nuffnang advert

Tuesday, November 23, 2010

Cuti2 di Bandung ( Cilaki Seafood )

salam semua....
hari ni aku update lg citer di Bandung...ngeh ngeh... harap korang x bosan...byk lg n3 neh...
pas shopping sakan kat Pasar Baru dan Cibaduyut, kami pun dah kelaparan, kami cari makan la ...asalnya kami plan nak makan makanan sunda, tapi hajat x kesampaian bila makanan sunda ni kering semata... x reti la pulak kami makan sume lauk  x berkuah gitu....pas tu pulak tgk ada ayam tu di serve sekali ngan kepala ayam...uwekkkk...potong stim tul!!!!
so, si Budi tanya nak makan aper, kiteorg jawab la..susah2 mkn seafood je la...Budi pun bawak kami mkn kat Cilaki Seafood ni...
jom kita tgk mcm mana org Indon masak seafood....

 Cilaki Seafood, nasib x Celaka Seafood...muahahahaha....

 mcm2 menu ada kat sini....

 muka yg dah kepenatan...sambil tunggu food...aku perasan kat mana2 kedai or restoran makan kat Indon ni, mmg dorang akan hidang teh O tawar...mungkin sebagai welcome drinks kot....hehehe....

 kerang asam manis....20,000 rp sepinggan...sedap!!!!

 Cap-Cay...25,000rp sepinggan....kami order 2 pinggan....best!

 bawal saos tiram...khas utk orang chicken pox tu..kih kih...65,000rp...

udang rica-rica...40,000rp sepinggan...tgh berasap lg tu...pun kami order 2 pinggan...ah sedap...ah sedap

kakap saos padang...80,000rp...wallaweh!!!

kami makan kat sini total 400,000rp bersamaan rm20 sorang...mmg sedap dan air buah pun sedap...tapi all the juices x amek gambar la pulok...bagus la supir aku ni...selalu recommend tempat makan yg best2 dan murah....
thumbs up utk ko Budi!!!

20 comments:

Dee said...

udangnya besar2 lah sis..murah2 lak tu..pergh..

rasp said...

terkecur tengok semua food tu...
nak nak udangnya...yummylicious!

NM02 said...

kau ade igt kat aku tak masa mkn ni



kau sayang kat budi tu kan. aku kau pinggirkan. tak pe la jah. aku redha dgn pilihan kau.

jap... jgn kejar aku, aku tak larat nak larik ari ni. hehehe

Fieza79 said...

terliur tgk kerang tu...hadoi kat sini mmg takda masakan cm tu kan...

chugie said...

sedapnye tengok kerang ngan udang tu.. mesti sedap. agagagagag:))

NcekYus said...

lapo lak ujan2 ni..saje je ek bg hati panas tgk makanan..

hahaha...cilaki..nsb bkn celaka kan..klu anak dara "cari laki" short word 4 cilaki.. ngee

shi3la said...

wahh besnyer dapat jalan-jalannn nihh...yerlahh namer restoran tuhh semacamm..hahaha...

kerangg tuhh memang terbaikk..meleleh air liur tgk..

salam kenal yer.

imanshah said...

kerang masak pedas tanpa buang kulit??

wah pertama kali ni

Mamamya said...

hadoi....lama x jengah cni byk btl n3 pasal bandung dah t'tinggal....

x jemu pun lia baca...best!!!

ni pun dah b'pinar2 mata baca n3 n tgk gambar yg ada......sblm ni lia ingat kat bandung ssh nak cari makan..tp x rupanya...semuanya nampak menyelerakan....

suami lia kata masa dia pergi kat sana..tahap kebersihan tu agak kritikal.....btl ker??

Joy said...

tak tahan sungguh dgn nm kedai makan ni...kerang masam manis tu sgt la menggoda :D.. dgr 400ribu tu seram aja...hehehe

hanees said...

salam kenal....besnyer bercuti....

a.samad jaafar said...

masuk sini aku terus kebulur..huhuhu..di sana restoran dipanggil rumah makan kan..?

hysman said...

perghhhh kaka..
mantop kuah melinang weihh...
hahahaa..
tp awatnyer pelik nama kedai tuu..
sound cam somting klu silap baca.. hehehe

salam singgah

Sabihah said...

wahh...bestnye nampak kerang tu..teringin nak makan kerang plak...haishh..

salam ziarah n salam kenal... ;)

Sharinginfoz said...

memang sedap betul dan murah pulak tu

wahida said...

dee: besar2 dan sedap lak tu...

rasp: mmg sedap pun sis...

mek jah: aku ingat kat ko masa makan kat sini, ko ader ingat aku? x de kan? ko lg hampeh...

fieza79: kerang ngan udang tu best tau!!

chugie: wallaweh!!!

wahida said...

ncek yus: cari laki? hahahaha!!! lawak giler!!

shila: thanks drop by my blog...rajin2 singgah lg yer...

imanshah: sedap tau...x tipu punyer...

mamamia: Bandung mmg agak kotor, especially tepi jalan dorang..tapi restoran yg kami pegi ni kira ok lah kebersihan dorang ...

joy: awak salah tulis tu..bukan 400 ribu, 40,000 je la..kalau 400 ribu saya pun takut!! hehehe...

wahida said...

hanees: salam kenal..thanks sudi follow blog saya...

a.samad jaafar: mungkin kot..saya pun x tau..tanye Budi...hi hi

hysman: thanks drop by my blog n be my follower, saya dah follow kembali...

sabihah: thanks drop by my blog, mmg nampak sedap kan kerang tu?

sharinginfoz: makanan kat sana mmg murah2 belaka...

nieda said...

terliur tgk seafood

wahida said...

nieda: takpe...kat Malaysia pun banyak seafood...hi hi...