nuffnang advert

Monday, February 13, 2012

Air terjun Maribaya, Bandung

selamat pagi semua....
teruskan lagi mengupdate citer jalan2 kami di Bandung...lepas je gi bergambar gedik kat ladang teh tu, terus kami gerak pegi Air Terjun Maribaya...asalnya nak pegi air terjun Curugcimahi, tapi tak sempat la, jadinya kami pegi air terjun yg berdekatan je...

masa ni geng2 lain mcm Nor, Elly ngan kak Tina tak join, dorang lepak dlm keta je...masing2 dah penat katanya...jadinya aku, kak Dee dan Iyra je la yg memeriahkan suasana....ngeh ngeh....

dah korang apesal? keras kejung kekdahnya?

bergambar sebelum masuk ke dalam kawasan air terjun....nak masuk sini kena bayar lebih kurang rm2.70....

asalnya kami nak jalan je menuju ke air terjun tu...tapi mcm jauh la pulak...lepas tu mcm scary pun ye sbb tak nampak org lain pun kat dlm hutan tu....nasib baik ada budak2 ni offer nak hantar masuk ke dalam hutan tu...asalnya dorang mintak rp10,000 utk pergi sahaja, tapi aku mintak rp10,000 pegi dan balik....pas tu mintak dorang guide sekali kami kat dlm air terjun tu....

mat rempit dan awek dia...kehkeh...

punya lah aku nak duduk motor stail gitu, aku menjerit2 takut jatuh weh...tu lah, kononnya nak rasa sgt cara cewek2 dorang naik moto duduk mcm tu, sudahnya aku rasa kedudukan aku tak stabil...wakakaka...nampak sgt badan aku berat....tapi masa balik aku duduk mcm biasa lah...serik weh....agagaga.....

ko tgk tu...mcm nak jatuh kekdahnya....huhu...tapi pengalaman la...kalau kat KL, tak merasa la aku nak duduk rupa gitu...

dorang dah berlepas....jauh weh nak mendapatkan air terjun tu....

bila dah sampai, kena turun tangga pulak...80m lagi...turun okey la, bila nak naik balik, semput mak....huhu...

bila dah sampai, tgk air terjun ni sgt la mendukacitakan....air dia coklat la weh...tapi budak2 motor tu ckp, sbb musim hujan, tu yg air dia rupa gitu, kalau tak, cantik je...entah la...ntah ye atau tak....ke mmg kotor tu sbb tourist tak ramai masuk sini....

air terjun ni diambil sempena nama seorang perempuan pada zaman dahulu yg sgt cantik yang digilai ramai bernama Maribaya....

tak nak dah masuk sini lagi....pas ni kalau ada rezeki ke Bandung lagi, nak try masuk air terjun Curugcimahi....

try menembak dgn skill yg nan hado...ekekek....

61 comments:

cheqna said...

kalau air tu jernih mesti lagi cantik kan???
happy monday kak =)

Aine Ainun said...

Hamboi, posing sakan....

Lor, kok coklat airnya?
Plan nak mandi ke p situ...eheheeee....

wahida said...

aine ainun: eh tak de lah...tak plan nak mandi, nak tgk je air terjun dia...sekali coklat daaa....huhu...

*SiRibenMerah said...

iyra tertipu disini....smp2 je br tau bukan curugcimahi.. waaaaaaaaaaa~

ok.la jugakk ada cowok ganteng.. terubat duka... hihihihihi

KhaiRin : anies said...

igt kn mcm niagara waterfalls hehehehee
yeke? bleh caya ke fakta bdk2 tu

rasp said...

sib baik ada adik2 rempits tu...
kalo dak jenuh nak masuk dlm tu ek....
lelama skill tu akan bertambah mantopsss..

Lya Colours said...

adoi kecewa terus air coklat. kalau x bleh menyelam sat.hehe

Huda said...

aah kan, kalau air jernih lagi best kot..

wahida said...

siribenmerah: apesal ko kata tertipu lak nok? ko kan tau, mmg kita akan ke maribaya? adoi la hai...

Kakzakie said...

Berani betul wahida bertiga tumpang motor tu... dibuatnya kena bawa entah kemana?

Cantik airterjunnya

sisdee said...

sgarnya rasa pmandangan dia...

i gelak tgk gambar yg awal2 tu hahahahahah mesti tgh tak sedia kan kikiki

atty's said...

wah, kan main lagi semuanya dpt pakwe2 eh..

CaDLyNN said...

ouh..dah serupa air teh tarik...

Daddy Ziyyad said...

posing atas motor memang gedik hokkeyyyyyyyy...~haha..

jeles nya aku!!!!!!

Mama Ema said...

rempit ke dalam hutan...bahaya tu..hehehe

wida said...

wahh..sempat merempit lagi.mmg kelasss

khairul said...

x mandi manda ker ?

norhidana said...

ohoooo menjd awek rempit yek... aah la tak berapa lawo,mcm air terjun kt sini je kan...

intan_blur said...

fuyoooo...cantik menarik tpt nih..teringat tpt ni mcm kat temple park la beb...lebih kurang kan..
siap naik moto lagi...

wahida said...

khairul: tak kuasa nak mandi mandi weh...

intan_blur: ye ke nok? aku pun dah lama tak masuk templer park tu...huhu...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantik air terjunnya...bila aku nak sampai kat sini nie...

..::SangRatoo::.. said...

Da..kalau ko naik moto mcm tu kat kl..aku nak ngk tau..hehehe.. :D

My Little Diary said...

yuhuuuu jalan sakan ko ye
:)

ieja amieja said...

wahida..nmpk macam x de org jerk..tp pemandangan dia cantikkan..sejuk segar gitu..

kakchik@ella said...

KC gi Bandung dah byk kali tapi tak pernah lagi gi air terjun. hihihi.

wahida said...

ieja amieja: mmg tak de org pun, cuma masa balik tu nampak la couple Arab baru sampai...tak ramai nak masuk sini mungkin sbb air terjunnya tak berapa cantik kot...

Dee said...

hahaha..gambar keras kejung tu sbb lum ready lagi, cowok ganteng tu dah snap..cis..cis..apapun merempit adalah seronok dengan diiringi suara jerit dan gelak berdekah2 wahida di dlm hutan yg sunyi sepi..wakaka...

eLLy said...

Nasib baik aku tak join if not lagi sempottttt ;p

wahida said...

dee: kahkah..kan? suara aku paling kuat dlm hutan tu..bergema nok...kehkeh...

elly: betul tu kak, aku yg pulak yg semput lepas naik tangga tu weh...huhu...

susumanis said...

aduhhh..nyaman sekali disitu ya bukk...hehehe

amirah said...

patutla cam takdek orang lain ye weh..korang tak takut ke? cam scary je tempat dia..hehe

qemaishak said...

mesti xramai org situ kan kak..xpe janji dapat posing kan hehe

::NureeN:: said...

best arr air terjun tue.. tgk pon dh tau betapa sejuknya air dia...
gaya naik moto tue x tahan tu hehehe

*SiRibenMerah said...

sape2 yg komen air terjun tuh best mesti x baca citer full yg kak wahida duk story tuh.. kahkahkahkahkah...

Sue-Rya AQ said...

cuti2 yg best buat akak..seronoknye! berjln je keje nye kan..haha

Tina Othman said...

naik turun tangga yg tak larat tu

♥ Wina ♥ said...

cantekkk!

adarnadzmie said...

cantiknya air terjun tu..klu air jernih lg cantik kan...

wah dapat naik motor ngan cowok yer...hehe

ieda said...

amboiii merempit ngan mamat mudee yee ekekeke ..
cantik2 tempat nie ..
aduhh tgk air terjun rasa sejukk je ;)

ajumohit said...

Ngeee bestnya, siap naik motor bagai ye, mhirup udara segar sambil tgk view cantik kan ;)

wahida said...

amirah: mmg scary pun weh..tawakal je tu...

Munnafendy said...

haha gmbr no 2 yg keras kejung tu kelakar =D

itu naik motor cara kmpung tu..makcik2 bonceng pakcik2 baru balik dr kenduri kawin..hehe

Nieda said...

Akak tak pegi sini pong...

Diana @ bilakukatacinta said...

hamboi..hamboi..hamboi...bercuti sakan kakak sorg ni

acheeqa farhana said...

wahhh..bestny amek gamba pakai dslr..pnjam boleh?hehehe

Neeza.Areef said...

siap merempit dlm utan..hehehe..

~aSHa~ said...

seronok nye gi tempat mendamaikan

Anum said...

syoknya cuti2

wan nurul hezrina said...

lawa jugak ekk air terjun..asal ko tak mandi jer kat situ??hehe..alahai duduk ataih motor ala2 sopanlah2=)

Sekadar Coretan said...

weiii bergayanya dok atas moto camgitu ek

lieynanilaz said...

weh ko macam gayat jer naik motor...kes tak biasa kot..hehe.

MULAN said...

seronoknya...!!!

Kamalia said...

kahkah..kelakarla akak ni..tergelak baca bila baca caption gambar naik motor tu..

Salina@IbuAqil said...

Sis!! Kalo nak duduk style mcm tu kalo dpt nek vespa memang mantop.. Hik3!!!! Tmbh pakai lak kebaya sendat.. Pergghhhhhh!!!

|| NaFiRaa || said...

kalo lah air terjun tuh jerneh.. mesti lagi cantek permandangan kat situ.. musim hujan ke kat sana?? kalo hujan.. memang betol lah air jadik kotor..

wahida said...

lieynanilaz: apa pulak tak biasa naik motor...pegi keje balik keje naik moto tau, cuma tak biasa duduk rupa gitu...kehkeh...

nafira: mmg kat Bandung musim hujan masa tu...huhu...

ikatankasihku said...

hahaha, sporting semuanyer... :)

~aYu~ said...

jauhnya nak ke dalam tu.. time sy ke bandung tak terpk lak nak ke air terjun.

Liza Abu Bakar said...

ala kampung yg mendamaikan je..

idasm said...

kalau kena jalan jauh chenggitu.. belum tentu suamiku nak masuk situ..
tp ida okey aje... hehe...

akubiomed said...

Sempat merempit untuk melihat air terjun secara dekat.