nuffnang advert

Thursday, February 16, 2012

Cilaki Seafood, Bandung

selamat pagi semua....
hari ni update pasal kami makan seafood lak...kami mkn kat Cilaki Seafood...kedai ni ada beberapa cawangan tau....

 air ni Nor yg punya...dia setiap kali mkn pun order air Coke ni....aku pulak lagi prefer minum teh o dia yg tawar tu....teh tu adalah complimentary yg diberi pada setiap org....tapi gambar teh o aku tak amek la...ala, rupa teh o mcm kat malaysia jugak...

 yg ni adalah cap cay goreng....sedap....kami order sepinggan je, tapi portion dia besar ko....cukup sgt utk kami mkn bertujuh termasuk pak ceppy...

 ini pulak kami order ikan baronang masak saos padang...sedap tau!! dua lauk ni je pun dah sedap kami mkn, berselera sgt....Nor yg tak boleh mkn sgt ngan lauk Indon pun, boleh berselera tau mkn kat sini....

ekceli kami mkn kat sini dua malam berturut2...masa malam pertama mkn kat sini, kami order ikan bawal dan kangkung belacan....tapi disebabkan kamera aku weak masa mlm first tu, gambar food tu tak dpt nak amek...ni je gambar yg ada....yg penting aku nak ckp mkn kat sini sgt sedap okeh....
kalau korang dtg Bandung, kalau teringin nak mkn seafood dia, korang boleh dtg Cilaki ni....sgt recommended dan makan pun murah je noks....

esoknya pulak, pagi2 kami dah checkout dari Hotel Kenangan...nak gerak ke Jakarta pulak lepas tu....tapi sebelum tu, kami shopping serba sikit di Pasar Baru, Kartika Sari dan Amanda Brownies....n3 akan menyusul kemudian....


p/s: n3 aku n family mkn Cilaki Seafood masa first trip dulu boleh klik sini

78 comments:

Lya Colours said...

sedap. nyam nyam nyam

fiza said...

Pepagi dah di jamu ngan gambo makanan ☺☺

ejaMaria said...

setuju... food dia nampak menyelerakan... logik klu sedap... ;p

:: Mrs.Eady :: said...

aduhai nookk..best nyer ko ni kan...

cheqna said...

terliur tengok

Kakzakie said...

Kat sana memang hidangan dia bagi jenis banyak kan. Bagus juga boleh sher 7 org... nampak memang sedap wahida.

khairul said...

DH LA PAGI NI X AMIK BF..adoiii

Huda said...

aih, dahlah lapar pastu nampak pulak makanan sesedap rasa ni, sedaplah cap cai tu

NM02 said...

wallllllaaa!!!!!!!!!!!!!!


dress tu.... kalah ning baizura bercuti kat obesi... caiyok!!!!

wahida said...

NM02: hahaha...ko ada?

NM02 said...

ye la... aku tak mampu!!!!

tapi, lepas branak ni kalu badan aku mcm sazzy falak, kau jgn tekejut masa p phuket aku pakai dress labuh ketat kalah model jamu mak dara tu...

hahahahaha

statement pitam dua ploh lima kali!

wahida said...

NM02: perghhhh...ni mesti diet habes masa pantang neh....ok, aku tunggu badan ko mcm sazzy falak okeh!!

aanie said...

ikan baronang tu nmpk cam best....

NM02 said...

kau perli aku kan!!!!

mencik!

nak ngadu ngan harun salim bacik la mcm ni...

huhuhu

wahida said...

NM02: harun salim bachik kenal ko ke jah? ke sebelah umah ngan ko?

lieynanilaz said...

raso botol coke tu ada dak kat malaysia...macam dah susah nak jumpa...

NM02 said...

la.... kau tak tau ker

mmg dia tak kenal aku pun... hahahahaha

kang aku kata dia sedara aku, kau juling bijik mata pulak...

tak pun kau gelak kuar ayaq mata menitik nitik mcm ari tu..

kesian kau... hehehe

wahida said...

kalau herman tino sedara ngan ko aku percaya lah...hahahaha....

NM02 said...

femes weh dia sekarang...

untung2 leh tumpang glakmer

kau ada

wahida said...

aku sedara ngan lisa surihani ko tak pernah tau kan? dia ada jemput aku pegi wedding dia...ko ada?

NM02 said...

oh ye ke... takpe, nnt aku nak tgk muka kau masuk tv ke dak masa dia kawen. kalu sedara kompem dok dekat ngan pengantin kannnnnn

larik!!!!!!!!!!

wahida said...

nm02: aku malas la jah...mana nak jaga anak lagi, nnt yg duduk ngan pengantin mak aku jer...kehkeh....

NM02 said...

@_@

Munnafendy said...

nasib baik la restaurant tu namanya cilaki kan kak...jgn salah eja sudah...hahaha

*ni ape tetiba masuk lisa surihani ni? (nyibuk) =D

wahida said...

lieynanilaz: ye la...rasanya kat Malaysia mcm susah je nak jumpa botol coke lagi kan...

munnafendy: haha...itu perbualan antara aku ngan BFF aku...dia tu sengal sikit..layankan je la...haha...

*SiRibenMerah said...

ehhh...yg ikan bawal tuh x de amek pic langsung kannn.. adushhh~

terkenang2...

::NureeN:: said...

adusss... dh la tgh lapaq ni... tgk ikan sos padang tuh bangkit selera tol

Raden said...

nsib bek name die bkn cilake

Anum said...

tgk gambar terus lapar

anie said...

perut terus menyanyi tgk pic makanan nie..

suka giler kat kartika sari punya brownies...sedap tapi mahal..hukhuk...

Rinna said...

Sedapnyaa tgk ikan saos tuh.. :)

wahida said...

siribenmerah: tak amek gambar sbb masa tu kamera aku kan weak...ada gambar dari kamera geng lain tapi aku tak amek sbb gambar goyang...huhu...

rasp said...

restoran nie kena sebut betul2...
ejaan pun kena betul hehehehe...
yg penting food dia yg mantooopss kan...

whitecappuccino said...

menu yg best sentiasa..tapi org yg pakai baju hitam depan restoran tu lagi vogue!

norhidana said...

uis sedap nmpak ikan itu...garing2 di goreng nyer...
kamera ko asik weak je ye kak... hehehhe

amirah said...

kiranya korang nyer agenda jenjalan je ek..sebab shopping cam last2 minutes je..

*SiRibenMerah said...

tuh la.. rasanya ada yg amek pic ikan bawal tuh.. hahaha..

*apesal nama dia kena sebut betul2?? iyra still x dpt tgkap maksudnya*

Pepel BoNda AmaNi said...

jelesnya....xdapat join korang xpa..next trip k...

Riri Yoorin said...

ooo dah lama saya tak holiday..

Syaheera said...

Name kedai bukan main.. Hahahaha.. Kalau sedap bak katemu, mmg dlm list must visit laa hendaknye.. hehe

Kak, dah call dah Budi tu.. tak abis2 ngan Sharul Khan dia.. Hahah

Apesal dia charge lebih plak nak gi Kawah Putih..Lagi 150,000 kate dia..Tapi utk kereta mmg harga berbaloi, Naseb sebot name akak, dia kata dia bg discount 50,000..Asal 850,000 utk keta sbb gi 12 org..

MULAN said...

ohh amanda brownies & kartika sari..!!!! sodap nya..

Salina@IbuAqil said...

Waduh!! Lapor jadinya.. ;)
Ikan tuh!!
Menarik hati ku.. ;D

Dee said...

iyra..nama restoran tu cilaki..kalau salah sebut jadi celaka or cilake..mcm menyumpahlah..paham tak ni?

aku rasa aku ada amik dlm hp kot..tp mcm biasa kalau dlm hp mmg tak clearlah pic tu..ke camera elly? tapi bawal tu mcm terkenang-kenangkan..rugi tak ada pic..serius sedap..

misya said...

gambar makan sedapnya

Neeza.Areef said...

wowwy..ikan tu cam panggil2 je..npk menyelerakan

wahida said...

norhidana: tak lah selalu weh...hari tu je...dah n3 aku byk, tu yg ko ingat battery aku asyik weak je tu...kehkeh...

amirah: ha ah nok, shopping last2 minit gitu...lepas tu terus gi jakarta pulak...

siribenmerah: sbb nama restoran ni kan mcm nak sebut 'celaka' je kekdahnya...haha...

syaheera: mmg nak gi Kawah Putih dia tambah lagi rp50,000...sbb perjalanan jauh nok...amek masa dua jam tau...nak gi tangkuban perahu pun dia caj rp50,000 lagi...
weh...keta tu mintak diskaun lagi nok...boleh lagi tu...

wahida said...

dee: ada gambar kat kamera elly, tapi aku tak dpt nak publish sbb gambar goyang...aku rasa elly terketar2 tgn kot sebab duk sebelah pak ceppy, tu yg gambar gegar tu...hahaha...

kakchik@ella said...

Cilaki memang feveret restaurant KC kalau ke Bandung. Seafood dia murah dan sedap.

Tihara said...

nice la..nampak sedap seb bek tk nama cilaka restoran tu..hik3 :)

ct rahani said...

sedapnya kak.. asyik tgk mknan je perut pun dh berdendang syg nih.. hehe..

gadisBunga said...

uiiii...dah berjejehan air liur ni haaaa~

miloais milo said...

ok - mata iols memang rabun
dpk baca - cilakak seafood, bandung

apa kes????
hak hak hak

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. sedapnye tengok lauk ikan tuh.. terliur weh!!

idasm said...

kelakar nama restorannya.. tukar sikit hurufnya boleh jd cilakak... heheh....

tp apa pun yg penting sedap... kan...

tak sabar nak gi bandung nih....

eiela said...

terkejut tengok nama restoren cilaki. kat malaysia plak ada nama restoran nama intai2. biar pun pelik tapi makanannya sedap.

Sue-Rya AQ said...

hehehe..yg x bole blah nama kedai tu..cilaki or cilakak? harharhar.. :D

Bitt (double IS) said...

alamak cutenya kakak dress hitam tu :) tu la tengok pon memang mngiurkan

yana-feehily said...

sedapnya la..(badan tgh membesar, tgk makanan terus rasa lapar..huhu )

hmm..bila la nk menjejakkan kaki ke bandung..

Izan Ishak said...

sedapnya tgk makanan ni semua...

qemaishak said...

Seafood mmg pilihan hidanganku kak..mata tertacap kat dress ko kak, cam remaja muda belia lak tgk ko pakai dress gitu hehe

KhaiRin : anies said...

igt td mkn kat restoran jepun heheehe

*SiRibenMerah said...

wahahaha..
baru kutahu maksudnya 'celake'..
kehkehkeh..

maklumlah.. jiwa luhur dan suci neh x dpt nk tgkp word2 tuh.. kahkahkah..

*saya yg sengal dan lampi*

Qhaifa Nur said...

macam tu lah kan bila ke tempat orang nama pun unik sekali, nampak memang menyelerakan...

Daddy Ziyyad said...

Ikan baronang?ke ikan berenang? haha

FiZa said...

byk betul info kat bandung ni...x sabar nak p bandung bulan 5 ni...

Amie said...

Bestnya dapat shopping di Pasar Baru!

munna said...

perghh... meleleh tgk ikan masak sous padang tu

Alin's In D House said...

wah2 beatnyer. Tgk makanan macam lapar pulak. Adeh bilerlar nak sampai bandung nieh...

Kazman & Sue said...

memang best la jalan2x kat sana.... lagi letak gambar makan la pulak.... nak makan kedai indon kat sini was2x pulak... hee3x

ajumohit said...

Tenang je menikmati makanan Kat situ hihi

Nazayiena said...

Tgk gambar makanan macam sama jekan dgn masakan M'sai....

Mama Ema said...

menyelerakan tgk kepala ikan tu..

wan nurul hezrina said...

naeklak nafsu nak makan!

akubiomed said...

Nama restoran yang unik. Apa specialties di restoran ini?

wahida said...

akubiomed: seafood la bro...ikan yg segar semuanya kat sini..

Billyyhl said...

uiiii...dah berjejehan air liur ni haaaa~

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



TIPS BERCUTI KAT BANDUNG said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza : IDR 450.000/DAY
-suzuki APV : IDR 450.000/DAY
-daihatsu luxio : IDR 450.000/DAY
-suzuki ertiga : IDR 450.000/DAY
-kijang inova : IDR 600.000/DAY
-KIA Pregio : IDR 600.000/DAY
-isuzu ELF (15 seat) : IDR 800.000/DAY
-isuzu ELF (19 seat) : IDR 900.000/DAY

harga kereta tersebut sudah termasuk :

-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal

per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimobi2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan terjamin keselesaan nye, confirm free breakfast buffet, wifi and other hotel facility..

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kamiat :


whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT