nuffnang advert

Monday, October 24, 2011

Love Bali: Pak Isme, supir di Bali

selamat ptg semua...
since ramai yg suh aku promote supir ni, aku buat la n3 ni..ala, korang tak suruh pun, mmg aku akan buat n3 promote pak isme ni..hehe...pak isme, sila bagi saya komisyen...kehkeh...

 ni la orgnya...kurus, baik, lawak, boleh bg info seadanya, merangkap photographer, boleh consider dlm semua hal..ko ckp nak gi mana, dia usahakan walaupun masa dah tak cukup, dia cuba arrange jugak supaya kita sampai tempat2 yg kita nak pergi...dan sedang berusaha berenti merokok...haha..sampai situ aku bg info...mek jah, kalau pak isme ni nak ko, ko nak? kehkeh...
lagi satu kan kesian pak isme, kami ni asyik la menyakat dia ckp nak tumpang tido rumah dia la, nak pinjam duit dia takut tak cukup la...haha...nasib baik dia layan je perangai kami yg sengal ni...dia bantai gelak je la...

 ni la keta dia...Daihatsu Xenia...boleh muat 6 org..

aku dan pak isme...bergambar bersama supir adalah wajib..kehkeh...

ni masa kami dah nak balik...sempat suruh Pak Isme bergambar lagi...bykkan brg kami...siap ada kotak lagi...kami borong byk souvenir kat Krisna...hehe..

kalau korang nak contact, ni no dia:

Ismiyanto/Isme
Phone:+62361 7988081
                             Mobile:+6281 338 614 174(SMS 24 Hrs)
                 +62878 614 54277
Pin BBm: 234373D7
                      Info/email: infotourisme09@gmail.com               

Email/YM: isme_tours@yahoo.com



bayaran yg dia kenakan termasuk parking fee, petrol, driver n mineral water...
berbaloi weh...

kredit to daddyziyyad pasal rekemen supir yg bagus ni...tengs nok!!


p/s: tahniah pada sis rasp yg menjawab dgn tepat dlm Hard Rock Bali aku ni...
congrate sis...bila nak pas hadiah ni ek...tak nak pos, nak jumpa akak...hehe...kita karok sekali lagi? amacam??

48 comments:

*SiRibenMerah said...

gambar pak budi x de?

Asrul "iLham" Sany said...

femes pak supir pasni...

muahhahahaqa

atty's said...

lepas ni femes ler pak isme seantero

wahida said...

siribenmerah: ada, klik kat label Bandung aku tu...tapi aku ingat nak carik supir lain la nnt...

mamyharraz said...

best dpt tourist sporting..taklah kita stress sepanjang percutian tu.

:: Mrs.Eady :: said...

hensem nyer apak nie!!!keekeekekk...

::FAIZ FARISH:: said...

nice car...

Anonymous said...

blogger sinar raudah sudah kembali kerahmatullah sebentar tadi.al fatihah untuk arwah amy

Qhaifa Nur said...

nasib baik dapat pak supir yang baik....

Daddy Ziyyad said...

Nok...gila banyak ko borong kat Krisna?? hahahaha..

Ko wajib ripit Bali lah Nok, sebab ko tak shopping kat Joger...aku suka Joger, sebab kat situ diaorang jual macam2 benda pelik...ni website dia

http://www.jogerjelek.com/insidejoger/my_scripts/joger.php


Aku ingat nak ke Bali lagi tahun depan..hahaha

aanie said...

hensem pak supir tu...hehe...:)

wahida said...

daddy ziyyad: benda2 pelik tu contohnya apa nok?

ko nak gi Bali lagi? aku sentap...

NM02 said...

aku nak komen terbaca pasal pemergian amy.. takziah buat keluarganya

kalu aku takde along, boleh jugak jadi cewek pak isme tu

kahkahkah

wida said...

smart pak isme ni..

amirah said...

nak simpan la no pak isme ni..

Dee said...

tahniah sis rasp...bagus entry kau..complete..

Mamamya said...

bagus btl ko ni....klu pak isme baca n3 ni kompom dia nangis 7 hari 7 malam....muahahahaaaa....apa pun ko mmg best lah...byk info kat sini...tahniah!!

Liyana said...

wah, murah rezeki pak isme lps ni, nk booking jgk lah

GreenJade said...

akhir nya menjelma gak supir mu itu..

thx kasi infos A++ yea wahida..syayang yu...wowoo bagus bagus pak isme ado bbm..hehehe

ikatankasihku said...

ketawa besar dia...
dah banyak masyuk lah tu pak isme ni..hehehe

eMMe said...

Sis, dia leh bwk jalan2 kat Bali je ke? selain Bali mane tempat lagi Sis? tu barang2 Sis berempat je ke? takde org lain kan....huhuu....kalo saya join, tak muat barang saya nak masuk, heeee~

Lya Colours said...

pak isme ada anak bujang? hikhikhik

e k i n ♥ y u s r i said...

hensem jugak pak isme nie
hehehehe

wahida said...

emme: satu Bali dia boleh bawak ko jln...kalau nak pakej naik gunung pun ada tau!!

ye, brg2 tu beg kami berempat..hehe..

MasZuber said...

ganteng juge ini supir ;)

LadyBird said...

muda lagi pak supir nih.. nanti leh kontek kalau nk g sana kan~

Acik Erna said...

wahida..lengak maklumat pak isme tu..untuk sape2 yang nak menggunakan khidmat dia.

MaMa AiNi said...

wahida..mama akan simpan no pak isme ni..he2x..kalau mama nak kesana senang mama blh contact dier..thanks ya..

Ila said...

nanti gi bali,bolehlah guna khidmat ni..kalau ada rezekilah...

kasihredha said...

kalau dapat supir bagus...bestkan

Yan said...

pakai supir kat Indonesia ni kita macam mem besar..

whitecappuccino said...

lepas ni makin busy la Pak Isme :)

miss Fyqa said...

glemer la pak isme lepas ni kan kak..
hehe =)

Softtouch [Hanim] said...

boleh tahan jugak pak isme ni...hahahahha sempatttttt

MULAN said...

tqs comel sbb kongsi info supir ni...

termimpi2 sampai ke Bali ni..

rasp said...

yg best tu pak isme nie leh jadik photographer....tu yg penting, senang uols nak posing kan hehehehe...

mmg tak sangka wei menang...surprise sungguh...me nak tukar fm bali ke tiket ke bali leh hahahahaha ... ok ok serious..nak lah tukar fm ke jam chomel..tq sis!

Queenie said...

waduh! seksinya wahida hehehehe...
patutlah pak supir tu senang hati melayan wlp sengal har3...

gurau jer..

::NureeN:: said...

sakan tol bershopping.. best & puas atikan bila skali skala holiday mcm ni ;)

wardah @ fie shah said...

Muka baik Pak Supir ni. Hehe

wan nurul hezrina said...

senyum lebar pak isme nie=)tau2 jer pasnie ada yang akan col dier..huhu..tapi serius mmg chantek gambar2 yang dia shoot kan??huhu dah nak balik dah ekk.selamat tinggal bali=)

Maya Mayana said...

emm ko bg url blog kat pak isme tk? kalau dia baca mesti sengih2 tk habis...


emm aku hantar FM pakai setem 60 sen alhamdulillah semua dh terima dah...pakai pos ekspress dia return balik...membazir RM 21 hengget you

ehh FM aku ade tak? aku nk tukar dgn ko nok...add aku kat Fb, id maya mayana gak..bg address...aku ada simpankan utk ko..hehe

qemaishak said...

Terharu pak isme baca ni kak..kasi link kat dia kak hehe

Zana Adieyza said...

glamour pak isme! masuk blog blogger famous gitu..

eLLy said...

Hai pak isme !!!

eB ezrin said...

senyum jerk orgnyer :)

wahida said...

wan nurul hezrina: eh, citer blai tak habis lagi...hahaha!!

maya mayana: nok, aku tak de fesbuk..tak suka fesbuk...ko email aku kat sini nok..

arel_121205@yahoo.com

iduraz said...

untung pak isme..siap ada entry khas..anyway, ensem pak isme nyer.hahaha

akubiomed said...

Wah borong habis di Bali. Lepas ini tentu ada Contest atau Give away yang hadiah ditawarkan goodies dari Bali :-)