nuffnang advert

Monday, January 9, 2012

makan durian bersama geng pelangi...

selamat pagi semua....
minggu lepas puas aku pulun durian...geram tgk durian tepi2 jalan tu...lepas tu mlm susah tido sbb panas badan, aku bantai durian tak ingat dunia..haha....

 pas tu pekena duyan kat buffet tepi jalan menuju ke rumah aku....aku n beberapa geng bloggers ada dtg mkn kat sini...masa tu buffet sorang rm 10...sekarang buffet tu rm 8 jer...dan kali ni isi durian tak mcm yg kami mkn hari tu la...bijik je besar, isi nipis...huhu....rasa dia pn kali ni biasa2 je...tapi ada jugak la durian yg sedap...

 ni tangan siapa lah yg tak sabar nak sambar durian tu...ekekek...

 rupanya minah ni...si Mimi anak kak Dee...sorilah Mimi, auntie tak bawak anak2 auntie la...next time uolls jumpa yer...

 ni pun anak kak Dee, si Fifi...sweet la dia ni...

pas tu haruslah kami bertiga geng bloggers...hehe...atau senang ckp geng pelangi...ada beberapa geng pelangi tak dpt join...kali ni ada kak Dee dan kak Elly...ini pun sbb plan yg tak dirancang pun...koling2, terus on jer...pi mkn kali ni waktu mlm...nasib baik kedai buffet durian ni tak tutup lagi...kali ni mkn durian tak berapa sgt, sembang je lebih...pas tu kami duk sembang pasal plan kami yg makin hampir bulan depan...oh, berdebar mak nok...

to geng pelangi, harap plan kita ni dipermudahkan dan semoga kita dan family sentiasa sihat hendaknya menuju plan berskala besar kali ni...


p/s: cuak biler perhimpunan 901 dekat sgt ngan ofis aku ni...dorang parking semua kat ofis aku...harap semuanya ok2 je la...dari meja aku boleh dgr dorang jerit Allahuakbar!! Allahuakbar!! ramai giler weh...

62 comments:

ajumohit said...

owhh sedapnya...hubby aku kata kat area perak dah abis duriannya, dia kan keje sana semggu skali mesti pegi kan...dalam hati aku kata betul ke dah abis, atau dia malas nk layan tekak aku hehehhehe

Huda said...

huhu, durian sedapnyaa..901? UHH SERAM..mesti boleh nengok live kan..

KhaiRin - anies said...

x pe x pe..mkn x ajk kite pon x pe... majuk ni

khairul said...

sunggoh menggiurkan

Lelaki Ini said...

tak suka sgt durian..
hekhek

Mamamya said...

wahidaaaaaaa!!! rindu giler nak meninggalkan jejak kat sini..huuu

kat melaka ni aku xder jumpa plak makan durian ala buffet klu x mmg aku dah terjah dulu...aku n anak2 mmg 'antu' derian...laki aku jek kureng sikit....

*Nor`Aine Nor`Ainun* said...

kalo makan sedap je kan...
eheheeeee\\
sat g da sakit baru sedar=))

901??
apa la akan terjadikan...
smga baik2 je
x sabar nk tgk berita

NeenaAnuar said...

adoyaiii.. pepagii dah memeleeh air liuqqq niee!! uhuhuu....

amirah said...

plan apa yag beso tu?jeng jeng jeng

wida said...

mesti jammed teruk hr ni sebab perhimpunan tu..

wah..bila boleh mkn durian ni

wani johari said...

wah sedap nya durian...smlm br mkn duarian musang king...sedap isi dia..bantai mkn smpi 5 ulas, last2 si kecik yg x leh tido...panas kot coz bf...

huhu, jgn join sekali sudah...

ejaMaria said...

waaaa... aku diet takmo makan duyan... tapi bila nko up gambar duyan... huhuhu... meleleh air liur... ;p

L said...

mmg sedap r mkan durian..hohoho...

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

*SiRibenMerah said...

hahahaha.. bufet diorg yek.. dasyat tauuu~

Rai said...

sampai ada buffet..dasyat...hehehe..

harap2 semuanya selamat dan bersabar..

deqnoor said...

best kan makan durian ramai2... :)

btw, DN dah curier hadiah tu. Harap dah smpai dgn selamat... :)

Anum said...

sangat sedap ok

Fieza79 said...

duyan mmg sedap...kalo dpn mata je mesti nak bedal mkn cukup2 smpai puas...

psstt semalam je baru makan dengan pulut...tp sikit je la..sejak2 lps pntang ni byk mkanan kena pntang demi si kecil tu...

Nens Collection said...

hantu durian..satu geng ler kite kak wahida..hehe

kasihredha said...

akak kalau makan durian x hengat dunia jugak :)

intan_blur said...

sedapnyeeee durian...
haritu ank dara aku minta..tp aku x bg..mane blh makan hari2..kang meroyan pulak nnt..;) so aku ganti buah yg lain..

ko jgn join pulak himpunan tuh beb ;)

Dee said...

sorrylah wahida..anak dee mmg menggedik lak time tu..sibuk nak kenal2 ngan boifren..hahaha..

apapun..thx layan kitorang jamu buffet durian aritu..next time aku terjah umah kau pulak eh..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..sj wat terliur!!

rasp said...

wahhhh bestnya buffet doyan...
suka suka suka...

eLLy said...

tak sabar... oh sungguh tak sabar noksss :D

misya said...

mmg best mkn durian

Prettywrite said...

wee..durian....suka durian..ada buffet2 ya kat sana..sini durian pun tak ada..hoho

miloais milo said...

best - best makan deroyan...
seronok makan ramai2 -

wan nurul hezrina said...

kakak ipar den ado kebun dorian kat pahang..nnt den nak poie minggu depan raso..hehe tak sabar nak mkn dorian..jelesnih..huhu

CikPuanHaLia said...

Dah beberapa hari ni aku teringin durian. Eh, tak kira musim dah durian skng ni eh. Manjang ada jer tepi jalan tu.

:: Mrs.Eady :: said...

asal durian je mesti terliuuuuuurr!!arrgghhh...

Lya Colours said...

sekarang dah tak kuat durian macam dulu. kalau dulu, sebiji sorang pon jalan. sekarang macam minat dah kurang. tapi still makan la 3-4 ulas blehh

gadisBunga said...

oh durian....syurganya...!

sisdee said...

part mkn mmg best jek..tapi part bau klu memerut tu muahahahahahahaha

♥ dak pink said...

OHoiiiiiii lah durian! Kenapa kau best sangat ha?

norhidana said...

syoknyer lyn durian tp jln tuh kak... dulu2 masa bujang selalu gk lyn durian ngn geng2 fp..tp skrg nih sejak ada anak jarang dh kuar mlm2 nih... kalu ada pun kejap2 je... huhui
skrg ni lyn durian kt umah ngn adik2 je lah...

Cikpuan rara said...

fuhhh kuning tu.mst sodap tu.

ORLANDO AHMAD said...

gua pon hantu durian huhu

Mama Ema said...

kat rumah ada beberapa ulas lagi durian...marilah perabiskan..hehehehe...khabarnya tak bersalahkan...

Daddy Ziyyad said...

aku rasa ni kali kedua kot aku baca entri ko dgn Dee baham durian. So aku cop korang: Hantu Durian. ~hahaha

Sue-Rya AQ said...

aduh..tergugat iman ku nk berdiet bila tgk durian..hahaha..

aanie said...

wah, apa plan berskaal besar tu ek...

teringin gak g makan buffet durian tepi jalan...makan sampai pengsannn...haha...

ratusiput said...

wahh kenduri doyan ye...tumpang seronok wlu aku tak makan doyan.ehehe.seronok sbb leh nyambil borak2 ngan geng pelangi..

Munnafendy said...

wahhh ape plan beso tu kak? hehe nyibuk ni =P

Rtp Farra Arisha said...

bau durian itu pembangkit selera untuk dimakan...:) durian always be the best...

Ibu Lala said...

waaa sedapnye duriannnn..terliur la.

wahida, ni blog baru kite. blog ceritaku ceritamu dah kena removed.

ieda said...

wahh sedap ..
sib baik dah melayannye semalam dik
skrg nie musim kembali kan ..
ujan2 nie ;)

adarnadzmie said...

tahun 2012 ni akak belum mkn buah doyan lg... jumaat lepas da pi pasar mlm ushar buah doyan tp tak berkenan...huhu...

Nazayiena said...

amboi sedapnya makan durian dgn geng2....apa ye projek mega akan dtg?....

eB ezrin said...

wo ho ho, sdpnyer :)

kayzie said...

syoknye..sedap2

Joy said...

makan ramai2 lg terasa sedap!! 901?? dah reda kan..dah tau found not guilty dah tu...tapi just take care..

Rinna said...

Nyum2 sedapnya makan doyan tuh.. :)

|| NaFiRaa || said...

durian sentiasa di hatiku~ kalo makan hari2 pon boleh.. tapi malamnye x boleh tido..panas weh!!

fiza said...

Durian...kesukaanku. Bila nak ajak aku mkn doyan plak ni ☺☺

Eye_nee said...

adohaiiiiii..akk ko ni antu doyan ni sis...buat merembes ayaq liuq jer...

Juliet_iRa~" said...

wahh nmpk sedap la durian..hee..

ada ek buffet sorang rm8?hee..kira ok la tu kan..:)

Bitt (double IS) said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh habis kempunan bonda amani ni nanti..hehhehee dia dalam pantang tuhhhh...akekkekee

Mimy Hamid said...

berbaloi la makan durian smpi lebam RM8 hengget je...pulunnn

akubiomed said...

Mahu yang berkipas ketika tidurmalam. :-)

mama aini said...

ehem jeles mama !!!..mama tak bolih lagi mkn durian banyak2..hu2x..

Zura said...

kuningnye isi..