nuffnang advert

Friday, February 10, 2012

Ladang Teh, Bandung

selamat petang semua...
teruskan mengupdate lagi jalan2 kami...kena update cepat, cepat update, cepat habis...kalau lambat habis kang, korang jemu lak....ngeeee....

 gambar ni masa on the way nak gi mkn kat Kampung Daun...balik dari Hot Spring Sari Ater tu....nampak cantik je, terus si Iyra jerit kat pak supir suruh berenti....

 tapi masa ni dah hujan renyai2...jadinya masa ni tak byk gambar la....

 tapi masa balik dari Kawah Putih, ada jumpa lagi ladang teh yg lagi cun...pun kami berenti kat sini jugak nak bergambar....cantik kan?

 hebatnya ciptaan Allah....serius masa aku tgk ni terus teringat sawah padi bertingkat yg sgt cantik kat Tegalalang, Bali...tapi ini ladang teh...kat Bali tu sawah padi bertingkat tapi sekali pandang mcm ladang teh...

phewwwww...geram je aku tgk gambar ni weh....cantik sgt....rasa nak guling2 kat ladang teh ni...

 first pic korang tgk aku pakai baju biru kan? itu masa balik dari Hot Spring Sari Ater tu, yg ni pulak baju hijau sbb baru balik dari Kawah Putih..hari yg berlainan ye, aku sekalikan je gambar2 di ladang teh ni....n3 Kawah Putih akan menyusul minggu depan...

 abaikan rambut aku yg serabai tu...kat Kawah Putih kabus tebal dan berembun...jadinya rambut pun basah...pas tu pulak kat ladang teh ni berangin, tu yg jadik rambut rupa gitu tu...apapun yg penting, aku maintain sweet....wakakaka...matilah statement...

ada rumah kat tgh2 ladang teh...mcm best je duk situ kan....mesti malam2 sejuk giler...

on the way balik tu, ada sederet kedai jual sate biawak...apalah rasanya ye...ekekek....kelinci tu pulak arnab...weh, korang jgn la mkn arnab weh..kesian dia...dia terlalu comel utk disembelih dan dimkn...huhu....


p/s: next week menyusul n3 air terjun Maribaya dan Kampung Daun...

62 comments:

qemaishak said...

sate biawak?...bunyi pun dah gerun weh..cantik giler pemandangan ladang teh tu, rasa nak guling2 juga:)

mama aini said...

wah2..posing sakan ek !!..ha2x..tak lalu tang sate biawak tu..hikk2x..

fiza said...

Eeeuuwwww...satay biawak, kembang tekak aku.

Cantik gambar2 nih.

Aine Ainun said...

Bley tahan ladang teh dia,

yerkkkkk,
ado lak sate biawak...!

Betuila sungguhpun bole mkn,
tapi x sampai hati nk mkan rabit tu,hu

tapi kalo kite kesiann, katanya
haram makan, ye ke?

intan_blur said...

wahhh..cantik kan ladang teh dia..lebih kurang cantik mcm cameron.tp kat sini mcm lebih nyaman sikit..
nape ko x try satey biawak..xpun ko amik pic tu..nak tgk jg ;)

whitecappuccino said...

Sate biawak??? mana tau nak sate ayam dia tersilap bagi sate biawak! uh!!! tak yah makan semua tu!! cantik ladang ni!

ct rahani said...

cantiknya ciptaan Allah.. sejuk je mata memandang.. sate biawak? erkk.. tetiba rasa nk muntah.. huhu..

AnneRaini said...

tapi arnab sedap...huhuhu

|| NaFiRaa || said...

canteknye permandangan ladang teh tuh.. mesti sejukkan suhu kat situ..

atty's said...

ida memang sgt cun okeh..
ada satay biawak.sapa le makan tu

mek jah said...

nmpk mcm kat cameron

tapi lebih kepada BALI di SARANAM

rindu pak isme plak!!!!!!!

kahkahkah

Rinna said...

Cantik.. ladang teh.. segar mata memandang.. hijau jerk..

wahida said...

aine ainun: dari dulu sampai sekarang mmg tak gamak nak mkn daging arnab...huhu...

intan blur: gila ko? nak mkn sate biawak?

atty's: wah...bestnya dgr pujian drp akak...hehe...anyway tengs la kak..

mek jah: ah, ko ni, abg bear ko ingat, pak isme ko ingat...waduh...ribut gini...

akubiomed said...

Sudah ramai-ramai marilah memetik teh. :-)

Salina@IbuAqil said...

Ayark!!! Biawak?!
Hik3!!!
Arnab!!!
Nehi!!! Comel lote x sggp..
Happy weekend dear!! ;)

::NureeN:: said...

cantik ladang tea dia.. tgk ladang tea teringat masa kami kat cameron bln jan lepas.. besttt..

Hanis Azla said...

bestnya wahida.. waktu pergi bandung last time cuma sempat shopping.. tak sempat nak melawat keindahan tempatnya mcmm ni.. rugi2..

amirah said...

nasib baik dia tak jual sate katak ko..kalo dak..adoi..kembang tekak

:: Mrs.Eady :: said...

sate biawak komodo???

Neeza.Areef said...

hijau yg sgt mendamaikan..terus mcm x rabun..hehe

Mama Ema said...

sate biawak?yairk...

CaDLyNN said...

k.wahida mmg sweet pon! :)

Qhaifa Nur said...

teringat teh kat cameron...
ada ke sate biawak....

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Abangnya tak ikut ke?

wahida said...

qhaifa nur: apa pulak tak de kak, kat Bandung tu lah...ekekek...

cadlynn: alololo...

Dinas Aldi said...

Allah, sate biawak pun ada! Sabor jalah dema tu. Comel la nama kelinci tu, arnab yeh..

Ko memang sweet la noks, rambut kena embun pun maintain :)

Ladysirna FA said...

Mak!Nampak biawak pun saya lari...macam mana diaorag boleh buat sate ni...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cantik view dia :D

adarnadzmie said...

cantiknya ladang teh tu...rasa mcm nak pegi hari ni jugak ke sana...kihkih...

miloais milo said...

sate biawak????
adehhhhhhhhhhhh!~ rasa nak muntah pun ada ni....

♥ dak pink said...

Sate biawak?
Euwwwwwwwwwwwwwwwww

Eye_nee said...

Ya-Allah sis byknya tempat yg menarik dibandung selain dari tmpt soping dia tuuu....nak repeat balik nak repeat balikkk..tak kiraaaaa.....

GreenJade said...

ferghhhh tantek nye view...i loikeee

errr takkan ko x cuba sate biawak beb? sure sedap ...kah2 (*gelak geli2 smbil tepejam2 mata tbayang bewak yg x ensem tu)

rasp said...

bestnya sis....
ada feeling cam CH pun iye hehehehe...
tapi yg bestnya sbb gi dgn geng yg sekepala kannnnn....

fazilzura said...

geli tekak haku tgk ado sate biawak eeeeeeeeeeeeeeeeeee

ooo kt sano pun ado ladang teh ye , baru ku tau ....

emm aku mmg vote ko le jd duta ladang teh .. bj pun dh wrna ijau

aReLaN said...

jelesnya orang tu leh jalan2.wuuuu...satay biawak.perghhh..sedap ke ek

Ms Fai said...

cantik!!! mesti sgt tenang kan kat sana? fai pernah pergi ladang teh cameroon jer...hehe...

Angah said...

sate biawakkk.gulppp gelimanmannmannn

Izan Ishak said...

geli plak ada sate biawak... terus kembang tekak...

ZWAN SABRI said...

bestnye.. antara ladang teh bandung n cameron, mana yg best ek? btw, tingin ah nk makan sate biawak.. HAHA

Mamamya said...

sedih sbb aku x dapat tgk pun gmbo2 ko kat ladang teh ni...b/band aku problem sejak dok melaka tp aku gigih masuk sini jugak...uhuksss...

kasihredha said...

sate biawak...anda berani??? hihi

MaryaYusof said...

Salam Wahida!

Wah dah keluar rupanya gambar ke Bandung... Pernah tgk gambar mbr pergi kawah putih tu...mmg cantik, siap ade pengantin lg amik gambar... Sate biawak tu, guna biawak betul ke? Atau name je biawak..erk...

susumanis said...

adoiii..ending dia sate biawak..abis seme ladang teh cun ilang dari memori..hehehe

mamasuri said...

tgk gambar ladang teh sejuk hati aku...
tiba2 ada sate biawak lak..aduh..ko tak tanyer ke diorng..apa rasa...?hehehe

Munnafendy said...

ha yg ni mcm kat cameron highland pulak! hehe

kat kmpung sy pun ada bela kelinci tu tp bkn utk dimakan..kalau dah uzur2 nak mati sembelih siap2 n bg jiran..sbb kitorang xsggup nk mkn

Azian Elias said...

ada tempat minum2 teh kat situ tak wahida? mcm kat cameron tu..

si tuan putri kiUt said...

cantiknyee vieww... kalah cameron laaaa....

NzA said...

cantik sgt5X pemandangan di ladang tu wahida..model pn cun..badan wahida nmpk susut la.....

satey biawak???????oooooo..tidak!!!!

Tiramisu Fatiema said...

cantik..wah siap posing tu..haha..seronok tul akak g jejalan

khairul said...

sate bewak ?????

wida said...

sate biawak? erkk...gelinya.

sis mmg maintain sweet sokmo..hehe

delarocha said...

seronoknya

Tihara said...

alamak sate tu bercampur2 dgn benda halal..tp tpt ni cantek wahida :)

Maya Mayana said...

biawak tu seram dengarnya..macam mana rupanya...


haissh seronoknya..asyik jenjalan saja..cemburunya saya :)

MULAN said...

gila sate biawak...!!!! ha ahh.. kesian nak makan sate arnab sbb arnab comel..

kat sari ater tu, sama je pot2 kami pi tahun dolu2.. best kan..

kakchik@ella said...

cantek la ladang teh tu? Sate biawak??? gila ahhh.

wan nurul hezrina said...

satay yang lain ok but biawak??eiii goli den!

lawanya ladang teh..sejuktak kat sana?

ikatankasihku said...

cuci mata betol aku tgk gambr2 ko ni, semuanya cun2

idasm said...

wahida.. biar je rambut serabai ke apa.. janji posing... ida suka tgk semua pic... best!!!!

kalau ida pun sure.. posing je kerjanya... hehe....

Teratak Hami said...

Boss cina akak dulu suka travel. Dia kata daging yg paling sedap pernah dia makan adalah daging biawak. Percayalah ..

Mucunguzi said...

adoiii..ending dia sate biawak..abis seme ladang teh cun ilang dari memori..hehehe