nuffnang advert

Thursday, May 31, 2012

jalan2 di Ayer Itam...

selamat petang semua....
huwaaaaaa!! lambatnya aku update hari ni...mak bz nok dgn fail meja.....huhu...
hari Sabtu lepas pegi Muar sbb ada kenduri kat sana...aku pegi bukan kami anak beranak je, segerombolan family mertua aku semua pegi...adik2 ipar semua ada...dah alang2 kami sampai Muar, kami lajak sampai Ayer Itam yg terkenal dgn pasu2 dia tu...

 kami naik satu kereta ngan adik ipar aku, Ain..ada lagi dua kereta adik ipar menyusul kat belakang...
dah mcm rombongan Cik Kiah pun ada...haha...

 Chinta Qaleesya Imanee pun ada....dah nak hampir dua bulan usia budak cute ni...rindu ko lah nok!!

 walaupun aku dah beberapa kali singgah Ayer Itam ni, aku tetap blur tak tau nak beli apa kat sini, sbb aku bukan penggemar pasu...so, duk tgk je lah mak ngan nenek mertua shopping...

 so, moh la kita posing2 je...ahaks...

 sekitar gerai2 di Ayer Itam....ada jual otak2...

 nyonya jual sayur ni byk kali suh aku beli sayur dia....
aku jawab sori lah nyonya, minggu ni saya tak masak lah...dua minggu lagi baru saya masak...kehkeh...sekarang minggu berjalan weh...minggu depan pulak penuh dgn jemputan kenduri, so, bila aku nak masak?

 tak minat....

 tak minat...

 tak minat....

 ni tabung tau...aku tak tau apa motif letak cat mcm tumpah warna putih tu....kalau takde corak tu, sure lagi cantik...

 bunga palsu? laaaaaagi aku tak minat....mungkin belum masa lagi aku nak minat pasu2 dan bunga2 palsu ni...10 tahun akan dtg aku tak tau la...tapi MIL ada byk shopping bunga2 ni sbb bulan depan nak kenduri kawen adik ipar aku...tu yg memborong tu...

 sementara tunggu MIL dan nenek mertua shopping, moh la kita bergambar depan kedai...hehe...

 bila tak tau nak beli apa, kitaorg rembat dua bijik bantal Cars ni....anak2 suka lah...dua bijik tu RM55...murah ke mahal aku pun tak tau....

 mintak izin dgn tuan kedai nak bergambar depan kedai dia, so, bila dah bergambar tu tak reti2 beli something ngan makcik tu? jadinya, hubby rembat dua peket bahulu dan sepeket kerepek pisang....

adik pulak minat sgt ngan burung mainan ni...burung yg boleh keluarkan bunyi2 tu...siap dia angkat dua2 burung tu tanya kat tokei kedai...ni boleh bawak balik tak? haha...tokei kedai jawab mesti lah boleh, tapi kena beli dululah...kehkeh....dah nampak adik minat sgt, aku pun belikan utk adik...kalau sangkar besar mcm tu, rm17...beli satu lagi sangkar kecik rega dia rm10 utk abang....abang dah besar pun duk merengek jugak nak mainan sangkar burung mcm budak kecik...adoi la...

so, itu je lah yg aku shopping....lalu sebelah pasu2 pun pandang sebelah mata je, sbb aku tak minat la weh....serius tak minat....


p/s: pada korang yg komen tntg n3 semlm, bukan aku yg keluar tv ye, hanya blog aku saja...itu pun cuma bersiaran 30 hingga 60 saat saja...sila jgn salah faham...kehkeh....

48 comments:

wida said...

oo..ingatkan akak yg kuar tibi.nak jugak tgk gojes ke tak..hehe.

x minat pasu n bunga gak..hiks

amirah said...

nasib baik ko tak minat ...hihi..sama la weh..tak minat betul pasu2 bagai ni. rasa cam boleh memerangkap habuk dalam rumah je..kakaka

Yaya Azura aka Naz Azra said...

seronok pulak tengok suasana kat Ayer Hitam nie..tak pernah sampai lagi..

Anum said...

ala rugi ko x beli tabung tue
comel tau

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..same la kak, saya pun x minat ngan pasu2 tu sume..eh, otak2 pun ade.. :)

AnneRaini said...

burung tu aku letak depan umah.jadi sesapa dtg aku taulah bila burung tu bunyik..haha

Huda said...

eh, air hitam ni dah dekat dengan rumah aku, tak jauh laa..serius aku duduk je kat sini tapi sumpah aku pun tak minat segala pasu dan bunga-bungaan itu..

miloais milo said...

sama lah - iols jugak tak berapa minta ngan bunga2 dan pasu semua ni...
umah iols gonjeng - nan hado segala pasu2 ni...

Lya Colours said...

last saya p air hitam, saya beli patung katak besaaa. buat peluk time tidoq. haha

Pok Amai-Amai said...

Dah lame tak g sane. Tak suke sgt sbb mhl. Huuuu~

:: Mrs.Eady :: said...

aku tggu esokkkk :)

Zana Adieyza said...

zana pernah pergi sana 3 kali jer.. masa tu banyak beli bantal & bear utk anak buah.. ni dah lama x pergi, kalau dpt beli pisang salai kat sana sedap gak ni..

miss Fyqa said...

nak pi ayer itam jugak la..bwk la fyqa kak..hehe

anie said...

sama la xminat dengan pasu2..bunga2 lagi la..tapi memang pelik la nape dia letak cat kat tabung tue kan..kalau x letak lagi elok....

norhidana said...

hehehhe kalu dana pun tak minat pasu2 nih kak... tak tau nk hias camne lah... lgpun serabut je ngn pasu besar tu ngn umah yg kecik tu heheheh....

tp mmg comel lah kak bantal cars tu... pandai abg ngn adik tau...

Mamamya said...

aku pun x minat beli pasu n bunga2 nih..klu pi air hitam aku cuma beli "putu bambu juriah"... :)

eMMe said...

Kak Ida, husband saya minat pasu tau.. kalo bab ngemas nak bersihkan habu keje bini dia, mmg ckp awal2 tak yah beli... saya pun kurang la minat... wat semak umah, hahahaha...

mamyharraz said...

samalah aku pun tak minat pasu2 bunga lagiii tak minat..yg aku suka cuma itik =P jd rmh aku penuh dgn ternakkan itik tak bernyawa.

kalau nampak dek ank aku sangkar itik tu mau dia nak jugak hehe..kiut muka adik pegang sangkar..mata bolat.

Riny said...

akk x minat..tp anak2 akk byk benda yg dorang minat kak....melabur la duet utk dorang kt sane yer...hehehehe

Nens Collection said...

SY PON X BAPE MINAT PASU2 NI..BLOM CUKUP UMUR AG KOT..HAHA

♥ Wina ♥ said...

kalo Kira nampak burung tu, habislah confirm kena beli!

ct rahani said...

lama jugak x ke air itam nih kak.. daku pun suka jalan2 cuci mata je kot.. kdg x tau nk beli apa kt sana.. hehe..

JunAina said...

Tak pernah sampai lagi...:) Nak kene rajin2 memandu kesana kots...

Rai said...

tabung tong gas yang ada lelehan tu macam kena berak burung pon ada..hahaha..

Angah said...

akupun trngingaknak pi,...tapi tk pi lagi,lastpimasa 23tahunlepas haha

KhaiRin : anies said...

sy, rajin membeli pasu tp nk berhias..ampuuunnnn

mak encik | SZ said...

setuju tang tak beli pasu tu, saya pun tak beli2 pasu lagi mengenangkan ada budak2 kecik ni ... kang buat mak dia jadik tarzan je klu sesaja diorg buat stunt ngan pasu tu :P

Bitt (double IS) said...

aku nak tanya ko ada nampak tak pasu tinggi2 besar tapi color hitam yg plain...tak de bunga2...ahahhaha pasu cenggitu aku minat...tapi tengok gambo ko tak de la pulak...

Qaseh Gifts said...

banyak benda menarik kat ayer itam....

Nak tau mengenai Jaket untuk Buku?

~ yus ~ said...

oo sampai Air Hitam dia...lajak terus Senggarang, sampai rumah akak..hehe

Akak pun tak minat pasu, kalau ke sana beli bantal anak2 juga, lama dah tak pegi..hehe

Citarasa Rinduan said...

wahida........

ko tak minat semua tu rupanya..
ko tak singgah beli putu bambukah?

sedapppppppp oooo...

mamasuri said...

ooo..tempat beli pasu yek..mak x minat pasu...itu pasai tak ambik tau...mak minat makan jer..ada gambar makan2 tak?hehheeh

ieda said...

dah lama x gi air itam nie, bestnyaaa lah hai
rambang mata kan ;)

saffiya_aleesya @ echa said...

adoi kalau laa saya bawak mak saya pergi ayer itam ni mau pitam tunggu dia shopping sbb mak saya peminat pasu n bunga huhuhu

p/s: minat pulak tgk bantal cars tu..saya pun cam budak2 je kan ahakss

Aleyn said...

Biasa gi sana biler ader keja kawin jer...heheh...byk sket bleh borong

Jendela Hati said...

hehe kalu sy la g tpt2 byk brg mudah pecah nie, mau anak pegang kuat nie...

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Pernah jgk singgah sini dulu, sama macam ko jgk tak tahu nak beli apa, beli bantal gak...keh3... :))

Azian Elias said...

borong sakan lah awak ye.akka pun dah lamaaaa sangat tak ke sini..

wahida said...

mamamya & citarasa rinduan:
la...aku tak tau lak kat situ terkenal ngan putu bambu...kalau tau, sure aku beli....huhu...

bitt: tak perasan lak aku, aku bukan minat ngan pasu weh...so, pasu yg ko maksudkan tu mmg aku tak nampak lah....haha...

MamaEma said...

malam ni..nak ke Kluang..Kluang dgn Ayer Hitam pun tak jauh sangat...tp tulah pergi sana pun tak tahu nak beli apa..sama tak minat bab pasu mesu ni..

Rizki Pradana said...

Nice blog kawan.. postingan2nya juga sangat bagus, menarik dan bermanfaat sekali..:)

terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

Cinta Misteri said...

Kampung hubby CiM. Almost evrywk balik kg, jrg plak nk menyinggah. Ptg ni balik lg, mlm nk g tengok live band kt pt.raja

~ yus ~ said...

Wahida!! Akak tengok tad Apa Kata Wanita tu. Glamer lah blog dia masuk tv dalam segmen Blog Pilihan....tumpang seronok ni...hehe. Tahniah!

wahida said...

yus: terima kasih sbb tgk kak...saya ada reply komen akak kat blog akak...tgk ye!!

iizza said...

cantik-cantik pasu tu..dulu kalau duk rumah teres minat gak la sy ngan pasu-pasu ni..sekarang xde dah la..sbb duk apartmen..xde tempat dah nk letak..hehe

Neeza.Areef said...

size bantal cars tu beso ke sedang2? klu sedang2 kira mahal lah tu rm55 sebijikk

Papa-NtiQ said...

hi wahida...saya baru je upload pics kat blog masa gi makan putu bambu juriah. Kebetulan shopping2 kat Air Hitam. Rasa putu dia memang the best!!
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik sini pasal makan, makan dan makan...tak de topik lain.
Dan kalu sudi tu follow ye blog saya TQ TQ

esempoi said...

memang best ayer hitam ni.. banyak tempat menarik...