nuffnang advert

Thursday, May 17, 2012

mc flurry horlick & cornetto sundae

selamat pagi semua...

dah rasa? ni sedap tau...mc flurry crunchy horlick....hubby aku yg tak minum horlick sgt pun boleh layan eskem ni...pada aku, dia tak rasa horlick sgt pun, rasa mcm vanilla eskem tu, lepas tu yg topping dia tu mcm nestum je kekdahnya...nestum yg crunchy tu...ke bukan? tak kisah la kan...janji sedap...mc flurry ni edisi terhad tau...tak silap aku sampai hujung bulan 5 ni jer....cepat pegi rasa sebelum terlambat....

yg ni pulak cornetto sundae...layan cornetto sundae ni dgn kak Elly kat mekdi The Mall...sayang kak elly ketat2 sbb dia belanja...hehe...cornetto sundae ni pun sedap...terbaru dari mekdi..yg ni bukan limited edition dan korang boleh dptkan bila2 masa jer...dia ada dua flavour, coklat dan strawberry...lepas tu dia letak coklat chip....ah sedap, ah sedap..
lagi satu, perisa caramel pun ada yg terbaru utk sundae ni (edisi terhad) tapi aku tak try lagi, tapi kak Elly ckp manis sgt la perisa caramel tu...nasib baik aku tak try...



p/s: abang ada pertandingan bercerita tentang Nabi2 hari ni...semoga semuanya dipermudahkan...amin...

56 comments:

Aine Ainun said...

da rase, mmg sedapppppppppppppp....=))

hari2 kita p MCD, makan eskrim,, boleh? hehehheheh

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..sedapnyaaa...

Anum said...

kena cuba menu baru

:: Mrs.Eady :: said...

Amin..~~

wida said...

cornetto sundae tu x mkn lagi..kena cepat ni

amirah said...

haritu dah nak cuba dah nok.tp laki guwe tetiba je x kasik beli..huhu..dia x bg minum ais lagi.

gud luck ek abang..

Nens Collection said...

mc flurry baru ye..kene try ni..
biasa sy amek oreo ajek..sedappp eaaa...

norhidana said...

ish akak nih... pg2 dh tayang eskrem... bt terliur je tau... ish2... dhla lama dana tak lyn eskrem2 nih... aduhla sedapnyer

*abg bolehnyer... gud luck utk abg

Nurul Husna Mohd Hassan said...

pagi2 dah nampak ice-cream. rasa nak terjah mcd sekarang jugak. hihi

mek jah suker mkn said...

mc flurry cornetto pun ado... ceq sukaaaa

mggu lepas ceq bedal 3 mc flurry cornetto.. hamek... percaya tak??

sila percaya!

fieda said...

ada mende baru pulak kat mekdi...harus try ni..
moga2 abg bawak balik hadiah arini..

lieyalatif said...

ya Allah!!! ko ni kan nok sajeeee tauuuuu, x pasal2 pagi ni aku kecur....due2 ni peberet aku tau...lagi2 cornetto sundae tu.....pantang rase panas je sure berdesup pi mekdi .....laki aku jek suke choco top tak sudah2 hahahaah.....ape barangkan....mkn yg mahal sikit laa baru caraaaa haahahahahaah

KhaiRin : anies said...

belom rs lg..

nur anis said...

eh..sampai hujung bulan ni je ke mc flurry horlicks tu..saya baru makan sekali..sedap...ni yang nak kena makan lagi sampai puas ni..nanti dah habis, teringat pulak..

Lya Colours said...

semalam pergi lunch kat mekdi dengan amoi2 office, nampak jugak horlick sundae ni. tapi tak try plak. sbb smlm hujan, nak makan eskrem sejuk2, tak tahan pundi nnt. huhu

Pok Amai-Amai said...

Peh, aiskrim. Dah lama tak lyn aiskrim McD.

rasp said...

oooo tak rasa sgt ek horlicks dia...
leh le try kalo cenggitu...
sbb i kan tak gemar horlicks....

Salmiza said...

alamak...x pernah rasa lagi mc flurry horlick...kena terjah ni!!

miss Fyqa said...

cornetto sundae tu nmpk cam sedap jer.. lalalla~ nk mkn eskrim gak la.. huu

CaDLyNN said...

dh rase yg horlick tu tapi manis sgtla kak, cepat muak...oreo tetap dihati..hehe

Dee said...

dah cuba mcflurry horlick tu..tapi manis sgt..sedap mmg sedap..crunchy..

akubiomed said...

Meleleh air liur melihat ais krim. :-)

Neeza.Areef said...

yg caramel tu aku pn x pnah try mcm dpt rasakan je manisnya..bek amik horlick lagi dan lagi.. :D

Cik FaRiZaM said...

sy pon dah jatuh cinta ngn mcflurry horlicks :D

saffiya_aleesya @ echa said...

dua2 sedap!!! memang terbaekkk!!

Sue-Rya Qistina said...

must try sundae horlicks ni! terliur sudah...kahkah

AnneRaini said...

aku tak kuat mkn eskrem tp aku nak rasa gak mcflurry ni...adui cepatla gaji.huhu

eima said...

sedap ek.. ramai kate manis tu pasal aku tak brani nk beli tu .......

:: Riri-Fatieha ::~ said...

dah rasa sundae caramel n mc furry horlick ni. tp caramel tu memang terlalu manis la..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perghhhh.. meleleh ar nengok.. anti nk beli la 5 biji.. hehe

intan_blur said...

ramai kate sedapkan..
tp aku belum try lagi nok..

Kakzakie said...

Kakak banyak kali nampak dlm blog aje wahida. depan mata dan rasa belum pernah lagi...

whitecappuccino said...

anak2 akak memang suka beno mc Flurry ni.

miloais milo said...

iols suker sundae perisa caramel tu - sedap banget!

Rinna said...

Jarang makan eskem kat McD.. teruja plak nak torai.. :)

Anamarza said...

Teringin gak nak cuba,

Fieza79 said...

uwahh teringin bebenau nk gi mcD skrg jugak..mc flurry horlicks lum penah..yg strawbery tu pnh la rasa sekali..sedap arr...

ieda said...

mak aiiihh tekanan nie !
bile lahh nak merasa nie
dah banyak kali tgk nie !!! ..

ps : aminnnnnnnn moga abang berjaya ! ..

iizza said...

sy dah raya mc flurry crunchy horlick tu...sedap tapi cepat muak ..

iizza said...
This comment has been removed by the author.
Tina Othman said...

wah bestnya, lunch karang boleh lah try

cheqna said...

eleh kak...ko memang...asal ada belanja kompem ko sayang ketat2 kan??
hahahaha mood jeles ni..

Rtp Farra Arisha said...

those are marvellous! this might be my favorite things. :)

wahida said...

cheqna: cer ko pun belanja aku, sure aku sayang ketat2 kat ko jugak...hahaha...

lizz said...

ermm terliur ceq tau....takper nanti bawah opis kiter nak bukak MD tau... pagi petang kiter order...heeee

[sutera kasih] said...

perghh...mmg xdpt dragui lg kesedapan dua bnda tu !!

anie said...

uishhh...sedapnye.....
rasa cam balik nnt nak singgah pulak...ish2

Mamamya said...

alaaaa...batuk2 ni tgk plak gmbr ni uhuksss....nangis aku nok!! owhhhh batuk pi la ko jauh2..!!! huhuu

Rai said...

eh macam terliur pulak..adess..

|| NaFiRaa || said...

terus meleleh air liur aku nok! tak tahan!!!!

Daddy Ziyyad said...

Horlick sahaja pun dah best nok..inikan pulak dibuat askrim..tapi betul lah, aku makan, rasanya macam kepingan nestum! ahaha

myamyza said...

kak aku kalo masuk blog ko asik lapar je.. huhu

ZSqueenbee said...

ooooo i likee....try jgn x try..sedapkn sis..arrrrrr akak sombong...

JunAina said...

Rabu lepas gi mek d ngan hubby...menggigil tangan dah tengok holic mek flury tu tapi gigil jugak otak ni takut kena marah makan es...akhirnya gigil le hati tahan gerammm....

Mimy Hamid said...

horlicks tu mkn lama muak la...aku ttp suka sundae forever

Bitt (double IS) said...

aduhaiiii aku tengah sakit nehhhh