nuffnang advert

Friday, April 8, 2011

projek musang king...

selamat pagi semua....

semalam kan aku ada cakap aku tak sabar nak makan durian kat tepi jalan...yeehaaa, semalam petang lepas balik keje terus serbu ini tempat...

 ini jalan menuju ke rumah aku...tetiap hari kami lalu sini, tgk kedai ni sentiasa penuh ngan org mkn durian...apa lagi, kami pun pasang niat la nak mkn kat sini jugak sebelum musim durian abes....

 ye, kami target ini durian...musang king....

 kelihatan kakak tudung biru itu sungguh hepi bila dah dpt shopping raja segala buah tu...bila lah aku nak dapat DSLR..kalau tak, sure kakak tudung biru tu tak blur gambar dia...hahaha!! hubby lak tgh duk tanya pasal harga...

 ini pulak musang king yg dah dipeket...sepeket sepuluh hinggit tau!! tapi ko tgk la isi dia sikit punya tebal...mahal tapi berbaloi...kami tak amek yg ni...

 ramai yg duk mkn kat sini....termasuk lah kami...aku tanya kat tokeh kedai boleh amek gambar tak? dia ckp boleh maa...semalam pun majalah tiga ada dtg buat rakaman pasal kedai dia ni...

 musang king kami....

 kami agak hampa ngan musang king yg sebijik ni...bukan tak sedap, sedap tapi agak keras sikit...

 tapi musang king yg sebijik lagi ni hebat dan terbaik...sedap!! puas hati!!

 inilah yang dinamakan syurga dunia....

 tak cukup ngan musang king kami order lak D24...ni pun sedap...walaupun harga dia murah sikit drp musang king, rasa dia tetap sedap dan isi tebal wooo....

 kaler yg x berapa nak kuning tapi malatop!!

 yg ni utk anak2...D24 yang tak abes...budak2 tak leh mkn byk2...hehehe...

disediakan sekali air mineral sejuk...

untung giler aku tgk cinapek jual durian ni...sampai tak menang tangan dibuatnya...total 3 bijik durian kami mkn termasuk D24 tu adalah RM 48...ok lah tu...janji kami puas hati...mcm nak ajak hubby lagi jer....agagaga...


p/s: sana sini blogger duk citer pasal durian pancake, pas ni aku nak try lak...

40 comments:

Ati Masrif said...

kak ati sejak 1 fmly demam
dan sakit tekak ni
jadi mcm fobia pula nk
pekena derian ni...takuttt

NM02 said...

kau ada baca tak dalam kosmo? salah sorang tokei musang king ni kat kelantan? kaya dia weh.... untuk tempoh tiga bulan setiap musim dia mampu memperoleh pendapatan sehingga tiga ratus ribu!!!!!!!! wow!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

durian kunyit pon sodap..masa g johor ari tu..kami singgah tepi jalan makan kat situ..sdap gile! sib baik ngan kuli2 sekali tak balun. if tak mmg haru!

Mama Gee said...

wahh gambar ni menakpakkan lg kelazatan durian tu walaupun akak tak makan durian..hik3

kasihredha said...

ayoyo...sungguh mengoda.
melihat pics ini rasa mcm sekarang gak nak makan durian tuhh

eB ezrin said...

adeh... aku tringin ler.. hu2

rATu kEBaYA said...

sedapnya.. tak pernah makan yang musang king tu.. tapi warnanya sangatlah menarik

rasp said...

sis, 2 hari sudah i dah terkecur tgk kat tv citer pasal durian2 nie..
hari nie u plak kasi i kecur tauuuuu...
uwaaaaaaaaaaaa!!!!

kayzie said...

adehh..meleleh ayak liuq..

whitecappuccino said...

cantiknya isi durian ni..akak tak boleh makan sangat sebab bila makan gatal2 muka..

Mayana said...

hari tu ada tengok kat tv pasal doyan ni..sedap ae..tk pernah rasa laa...nk kena cari gak ni

whitecappuccino said...

cantiknya isi durian ni..akak tak boleh makan sangat sebab bila makan gatal2 muka..

sW33tdARLiNG said...

dulu makan durian gerai kat chowkit waktu malam...! marbeles!!!

|| NaFiRaa || said...

UWAAAAAA!!! N3 makan paling KEJAM pagi nih!!! uwaaaaaa.... nak durian!!!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

huwaaaaaaaaaaa.....ko org keberapa cerita psl durian nie!!!!aku nak tapi laki aku xnkkkkkk sb dia x mkn!haduiii...

intan morsalin said...

i stuju ngan nafira..ni mmg n3 paling kejam aaaa....wat i mleleh jer...adussss...kna try musang king gak ni....

bonda dadif aka akish said...

wuyooo gilak ah isi doyan tuh..walaupon daku bukan penggemar doyan..tp bile tgk isi dia macam...

walllahhhh...=)

estee_8980 said...

aku terguda2........tolong2...

nurkass said...

wohhh..
dahsyat ko wida..
kejam..kejam..

ishhh..aku gi sana la besok jawabnye..huhu

My Little Diary said...

salam

aku mmg minat giler makan durian
last week sanggup ke tanjung malim dari shah alam pegi makan durian dgn kawan2 se opis... huhu
giler lunch time tu..

amirah said...

kitorng laki bini dh lepas hajat dah.siap masuk dusun dia weh.teringin giler.tp nengok ko punya musang king ni memang mantop ler..rugi kan sape yg x makan durian..hehe..durian pancake?wehhh...tengah mencarik jugak ni..kat melaka susah nak carikla..

azzey said...

perghhhhhhhhhhhhhhh...durian , terbaekkkkkkkkkkkk tu....:)

klik HB

eelobor said...

hehehe...dah musim dia. rugi la kalau tak belasah makan

h4ni3 said...

wo wooo
sila bagi alamat lengkap
esok nak balik rawang, nak pi terjah!
terasa2 dah durian kat mulut ni

Kakzakie said...

Kakak menjamu matalah seketika. Kat Jb pun tengah musim juga ni. Tapi macam tak nampak musang king. Sebenarnya kakak pertama kali dengar nama musang king masa tengok majalah 3 aritu.... Ketinggalan betul kan....

Dee said...

dik..ko bagi aku jamu mata je ye..bila nak jamu tekak aku lak? adeh..leleh tgk tau..

Pala Maldini said...

harus ke pasar malam cari durian malam nih!

yihaa!!

hanim azhari said...

nmpak cam sedap..tpi tak suke durian..ngeh3x

IDAZS said...

wow!! sedap giler nmpk durian tu.
gulppp! wajib beli mlm nie

wahida said...

h4ni3: ni jln nak ke BTP tu kak...exit hiway, belok kiri, terus je sampai nampak kedai tu...

Dilla Ady said...

cinapek? hihihi...

beznye makan doyan...kecap-kecap liur nengoknye ha..

NzA said...

nasib baik akak xmakan durian..kalu peminat durian mau meleleh airliur...hi....

mummysyafie said...

waaa...teringin ni..eosk kena gi cari gak la

eLLy said...

nok ko makan kat tepi jln tu kan ;p

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Seminggu lalu hari minggu aje sebab tu aku tak perasan sangat.

Along mesti meronta2 mintak kalau dia nampak...

kiwi said...

3 drp ats tu gmbr ap??

Anonymous said...

aduih.. pg td tgk tv pasal durian musang king nie... skang ni bc blog ni lak... terliurnye... dh ler tgh pregnant 7 bulan nie... huhuhu harunye nak carik jugak durian nie... leh wahida bgtau x kt mane area nie.. negeri mana... cam nak kena pegi la jugak nie...

Anonymous said...

hi, can I know the exact place of this stall. *It looks very delicious from your blog, I want to try

wahida said...

hai dear, thanks drop by my blog...tmpt ni kat rawang, exit hiway rawang, amek kiri then terus sampai lepas caltex...kedai tu tepi jalan jer...
awak duk mana?

kesian awak, preknen 7 bulan ye...

Ismail Abdullah said...

Suka dengar perkataan durian" kerana aruah ayah saya banyak tanam pokok durian kampong.... Malangnya sekarang
Kebun durian tinggal tidak berjaga dan semak samun.hasil tidak di kutip kerana tak ada orang nak usahakan dan
Monyet pun banyak merosakkan buah.
Cadang nak balik kampong selepas pencen nak jaga dusun durian .cuci kebun dan buat pondok.