nuffnang advert

Thursday, August 11, 2011

nasi mandy...

salam 11 Ramadhan....
lambat lak hapdet hari ni...blogspot buat hal lagi...grrrrrr!!
ok lah...nak cerita ni...berbuka dua hari lepas kami makan ni....nasi mandy...maveles woooo!!

 nasi mandy kambing...mcm biasa kambing hubby je yg mkn...aku? bo layan....nasi dia banyak tau...

 nasi mandy ayam...aku punya...sedap woooo...beli satu set lagi utk anak2...anak2 aku pun suka...dlm nasi mandy ni dia bg sekali tomato, timun, salad, cili, bawang dan lemon. lemon tu utk diperah kat ayam tu......apa lagi...krup krap krup krap la kami mkn ulam2an tu semua...mmg layan habes!!

dimakan bersama salsa ni...selalu kalau beli mmg mintak extra salsa...mmg layan....

tapi pada korang yg kurang gemar mkn makanan Arab, mungkin tak suka kot...tapi kami laki bini mmg suka la....yummy yummy!! terus teringat mkn kat Saba, Cyberjaya tu...tapi pada aku Saba tu lagi best la kot....ayam dan kambing dia mmg lembut habis...pendapat aku yer...

kat bazar Ramadhan korang ada jual tak? mesti takde kan? kan? kan? so, bazar Ramadhan rumah aku mmg best!! kehkeh...matila statement...


p/s: n3 cheese naan aku ni dah jadi email berantai...thanks to fie atas info anda...
sapalah yg memandai2 kopipes aku punya n3 pastu forward kat email2...tak mintak izin pun, nyampah!!

69 comments:

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

Mak ai..menguguat iman betul pagi-pagi dah di tempeknye gambar2 makan...

::EIDA:: said...

Erk !! Mandi ? Sedap nya !!!

:: Mrs.Eady :: said...

terliuq!!!!!

ratusiput said...

nasi mandy?tak pernah dengar lg...jumpa pun blum...cam sedap je kan...uishh dh la tgk pg2...

Kakzakie said...

Teringat makan nasi mandey di Mekah berasnya panjanggg... tempat kakak sini tak adalah wahida...

qemaishak said...

First time dgr nama nasi mandy jakun kan hahah nampak sedap...

kak, ku pun malas nak letak watermark kat gambar, senang org nak kopipes kan..kot ya pun bagi la kredit kat kita kan..

wida said...

sedapnya...

Anum said...

sedapnya....
hebat la bazar kat umah dia..

ArELeEz said...

kat param sini xde la lauk2 pak arab nih. tensen ah kak tau! sbb asik menu yg sama jer cam tahun2 lepas. hu3..

lydzar said...

bermandy-manda dipagi hari ye..sedap pulak tengok mandy kambing tu

cheqna said...

sedapnya kak..nok2 ayam tu..hehehehe

bujal X said...

kat klang takde nasi mandy~haih~~

MaMa AiNi said...

wahida..saja tayang tau,terliur mama !!...dah try kat seremban tu ke?...itu pun sedap..

Lya Colours said...

gambar yg mampu membuatkan mata x berkelip2. huahuahuahua

gila best !

mamyharraz said...

ok,mmg bazar kt rmh awk best =P

sbb kt bazar rmh sy tak penah jumpa menu bestt nih hehee

NM02 said...

kau tgk tak email tu jah?

takpe

nanag kau masyukkkkkkk

nnt kalu cash out

belanja aku kat saba

delivery pun ok jugak

makan sama2 kat opis

buleh?

sW33tdARLiNG said...

bestnya kalau aku dapat tapaw gak gitu sekali sekala....

wahida said...

nm02: aku dah tgk email tu..fie forward...
ko nak mkn nasi saba? ko mkn ke nasi arab berempah bagai ni jah? hehe...

NM02 said...

mmg aku kureng ngan nasi berempah ni

tapi nak rasa kambing dia

nnt kalu beli set

kau amek ar nasi tu

hahahaha

tapi kan

mana tahu.. dengan mencuba menu saba

aku terus jadi suker kepada nasi yg berunsur rempah ratus alagapas

muahahahaha

Mrs.Yie said...

nasi mandy ni x jumpa lagi kat trganu..

~ yus ~ said...

first time dengar nasi mandy ni wahida...:)

salsa tu nampak sedap...

dhiera said...

nasi mandy?? first time dengar..kesian ye saya~ sedap x? sedap sgt ke? ada sayur byk tu sedap la tu~
kat sini tak ada jual..mana nak cari???he

salam perkenalan ye~

Zura said...

first time th nasi mandy nie...tp asal nama dia nasi mandy kak..??

amirah said...

suka!suka! rasa mcm nk mkn hari2 je kambing dia tu...lembutttt je..cair di mulut org kata..arghh..petang ni nak carik la..

hah? jadik email berantai..?? kita saman..kita saman jer..

miloais said...

blom penah makan lagi nasik mandy ni...

iols risau iols plak basah kuyup bak baru lepas mandi kalo makan nasik ni...

sedap banget dengar nya!

hak hak hak

ctmarqonah said...

Sllluuuuuurrrrppppp!!!!!! Nmpk mcm sedaaapppp!!!!! Nak2 kt bahagian peha ayam tuh.... Hehehehe...

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer..salam kenal jugak...

Pala Maldini said...

pepagi dah bagi orang terliur ye nko nih.. huh!

ieda said...

dikk macam nasi minyak kan ..
adehhhhhhhhh terliuq akak nie .. ermm akak pun kalau terasa nak makan nasi minyak ke kerabu ke beli jeeew :)

ajumohit said...

Sedap tu da, geram kan ngan blogspot ni, aku dah imune dh gara2 aritu....

whitecappuccino said...

tak der kat tempat akak rasanya..tapi nampak pun sedap ermm.

wahida said...

zura: tak tau la napa diberi nama nasi mandy...tapi kalau pegi restoran Arab, nasi mandy ni mmg femes...

ieda: kak, dia bukan mcm nasi minyak tu kak..nasi mandy ni lagi byk menggunakan rempah kak...

amirah: boleh saman ke? kalau nak saman, aku cari lawyer sehebat ko eh?

Dee said...

lagi suka makan kat arab restaurant kot dari org melayu yg buat..hahaha..

| SUE | said...

sedapnya....

GreenJade said...

alemak kat Setia Alam takdok le nox.kempunan meroyan le aku noxs uhuhu

fazrulnoor said...

sedapnyerrrrrrrrrrrrrrr...gilalah.. terus teringin nak buka dengan nasi arab

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

erkkkkk.... nape letak pic makanan besar2... tergugat imanku dibulan puasa...ahaakksss...

Amie said...

kambing mandy, ayam mandi semua dah jumpa... yang belum ditemui ialah itik mandy! he hehehhh

zue said...

assalamualaikum wahida,
kat Jb lom pernah dgr nasi Mandy...nengok gambo dah tahu sedap puye.
kata mmber kzue nasi mandy kat Restoren ZAM-zam Shah Alam pun sedap...di taruk atas dulang campur skali dgn lauk...berasnya pjg2.

Dilla Ady said...

alahai...terliur tau!

redza said...

sedapnyaaaaaa

ejaMaria said...

dah la baca tengahari... laparrrrr... :(

rasp said...

eeee dapnya....
lum pernah terjah lagi PARAM kat umah...
nak ke saba setiawangsa tu cam out of the way lah plaks...

Bidadari Syurga said...

nasi mandy...? baru pertama kali dengar.... tgk mcm best.... haish.... tgh lunch nie....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

nmpk sedap..
terliur tgk.. ;)

Hanis Azla said...

adoyai... tertelan2 liur dah ni..

James Alexander said...

nasi mandy ke nasi mandi ke, kalau dah lapar mmg boleh telan aje. ye dak ?

AnneRaini said...

suka jugak nasi mandi ni...

salam kenal juga ye

myamyza said...

nampak sedap!! semalam dah try nasi arab, len kali nak try nasi mandy ni pulak kalau jumpe..

- abdul hadi abdul muti - said...

salsa tu apa?

pena rozie said...

teliur la. Nak cari gak la.

wahida said...

abdul hadi: salsa tu ala2 sambal arab tu la..kehkeh...

Pepel BoNda AmaNi said...

makan nasi mandy nie pastue dah xyah mandi la kan..hahaha :P

mrsharis said...

jom buka puasa ramai2 cam ari tu babe..

sahromnasrudin said...

first time dgr nasi mandy nie huhuhhhh

~izan~ said...

aduh..silap time lg masuk sini. lapar terus mataku..

mmg takde pun kt sini. kena cari plak kalau nk mkn hehe..nama dah ala2 artis dah nasi ni hehe

LuN@_aiDi said...

wahhhh betoi2 nmpk menyelerakan!
sy mahu juge^^ daging kambing tuh mengoda sangat!

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhh...

tahan air liur neh..hehe...

aduhaiii..lambat la berbuka...tergoda iman cek..ahhaha

Cik Ecah said...

nmpak menyelerakan...
wahh mcm2 ader yea param kat umah akak...hahahah

|| NaFiRaa || said...

ooohhh.. perut..bersabarlah sayang..

ko nih kan!!! suka tau!!

KhaiRin said...

perut ku dah berdangdut!! tulungggg weiii ;-)

kasihredha said...

tiba2 jadi teringat nasi arab kat saba cyberjaya...huhu

shida said...

esh.... tergugat tgk kambeng tu...

Bitt (double IS) said...

perghhhh tak hinggat punya...best gilakkkk param rumah u....uwaaaa rumah i jek jauh gilakkk nak berparam tu pon xtahu ada ke tak uwaaaaaaaaa

::NureeN:: said...

mavelous.... melecur nih

POHPALEH BURGER said...

perghh mantap.. nak2 yg kambing tuh...

[sutera kasih] said...

makkkk...tergoda iman hoho

tak suka makan kambing...huhu

sape la yg bijak pegi koipes n3 akak pastu foward email..haiyokk ada jgk cmtu ekk

NzA said...

nasib baik dh kenyang......mengancam n trancam.

along said...

sedap kan!!!!...long n anak2 pun layan jugak nasi mandi ni.....cume.. abg man je yg tak berape suke....klu bukan bln pose... dia jual kat park lot medan puteri...klu long malas nak masak...pe lagi... beli je nasi ni...memang kenyang... coz nasi dia banyak....n jimat...1 bungkus makan 2 orang...hik..hik...:)