nuffnang advert

Thursday, July 21, 2011

mkn sampai darah tinggi naik....

selamat pagi semua...
semlm aku ada tunjuk gambar dlm WW kan...ramai jugak yg salah faham ngan gambar tu, gambar tu aku bukan ngan kak Dee, tapi gambar tu aku bersama ngan kak Reen, dan pas tu gambar tu bukan sbb durian tu pahit, tapi kami gelakkan something.....haha!! kak Dee, kiteorg bukan gelakkan ko la...

 yer...sepuluh hengget ko boleh mkn sampai lebam, atau senang ckp mkn la sampai darah tinggi ko naik...kehkeh...

 mcm biasa, pot ni kat Rawang...tempat aku mkn musang king yg best tu....6.30 ptg aku ngan hubby dah sampai..maklumlah, kami balik keje kan ngan motor, jadinya cepatlah kami sampai berbanding yg lain....

 antara duyan2 yg kami mkn....

 terbaeeekkkkk!! walaupun sepuluh hengget je sorang, kami dpt byk jugak duyan yg sedap2, tapi bukan semua la...ada jugak yg tawar....tapi yg aku tunjuk ni mmg sedap!!

 belasah....

wajah2 bloggers yg dah kepenatan membelasah duyan....sampai mlm kami lepak kat situ, punyalah nak meneman si kak ely tu mkn, ye lah dia yg paling lewat sampai, nak tinggalkan dia mkn sorang2 mmg aku tak sampai hati.....gigih aku tau!! demi ko kak....

nota:
1) punyalah balik lambat hari tu, pengasuh ckp anak2 nangis sbb aku amek anak lambat..ye la, jarang sgt kami amek anak lewat...takut la dorang...ala abang ngan adik, sesekali mama nak beronggeng ngan kawan2 mama...apa salahnya kan...hehe...

2) kepada yg komen kat blog kak Dee, yg bertanya aku ngan kak Dee mmg berkawan ke, jwpnnya: kami kenal pun melalui blog jugak, ini adalah pertemuan kedua kami, mcm tu jugak pertemuan aku ngan kak Ely dan kak Reen...

3) uik..Doctor Faiz...ko mengutuk aku dlm komen kak Dee kan..ko kata dlm blog aku ada gambar sekeping je kan...nah, tgk sampai lebam gambar2 ni...hahaha!! semlm intro je tu.....terus aku terpanggil ko Dr. Faiz..kehkeh...err, lu sampai KL, kol wa, wa belanja cheese nan yg lu teringin sgt tu....

4) BP hubby naik lepas dia belasah agak banyak duyan...dia mmg ada sikit darah tinggi....semlm dpt MC, doc suh rehat, dan dari semlm sampai hari Jumaat ni, hubby kena dtg klinik utk check lagi BP dia tu...harap2 hubby tak de apa2...next time mmg aku takkan bg lg dia pekena duyan byk2...kesian sgt kat laki aku tu....huhu....

5) tengs to kak Dee dan kak Tina yg sanggup redah jem sbb nak mkn duyan...ko mmg best la kak...tengs jugak pada kak Ely dan kak Reen sbb memeriahkan lg pertemuan kali ni....sayang korang!!

61 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

oi oi..biler nk belanje aku mkn durian nih???

amirah said...

ko gak yang kebal mkn durian ni ek..kitorng laki bini memasing pun dh serender..

Faeez said...

sedapnya durian...faeez pun kalau makan durian ni x hengat.....ada darah tggi kencing manis ni..tp tang durian......pantang tgk.....he he

cheqna said...

makan duyan memang besh..tapi itu le risikonyer....huhuhuhuh

aDieyZa said...

peerrrggghhh, layan betul makan durian byk2 tu.. kalau zana dpt gie sana, mmg puas hati betul la..

NM02 said...

laki kau tak sentap ke tajuk n3 kau mcm tu? hehehehe

hamboi korang

sonok sakan ye

kak dee, kita akan jumpa satu hari nnt

elly, kau mengidam nak ketemu aku kan, nnt kita jumpa laga buntut berkali2 okess

kak reen, raya nnt kalu ke umh wahida, ai singgah umh yu sekali

... kau tolong pesan kat wanita 3 orang ni okesss ...

Anum said...

wow syoknya
x sabar aku nak membelasah durian next week
hahahhaa

ajumohit said...

amboi ida, gmbr smlm ko tepek tu siang kan?? naik ke malam ko lepak mkn situ ye??? hehehhe...sesekali beronggeng takpe, jgn selalu nnti kene OT hehehe

rasp said...

sib baik tak kena halau tokei kedai kan sis...
hukhukhuk menyesal i tak followwww...
doyan dimanakah ko doyannnnn...

sha a.s said...

ade kang wknd ni aku p serang umah auntie aku kt country homes tu kangg...sbb aku tau port ni! haishhh..bikin aku panas muntut la ni haihhh

Nadzshirah Nadzlan said...

waa..sdapnye mkn durian..
mkn smpai lebam..haha..

wahida said...

ajumohit: kehkeh...pandai ko...gambar semlm tu mmg siang, bawak ke mlm kami lepak kat situ nok...

zura_habib said...

wah murah gilor..tp jauhlak nk gi..lau x tiap2 3 hari skali sy gi hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo ramai eh salah paham eheheh..suh depa terjah blog kak dee nak kelih tgk sape kak dee sebenornye agagagaa

haih org ade BP jgnla makan doyan ni..sbb doyan ni la aku terberanakkan rafiq awal 2 minggu gara2 BP sedia ade makin naik! wooooooo

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo patutla anak ko nangis2 ko lmbt amek..sbb sampai malam ko duk situ ponggah doyan..if aku jadi anak ko..aku lempang bontot ko 44 kali muahahhahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..murahnye..Rm10 mkn sampai lebam..best.. :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

burppp...

Malam tadi aku pekena lagi tapi kat entrance pasar malam.

puas hati der!

kayzie said...

perghh..tgk pun dah panas..huhu

fazilzura said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh beso nye gambo doyan

Teratak Hami said...

Sampai malam ko duk melepak kat situ dik. Nasib baik orang tak confius, "ni bini tokey durian ke?".

kasihredha said...

hahhh????suami wahida sampai naik BP gara2 mkn doyan?? hihi
semoga cepat sembuh ye :)

misya said...

sedap wei doyan

NeenaAnuar said...

memang tengah fiesta dorian sana sinii! kelass koranggg makann sakannn kannnn.. I pun lately nie dok kenduri durian jerk! susahh nak sendawa sbb tak leh sembunyik makan dorian! ahahaha...

mamaNoriz said...

aduyai, jelesnye!
kat jb takde lak buffet cam tu.... huhu

dpt lak mkn dgn geng sekepala...mesti syok kan...best nyeeee

sarah-najwan said...

akak tgk awk buat WW smlm tgh dok makn duyan..akk pun buat sama..kbtulan blik umah..hubby beli..hehe

Acik Erna said...

wahida..kalau dah naik bp dia.lain kali wahida kena kawal..boleh rasa aje..tak boleh makan dah..

IDAZS said...

dah serender makan durian, bila aritu lps makan sakit kepala, sob-sob

Ena said...

BESTNYER..

NASIB BAIK BARU LEPAS PEKENA DOYYAN.. KALO TAK MAU AJAK HUBY P CARI DOYYAN..

Fieza79 said...

terbaik la duyan tu..! sepuluh henget makan smpai muntah ke..ekekek..!

atty's said...

Tiada apa yg den nak ckp.selain ..den jeles..jeles bangat..

James Alexander said...

oo... kt rawang ye...

kena pi serang ni... hahaha...

Hanis Azla said...

makan doyan dah best.. boleh gathering dgn geng blogger lglah super best kan..

AI said...

- untung ke penjual buat camtu...kene yg makan banyak, abis la modal depa...hakhak

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mak ai..doyan kaler kuning tu nmpka mabbleees!!

p/s: amboi,yerlah sis oi..layan laki lagi syiok kan..wakakak..

bunga said...

baru bincang nak makan durian..

Daddy Ziyyad said...

Hahahaha...

Lebam mata aku layan gambar gambar durian kau ni..miahahaha..

Esok kau tunggu aku buat satu entri "balas dendam durian"...ekekekekeke

ejaMaria said...

best nye duyan kampung... erghhh... tengok gambar tu rasa mcm nak pegi beli duyan lagi... padahal baru je hujung minggu hari tu makan... rosak diet lorrr... ;p

mummysyafie said...

entry yang buat aku geget jari..huhuuhh..

myamyza said...

memang terbark r.. sporting pulak tu blogger2nye... kalau kat johor dah lame aku join sekaki..

nurkass said...

walahhhhh..
ko igt aku tak masa mkn durian tu..ekeke

syariza09 said...

bestnya bila dpt makan ngan kawan2 yg antu doyan...sama2 naik antu..best sgt2

Pepel BoNda AmaNi said...

aku teringin cheese cake yang ko publish dulu tue...sila la belanja aku lak..ngidam sudah...

MamaEma said...

tk pernah join makan durian bayar RM10 sorang...selalu beli bawa balik ke rumah saja

sayangsayangibu said...

meriahnya duyan....

MaMa AiNi said...

durian memang sedap tapi bahaya bagi org yg ada darah tinggi spt suami wahida..hu2x...mama pun tak blh makan durian ni byk2 sgt..

miloais said...

bestnya makan durian ramai2...
memang konpem berselera tak hengat ni!

ieda said...

memang sungguh2 sedap .. main tuu makan sampai lebam .. aduhhhh ! tapi bila dah dpt yg sedap tuu x nak lepas kan .. lepas bukak .. bukak .. bukak dan bukak ahhahah

miss Fyqa said...

wah. durian. hohoho~ my mum suka sgt makan durian. :D

POHPALEH BURGER said...

perghhhh.... murahh tuuuu...
sib baik ler aku dh tak menetap di sanaaa..
tp tmpt ku kini bleh mkn free kekekke jgn jeless ye tuan tanahh.. hahaha.

Dilla Ady said...

kirenye pertemuan blogger sambil makan doyan la ni ye..

mil dilla pun kalu nk wat check up tak berani makan doyan byk2 nnti konpem naik darahnye..

NzA said...

agaknya mlm td lena tak tidur dgn perut penuh brisi durian?????/he.

munna said...

klu ada makan buffet durian kat temerloh dah lama munna serbu...

maya amir said...

giler terbaekkk laaa durian kaler kuning gitu

[sutera kasih] said...

bestnya kalo di sini pun ada cmtu huhu
dpt mkn durian smpai lebammmm

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhh...

mmg wat kenduri durian betul neh....isi durian tu..mmg nampak sedappp..nyum3..

ADAN + LINA said...

makan durian ngan kulit2nya sekali baru gempak...

Boleh masuk paper..Glamour siot..

Ilhamny.com said...

adushhh, jelesnyerr aku..knp la tmpt nih jauh ngan aku..kalau x, tetiap ari aku terjah...

eLLy said...

thanks to ko gak coz belanja kami makan ;p

Ismail Fitry said...

Ahhh!!!! terliur tengok durian Malaysia... Kat New Zealand ni ada durian import dari thailand je. Itupun frozen...tak sedap...

Dee said...

alahai..siannya hubby ko dik..x memasal kena darah tinggi...lenkali jgn bg dia mkn byk eh..suruh dia snap pic kita je..apapun..aritu mmg enjoy kan..

Anonymous said...

Bibit durian musangking di jogja hub. 087839145118