nuffnang advert

Friday, June 1, 2012

Kolam Air Panas Gadek, Alor Gajah

selamat pagi semua....

lepas je kami singgah Ayer Itam, kami balik Melaka stay umah adik ipar aku Ain kat Cheng, Melaka...
Ain n family bawak kami semua mandi air panas Gadek kat Alor Gajah...

entrance dia....ada kedai mkn jugak....
ekceli ni kali kedua kami sekeluarga bertandang ke air panas Gadek...sebelum ni kami pergi malam jugak...kali ni kami pegi laaaagi tgh mlm....hehe....korang tau kami dtg pukul berapa? pukul 12 tgh mlm uollsss.....korang mesti tgh sedap tido time tu kan....ahaks....

 ni bayaran masuk ke kolam air panas...kalau kami anak beranak kena RM13 la...adik tak yah bayar sbb bawah umur....tapi, Ain n family belanja kami semua.....yahuuuu....tengs Ain n Zack...

 kolam air panas ni bukak 24 jam tau...korang nak pegi subuh2 hari pun boleh....nak pegi masa matahari tgh terpacak pun, silakan....hahaha...

 yeaahhhh...tu dia...waktu 12 tgh mlm ni pun ramai giler org...

 akhirnya kami dpt satu kolam air panas khas utk kami sekeluarga...kolam lain dah penuh ngan umat manusia....huhu....kolam yg besar mcm pool tu pun ada tau...dulu kami lepak kolam tu, kali ni kami dtg ramai sgt manusia, dpt kolam kecik ni je...huhu...

 air dia panas woooo...tapi best...mula2 aku rasa nak mandi sekali, siap dah bawak baju salin dah...tapi sampai sana je, mcm malas pulak nak tukar baju, celup kaki je lah.....nak masuk kaki tu pun kena slow2 tau..kang korang terkezut pulak...

 agak2 tak tahan, angkat kaki balik...ngeee...

 tapi cayalah anak2 bujang aku ni....especially si adik tu....steady n cool je duk rendam kaki kat air panas ni....dorang siap mandi tau....tapi gambar mandi tak de, sbb masa dorang duk berendam tu, aku dah simpan kamera....huhu....

 kat air panas ni jugak ada disediakan pondok kalau korang nak letak barang atau nak berehat kat sini...sbb kat setiap pondok ada disediakan tv dan kemudahan wi fi....

 bila anak2 dah habis mandi, dah penat, dorang duk baring2 kat pondok ni...

 lepas tu bergosip sesama sendiri...kehkeh....

makanan dan minuman pun ada dijual kat sini...korang tak perlu risau....
tandas dan bilik persalinan pun ada disediakan...

diakhiri ngan model kolam Air Panas Gadek...wink wink..


tips mandi air panas:

1) lepas mandi minum air masak byk2....
2) pada yg ada darah tinggi, sakit jantung, angin ahmar dan kencing manis TAK digalakkan berendam terlalu lama...kalau lama sgt kang boleh mengakibatkan muntah2, pening kepala dan pengsan..
3) TIDAK digalakkan mandi air sejuk selepas mandi air panas...


kalau korang dtg Melaka boleh lah singgah sini...senang je....kalau dari PLUS, exit Simpang Empat/Alor Gajah. Keluar tol jumpa roundabout, amek kiri. Jalan terus sampai Lebuh AMJ (Alor Gajah - Melaka Tgh - Jasin) dan sampai simpang empat yg tunjuk kanan nak ke Alor Gajah dan kiri nak ke Kampung Gadek. Amek kiri dan sampai jumpa signboard Air Panas Gadek...dah sampai....



p/s: korang, korang kalau sempat tgk Apa Kata Wanita bersama Zamzarina di TV2 pukul 1 tgh  ni ye...blog MY ALL bakal ke udara jap lagi...

58 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya dpt p mandi kolam air panas..syiok3!!

eh ada ulangan tak??

:: Mrs.Eady :: said...

ehhh nak pegi la!!!

Pok Amai-Amai said...

Wow! Mcm menarik je....sy pnh nmpk entrance tu ms blaja kat Alor Gajah dulu. Tp tak nah terpk nak msk.

AnneRaini said...

tak sangka ramai org tgh2 mlm tu ye...

eima said...

ala tv kat aras lain ..insyaallah klu time tu aku kat opis aku tgk tau ... jap2 nk set dlm pala ingat2 .... hehehe tahniah dear ....

e k i n ♥ y u s r i said...

klu g melaka,wajib g sini
huhuhuu

KhaiRin : anies said...

da bertahun dok melaka sekali pon x penah pegi hahaha bleh gitew?

wahida said...

nuyui: aku tak tau la dear...rasanya takde....huhu...

aLyNnZ said...

salam..alynn orang melaka..dah lama sgt g g air panas gadek nie..lau lek kg kat tampin mmg alynn akan lalu air panas nie..dulu masa alynn kecik2 xde apa pun kat air panas nie hanya tempat makan dan playground kecik ygjd perhatian kami adik beradik..

tapi sekarang dah bnyk perubahan..tibe2 rasa nak cam nak g lar this week coz alynn kebetulan lek melaka..

Anum said...

wow bagus la semua kemudahan ada
senang kan

norhidana said...

mcm best je... sampai lwt2 pun ramai org yek... msti happening je kn...

Nens Collection said...

wahh..kol 12 malam..kalo tido terus kt citu smpai pagi pon boleh la ye akak..mcm best aje..hehe

Me said...

woww!! bess gak tuh!! nak pegi asyik tertangguh jer..anak2 ngantok!!hehe

♥ dak pink said...

Dekat dah kolam ni dgn rumah mak aku kat Masjid Tanah.

Dulu masa mula-mula pergi, aku main celup je kaki. Terkojot boghuk sebab air ea paneh juga lah. Haha.

~ yus ~ said...

akak rumah emak ayah kat Melaka pun tak pernah sampai sini Wahida. Boleh datang malam ya...

Eh! Adik ipar Wahida kat Cheng? Dekat sangat dgn rumah emak ayah akak, mereka di Tg Minyak...

~~zana@pb~~ said...

Model yg last tu.....mcm kurus je skrg ni? Apa rahsia....muehehe!

miss Fyqa said...

bestnya....

atty's said...

Beshnya g kolam air panas..kty slalu pergi yg kat langat je..tp tak bapa besh sgt.

wahida said...

nen collection: boleh je nok...aku tgk ramai je org tido kat pondok tu...siap bawak anak2 lagi...

yus: la ye ke kak? akak org melaka rupanya...

zana@pb: kurus? rahsia dia pakai je baju hitam..tersorok segala lemak...wakaka!!

atty's: kat langat ada ye kak? kat area mana tu? kalau kat selayang tu saya tau la....

eMMe said...

dah dekat umah kak ipar saya.. penah gi skali..hehehe... skrg ni musim panas, kalo pas2 ujan, best le berendam kaki,heheheh...

Qhaifa Nur said...

ramainya yang celup dengan air panas ni...
bagus sesekali manjakan diri datang tempat gini...

Sue-Rya Qistina said...

owh sgt best mandi air panas ni! mase preggy saya mandi x hengat dunia..hehehehe

Aida78 said...

selau lalu jerk sbb balik kg lalu simpang empat ni sbb ida dok selandar...mcm best la pulak bila tgok air panas ni...mcm nak g jerk...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

syoknya... dulu saya pernah pergi kolam air panas kat baling kedah. siap ada orang bawak khemah lagi tidur situ. hehe

ieda said...

tempat nie menarik kan
cantik lak tuu
kemas je tmpt berendam dia tuu ..

budak2 dikk mujur panas .. kalau idokk harus x nak naik2 kan ;)

ps : wah x sabar akk nie nak tgk .. hurmm dpt tgk ke idookk huhu

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. bestnye berendam air panas di tengah malam kan~

meriah jugak tempat tuh ek.. malam pon orang masih ramai..

Daddy Ziyyad said...

Sekali baca, aku igt kan uncle Gedek yg punya! ahahaha

Siap ada WIFI tu kat pondok...ahahaha

Kella said...

bagusnya kan.. jam 12 masih ramai orang? unbelievable!...

Azian Elias said...

sama macam yang kat Bali tu. Kat Kintamani. Kami mandi pun waktu malam..

h4ni3 said...

haha.. mcm DaddyZZ gak.. pestaim baca nampak macam GEDEK! kekeke

CaDLyNN said...

ahahah.lin pon memule nampak GEDEK..ingtkn uncle gedek bukak kolam air panas..ahahaha

lin penah p kat tepi jalan ke sungai ocngkak tu...tp rendam kaki je..ehehe

Bitt (double IS) said...

tips ko tu berguna la noks! padan laa..nanti aku entri kan...ehh kalau rajin meh singgah giveaway aku ni tau kalau sempat jemput singgah giveaway saya tau http://b1tt.blogspot.com/2012/06/tips-dan-pengalaman-langkawi-2012.html

JunAina said...

Sama macam Daddy Ziyyad ingat kolam tu uncle gedek yang punya...hahhaa...

Ko comment cepat sikit dari akaklah doc.

Munnafendy said...

mmg terbaca gedek dah tadi! hahaha

ni air mmg panas smulajadi ke eh?

kakchik@ella said...

wahida, bwk la anak-nak gi Sg. Klah. kat situ pun ada Hot Spring tau.

wahida said...

munnafendy: yes dear...ni air panas semulajadi...

KhaiRin : anies said...

p/s sempat tgk AKW td.. ehem...mencanak2 la glamer akak kite ni pasni ;-)

cik fadh said...

awat x habak, kalo x bole cik fadh mai sekali mandi ngan hakakkkk..dekat je tuh..huhu..


(cm ne nk habak kan ??) hik hik..

miloais milo said...

penah lalu aje kat area sini
tapi tak penah singgah

Aju Mohit said...

Bestnya mandi air panas ni kan Ida, rasa relax je

Anonymous said...

Very great post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I
have truly loved browsing your blog posts. After all I'll be subscribing for your feed and I hope you write once more very soon!
My webpage: บ้านเชียงใหม่

Eye_nee said...

Dibuka 24 jam...cam best jer kan...dah pukul 12 tgh mlm pun masih ramai pengunjung...gambar bebudak berempat bergosip tu yg buat akk senyum2...sok dah bujang2 cam tu lah kan...

~ yus ~ said...

p/s: Wahida! Akak ada buat entri khas untuk Wahida di blog. Jemput baca...

terima kasih dear...

MamaEma said...

wow, tempat yg best ni..amboi budak-budak tu duk bergosip apa tu...

alamak, terlepaslah tgk tadi...

munna said...

dah 2-3 kali ke melaku selalu lalu kat situ tapi tak pernah singgah pun...lepas ni bolehlah singgah

Rai said...

rasanya ayah saya pernah pegi situ kot..gambar budak2 gossip je ke? gambar mak mak bergossip takde? hehehe

Aiza Haris said...

perghhhh doplohpat jamm?... wahhhh... menarik gituu...

Rinna said...

Menarik.. tengah2 malam pun bukak yer..

Angah said...

WAHH hebat kooo masuk tv nook,...
kolam tu kocik nyooo....

Ayuni said...

bestnye...

Kak rose said...

macam bes jer..tak pernah sampai lagi..harus mencuba ni..

makchaq said...

Dahsyat tu siap ada tv n wifi bagai..

Tapi yg lebih dahsyat...model yg last tu...senyum simpul...

Granny Hani said...

model kolam air panas yg cute!

akubiomed said...

Kampung sebelah ibu terletak di Cheng Melaka.

.:fyzz:. said...

walawey..best tuh ..kolam ayaq hangat cenggini.kt kedah ada satu HotSpring kt Baling..mai la kalau hg mai kedah nnti

tgk bukan takat orng tua..kanak2 pun pandai bergosip..hehe

iizza said...

wahh bestnya....kat raub pn ada kolam air panas ni tapi keliling kolam penuh ngan lumut..geli lak la nak mandi..

Anonymous said...

lumut tu bagus untuk kulit..banyak kandungan sulfur..sapu kat kulit elok..itu saranan pekerja kolam air panas..

Ferguson said...

selau lalu jerk sbb balik kg lalu simpang empat ni sbb ida dok selandar...mcm best la pulak bila tgok air panas ni...mcm nak g jerk...