nuffnang advert

Thursday, May 17, 2012

bila Lancer gaduh dgn Inspira...







marah betul encik Lancer nampaknya...kehkeh...



sumber: cari.com

49 comments:

Riny said...

hahaha...kalau betol kete leh gaduh...abes laaa.....malaysia bolih!!! hik3

:: Mrs.Eady :: said...

hurmm..teringat eksiden yg ade blog tgh cerita skrg ni...yg eksiden melibatkan kematian tu antara lancer & inspira.. :(

wahida said...

mrs. eady: kan? aku pun sama...sedih teringat kat anak dia yg kehilangan mak ayah sekaligus...

♥ Wina ♥ said...

aku pun terus teringat kat kejadian tu :-(

nuyui a.k.a miss YUI said...

hahah..xleh blah ayatnya..bgus toi!

blogtilldrop said...

org jepun tak lah mencarut camtu...erk tapi ni kereta kan..lantaklah...

eima said...

ada bc 1 kes kat mana tah tak ingat then my hubby pun ade cite pasal kes keta inspira ngan lancer kat hiway LPT ...inspira meninggal semua kecuali baby ...

kes nye sbb inspira bw laju 140km/h then bg beasm kat lacer yg die nk terus memecut kemudian lancer tunjuk lagak ...sama² kejar mengejar inspira terbabas elak bas ..meninggal ..lancer selamat ...gilo ...

dah tau yg inspira nk laju wat pe ko nk cucuk angin org tu tak pasal je ...mati

KhaiRin : anies said...

secondaly?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tak baik gaduh2. salam sekarang salam sekarang. hihi

Sue-Rya Qistina said...

ish ape ni bahasa..x baik tau..
(betul la org kata..bahasa menunjukkan bangsa...agagagaga)

*SiRibenMerah said...

now akak baca kisah sedih kat sini pulak http://mynewshub.my/2012/05/16/kisah-sedih-6-mei-2012-tragedi-di-lebuh-raya-pantai-timur/

gadisbunga said...

sekarang betul2 inspira lawan lancer. yang jadi mangsa, budak tu... kesian dia...

kasihredha said...

kalau gaduh2 je tak pe...
jgn bergaduh kat jalan raya..
menyebabkan nyawa melayang (accident di lebuhraya pantai timur)

wahida said...

siriben merah: aku tau kisah tu...ada email pasal tragedi tu...

iizza said...

sama tul 2 kete ni erkk....ingat copy sikit2 jer..

eMMe said...

tak bek la gado itu mcm....
budi bahasa budaya kita kan
Malaysia BOLEH!!! Heee...

Nens Collection said...

baik beli mitsu dr inspira..abroad tuuu..

Nens Collection said...

baik beli mitsu dr inspira..abroad tuuu..

whitecappuccino said...

sempat gaduh tu..

amirah said...

tuuuuutttt...kita kawan takmo lawan..hehe

Mama Gee said...

eh eh...br perasan sama...hahaha...

|| NaFiRaa || said...

hahahahaha.. sabor jek laaa..

[sutera kasih] said...

keta pun pndai gaduh hehe

norhidana said...

heheh nk dpt lancer mahai sgt inspira pun kire ok gk

ieda said...

ahahahhaha censored nie .. ! ..

Dee said...

bila tgk tajuk entry ni..teringat eksiden kat LPT tu..Al-Fatihah utk kedua arwah..

ZSqueenbee said...

penah bce blog psl inspira gaduh ngn lancer snmpai xcident kt highway..ermm apepon kalo dh ditiru tu mknenye ko hebat..xyah marah² ye lancer..hihi

SURIA AMANDA said...

boleh plak...huru hara kalau betul2 mcm ni..

Neeza.Areef said...

hahah ada2 jek..

nabilah_2908 said...

hahaha...mmg sama... cuma harga je Inspira murah sikit.. :)

dakcik said...

kahkahkah! lawak kak oiii..;P

m.u.l.a.n said...

takpe takpe.. gaduh utk kebaikan.. wakakakaaa....

ct rahani said...

hahaha.. betul2 x puas hati silancer tuh..

Munnafendy said...

tengok entry mcm lawak...baca komen jd sedih :(

GreenJade said...

bile tgk n3 ko nih..tingat plak kt insiden kt LPT tu..sadis. Al Fatihah utk mangsa

tak baik la jepon tu mencarot gitu..tak manis tau.keh3

akubiomed said...

Kalau ada kolabrasi tentu menguntungkan kedua-dua pihak tidak perlu lagi bersaing. :-)

saffiya_aleesya @ echa said...

tiru sebulat sebijik pun inspira tetap tak boleh lawan lancer!! semua orang tau kereta keluaran jepun memang antara yang terbaek!!!

Azian Elias said...

ha..haa...bukan ini jadi berlambak lagi kereta M'sia yang macam ni..

Ena said...

hehehhe..


citer kelakar rupanya.. ingat pasal xcident lancer ngan Inspira aritu...

siti murni said...

hehe..memang wajar diorang bergaduh.
kesian si lancer tu...

kakchik@ella said...

hahahaha ..

Acik Erna said...

wahida..baca n3 ni membuatkan acik teringat kisah kemalangan maut pada 6mei..inspira dan lancer..pemandu dan penumoang lancer yang mninggal..

MamaEma said...

ini baru sesama kereta..belum lagi gaduh tuan empunya kereta..

fieda said...

mmg sedih baca kat blog2 pasal accident lancer tu..sedih tgk gambar arwah..semoga mereka suami isteri ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..

al fatihah..

jemarioren / ciknor said...

sama yek, huhu...tak amik port

Mimy Hamid said...

hehe malaysia boleh !!

.:fyzz:. said...

marah tui en lancer hahah...
tuh la ..Malaysia boleh pun..wat la cam len skit kan..ni cam kembaq siam dh kekdahnya

Bitt (double IS) said...

hahahahhahahaa kawan ku sound apa tau "malaysia memang boleh..boleh meniru segala mcm" aku sound dia apa tau...ko pon meniru tapi lagi teruk kata tu original idea cuba tengok balik tamadun islam dulu...tak ke lebih kurang sama...hahahhaa last2 dua2 ketawa..hahahhaha

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.