nuffnang advert

Monday, November 22, 2010

Cuti2 di Bandung ( Jalan Cibaduyut )

salam sayang semua...
ari ni aku nak update citer di Bandung lagi...kali ni kami ke Jalan Cibaduyut lak...tempat yang terkenal dengan barangan kulit tapi murah ok...tempat yg aku sgt suka shopping selain Pasar Baru...satu lagi tempat yg heaven pada aku...tapi sorry bebanyak coz gambar tak banyak kami amek...so, layankan aje mana yg ader...

 ni mangga yg dijual kat tepi jalan on d way ke Cibaduyut...singgah jap utk mkn kat apartment balik nnt...try tester dia, sikit punyer manis, kami pun beli lah...sekali sampai apartment, rasa dia nan hado...masam!!! mencik!!!

 dah sampai Cibaduyut...kedai2 kat sini sumer tepi jalan jer....berkawad reramai...best!!!

 masa ni baru pukul 6 ptg...dah mcm kul 9 malam ko...

kedai kasut kulit...mmg murah giler...kualiti yang bagus, design yg cantik2, yg paling penting sedap dipakai...dpt dgn harga 100,000 rp jer...

 selain kasut kulit, my hubby beli jugak jaket kulit....mmg murah sgt...tapi gambar kami shopping kat Cibaduyut ni x banyak kami amek...satu sbb tgh gila shopping, satu lg penat pun yer...tu yg malas tu...

 mari terjah, nak cari wallet, belt dan kasut lagi...

 muka dah penat shopping...

 lepas tu kami ke Terminal Tas...kat sini aku giler henbeg....

 ni plak kat tingkat atas Terminal Tas...kat atas ni jual beg sekolah ngan beg tarik...

pengsan!

korang kalau gi Bandung, jangan lupa terjah Jalan Cibayut tau!! tempat ni wajib...daripada ko pergi Rumah Mode nan hado tu, baik ko terjah Cibaduyut ngan Pasar Baru, lagi best!!!

33 comments:

Dee said...

wui..handbags..handbags..muahaha..

Mrs.Eady said...

best nyerrrrrrrrrrrrrr!!!!!
i love handbeg!!

rasp said...

tingat 1st time i ke sini..
pegang beg nie nak..
tengok beg tu nak...
memang rambang mata kan hahahaha...

mamaaerish@eb said...

mangga tuh kalo x mantion mangga... eb engatkan buah klapa... ahaks

lydzar said...

sakan korang bershopping yer..best best

NM02 said...

kau tak de la nak belikan aku kasut kan jah. tak pe la... aku tau kau dah sampai bandung..



tunduk tanda majuk..


larik... sbb kak jah nak tarik tudung... tolong...

a.samad jaafar said...

aduihhh... mcm best betul bandung nih.. harap2 sampai jugak saya ke sana tahun depan.. errr.. jom baca kisah org sabak jom.. namanya ditukar la..nanti marah pulak kawan saya sebab citer kisah bapa nye..tp..paham ke loghat perak ?? hihihi

nieda said...

wow, holiday ke bandung pula..bestnya kalau dpt jln2 dah shopping..hari tu ada kwn blogger pergi bandung, pastu bila blk mesia baru perasan purse kulit yg dia beli adalah kulit b*b*. mmg kena hati2

kalau dpt handbag kulit satu mesti seronok..entah bila dpt sampai kesana

HonEyBuNNy said...

waduh...bestnya..tmbh part shopping mopping...hehheh....

along said...

i like shopping....ahakkkksss....

imanshah said...

makan jus mangga kat bandung best woo

NcekYus said...

belikan satu...nak!!!! nak kasut..
good info...mmg nk jalan2 ke sana.. he he

chugie said...

mak ai rambang mataku! ekekeke.. selamat mata je yg tengok ni tau..

Pala Maldini said...

terasa macam nak ke bandung la..

mR.sYaH said...

wah byknyer shopping.. heheh..

Heidi Shafiq said...

wahh.. shopping sakan.. :)

wahida said...

dee: dee pun suka henbeg yer? samalah kita...

mrseady: me too!!

rasp: mmg la sis, cantik2 la henbeg kat Cibaduyut neh...saya suka sgt kat sini...

eb: klaka la eb ni...bila saya tgk balik, ye lah...ada rupa buah kelapa lah...hahahaha!!!

wahida said...

lydzar: ala...sesekali perabis duit...hehehe...

mek jah: x pe la jah...ko x pernah hargai apa yg aku beli utk ko...aku x nak tarik tudung ko, aku nak ludah ko bole?

a.samad: hopefully awak akan sampai ke sana tahun depan...Bandung mmg best...btw, saya dah baca n3 awak, nice story!

nieda: kulit babi? alamak...kena check balik ni..thanks nieda...

wahida said...

honeybunny: mmg best part perabis duit ni hunny...balik Malaysia dah x de duit...huwaaaa!!!

along: aku tau ko mmg suka shopping...kau dan aku sama...ahaks...

imanshah: saya dah rasa jus mangga tu..mmg superb!!

ncekyus: org lelaki kalau nak cari kasut sesuai gi Cibaduyut tu...mmg banyak pilihan...

wahida said...

chugie: hahahaha...klaka la awak ni...

pala maldini: silakan book tiket sekarang...

mrsyah: adalah sikit...hehehehe...

heidi shafiq: sikit2 jer..hehehe...thanks drop my blog..x nak jd follower ke? hiks...

Cik Jue said...

best nye...nak pi jugak tapi tak tahu bile...

wahida said...

cik jue: mmg best cik jue, heaven!

Ati Masrif said...

mahu mereng kepala smpai sini..byknyer brg2an kulit..

save ke keluaq mlm2 kat situ wahida

wahida said...

ati masrif: alhamdulillah...jln mlm2 kat situ mmg selamat... x yah risau lg pun ada supir jaga kiteorg...hehehe...

Joy said...

rambang mata tgk hbag..byk!!

wahida said...

joy: bukan setakat rambang mata, nak pengsan!

ERMAYUM said...

da tak active pun berasap iye?

wahida said...

apa yg berasap ni wak??

Lynda said...

thanks sgt2 for the info wahida.. Insya'Allah sy ng kwn2 akan ke sana jugak 3-8hb Dis ney... ;)

Anonymous said...

salam sis, nak tanya 2 soalan:

kedai di cibaduyut tutup pukul berapa ye?

makan malam yang best area situ kat mana?

tq

sri syafi Syamimi said...

Selasa ni sy ke bandung..yahoo!!""x sabar nk shoping!!!!tq for ur info dear..

sepatu cibaduyut bandung said...

kalo mau beli Sepatu Cibaduyut Bandung saya menjualnya secara online

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.