa.. nanges tgk cendo durian tuh.. nak jugak.. huhu.. :)

nurbeena said...

dekat ngan sekolah akak tu...akak sekolah samtaj dulu 1990-1994. akak parit 5 timur.

nurbeena said...

eh eh...tmn purnama seberang taman berkat la kan...haha. silap td

wahida said...

nurbeena: ha, betul lah tu....boleh jumpa raya nnt..yeayyy!!

izz iizza said...

laksa tu yg x tahan tu..:)

cndol jarang minum sbb bersantan..minum jer mesti sakit kepala..huhu

nurbeena said...

yey...InsyaAllah

MamaEma said...

nampak sangat sedapnya wey...

tp entah bila boleh nak rasa...

lizz said...

memang sangat sedap nampaknyer....saya kalo makan cendol mesti mengantuk....

*SiRibenMerah said...

sedapnya tgk~

Myra Jay said...

Adoi kak, terliur tengok Laksa ha ;)

FiZa said...

ari tu ada perasan kedai ni...tak singah pun...lain kali kalau saya blk sabak nak singgah gak la...

akubiomed said...

Lah orang Sg. Besar rupanya. Saya pernah tinggal dan bersekolah disana 5 tahun.

mama aini said...

ehem kalau kekuala selangor mama singgah kesana..ehem terliur tgk minuman tu..hikk2x..

obat pemutih herbal alami said...

thanks infonya..

Insyirah amin said...

Salam,

Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

http://ayampenyetmar.blogspot.com/