nuffnang advert

Friday, May 18, 2012

Fullhouse @ Wangsa Walk Mall

selamat pagi semua....
ari tu aku ada update pasal birthday Amy Sweetdarling kat Fullhouse kat ni n3 kan...sekarang aku nak review pasal cafe Fullhouse ni...

 aku festaim dtg mkn kat sini, sebelum ni duk tgk je ramai blogger duk singgah sini...suka masuk Fullhouse ni sbb serba putih kan...sgt nice deco...

 dessert counter

 lukisan yg terdapat kat dinding...kartun dlm lukisan ni sama ngan kartun yg ada dlm website dorang...
sgt comel okeh!!

 selain boleh mkn, korang jugak boleh shopping2 kat sini...ada jual baju2 dan accessories...

 moh la kita mkn pulak...belakang serviette tu, buku menu. Buku menu dorang pun dah rupa magazine...tapi mmg kreatif dan unik la...kalau korang bukak website dorang, klik kat menu, korang kena selak menu tu mcm korang baca majalah la...kreatif la website dorang, aku suka!!

 ni air aku, vanilla + dragon fruit + strawberry vanilla ice blended...giler punya sedap!! sedap nak mampus...sedap sgt!! sedap tak terkata!! oh, mmg sedap dan aku suka sgt!! rasa nak repeat dtg Fullhouse minum ni jer..sedaaaaaaaaaaaapppppppp!!!! rm 9.90 jer....tak nyesal order...

 yg ni pulak kak Dee punya, tiramisu + jelly ice blended....rm 9.90

 yg ni pulak vanilla + kiwi + fruit yogurt ice blended...Zulfan punya...rm8.90

 yg ni pulak kak Tina punya, honey lemon...tak tau berapa harga...

 yg ni deep fried soft shell crab, dihidangkan dgn wasabi mayonis....makan ketam ni dgn kulit2 dia sekali tau!! sedap dan crunchy gitu...ni kak Dee punya, rm10.90.

 yg ni aku punya....wok sear chicken chop...sedap dan well recommended....rm16.90...tapi aku tak larat nak habiskan sbb tengahari sebelum tu aku dah bedal dominos sikit punya byk ngan mek jah...sudahnya chicken chop ni kak dee yg habiskan...tapi sumpah sedap!!

 yg ni iyra punya...nama dia grilled mix seafood...aku tak try sbb aku kenyang sgt time tu...kalau masuk jugak, mmg aku muntah lah...bila aku update ni, dah aku lak yg terliur...ingat nnt nak terjah balik Fullhouse nak pekena mix seafood ni...
menu ni ada salmon, mussel, scallop, prawns dan squid...yg sauce oren tu nama dia orange emulsion...menu ni harga dia rm 26.90
(apesal aku rasa penerangan aku ni mcm pengacara jalan2 cari mkn neh?)

 yg ni pulak Alfredo Spaghetti....kak Tina punya...rm 17.90...

 ok lah, sebelum balik, moh la kita bergambar depan Fullhouse yg terkenal dgn kereta comel dia ni...

comel kan? kereta tu lah...bukan aku...


pada korang yg berminat nak terjah, boleh klik website Fullhouse, website dia best tau...comel2 lak tu...geram je tgk...



p/s: teringinnya nak rasa kacang pool kat JB tuuuuu...ada jugak aku terjah JB ni kang...

72 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..mmg mnyelerakan la kak oiii..

♥ Wina ♥ said...

masa baru bukak branch kat Giant batu 11 sana, kitorang ade pegi tapi masa tu tengah ade function berlangsung...frust gilerrrrr aku!!

nanti nak pegi balik!

anie said...

wah good info..mmg kalah JJCM ;) nnt mcm nak try jugak la...

lieyalatif said...

MMG KEJAM la ko nok...teliur aku tgk satu2 gambar tau......tak sempat tadah nie...abis basah keyboard aku wakakaakakaka.....

keter2 tu mmg trademark die kan...wajib bergambar kat situ kalo dah sampai fullhouse....bukti katenyeee heheehehe

:: Mrs.Eady :: said...

giler kejam la ko ni!!!!harus lah aku pegi nih!!!!

Huda said...

wah ko mmg sesuai jadik pengacara jjcm la..aku dah terpengaruh dah ni..:)

Dee said...

kau jelah jadi pengacara JJCM..yg skrg ada ni hampeh..hahaha..

kacang pool tu kan..kau takyah gi smpi JB..kat sini ada..aritu ada aku baca kat blog sapa ntah..nti aku cari balik and inform kau eh..

wahida said...

dee: yg aku tau kat Damansara tu, tapi dah tutup katanya, kalau ko ada kedai lain sila inform aku dgn kadar segera...hehe..tengs!!

miss Fyqa said...

amboi kak..pagi2 dah wat org terliur.. huhhh. menyelerakan!!

rasp said...

ala sis...dolu kacang pool tu ada la kat Plaza Damas and Bandar Damansara tu...
tapi tak sure aaaa ada lagi ker tak kat both the places tu....

sib baik i dah terjah fullhouse sblum nie,
kalo dak harus terjah nie....
and i pun sukaaaa deco2 kat situ...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

pagi2 dah nampak makanan, sedapnya spaghetti tu.....

Aishah Jahirah said...

mmg comel kete tu..hehee

sha-li-na said...

kau ada nak singgah umh buruk aku..

dah tentu dekat ngan wangsa walk ni tau

nyampah!

eh.. kompem kah mekdi tghari ni noks?

ieda said...

fuh fuh fuh
pagi2 dah telan liuq tgk menu2 mantops niee
akk tgk jelah kawan2 gi .. nama nak gi x tahuleeer biler ! ...

aah keter comel macam tuan yg duk sandar tuu ekke ;)

Neeza.Areef said...

cantik lah nk mkn pn msti beselera..

CaDLyNN said...

err err...nak pi cube gk laaaaaa

So Shy Lady (SSL) said...

cantiknya fullhse... dh brpa kali akk duk gulp gulp neh nengok mknn mabeles tu...

lapo la plak, sib baik ada karipap

KhaiRin : anies said...

FH ni dkt ngan area umah tp lalu je x penah nk sggh..

Cik Ecah said...

mcm best jer kalo dating kat situ hehehe :)

Nens Collection said...

WOO..MMG BEST LA KAK WAHIDA..;)
SUME MENYELERAKAN..BONN APETTTIITTTTTT....!!

miloais milo said...

sedap... sedap...
nak try makan kat fullhouse lah...
ada satu branch - tak jauh dari opis iols ni...

Kakzakie said...

Gambar makanan yg ditepek dgn kata-katasa sedaaaap sangat tu buat kakak rasa teringiiiiinnnn sangat. Tapi jauhlah huhu...

nur anis said...

sedapnya sedapnya sedapnya..wahhh..kenapa jauh sangat...

Aleyn said...

Bestnyer celebrate birthday kat situ ek....makanan nyer nampak sangat heaven

Azian Elias said...

superb decor dia lah.. cantikk.. food pun not bad..terpanggil gitu..

Acik said...

memang perabot putih nampak kemas dan bersih. cantik! bila la boleh makan kat sana ye?

Rahmah Ram Ram said...

erm..alahai sedapnya cerita entri pepagi Jumaat ni...menyelerakan dan menduga betullah... :))

adarnadzmie said...

nyummy...semua menu kat fullhouse terangkat akak tgk... hehe...leleh air liur mak buyung ni...kihkih

saffiya_aleesya @ echa said...

coeml laa deco dalam tu..serba putih..

amirah said...

teringin jugak!dari peknen membawak ke lepas pantang ni tak dpt2 lagi kacang pool tu ko..pegi jb takde lak jumpa. dia kena carik betui2 kedai yg jualnya.

festaim dgr Fullhouse ingtkn kedai ala2 k-pop..hehe...asal gambo makanan yg ko amik sume cam sedappp je? huhu

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Bestnye... Kat mana Fullhouse ni ek? Cuba email aku...email tau...pleaaaaaaseeee! (Sambil tarik2 hujung baju ko) huhuuu...

maryayusof@gmail.com/maryayusof@yahoo.com

Munnafendy said...

btul la kakta kak dee, akak je lah gnti si seha tu ( eh seha ke ape nama dia hahaha)

tgk gmbr dh sedap, baca ayat2 akak tu laaaaagi meleleh je rasa!

sw33tdarling said...

rosella spagetti ko lupa letak erk.. elly & anak2 aku makan.. sedaaaaaappp!!~~

AnneRaini said...

fullhouse ni bukan kat jln yap kwan seng ke? ke ni cawangan die?

wahida said...

marya yusof: my dear, kan aku ada tulis tu nok, Fullhouse yg aku gi ni kat Wangsa Walk Mall, lain branch pun ada, ko klik je website yg aku bagi tu...
kena email jugak ke? aku dah bgtau detail dah ni...

sweetdarling: dear, food tu aku lupa nak amek gambar...huhu...

anneraini: yg kat jln yap kwan seng tu ada, yg aku ni pergi ni branch dia...ko boleh klik website dia utk further details...

kakchik@ella said...

KC pun suka fullhouse tapi chicken chop tu kuah dia manis sikit, kan. sebab dia masak dgn 'prune' rasanya.

Wahida beli tak desert kat desert counter tu? sedap tau.

Jom. KC pun nak ke JB cuti sekolah ni.

Daddy Ziyyad said...

ketam tu nampak best!!

weh nok, make sure kalau dtg JB, gi makan kacang pol Haji kat Larkin bomba..terbaikkkk..aku ada buat entri pasal tu..:)

|| NaFiRaa || said...

soft crab tuh menarik perhatian aku yg bukan penggemar crab nih..
orang kata soft crab nih amat lah mahal.. tapi bila aku tgk harga menu tuh.. x de lah mahal sgt.. boleh cuba nanti nih!

Rinna said...

Sgt laa terliur tgk..makanan semua tuh..adoiyai.. sedapnyaa.. :)

wahida said...

kc: dia masak ngan raisin kak, tapi saya suka!!

daddyziyyad: sbb aku tgk n3 ko lah buat aku terliur nok...huhu...
dah pasang hajat nak gi JB satu hari nnt nak pekena kacang pool ni...

gadisBunga said...

kete tu mmg la comel. tapi orang tu pun comel gak. heheh.

meriah tul menu kat situ. ok, terjah!

HeNRieTTa JoSe said...

yummy utk ketam n utk spagethi....

lizz said...

errm sedap vanilla dragon nyum2...alfreddo speggeti tu menggoda gak...

kasihredha said...

wahida pun comey jugak..sama comey lah dgn kereta tu...kat rumah akak ada fullhouse ni tp x pernah masuk lagi...kena terjah ni :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nmpk sedap air dragon fruit ko tu

MamaEma said...

ok..nak set lagi tmpt makan sedap..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

eh nak tanye..cafe ni ade buh lOgo halal tak kat kedai dia?

wahida said...

mek rose: ada nok...

*SiRibenMerah said...

kak jum terjah sekali lagi..x puas mkn kat sini~

ct rahani said...

terus rasa lapo lepas tgk sumer gambo ni kak.. meh la dtg jb.. daku banjer kacang pool.. tetiba jugak rasa cam nk pekena kacang pool weekend nih.. jgn marah ek kak.. hahaha..

Myra Jay said...

serius tergoda dengan air tu.. meleleh :)

Aju Mohit said...

Siyes menarik sgt menu2 fullhouse ni, wajib terjah hihihi

fieda said...

mmg sgt menarik deco dlmnya..aduss..berbunyi terus perut ni tgk gambor beh2 tu..

Kazman / Sue said...

cantik deconya yee... berpinar bijik mata tgk aiskrim tuu.... sluurrppp...

iizza said...

sedap sungguh air tu ya sampai sy pn terasa nk rasa gak ni..hehe

jemarioren / ciknor said...

gambo air tu lagi menggoda :)

m.u.l.a.n said...

wooowwww.... semuanya best... model yg last kt kereta tu sangat comel..!!!!

Diana @ BKKC said...

tulah...selalu lalu kat sini tp tak pernah singgah. interior ni sgt comey..

Mimy Hamid said...

aku pernah try fullhouse kat jln ampang..situ on sedap..teringat spaghetti kt situ ...

NzA said...

bbrapa kali telan airliur tgk mknan nie.kejam tau wahida nie......ngee....

Azlin said...

Salam,
Affordable la price dia ye. ingat mhl. jemput singgah ke blog I ye.

eda_ej said...

tisu tu rase cam tak mo pakai.. rase cam nak simpan je tarok dalam album.. buleh??? hehehheh...

hajiMete said...

chomeynyee akak tuu..

dwaty said...

ni salah satu tempat yang aku nak gi... tapi x tercapai lagi...

possing terbaik...

intan_blur said...

wah..ko mkn kat sini..bkn nk roger aku sekali..heheheh.sebok aku nih..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perghhh.. stylo giler tempat tu... makanan die pon cam d'bomb je.. meleleh nengok :)

.:fyzz:. said...

Fullhouse..teringat lak citer korea fullhouse tuh.
wey comey2..keta tuh dn gak ngko..hehe

wey sedap ar ...mmg ngan deco ngan tmpt dia mmg membukak selera..berbaloi2 kan...tuh la aku pun baru pk cam tuh.gaya cam hos JJCM dh kekdahnya.hehe..

Bitt (double IS) said...

bila nampak udang haku sedah terliur...mcm mana tuh!

Aida78 said...

bestla nanti kita lak yang dating sama lak ye...

mama aini said...

ehem mama biasa terjah Fullhouse kat sunway je..he2x..bestnya berjimba2 dgn geng pelangi & makan2..

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Charles said...

err err...nak pi cube gk laaaaaa